Dodaj do ulubionych

wątek marudzący

28.02.11, 17:24
co poradzę, że ostatnio tak jakoś głupio wychodzi?
Po raz kolejny wściekłam się w przymierzalni na siebie czy na coś, nie wiem.. los?
Cudna letnia sukienunia, a ja wygladam w niej jak przebrana w kiecke krowa z kreskówki
Chryste
W zyciu- w życiu nie miałam takich ramion- no nie moge kupić sukienki na ramiączkach
dodać do tego po zimie brak opal;enizny (chociaż i tak karnację mam jak personalna z młyna) i szorstką skórę
pieknie po prostu
cellulit

i nie mogę schudnąć
dawniej patrzyłam na wage i mówiłam sobie- ok, za dużo, chudniemy
w ciągu trzech mcy chudłam do ustalonej wagi i tyle
a teraz nic
mi się tak z wiekiem robi czy ke?
a może ja powinnam jakie hormony pobadac?
załamałam się kompletnie
mam ochotę kląć
powinnam zrzucic na dzien dobry dychę i wtedy myśleć, co dalej
okropnie wygladamsad
Obserwuj wątek
    • echtom Re: wątek marudzący 28.02.11, 17:29
      > mi się tak z wiekiem robi czy ke?
      > a może ja powinnam jakie hormony pobadac?

Osobiście uważam, że przy problemach z wagą standardem powinno być zbadanie tarczycy, jeśli się jakoś szczególnie nie obżerałaś. Ja przytyłam parę kilo, ale to dlatego, że przez całą zimę siedziałam na tyłku, wpiep.rzając podwójną dawkę kalorii. Powinno zniknąć w sezonie letnim.
      • konwalka Re: wątek marudzący 28.02.11, 17:32
        tarczycy?\
        moga mi hormony odwalac takie numery?
        b dużo chodze pieszo, kilka km dziennie na pewno- blisko 10 myslę
        jem chyba tyle co zawsze
        a może nie?
        głupia juz jestem
        waże ok 8 więcej niż standardowo
    • kozica111 Re: wątek marudzący 28.02.11, 17:32
      Kurde co Wy wszystkie z tym odchudzaniem i grubością, wiosna idzie czy cuś? wink
      A ja utyłam 30 kg w ciąży i już zostało mi do zrzucenia tylko 7 tongue_out
    • sadosia75 Re: wątek marudzący 28.02.11, 17:35
      Ja wygladam jak ciezarna baba uncertain nie kobieta a baba.
      Musialam przytyc dla zdrowotnosci. Wiec ok przytylam, ale wszystko ( doslownie wszystko ) mi idzie w brzuch. Nie przybywa mi niczego na twarzy ( a przydalo by sie troche ) na biust poki co nie narzekam. ale ladniejsza pupa i plaski brzuch to by sie przydal.
      musze sie albo zmobilizowac i zaczac wiecej cwiczyc albo przestac zrec na noc smile i wyrzec sie makaronow bo one mnie dobijaja wagowo sad
    • rosapulchra-0 Re: wątek marudzący 28.02.11, 17:39
      rzeczywiście marudzisz, ale.. doskonale Cię rozumiem.
    • broceliande Re: wątek marudzący 28.02.11, 17:39
      Zimą każdy wygląda jak zombie.
      • verdana Re: wątek marudzący 28.02.11, 17:44
        Jesteś blada po zimie, a to od razu daje wrazenie dodatkowych 10 kgsmile
        Poza tym, kazda kuracja odchudzająca powoduje, ze kolejna jest mniej skuteczna, niestety.
        • krapheika Re: wątek marudzący 28.02.11, 17:51
          A ja mam w druga strone, schudlam tak, ze pasuje w rzeczy sprzed ciazy, problem jest, ze ciuchy sprzed ciazy ani juz modne ani nie pasujace do mego wieku, przybylo 2latkatongue_out no i przede wszystkim porozdawalam czesc, ze w szafie pustki i tylko wielgachne worki, nie mam doslownie co zalozyc, w tym tyg. planuje duze zakupy, z 2000 na pewno bede musiala zainwestowac, by cokolwiek miesc w szafiesad no i do fryzjera musze, bo twarz mi schudla i fryzura nie lezy, wygladam szczurowatotongue_out juz sie ciesze na czystki na moim koncietongue_out
          • rosapulchra-0 Re: wątek marudzący 28.02.11, 18:01
            w ciągu dwóch lat moda tak bardzo się nie zmienia suspicious
            nowy lansik?
            • krapheika Re: wątek marudzący 28.02.11, 18:25
              Owszem zmienia sie, gdyz czlowiek staje sie coraz starszy, wiec co mi wtedy pasowalo do matki z dzieckiem pasuje niezbyttongue_out
    • kozica111 Re: wątek marudzący 28.02.11, 17:47
      Ja schudłam ładnie i gicki znów zgrabne ale powiem Ci na pocieszenie że włosy mi wyszły big_grin
      • rosapulchra-0 Re: wątek marudzący 28.02.11, 18:02
        ale powiem Ci na pocieszenie że włosy mi wyszły big_grin

ale nie aż tak, żeby oszczędzać na depilacji?
        • luna15 Re: wątek marudzący 28.02.11, 18:10
          "ale nie aż tak, żeby oszczędzać na depilacji?"

Nie dobijaj big_grin
          • kozica111 Re: wątek marudzący 28.02.11, 18:12
            To jest właśnie wredne, rosną tam gdzie nie trzeba, myślicie że wiosna pomoże ? Na takie marudzenia dobry jest patent; iść na solarium.
    • eilian Re: wątek marudzący 28.02.11, 18:28
      Mam niestety podobnie, chciałabym schudnąć, ale zwykłe ograniczenie jedzenia nie pomaga a drastycznej diety się boję, bo się postarzejęsad.
      • rosapulchra-0 Re: wątek marudzący 28.02.11, 18:35
        eilian napisała:

> Mam niestety podobnie, chciałabym schudnąć, ale zwykłe ograniczenie jedzenia ni
        > e pomaga a drastycznej diety się boję, bo się postarzejęsad.

każde ograniczenie jedzenia działa odchudzająco, poza tym starzejesz się od urodzenia, nieprawdaż? wink
        • konwalka Re: wątek marudzący 28.02.11, 20:06
          ale jest jeszcze jedna historia
          ja mam ostatnio niezłe loty z garem
          zdaję sobie sprawę, że jestem ekhem... trudna i staram się kontrolować
          mam straszne jazdy
          dzisiaj np obudziłam się ze swiadomoscią ze mam zawał
          miałąm chyba wszystkie objawy typowego zawału oraz wiekszosć nietypowych
          poszłam z tym zawałem do pracy, szlochając po drodze
          po pracy, wciąż w takim stanie, polazłam do top shop, gdzie przymierzyłam ww sukienke, przy czym nieomal zaczelam zalowac, ze nie miałam rano tego zawałuuncertain
          ryczę ni z gruchy ni pietruchy
          mam wizje katastrof, ktore niebawem nawiedza moja rodzine
          wczoraj wzielam sie za sprzatanie
          dotarlam do doniczki na parapecie, a kiedy poruszylam kwiat, to wyfrunelo z niego stado owadow, ktorym zle z oczu patrzyło- popadlam w stupor, a potem zaszlochałam, ze jestem syfiara
          takie historie mam od jakiegos czasu
          od tego watku poczawszy bede miala jazdy ze mam zdemolowana tarczyce
          migreny coraz czestsze, chociaz byly juz mocno zredukowane do poziomu <góra dwa razy w miesiącu>
          nic mi sie nie chce, mało co mnie cieszy
          nowa firanka, pachnacy hiacyntsad

no i pies ma zapalenie pęcherza qrwa mać
          • kozica111 Re: wątek marudzący 28.02.11, 20:37
            Ale za to jak fajnie się Ciebie czyta smile
          • rosapulchra-0 Re: wątek marudzący 28.02.11, 20:44
            aż chce się rzec, że w pewnym wieku to norma, ale ja chcę jeszcze jednak żyć, więc zmilczę wink
            • konwalka Re: wątek marudzący 28.02.11, 21:32
              kozico- thxsmile
              rosapulchra- suspicious
              ale ze co jest normalne niby w pewnym wieku?
              ze odbija?
              • rosapulchra-0 Re: wątek marudzący 28.02.11, 21:34
                ale ze co jest normalne niby w pewnym wieku?
                > ze odbija?

i to jak! ale nie martw się, jesteś tym łagodniejszym przypadkiem wink a już na pewno ode mnie big_grin
            • gazeta_mi_placi Re: wątek marudzący 28.02.11, 21:33
              A w jakim wieku?
              • rosapulchra-0 Re: wątek marudzący 28.02.11, 21:35
                Pewnym. Pewnym - napisałam przeca suspicious big_grin
    • haidi0111 Re: wątek marudzący 28.02.11, 21:41
      Może dużo do tematu nie wniosę, ale sprawdziłam, że w pewnym wieku (tuż po 30) nie chudnie się już tak od niechcenia... Kiedyś 3-4 kg to była kwestia 2 tyg. jedzenia mniej, a teraz już nie tongue_out Przywiozłam z wakacji w Bułgarii oprócz cudnej opalenizny 6 kg na plus, przestalam żreć, waga spadła 2 kg i ani kilograma mniej...
      Ale swoją droga o tarczycy dobrze Ci tu prawią, szczególnie biorąc pod uwagę hustawki nastrojów.
      • konwalka Re: wątek marudzący 28.02.11, 21:44
        haidi- a co z tarczyca moze byc?
        ja miewam wszystkie raki swiata, teraz mi pewnie ten dojdzie
        a nie moge isc do lekarza, bo jeszcze mi cos znajdauncertain
        • annvangier Re: wątek marudzący 28.02.11, 22:29
          z doswiadczenia u najblizszych: przybieranie na wadze, hustawki nastroju, roblemyz koncetracją, ogolne osłabienie i rozmemłanie tez
        • kozica111 Re: wątek marudzący 01.03.11, 07:07
          Rak tarczycy to b.nieczęsta sytuacja wiec spokojnie, guzki niezłośliwe ma połowa społeczeństwa.Dziewczyny maja jednak na myśli chyba niedoczynność tarczycy - zrób badania tsh, T3 i T4 i ja bym zrobiła tez badanie prolaktyny - wysoka destabilizuje pozostałe hormony a wysoka często wynika ze zmęczenia, stresu /długotrwałego/.
          • maghdalena33 Re: wątek marudzący 01.03.11, 08:50
            annvangier 28.02.11, 22:29 Odpowiedz
            z doswiadczenia u najblizszych: przybieranie na wadze, hustawki nastroju, roblemyz koncetracją, ogolne osłabienie i rozmemłanie tez.

Wychodzi, ze mam raka tarczycy. Spełniam wszystkie ptk. hmmm.

Dołączam się do wątku marudzących. Waga mi nie spada mimo diety, do przebieralni w sklepie już nie wchodzę bo miesiąc temu sama mało nie dostałam zawału mierząc spodnie.
            Nic mi się nie chce, jestem blada, skórę na twarzy mam jakąś sino zielono-szarą.
            Do tego wszystkiego dzisiaj rano zauważyłam, że mam obity błotnik w samochodzie i nie wiem skąd.
          • konwalka Re: wątek marudzący 01.03.11, 14:47
            prolaktyna, mówisz...
            jak sie starałam o drugie dziecko to miałam norme przekroczona milion razy
            może znowu coś szwankuje?
    • minnie_su Re: wątek marudzący 01.03.11, 15:32
      zrob dokladne badanie krwi. u mnie takie rozmamlanie jakis czas temu okazalo sie nie byc problemem z tarczyca (mimo z tarczyca to u mnie czesto zle), ale drastycznie niskim poziomem zelaza. czort wie skad sie to wzielo. dostalam skoncentrowane zelazo w tabletkach i po dwoch tygodniach bylam jak nowa.
      • konwalka Re: wątek marudzący 01.03.11, 18:39
        jakis rok temu miałam hocki klocki z zelazem, ale poziom nie był drastycznie niski, tylko lekko zanizony
        obyło sie bez lekow, tylko zmiana diety
        dzieki za odzewsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka