czarnaalineczka 26.03.11, 10:50 zrobiłam cebularze udały sie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konwalka Re: pochwale sie :D 26.03.11, 10:59 Fajnie ja kupowałam zawsze w Szczecinie przy Manhattanie, az mnie jedna baba zjechała jak koza za obierki, że sie mówi cebulaki (klientka, za mna stała) Człowiek człowiekowi wilkiem, a Nessie Nessie Nessie Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: pochwale sie :D 26.03.11, 11:03 az mnie jedna baba zjechała > jak koza za obierki, że sie mówi cebulaki O właśnie. Bo w pierwszej chwili wymysliłam, że chodzi o rodzaj zielnika z róznymi odmianami cebuli. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: pochwale sie :D 26.03.11, 11:07 w Szczecinie to sobie moga byc cebulaki ja zrobiłam pyszne lubelskie cebularze Odpowiedz Link Zgłoś
kannama Re: pochwale sie :D 26.03.11, 11:59 jako rdzenna mieszkanka Lublina potwierdzam CEBULARZE to są i już! Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: pochwale sie :D 26.03.11, 16:48 czarnaalineczka napisała: > w Szczecinie to sobie moga byc cebulaki > ja zrobiłam pyszne lubelskie cebularze w |Szczecinie to gó... nie cebularze ,ja uwielbiam Hrubieszowskie.Czarna daj przepis co pliss Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: pochwale sie :D 26.03.11, 16:56 na cebulke z makiem napisalam nizej a ciasto robie na oko maka mleko drozdze sol olej pojecia nie mam jakie proporcje ale najwaznijesze zeby nie robic wysokich brzegow w placku olej z cebulki muuusi splywac podczas pieczenia po brzegach zeby byly chrupiace i cebulkowo pyszne Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: pochwale sie :D 26.03.11, 17:06 czarnaalineczka napisała: > na cebulke z makiem napisalam nizej > a ciasto robie na oko > maka mleko drozdze sol olej > pojecia nie mam jakie proporcje > > ale najwaznijesze zeby nie robic wysokich brzegow w placku olej z cebulki muuus > i splywac podczas pieczenia po brzegach zeby byly chrupiace i cebulkowo pyszne > Dziękuje dobra kobieto za przepis ,rok muszę zawsze czekać aby najeść się cebularzy tak pysznych I mam teraz ślinotok Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: pochwale sie :D 26.03.11, 11:06 a nie cebulaki? i jak je zrobiłaś? się pochwal się Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: pochwale sie :D 26.03.11, 11:17 wczoraj wieczorem pokroiłam cebulke posolilam wymieszlam w garnuszku i zostawilam na noc zeby sobie siuśkała dzisiaj rano zrobilam ciasto drozdzowe ( jak zwykle na oko wiec nie wiem ile czego ) do mieciusienkiej wczorajszej cebulki dodalam olej i delikatnie podsmazylam potem dodalam duuuzo maku i jak wystyglo nalozylam na placuszki drozdzowe piekly sie 25 min w 180 stopniach a ja razem z psina siedzialam i sie gapilam jak sie slicznie pieka cebularze rosly a olej z cebulki splywal na brzegi robiąc na rumianym ciescie sliczny glanc wyszly pyszne cebulka idealnie miekka , ciasto w srodku miekkie i puszyste na brzegach chrupiace ... a ja mam &^% alergie na pszenice Odpowiedz Link Zgłoś
mamand Re: pochwale sie :D 26.03.11, 15:53 narobiłaś mi smaka też sobie upiekę, a co ciasto drożdżowe robiłaś z jajkami czy bez? Odpowiedz Link Zgłoś