Dodaj do ulubionych

Ach ta pralka!

18.04.11, 15:34
Nie wiem czy tutaj mogę zostawić swoje pytanie ale spróbuję.
Na prezent ślubny dostaliśmy pralkę. Z tych "ekologicznych" oszczędzających wodę i prąd.
Tylko na .... mi taka pralka skoro pierze ona praktycznie na sucho? Wody to dziadostwo pobiera tyle aby tylko ciuchy były ledwo zmoczone. I do prania i do płukania!!!
Może jestem staromodna (w moim wieku?) ale moja matka ma pralkę co prawda starą (10 lat) ale przynajmniej widać że przy praniu woda jest w bębnie...
Rezultat taki (bo przecież prać trzeba) że przy każdym praniu stoję i dolewam wody przez szufladę na proszek... Wiem, niedorzeczne to, ale co mam zrobić? Ani to wyprane ani wypłukane po takim praniu... Zwłaszcza, że mam malutkie dziecko i dokładne wypłukiwanie jest bardzo ważne.
Czy takimi praktykami nie zniszczę pralki?
Obserwuj wątek
    • wuika Re: Ach ta pralka! 18.04.11, 15:39
      Ale po co? Masz źle wyprane pranie? Złóż reklamację, że pralka źle Ci pierze pranie. Może coś nie tak z wężem czy pompą?
      W mojej pralce też tej wody prawie nie widać - zanim zacznie wirować to w bębnie jest tej wody (widoczne przez szybkę) raptem kilka cm, tak ze 2-3. Weź tylko pod uwagę to, że nie cały bęben jest widoczny przez szybkę.
      Dolewanie wody do pralki to jakiś absurd, jak dla mnie.
    • czarnaalineczka Re: Ach ta pralka! 18.04.11, 15:42
      ale widac /czuc ,ze niedoprane ?
      czy po prostu tak se wymyslilas ,ze pranie sie robi w tonie wody ?tongue_out
    • hamerykanka Re: Ach ta pralka! 18.04.11, 15:44
      Moja pralka tez pobiera bardzo malo wody, na poczatku mialam watpliwosci czy dobrze wypierze. Ale pranie wychodzi czyste. Inna rzecz ze pobiera ilosc wody wedlug wagi prania, iwec jesli jest duzo lekkich rzeczy ale chlonacych wode jak bawelniane koszulki to rzeczywiscie przez szybke moze wygladac ze tej wody nie ma.
      Jesli jest niedoprane, to do reklamacji. Jesli boisz sie o dokladne wyplukanie, wlacz dodatkowy cykl plukania na koncu.
    • broceliande Re: Ach ta pralka! 18.04.11, 19:48
      Ja bym miała większe zaufanie do pralki. Widać bierze tyle wody, ile trzeba.
      Ja mam już drugą taką, woda się nie kotłuje, ale dobrze rozpuszcza proszek, po praniu ubranie czyste, pachnące.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka