czekolada_kokosowa Re: Wasz ukochany autor książek? 03.01.11, 11:05 Nieustająco Chmielewska, choć preferuje jej starsze utwory, Irving jeśli mam ochotę bardziej się 'przyłożyć' do książki, Brown i Coben jeśli chcę sensacji no i ostatnio Anne Rice saga o czarownicach. Zarywam przez nią noce, ale nie mogę się powstrzymać od czytania. Aaa i z polskich czekam zawsze na Szwaje. Odpowiedz Link Zgłoś
count_zero Re: Wasz ukochany autor książek? 03.01.11, 13:13 Oczywiście William Gibson (widać w nicku) moje nowe odkrycie - Neal Stephenson i niezmiennie Neil Gaiman. Odpowiedz Link Zgłoś
sonniva mój absolutny number one 03.01.11, 14:03 odkryty jakiś czas temu, ciągle zajmuje u mnie najwyższą lokatę: Ildefonso Falcones. Wszystko mi w nim odpowiada: styl, temat, charakter... Odpowiedz Link Zgłoś
meliissa Re: Murakami! 03.01.11, 16:18 A ja nie wiem o co chodzi z tym Murakamim Słyszę wiele zachwytów nad nim, ale do mnie jakoś nie trafia. Z drugiej strony słyszałam opinie, że rozpoczynanie lektury jego książek od Ptaka Nakręcacza, było dość ryzykowne Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.alex Re: Murakami! 03.01.11, 17:14 Mi jest obojętne od której zaczynałam. Każda mi się podoba "Najnormalniejsza" jest Norwegian Wood. Ale ma też najmniej klimatu. Fajne są opowiadania - w tytule było coś o płaczącej wierzbie i starej kobiecie. Akcje z niektórych historyjek straszyly mnie w snach Odpowiedz Link Zgłoś
anik0987 Re: Wasz ukochany autor książek? 03.01.11, 16:31 Z klasyki Dostojewski - właśnie zaczytuję się w nim na nowo. Uwielbiam Grahama Greene'a. Ostatnio polubiłam Austera. Z niecierpliwością czekam na każdą książkę Margaret Attwood. Lubię też Doris Lessing. Chyba wystarczy A z polskich - Olga Tokarczuk, której kiedyś nie mogłam strawić. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Wasz ukochany autor książek? 03.01.11, 17:27 Chyba jednak Chmielewska, ewentualnie Janet Evanovich. Agatha Christie. Ale tez Garritsen, Cook (ale te wcześniejsze), Ken McClure. Z nowszych wydań przypadła mi do gustu Martha Grimes, Caroline Graham i Camilla Lackberg (choc ta ostatnia ma kiepskie recenzje, ale co tam, mnie sie podoba). Odpowiedz Link Zgłoś
adsa_21 Re: Wasz ukochany autor książek? 03.01.11, 18:46 Uwielbiam kryminały francuskiego Granga oraz powieści Phillipy Gregory. Kinga przeczytałam niemal wszystko. Moja ulubiona ksiazka to Carrie. Ostatnio polubilam Zafona oraz Chufo Llorensa. Odpowiedz Link Zgłoś
jak.z.nut Re: Wasz ukochany autor książek? 03.01.11, 20:06 ulubiony autor..fazowo przychodzi ale staram się nie czytać kilku książek pod rząd jednego autora z obawy o " zmęczenie materiału" Z ostatnio czytanych najbardziej mną wstrząsnęło" good night dżerzi" Głowackiego i na pewno zrobiu wrażenie na wielbicielkach Kosińskiego polecam Odpowiedz Link Zgłoś
conny25 Re: Wasz ukochany autor książek? 03.01.11, 21:29 Uwielbiam Joy Fielding najdluzej to sa 3dni i ksiazka przeczytana. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
armaiti1 Re: Wasz ukochany autor książek? 04.01.11, 08:23 Bezapelacyjnie John Irving. Odpowiedz Link Zgłoś
galenera Re: Wasz ukochany autor książek? 05.01.11, 11:38 Nie mam ulubionego autora książek, ale za to mam ukochane książki i lista ich jest długa. W 2010, z wszystkich przeczytanych na listę ulubionych trafiły: 1 Zbójecka narzeczona Atwood 2 Tylko Beatrycze Parnickiego 3 Pierścienie Saturna Sebalda 4 Kanon Angier 5 Opowieść o miłości i mroku Oza 6 Pałac lodowy Vesaas'a 7 Rok potopu Mendozy Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ani_online Re: Wasz ukochany autor książek? 05.01.11, 16:36 Haruki Murakami - polecam , świetnie się czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Wasz ukochany autor książek? 05.01.11, 16:40 Candace Bushnell i John Grisham. Z polskich Joanna Chmielewska, ale ostatnie jej książki to już nie to samo, co kiedyś. Lubię poczytać dla rozrywki. Czasem mam ochotę sięgnąć po coś ambitnego, ale zwykle zapominam co to miało być w drodze do biblioteki Odpowiedz Link Zgłoś
meliissa Re: Wasz ukochany autor książek? 05.01.11, 17:00 Johna Grishama bardzo lubię Już jakiś czas temu przerobiłam, wszystkie jego książki, niektóre po dwa razy. Potem kupowałam sobie w oryginale, chociaż z angielskiego nie jestem, aż taka mocna, napisane są takim językiem, że dawałam radę. Czego nie zrozumiałam to się domyśliłam shellerka napisała: Czasem mam ochotę sięgnąć po coś ambitnego, ale zwykle zapominam co to miało być w drodze do biblioteki Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Wasz ukochany autor książek? 05.01.11, 19:13 Dorzucam P.Conroya. Własnie nabyłam jego najnowszą ksiązkę. I jestem happy Odpowiedz Link Zgłoś
na_pustyni Re: Wasz ukochany autor książek? 05.01.11, 19:52 takie tam czytadełka: Auster Mankell Lackberg Giffin Sparks Spindler Picoult Krajewski Szwaja Harris (ta od Czystej krwi) Odpowiedz Link Zgłoś