Dodaj do ulubionych

mały złodziej

24.08.11, 16:21
co byście zrobiły. Na początek powiem że mnie trafiło.
Wracam ze spaceru z synem, na klatce 2 dzieciaków chowa się przy piwnicy, wpadają na mnie, mówie żeby sobie poszli bo tu nic ciekawego nie ma i poszłam na górę. Z okna na klatce widzę że coś wynoszą. Zaniosłam małego i zeszłam, w wózku nie ma pudełka kredy, wyszłam przed blok, dzieciak wpadł na mnie, na moją proźbę pokazał co chowa za plecami, no qrde nasza kreda. Dodatkowo kolega go wydał drząc się że to on. Wtedy mnie trafiło, wydarłam się na gnojka że nie bierze się cudzych rzeczy, że to złodziejstwo, pół osiedla mnie słyszało, na co gnojek jąkając się mówi że on chciał tylko pożyczyć.

Ochłonęłam i mam wyrzuty sumienia że się na dzieciaka wydzierałam.
A z drugiej strony no cholera strata to 3zł, ale dlaczego dzieciak ma mi coś kraść i zabierać ja mu mogę za te 3 zł kupić taką kredę ale niech nie bierze nie swojego.
Dodam że klatka z domofonem 4 mieszkania kolegów tutaj nie mają.
Obserwuj wątek
    • morgen_stern Re: mały złodziej 24.08.11, 16:41
      Uważam, że dobrze zrobiłaś. Na bank mały tę sytuację i wstyd jej towarzyszący dobrze zapamięta.
    • fvmmka Re: mały złodziej 24.08.11, 16:46
      powiem tak ...dobrze zrobiłaś...miałam podobną sytuacje i olałam teraz gó...ara ponoć i w sklepie potrafi ukraść;/ z domu zgineło pare drobiazgów (zabawki córki)
      • verdana Re: mały złodziej 24.08.11, 17:14
        Dlaczego masz wyrzuty sumienia? Dziecko ukradło, słusznie sie wydarłaś, słusznie dzieco zawstydzilaś. Nie ma znaczenia, czy to kreda, czy pierścionek z brylantem.
        • kinguch Re: mały złodziej 24.08.11, 17:58
          chyba dlatego że wiem że dzieciak z biednej rodziny, tak, wiem że to nie jest usprawiedliwienie, ale szkoda mi takich dzieciaków.
          • mamaemmy Re: mały złodziej 24.08.11, 19:21
            ja miałabym wyrzuty gdybym za malo sie wydarła..Taka lekcja sie pezyda.
            pamietam kiedys takie kazanie(wiem,wiem tu na tym forum nie wypada mówic ze sie chadza do koscioła hehe ale mam to totalnie w...).A więc kazanie było o tym jak złodziej samochodow trafil na wiele lat do wiezienia i odwiedziła go matka a on ja wyrzucił mówiac,ze to jej wina,ze czemu nic nie zrobiła kiedy przynosił nie swoje rzeczy ze szkoły,najpierw dlugopisy,potem plecak,a potem kurtkę..
            Zaczyna się od cukierka -kończy.....
            • gazeta_mi_placi Re: mały złodziej 24.08.11, 20:02
              W sumie racja.
              Ale jedno mam pytanie: owa matka była samotną matką? Ojca on nie miał? Przykład powinni dawać oboje rodzice, a w przypadku chłopca bardziej ojciec niż matka, ale w KK rzadko kiedy ojciec (nawet alkoholik i śmieć) jest winnym czegokolwiek w rodzinie.
              • dziennik-niecodziennik Re: mały złodziej 24.08.11, 20:14
                > ale w KK rzadko kiedy

w sensie że w kosciele katolickim? czy ze w kodeksie karnym? bo nie wiem jak sie ustosunkowac big_grin
                • gazeta_mi_placi Re: mały złodziej 24.08.11, 20:22
                  To pierwsze.
            • zona_mi mamaemmy 24.08.11, 20:16
              Proszę zmniejszyć sygnaturkę do wysokości maksymalnie czterech wersów.
              • gazeta_mi_placi Re: mamaemmy 24.08.11, 20:26
                Ja bym zrezygnowała ze zdjęcia w sygnaturce skoro jest w jednym z linków, bądź zrezygnowała z drugiego linku.
                • zona_mi Re: mamaemmy 25.08.11, 08:16
                  A ja bym się powstrzymała od komentarzy w czyimś profilu, skoro nawet nie potrafię ich napisać zgodnie z zamierzeniem.
                  • gazeta_mi_placi Re: mamaemmy 25.08.11, 10:22
                    Faktycznie miało być "chudnąć" tongue_out
                    • zona_mi Re: mamaemmy 25.08.11, 11:16
                      Faktycznie.
                      Pokaż swoje zdjęcie, ślicznoto.
                      • gazeta_mi_placi Re: mamaemmy 25.08.11, 11:32
                        Jest od dawna w profilu tongue_out
    • vibe-b Re: mały złodziej 25.08.11, 08:26
      a ile lat mialo to dziecko ? Bo trudno wywnioskowac z opisu.
      Dobrze, ze zareagowalas, ale niedobrze ze sie darlas na cale gardlo. Zwlaszcza jesli dziecko jest male.
      • kinguch Re: mały złodziej 25.08.11, 10:10
        tak 10/11 lat. Dodam że u mnie pod blokiem widać kilka grupek dzieckaów które w tylko sobie znany sposób się podzieliły. Jest grupka 6(chłopcy) dzieciaków z biedniejszych rodzin których mam ochotę czasem pomordowć, dzieciaki łobuzują ciągle coś psują, marzą klatki, biją się no co dziennie coś wyprawiają żeby komuś dokuczyć. Są dzieciaki które są względnie spokojniejsze grają w nogę, biegają, biją się ale naprawdę nic jakoś specjalnie nie robią i co najważniejsze nie niszczą i nie włażą na klatki.
        Dodam że ten co dostał opiernicz był z tej pierwszej grupy uncertain
        chociaż teraz i tak jest lepiej bo największego łobuza ktoś pogonił(lat 9 z drugiego końca osiedla), mały skupił się więc na kradzieży w pobliskim markecie i na szantażowaniu w wyszukany sposób innych dzieciaków(potrafi podejść w sklepie do dziewczyn 14letnich i powiedzieć że jak te nie kupią mu batona to powie ochroniarzowi że go pobiły bo'widział jak kradły)
        • deodyma Re: mały złodziej 25.08.11, 10:18
          Jest grupka 6(chłopcy) dzieciaków z b
          > iedniejszych rodzin których mam ochotę czasem pomordowć, dzieciaki łobuzują cią
          > gle coś psują, marzą klatki, biją się no co dziennie coś wyprawiają żeby komuś
          > dokuczyć.

czy ktos z doroslych zwraca akurat tej grupce uwage?
          dzieciaki sa z tego samego osiedla?
          • kinguch Re: mały złodziej 25.08.11, 10:44
            regularnie, ale też wiele osób macha ręką bo dzieciaki posuwają się do niszczenia samochodów w ramach odwetu! Dzieciaki są praktycznie z jednego bloku, no dwóch które stoją obok siebie.

W tamtym roku zwróciliśmy im uwagę że pomazali nam wejście do klatki, druga sąsiadka stała i pilnowała żeby mały wszystko to wytarł i dziwnym zbiegiem okoliczności kilka dni później i my i sąsiadka mieliśmy porysowane samochody(gwoździem albo czymś w tym rodzaju)
            • deodyma Re: mały złodziej 25.08.11, 11:22
              inguch napisał:

> regularnie, ale też wiele osób macha ręką bo dzieciaki posuwają się do niszczen
              > ia samochodów w ramach odwetu!

ze co???
              sorry, ale czegos takiego soibie nie wyobrazam.
              co na to rodzice tych dzieciakow?
        • gazeta_mi_placi Re: mały złodziej 25.08.11, 10:24
          Aj tam, aj tam...
          Łobuzy czy nie łobuzy trzeba się integrować z patologią.
          To takie modne na forum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka