Dodaj do ulubionych

"Ono" Terakowskiej

05.02.11, 11:29
Właśnie przeczytałam, co sądzicie o tej książce? Jak dla mnie trochę przejaskrawiona i nie chodzi tu o główną bohaterkę, bo dziewczyny z podobnymi problemami są, ale takiej idiotki jak jej matka to nie spotkałam, chociaż też mieszkam w niedużej miejscowości na południu Polski. Najbardziej zszokowało mnie zdanie "Gdzie moga iść razem matka z córką jak nie na skrobankę"
Obserwuj wątek
    • ledzeppelin3 Re: "Ono" Terakowskiej 05.02.11, 12:19
      Poczytaj forum Życie rodzinne, skargi na nie takie matki tam się przewijają....

Dla mnie książka świetna.
      • blekitny.zamek Re: "Ono" Terakowskiej 05.02.11, 12:36
        Książka bardzo mi się podobała,jak i cała twórczość Doroty Terakowskiej.
        Szkoda,że już nic nie napisze.
        • sowa_hu_hu Re: "Ono" Terakowskiej 05.02.11, 12:45
          Czytała lata temu ,z tego co pamiętam bardzo mi sie podobała.
    • lilly811 Re: "Ono" Terakowskiej 05.02.11, 14:33
      Czytałam będąc w ciąży, potem przeczytałam też "Poczwarkę".
      Książka mi się podobała i nie wydała mi się przejaskrawiona- myślę, że nie trzebaby daleko szukać aby znaleźć osoby o podobnie ograniczonych horyzontach, zimne uczuciowo, o niespełnionych ambicjach co matka bohaterki.
      • zefirek1612 Re: "Ono" Terakowskiej 05.02.11, 14:53
        czytałam bardzo dawno temu ,byłam jescze nastolatką. Zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Ale tak, jest trochę przejaskrawiona.Chociaż, takie matki i takie córki się zdarzają... Zycie pisze najdziwniejsze historie...
    • tomelanka Re: "Ono" Terakowskiej 05.02.11, 15:01
      czytalam na pierwszym roku studiow, bardzo mi sie podobala, podobnie jak film z Małgorzatą Belą w roli głównej
      • iwles Re: "Ono" Terakowskiej 05.02.11, 15:41

a oglądalas film "33 sceny z zycia" ?
        bardzo osobisty film też Małgorzaty Szumowskiej (córki Terakowskiej, tej samej, która reżyserowala "Ono" i scenariusz napisala), opowiada o śmierci matki i w krótkim czasie poźniej ojca (mąż D.Terakowskie zmarl miesiąc po niej).
        Film nie jest lekki, ale jak dla mnie bardzo dobry.
        • thaures Re: "Ono" Terakowskiej 05.02.11, 19:54
          Książka bardzo mi się podobała, natomiast film w ogóle
          • andaba Re: "Ono" Terakowskiej 05.02.11, 20:35
            Wrażenie to może na mnie zrobiła, ale negatywne. Tak jak pozostałe książki tej autorki.
            • semihora Re: "Ono" Terakowskiej 05.02.11, 23:25
              andaba napisała:

> Wrażenie to może na mnie zrobiła, ale negatywne.

To tak jak na mnie. Ale "Poczwarka" była niezła.
        • ledzeppelin3 Re: "Ono" Terakowskiej 05.02.11, 23:00
          33 sceny- jeden z moich ulubionych filmów
          Wreszcie nie chłam, tylko życie, panie
    • memphis90 Re: "Ono" Terakowskiej 05.02.11, 21:15
      Jak dla mnie- paskudnie prawdziwa... Choć, oczywiście, liczne ludzkie przywary zostały zebrane w kilku bohaterach, stąd pewne przejaskrawienie.
    • w_i_t_c_h Re: "Ono" Terakowskiej 05.02.11, 21:31
      książką byłam zachwycona, co potwierdza fakt, że potem kupiłam chyba wszystkie jej książki, oczywiście także je przeczytałam smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka