sofi84 05.09.11, 12:04 robiłyście? jakimi metodami i na ile skuteczne??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marika_2006 Re: wybielanie zębów 05.09.11, 12:24 Wybielałam paskami Blend-a-med Whitestrips i polecam) Odpowiedz Link Zgłoś
lucysienna Re: wybielanie zębów 05.09.11, 12:37 Tak wybielałam metodą Nite White. Bardzo dobry efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: wybielanie zębów 05.09.11, 12:42 Metoda nakladkowa u stomatologa. Moze bolec, ale to sprawa indywidualna. Za to efekt- super. Odpowiedz Link Zgłoś
forumowiczka.to.ja Re: wybielanie zębów 05.09.11, 12:55 U stomatologa robiłam, nakładki silikonowe miałam w które wciskałam taki specjalny żel i szłam w tym spać. Bólu nie czułam żadnego. Efekt super - piękne białe zęby, od ponad roku nic się nie zmieniło, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
gupia_rzona Re: wybielanie zębów 05.09.11, 12:59 czy ta metoda nakładek silikonowych wymaga wymiany plomb? mam niestety plombę na jedynce od frontu. Nie widać jaj, ale boję się że po wybieleniu zacznie być ją widać. A te paski jak długo się stosuje? Odpowiedz Link Zgłoś
lucysienna Re: wybielanie zębów 05.09.11, 13:03 przy Nite White czyli tez nakładkach możesz mieć plombowane zęby. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_zuzu Re: wybielanie zębów 05.09.11, 13:38 tak, plomby trzeba wymienić, bo one pozostaja w swoim pierwotnym kolorze. Ja musiałam wymienić na jedynce wypełnienie ( miałam dosztukowany kawałek zęba, po tym jak sobie wyłamałam otwierając butelke z kapslem) Odpowiedz Link Zgłoś
madame_zuzu Re: wybielanie zębów 05.09.11, 13:35 Wybielałam metoda nakładkową, ale nie u stomatologa. U protetyka zrobiłam sobie nakładke, a używałam żelu Biała Perła zakupionego w aptece. Właściwie w gabinetach stosują preparaty z tym samym składnikiem wybielającym. Nakładka kosztowała mnie 100 zł ( woj.lubelskie), a opakowanie Białej Perły- 2 tubki) około 60 zł. Efekt trzyma się juz od roku. Bez zmian. Trochę tylko podczas stosowania dziąsła czasami bolały i zęby były wrażliwe na zimno. Przeszło i jedno i drugie szybko. Jak skończy mi sie Biała Perła to kupie Opalescence, droższy, ale mocniejszy i też stosowany w gabinetach, tyle że w gabinecie duzo drożej. Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: wybielanie zębów 05.09.11, 13:52 Robiłam piaskowanie przed ślubem. Wiem, że to nie jest stricte wybielanie, ale efekt jaśniejszych zębów był. Ale nigdy więcej! Przez cały dzień bolały mnie pokrwawione dziąsła, a do dzisiaj (czyli już ponad 3 miesiące) utrzymuje się efekt nadwrażliwości zębów. To chyba strasznie nadwyręża szkliwo Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: wybielanie zębów 05.09.11, 14:32 Wybielalam kiedys w gabinecie, teraz paski Crest, polecone przez dentyste rownie skuteczne Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: wybielanie zębów 05.09.11, 23:58 Wybielam co 2-3 lata żelem z amoniakiem. Za pierwszym razem przesadziłam, miałam usmiech jak z opakowania pasty colgate i zeby mi się zaswieciły w dyskotece Za drugim razem uzyłam o połowe słabszego i bylo w sam raz. Superbiałe ale jeszcze w granicach naturalnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
zazuzina Re: wybielanie zębów 06.09.11, 12:18 ja wybielałam kwasem i lampą u stomatologa i jw. never again, po wybielaniu zęby bolały jak cholera ale mało tego parę miesięcy minęło a nadal bola nie mogę ich normalnie wyszczotkowac bo tak jakby nerwy były na wierzchu. I co śmieszniejsze bolą jak jem słodycze -kurna nigdy tak nie było. Żeby jeszcze chociaż efekt był zadowalający -nie jest!. Nie, nie nie i nie. Odpowiedz Link Zgłoś
anabel5454 Re: wybielanie zębów 09.09.11, 15:26 mnie znajoma poleciła taki preparat Liquid Smile , który sie nakłada na zęby samemu i on nie niszczy szkliwa ani nie podrażnia dziąseł i z tego co czytałam , daje bardzo dobre efekty, jeszcze nie próbowała ale wydaje się, że będzie fajna alternatywa Odpowiedz Link Zgłoś