pudelek09 23.02.11, 17:05 byla ktoras moze w zimie?Jest bardzo zimno w srodku czy dosc dogrzewaja?Jak bylismy na wiosne to bylo zimno,dlatego tertaz sie wahamy czy zaczekac do lata. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czar_bajry Re: Tropical Islands 23.02.11, 17:14 Ja we wrześniu byłam - nie pomogę Odpowiedz Link Zgłoś
agasz301 Re: Tropical Islands 23.02.11, 17:20 byłam 2 tygodnie temu. Temperatura jak na zwykłym basenie po wyjsciu z wody dobrze miec jakis sweter lub szlafrok. woda ciepła. miłej zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
agasz301 Re: Tropical Islands 23.02.11, 18:47 dorosła osoba bilet wstepu ok 28 euro dziecko ok 23euro chyba ze ktos ma urodziy tego dnia to wchodzi za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
xxe-lka Re: Tropical Islands 23.02.11, 18:49 Prezentacja cenowa jest dostępna na stronie www przybytku nawet w języku polskim Byłam w styczniu, nie zmarzliśmy Tak jak ktoś wyżej napisał - to tak jak na normalnym basenie a woda ciepła Odpowiedz Link Zgłoś
ylunia78 Re: Tropical Islands 23.02.11, 19:02 ano dziękuję będę patrzeć potem na www przybytek Odpowiedz Link Zgłoś
agasz301 Re: Tropical Islands 23.02.11, 19:21 powiem jeszcze ze jak pierwszy raz byłam tez patrzyłm na strone internetowa było tam napisane ze nie wolno wnosic jedzenia, picia itp. Wiec nie brałam tam na miejscu wszystko kupilismy. Drogo i takie sobie w smaku. Dobre lody nikt nie sprawdzał naszych toreb ludzie mieli jedzenie ciasta słodycze dla dzieci. teraz tez tak zrobilismy tylko kawke na miejscu kupilismy. Odpowiedz Link Zgłoś
luthien79 Re: Tropical Islands 25.02.11, 14:30 Hmm, na normalnym basenie różnie bywa. W aquaparku w Krakowie marzliśmy. W aquaparku we Wrocławiu całą zimę było naprawdę super ciepło po wyjściu z wody... Więc to zależy Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka ceny 26.02.11, 23:43 Szczegóły poniżej, warto wiedzieć, że przy dwóch dorosłych osobach i jednym dziecku, kolejne 3 wchodzą za darmo! www.tropical-islands.de/pl/goscie/ceny.html Odpowiedz Link Zgłoś
berdanka Re: Tropical Islands 23.02.11, 20:15 My byliśmy tam przy temp. na zewnątrz +4 - a w srodku - UKROP Woda ciepluchna, ptaszki świrgoczące. Super sprawa. Dobrze, że nie wiedziałam, że nie można wnosić jedzenia i picia - nabrałam tego trochę dla Młodej. Nie sprawdzali na miejscu, więc spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Tropical Islands 24.02.11, 00:58 www.parki.sunkisstravel.com/tropicalisland.html Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: Tropical Islands 25.02.11, 08:43 Dzieki!Jak dobrze pojdzie w ndz pojedziemy.Co do jedzenia za 1razem tez mialam po1soczku dla nas i tyle.Na miejscu kupowalismy,ale rzeczywiscie zadna rewelacja!i b.drogo! Teraz tez wezme walowke tylko jakis obiad kupimy,zeby na cieplo cos zjesc.Dla mnie najgorsze bylo ze nie wzielismy do srodka ciuchow,po jakies bluzie i reczniczku i bylo nam zimno.Teraz wezme obowiazkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
xxe-lka Re: Tropical Islands 25.02.11, 09:08 czy Polacy naprawdę muszą zawsze robić wiochę z wnoszeniem albo wynoszeniem jedzenia? Zbiedniejecie jak przy okazji takiej wycieczki zjecie obiad w miejscowej knajpie? Odpowiedz Link Zgłoś
stypkaa Re: Tropical Islands 25.02.11, 09:43 A co jeśli dziecko nie zje nic co serwują w "miejscowej knajpie"?? Ma nie jeść nic przez cały dzień w imię "nie robienia wiochy"?? Odpowiedz Link Zgłoś
xxe-lka Re: Tropical Islands 25.02.11, 09:47 byłaś tam? zaufaj mi, że nawet moje wszystkożerne dzieci były tak rozemocjonowane i zajęte zabawą, że ledwie skubnęły jakąś frytkę i tyle tragedii nie było - no chyba, że to faktycznie taki dramat jeśli dziecko przez cały dzień nic nie zje nie jestem jedną z tych mamuniek które biegają za potomstwem podsuwając żarełko w samochodzie w drodze powrotnej o zgrozo też nic nie zjedli bo zasnęli jeszcze zanim wyjechaliśmy z parkingu taka jestem wyrodna Odpowiedz Link Zgłoś
luthien79 Re: Tropical Islands 25.02.11, 14:28 xxe-lka, a napisz proszę, jakie ciuchy dla dzieci/siebie braliście? Jakie buty? Wybieramy się z młodymi (3l i 1,5) w końcu marca (prezent urodzinowy dla starszej). W weekendy są duże tłumy? (rozważamy opcję pojechania w piątek, żeby było spokojniej w środku) Z tego parku zabaw skorzysta też niespełna dwulatek? A jak jest z lotem balonem (wiadomo, dzieci z nami)? Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Tropical Islands 25.02.11, 14:39 Ja co prawda nie byłam ale przejrzałam internet w poszukiwaniu opinii o tym miejscu. W weekendy trzeba się spodziewać dzikich tłuuuumów,brak wolnych leżaków itp. Planujemy wybrać się tam ale na pewno nie w weekend. Odpowiedz Link Zgłoś
xxe-lka Re: Tropical Islands 25.02.11, 15:21 odradzam weekend podobno dziki tłum ja byłam zdaje się we wtorek i jeśli zależy Ci na leżaku to najlepiej być jak najwcześniej, myśmy dotarli tam ok godz 10 i z leżaków wcale nie było już dużo - no tylko że z dziećmi o leżaku nawet nie myślałam buty - to klapki jakieś wiadomo, ja dla siebie wzięłam tunikę plażową normalną, dla dzieciaków T-shirty do narzucenia i takie plażowe wdzianka frotte - ale nie były potrzebne było za ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
xxe-lka Re: Tropical Islands 25.02.11, 15:23 ps o locie balonem się nie wypowiadam bo w ogóle nie zaliczyliśmy tej atrakcji, więc nie wiem co jak i za ile Odpowiedz Link Zgłoś
agasz301 Re: Tropical Islands 26.02.11, 15:38 lot balonem dwa lata temu jak bylismy to koszt 25 euro ok 15 min. teraz jak bylismy 2 tygodnie temu to juz były dwa balony dostepne czy cena poszła w góre nie wiem. Wstep od tamtej pory poszedł ok 3 euro na osobe pewnie ten lot tez ale watpie aby drastycznie. A co do robienia wiochy z jedzeniem to przy nas lezeli niemcy oni to mieli jedzenia jak na tydzien. oczywiscie tylko z nas Polaków robi sie wioche i to ziomale. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Tropical Islands 26.02.11, 23:51 agasz301 napisała: oczywiscie tylko z nas Polaków robi sie wioche i to ziomale. Ale tylko ci z kompleksami Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Tropical Islands 27.02.11, 06:11 > Ale tylko ci z kompleksami No przeciez dzieki tym kompleksom wplywy organizatorow sa wieksze. Organizator raczej nie moze sobie pozwolic na przeszukiwanie plecaczkow przy wejsciu i sprawdzanie czy kazdy przezuwajacy ma paragon z miejscowego baru, wypraszanie z obiektu czy konfiskowanie. Ale z latwoscia moze zagrac na kompleksach i wmowic frajerom, ze musza kupic plastikowe frytki i kotlet z data przydatnosci do spozycia za 3 lata bo jesli nie to wiesniaki Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka balon 26.02.11, 23:50 luthien79 napisała: A jak jest z lotem balonem > (wiadomo, dzieci z nami)? Max wchodzi rodzina o wadze chyba 260 kg, maja nawet specjalną wagę Jest suuper, niesamowita frajda nie tylko dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Tropical Islands 25.02.11, 15:30 > Zbiedniejecie jak przy okazji takiej wycieczki zjecie obiad w miejscowej knajpi > e? no na pewno sie nie wzbogaca , a taki rodzinny obiad to lekko 100e dla niektorych to moze byc sporo kasy Odpowiedz Link Zgłoś
xxe-lka Re: Tropical Islands 25.02.11, 15:34 ale byłaś tam? że wiesz że to 100 euro kosztuje? bo ja byłam płaciłam i wiem, że opowiadasz bzdury a jak ktoś tak dba o finanse to może lepiej takich wycieczek nie robić - one z założenia nie są tanie Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Tropical Islands 25.02.11, 15:53 to super ze kupilas cole i frytki za 5e > a jak ktoś tak dba o finanse to może lepiej takich wycieczek nie robić - one z > założenia nie są tanie ja to widze tak, wycieczki nie sa tanie a jak ktos ma ochote sobie powycieczkowac a nie ma za bardzo kasy, no to tnie wydatki, dosyc proste Odpowiedz Link Zgłoś
xxe-lka Re: Tropical Islands 25.02.11, 16:04 skoro wiesz lepiej co restauracja w Tropical Island serwuje oraz co wybrałam z menu nie ma sensu dyskutować Ty już wiesz wszystko myślę że w cenę wyjazdu powinno się wliczać cenę posiłku - bowiem wnoszenie własnego jedzenia jest niedozwolone - czego nie rozumiesz? jeśli nie stać mnie na taki wyjazd to wybieram inny... Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Tropical Islands 25.02.11, 16:43 OPCJA STANDARD cena: 25 EUR (dorosły) i 11 EUR (dziecko) OPCJA PLUS cena: 31 EUR (dorosły) i 13 EUR (dziecko) OPCJA VIP cena: 51 EUR (dorosły) i 20 EUR (dziecko) to sa ceny, przy najtanszej opcji sam obiad dla rodziny 2+2 to jest 70e do tego napoje czy jakies pierdoly w ciagu dnia i 100e znika wiec nie wiem gdzie sie pomylilem w mim pierwszym poscie > jeśli nie stać mnie na taki wyjazd to wybieram inny... wybierasz inna tropical island / bo chlapanie sie w pobliskim baiorku zima moze nie byc tym samym doswiadczeniem Odpowiedz Link Zgłoś
xxe-lka Re: Tropical Islands 25.02.11, 16:52 nie wybieram np lokalny aquapark co najmniej o połowę tańszy - sam wstęp to 100 euro dla 4 osobowej rodziny - więc chyba opcja taniości nie przyświeca tym którzy się tam wybierają prawda pofatygowałaś się specjalnie sprawdzić ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
xxe-lka Re: Tropical Islands 25.02.11, 16:56 ps. a jeśli sprawdzasz to sprawdzaj dokładnie na terenie Tropical Island działa 10 różnnych barów i restauracji - wybór jest ogromny - od naleśnikarni, zwykłą hamburgerownię, restaurację hinduską po bardziej eleganckie restauracje serio da się zjeść za dużo mniej niż 100 euro ale Ty przecież byłaś, widziałaś prawda? i mi udowodnisz? Odpowiedz Link Zgłoś
moje.m Re: Tropical Islands 26.02.11, 22:06 xxe-lka napisała: > jeśli nie stać mnie na taki wyjazd to wybieram inny... a jesli stac cie nataki wyjazd, bo dojazd moze kosztowAc z granicy polski 50 zł to na obiad moze juz kogoś nie stac. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Tropical Islands 26.02.11, 23:46 xxe-lka napisała: > czy Polacy naprawdę muszą zawsze robić wiochę z wnoszeniem albo wynoszeniem jed > zenia? Obserwowałam ludzi na leżakach, wnosili głównie Niemcy! Uważam, że to indywidualna sprawa każdego, obsługa nie robi problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
abdullah_abdullah Re: Tropical Islands 27.02.11, 06:27 > Obserwowałam ludzi na leżakach, wnosili głównie Niemcy! Uważam, że to indywidua > lna sprawa każdego, obsługa nie robi problemu. no coo ty, to byli Polacy, dla niepoznaki mowiacy po niemiecku! Odpowiedz Link Zgłoś
dziubelek2 Re: Tropical Islands 03.03.11, 13:49 nie tylko Polacy zabierają własne jedzenie na basen - widziałam w rożnych miejscach, rózne nacje przesłaniające własny prowiant, w niektórych miejscach nawet przy barowym stoliku - co najwyżej do posiłku zamawiali jakieś napoje lub coś dodatkowo i nikt nie robił z tego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Pieluchy na basenie 25.02.11, 13:44 Podepnę się pod pytanie (znowu ) Jak rozwiązujecie problem pieluchowego dziecka na basenie albo na plaży. Specjalne majteczki czy pieluchy? Właśnie zakupiłam specjalne pieluchy huggies (little swimmers) bo na dniach wybieramy się do parku wodnego.Ktoś używał? Spełniają swoją rolę? Mocno nasiąkają wodą? Odpowiedz Link Zgłoś
luthien79 Re: Pieluchy na basenie 25.02.11, 14:24 W zasadzie te pieluchy nadają się do zatrzymania, przepraszam za dosłowność, kupy jedynie. Woda przez nie przesiąka, ale ich zaletą jest to, że w mokrym środowisku nie zrobi się z nich "balon" jak ze zwykłych pampków. Dla dziecka pieluchowanego te huggiesy tylko na czas kąpieli/pływania/moczenia się (w parku wodnym te 2 godz spokojnie), potem na odpoczynek przebierałam dzieci w normalne, suche pieluchy. Aha, i na każde wyjście brałam 2 kąpieluszki (na wypadek, gdyby jednak trzeba było wyrzucić w trakcie...) Odpowiedz Link Zgłoś
krapheika Re: Pieluchy na basenie 27.02.11, 13:30 Sa specjalne pieluchy do kapieli i plywania, nie nasiakaja woda.Zadne balony sie nie robily, po wyjsciu z wody byly w srodku suche jesli mlody nie zrobil siku. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Pieluchy na basenie 03.03.11, 09:11 >nie zrobi się z nich "balon" jak ze zwykłych pampków. Wypróbowane wczoraj i rzeczywiście nie nasiąkają.Spokojnie 4 godziny pielucha wytrzymała. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Tropical Islands 26.02.11, 23:40 Dopiero co wróciłam, bylismy więc w okresie sporych mrozów. Wewnątrz może gorąco nie było, ale zimno tez nie - chodziliśmy tam w strojach kąpielowych i nie było potrzeby sie niczym okrywać (oczywiście z wyjatkiem restauracji). Odpowiedz Link Zgłoś