Dodaj do ulubionych

Mówcie co chcecie!

18.09.11, 14:25
Ale dla mnie ona jest brzydka i już.
Obserwuj wątek
    • mona_mayfair Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 14:27
      Dla mnie też.
    • gazeta_mi_placi Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 14:31
      Pokaż swoją fotkę.
      Albo swoich córek.
      Na pewno są piękne.
    • graue_zone Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 14:35
      Jest brzydka.
    • mary_lu Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 14:42
      Dla mnie też brzydka. Chyba nie chodzi o to, że sama jestem brzydką zazdrośnicą, bo w pełni popieram zachwyty nad Naomi czy Cindy. Ale dlaczego wmawia się wszystkim, że Anja jest piękna? Albo Kate Moss? Cały czas czekam, żeby ktoś mi w końcu wytłumaczył...
      • mona_mayfair Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 14:44
        Mossówna juz ładniejsza jest..
      • naomi19 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 14:47
        pełni popieram zachwyty nad Naomi czy
        No ja myślę!

A co do Anji, jest piękna, tylo za chuda. I mówię to ja, też za chuda.
    • kropkacom Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 14:46
      Taki typ urody, który w niezwiązanych w kitkę włosach, wygląda niekorzystnie. Dla mnie nie jest szczytem kobiecej piękności. Ale męża ma fajnego... tongue_out
    • nangaparbat3 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 15:20
      Ma przepiekna suknie (ten kolor!), przyciezkie buty , makijaz i fryzure zupelnie niepasujace do urody. A tak w ogole przypomina mi Tadzia
      • myszka_333 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 15:24
        Jest przede wszystkim zagłodzona.Gdyby nieco przytyła to jej twarz wyglądałaby o wiele lepiej (no, nie tylko twarz, całość wyglądałaby lepiej).
        • dziennik-niecodziennik Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 15:37
          BARDZO ZDECYDOWANIE popieram smile
        • gazeta_mi_placi Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 19:16
          Oj tak, a jeszcze gdyby nie była światowej sławy modelką, tylko zabiedzoną samotną e-matką, z pensją 1500zł netto i z mężem alkoholikiem, od czasu do czasu ją tłukącym plus niewyrozumiałą teściową i mieszkającą kątem u nielubianej szwagierki jeszcze bardziej by wypiękniała w oczach e-mam....
    • gryzelda71 Mów co chcesz,ale to ona na okładkach:) 18.09.11, 15:22
      • rosapulchra-0 Re: Mów co chcesz,ale to ona na okładkach:) 18.09.11, 15:38
        I to jest właśnie niepokojące, jak bardzo się zdewaluowało poczucie piękna w naszych czasach tongue_out
        To już wolę Rubesnsa i jego muzy i Balzaca z jego paniami uncertain
        • gryzelda71 Re: Mów co chcesz,ale to ona na okładkach:) 18.09.11, 15:40
          A dlaczego niepokojące?Ona jest modelką,nie miss.
          • rosapulchra-0 Re: Mów co chcesz,ale to ona na okładkach:) 18.09.11, 16:22
            Jako modelka jest przedstawicielką kanonu piękna. Sorry, ale dla mnie ta pani to pomyłka.
            • gryzelda71 Re: Mów co chcesz,ale to ona na okładkach:) 18.09.11, 16:23
              A dla tych co decydują kto będzie supermodelką nie.
              • freakwave Re: Mów co chcesz,ale to ona na okładkach:) 18.09.11, 16:36
                a decyduja w wiekszosci GEJE big_grinD
                znawcy kobiecych wdziekow big_grin LOL
                • gryzelda71 Re: Mów co chcesz,ale to ona na okładkach:) 18.09.11, 16:39
                  Ale promują jak jaką najpiękniejszą?
                  • freakwave Re: Mów co chcesz,ale to ona na okładkach:) 18.09.11, 16:44
                    sama sobie odpowiedz na to pytanie, widocznie tak, skoro wiekszosc dziewczynek chce byc jak modelki ktore sie pedalom podobaja bo nie maja cyckow i tylkow, proste
                    • freakwave Re: Mów co chcesz,ale to ona na okładkach:) 18.09.11, 16:45
                      o... na pitwierdzenie tej tezy ostatnim odkryciem damskich wybiegow jest jakis androgyniczny facet big_grin to ci dopiero kanon kobiecego piekna z penisem w sukience
                      • gryzelda71 Re: Mów co chcesz,ale to ona na okładkach:) 18.09.11, 16:47
                        Podoba się?ten penis w sukiencewink
                        • freakwave Re: Mów co chcesz,ale to ona na okładkach:) 18.09.11, 17:05
                          nie wiem czy se podoba cyz nie, ale jest modelka/ modelkiem damskim wiec coz
                          • gryzelda71 Re: Mów co chcesz,ale to ona na okładkach:) 18.09.11, 17:12
                            Nie wiesz czy ci się podoba?
                            • freakwave Re: Mów co chcesz,ale to ona na okładkach:) 18.09.11, 17:43
                              mi sie nie podobaja modelki, modelek rowniez wiec nie kumam o co ci chodzi
                              • gryzelda71 Re: Mów co chcesz,ale to ona na okładkach:) 18.09.11, 17:46
                                Przez wykonywane zajęcie urodę postrzegasz?
                                • freakwave Re: Mów co chcesz,ale to ona na okładkach:) 18.09.11, 18:01
                                  nie, przez rozmiar ZERO ZERO DUPY ZERO CYCKOW jak to sie ma podobac facetowi?
                                  • gryzelda71 Re: Mów co chcesz,ale to ona na okładkach:) 18.09.11, 19:04
                                    Ale to zero tonie tylko modelek dotyczy.
                    • gryzelda71 Re: Mów co chcesz,ale to ona na okładkach:) 18.09.11, 16:46
                      Zawsze sądziłam,że dziewczynki chcą być modelkami bo jeżdżą po świecie,noszą fajne ciuchy i dobrze im za to płacą,a nie dlatego że gejom się podobająsmile
                      • freakwave Re: Mów co chcesz,ale to ona na okładkach:) 18.09.11, 17:06
                        dziewczynki chca byc uwazane za piekne, nie jezdzic po swiecie, nosic fajne ciuchy i miec bogatego meza, nie mierz ludzi wlasna miara
                        • gryzelda71 Re: Mów co chcesz,ale to ona na okładkach:) 18.09.11, 17:08
                          Ależ jako dziewczynka wiesz to najlepiejsmile
                          • freakwave Re: Mów co chcesz,ale to ona na okładkach:) 18.09.11, 17:44
                            obserwuje moja corke, moze twoim zalezy na skorze furze i komorze i robia lody w galeriach za perfumy tongue_out
                            • gryzelda71 Re: Mów co chcesz,ale to ona na okładkach:) 18.09.11, 17:47
                              A no jak córke obserwujesz ,to nie dziwne,że jej marzenie to być piękną i nic więcejtongue_out
                        • minnie_su Re: Mów co chcesz,ale to ona na okładkach:) 18.09.11, 17:15
                          > dziewczynki chca byc uwazane za piekne, nie jezdzic po swiecie, nosic fajne ciu
                          > chy i miec bogatego meza

wez moze spytaj jakas dziewczynke, co?
                          szybko zweryfikujesz swoje opinie.
                          ani dziewczynki ani kobiety nie marza o byciu piekna dla samego bycia piekna, ale cos chca przez to osiagnac. jesli to wszystko moga miec bez bycia piekna, to bycie piekna bedzie im wisialo.
                          • rosapulchra-0 Re: Mów co chcesz,ale to ona na okładkach:) 18.09.11, 17:44
                            A to ciekawe..
                            Moje dziewczyny mówią, że piękną być warto przede wszystkim dla siebie. A nie po to, aby coś przez to zyskać.
                            • freakwave Re: Mów co chcesz,ale to ona na okładkach:) 18.09.11, 17:46
                              no dokladnie rosa masz racje wraz ze swoimi corkami, moja ma tak samo wink
                              trudno zgodzic sie z tymi opiniami osobom ktore wychowaly sobie na wlasnych cysiach galerianki wszek uroda to klucz do sukcesu = bogaty maz lub sponsor big_grin
                              • gryzelda71 Re: Mów co chcesz,ale to ona na okładkach:) 18.09.11, 17:48
                                Ładnym zawsze było i będzie łatwiej.Nie pojmiesz tego.
                                • freakwave Re: Mów co chcesz,ale to ona na okładkach:) 18.09.11, 18:03
                                  no coz a myslalem ze ladnym kobietom jest trudniej przebic sie przez bariere meskiego szowinizmu i postrzegania przez rozmiar cyckow lub wielkosc biustu? chyba ze za szczyt swych lub rodzinnych osiagniec uwazasz dobry ozenek czyli ukryta prostytucje w celach zarobkowych.
                                  uroda pomaga, lecz tez przeszkadza bilans ogolny to nie wiem czy na zero wychodzi w ostatecznym rozrachunku czy na minus tongue_out
                                  • gryzelda71 Re: Mów co chcesz,ale to ona na okładkach:) 18.09.11, 19:05
                                    No pisałam,że nie pojmiesz.
                                • gazeta_mi_placi Re: Mów co chcesz,ale to ona na okładkach:) 18.09.11, 20:27
                                  Dokładnie.
                            • gryzelda71 Re: Mów co chcesz,ale to ona na okładkach:) 18.09.11, 17:50
                              Tak dla siebie.Zawsze te najbardziej urodziwe nie wychodzą na ulicesmile
                              • freakwave Re: Mów co chcesz,ale to ona na okładkach:) 18.09.11, 18:04
                                zostaja cichodajkami? znasz z doswiadczenia?
                                • gryzelda71 Re: Mów co chcesz,ale to ona na okładkach:) 18.09.11, 19:11
                                  Widzę,że tamat lodziar,galerianek i cichodajek masz ocykany.Takie rodzinne doświadczenie?
                                • gazeta_mi_placi Re: Mów co chcesz,ale to ona na okładkach:) 18.09.11, 20:31
                                  Nie znasz żadnej ładnej dziewczyny czy kobiety w swoim otoczeniu robiącej karierę w innym miejscu niż agencja towarzyska?
                                  A może ładne kobiety znasz tylko z takich miejsc bo sam w nich często przebywasz??
                              • rosapulchra-0 Re: Mów co chcesz,ale to ona na okładkach:) 18.09.11, 18:12
                                Na ulicy stoją te, które chcą zarobić. Taką miarą mierzysz?

Ja nie mam malutkich dzieci, ale moje nastolatki są świadome i swojej urody i swojej wartości. Zapewniam cię, że fizyczność nie jest dla nich priorytetem, ani podstawą szczęścia i satysfakcji życiowej. I dzięki Bogu!

Jeśli dla młodej kobiety uroda jest podstawą kariery i szczęścia, jak to próbujesz teraz mi wmawiać, to sorry, ale ja z pustakami nie chcę mieć nic do czynienia.
                                • gryzelda71 Re: Mów co chcesz,ale to ona na okładkach:) 18.09.11, 19:08
                                  Ojej.Jesteście wyjątkowe.
                                  Daj spokój,jakby nie można był mieć wszystkiego.
                                  • rosapulchra-0 Re: Mów co chcesz,ale to ona na okładkach:) 18.09.11, 19:09
                                    To ty powiedziałaś.
                                    • gryzelda71 Re: Mów co chcesz,ale to ona na okładkach:) 18.09.11, 19:11
                                      A pisałam,że ty?
    • daliakonwalia Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 15:26
      no pewnie że paskuda, pewnie to reinkarnacja "Naszej SzkapY" albo "Łyska z pokładu Idy" - nie obrażając Łyska.
      • rosapulchra-0 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 15:39
        daliakonwalia napisała:

> no pewnie że paskuda, pewnie to reinkarnacja "Naszej SzkapY" albo "Łyska z pokł
        > adu Idy" - nie obrażając Łyska.

Popieram!
        big_grinbig_grinbig_grin
      • dorry Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 19:12
        Dawaj swoją fotę, chętnie i Cibie porównamy.
        • daliakonwalia Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 20:31
          musisz mi uwierzyć na słowo, że jestem ładniejsza od konia.
    • wuika Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 15:38
      No jest, no. Ale ma tyle kasy, że pewnie jej to nie przeszkadza tongue_out
      Czepiając się dalej - na wadę wymowy, jak gdzieś na nią trafiam, to przełączam, bo nie wytrzymuję słuchania jej.
    • zuzanka79 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 15:45
      Może nie była by brzydka, gdyby nie była wychudzona. Odstające łopatki, zapadłe policzki, kościste ramiona i kolana. Ona jest wychudzona. Nie szczupła.
    • landora Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 15:51
      Jest brzydka.
      To ja już wolę być kurduplem, ale mieć swoją własną twarz tongue_out I nie, nie pokażę swoich zdjęć, bo nie jestem modelką. Gdybym była, to automatycznie godziłabym się na to, że obcy ludzie będą oceniać moją urodę.
      • gryzelda71 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 15:52
        Ojej... jej kariera wisi na włoski,skoro ematkom się nie podobawink
        • gazeta_mi_placi Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 15:54
          He he...
        • landora Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 19:35
          A to akurat nie ma nic do rzeczy. Karierę robią też bracia Mroczkowie, moim zdaniem totalne beztalencia. Uważasz, że skoro nie mam wpływu na jej karierę, to nie mogę mieć swojego zdania na temat jej urody?
          • gryzelda71 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 19:37
            No możesz się wypowiadać,zwłaszcza anonimowo.
    • 18_lipcowa1 ty pewnie jestes piekna 18.09.11, 15:53
      tylko czemu siedzisz w UK na utrzymaniu meza oraz podatnika
      miast robic karyjere w NY?
      • gazeta_mi_placi Re: ty pewnie jestes piekna 18.09.11, 15:57
        big_grin big_grin big_grin
      • kota_marcowa Re: ty pewnie jestes piekna 18.09.11, 16:02
        18_lipcowa1 napisała:

> tylko czemu siedzisz w UK na utrzymaniu meza oraz podatnika
        > miast robic karyjere w NY?
        >
        >
        big_grinbig_grinbig_grin
        • nangaparbat3 Re: ty pewnie jestes piekna 18.09.11, 16:15
          Kiepski strzal - jak ktos jest modelka, placa mu za to, ze sie ocenia jego urode. I do oceniania nie trzeba zadnych dodatkowych upowaznien.
          • gryzelda71 Re: ty pewnie jestes piekna 18.09.11, 16:18
            jak ktos jest modelka, placa mu za to, ze sie ocenia jego urod
            > e.

Oj to po dzisiejszym dniu jej konto zasili niezła sumka co nie?wink
            • nangaparbat3 Re: ty pewnie jestes piekna 18.09.11, 16:57
              A pewnie.
          • dorry Re: ty pewnie jestes piekna 18.09.11, 19:10
            >jak ktos jest modelka, placa mu za to, ze sie ocenia jego urode.

Kiepski strzał - modelkom płaci się za profesjonalne prezentowanie ubrań na wybiegu, albo podczas sesji zdjęciowej.
            Ludzie! skąd u was to przekonanie, że modelki mają być piękne?
            One mają być fotogeniczne, mają umieć przyciągać uwagę, kiedy jest to wymagane, mają dobrze się poruszać, dobrze prezentować to co mają do zaprezentowania, dobrze współpracować z fotografem i projektantem. Uroda w potocznym znaczeniu bycia piękną lub ładną nie jest wymagana.
            • nangaparbat3 Re: ty pewnie jestes piekna 18.09.11, 21:03
              Jednakowoz modelka bez cienia watpliwosci sluzy do ogladania i oceniania tego, co sie widzi.
      • rosapulchra-0 Lipcowa! 18.09.11, 16:26
        Dzięki ci, pani, za twój jakże błyskotliwy tekst! Normalnie czapki z głów! Padłam, sturlałam się i odpisałam!
        http://emots.yetihehe.com/1/rotfl.gifhttp://emots.yetihehe.com/1/rotfl.gifhttp://emots.yetihehe.com/1/rotfl.gif
    • princy-mincy Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 16:08
      fotomodelki i modelki nie musza byc piekne, maja byc charakterystyczne
      mnie nie podoba sie ani ona ani Kate Moss ani Claudia S.
      Co innego Elle McPerson, Naomi czy Cindy.

Anja jednak robi kariere, czyli ma to co, co liczy sie w swiecie mody.
      • rosapulchra-0 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 16:31
        Ale ja jej kariery nie odmawiam!
        Ja tylko oceniłam jej urodę. Jest osobą publiczną, tak? Mam prawo się na temat jej wyglądu wypowiedzieć, tak? Nie obrażam jej tym, że stwierdzam, że mi się nie podoba, tak? Wsio.
        A trollom dziękujemy. Chamstwo proszę zostawić poza ten post. tongue_out
    • deodyma Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 16:28
      piekna nie jest, mnie sie nie podoba jej typ urody, ale kariere robi.
    • gagunia Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 16:29
      Lubię jej zdjęcia profesjonalne. Ale uważam, że z 10 kg więcej by jej się przydało wink Jest zdecydowanie za chuda, nawet jak na modelkę. Od jakiegoś czasu wygląda zresztą coraz gorzej - zasuszona, sińce pod oczami.
    • kosa.bar Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 16:30
      Pewnie że brzydka, przede wszystkim za chuda.
    • freakwave Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 16:37
      jest brzydka, wychudzona i ma wiecznie otwarta gebe smile
      • gryzelda71 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 16:40
        ma wiecznie otwarta gebe smile

Jak i inne modelki.
        • freakwave Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 16:43
          nie zauwazylem w innych reklamach, rubik w reklamie aparta az sie prosi aby jej mucha do srodka wleciala, masakra jakas, wszedzie robi bezmyslna mine slodkiej cizi z agencji towarzyskiej, ta maniera jest masakryczna.
          • gryzelda71 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 16:49
            To przejrzyj zdjęcia innych modelek.
            • freakwave Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 17:06
              chyba z maxima
              • gryzelda71 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 17:09
                Jak nie masz nic innego pod ręką...
        • czarnaalineczka Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 17:29
          nie wszystkie modelki sa tak bardzo wychudzone
          • gryzelda71 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 17:32
            Sądzisz,ze z chudości nie domyka buzi?smile
            • czarnaalineczka Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 17:40
              moze z glodu ?tongue_out
    • mary_lu Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 17:22
      Mojemu mężowi podobają się chyba wszystkie kobiety wink, ma fioła na punkce fotografii, nawet zdjęcia Tildy Swinton (dla mnie "nawet") potrafią zafascynować go na kilka dni, ale gdy obejrzał reklamę Apartu, to stwierdził, że najlepiej wyszedł kangur.
    • czarnaalineczka Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 17:28

kazdy wyniszczony i wuchudzony czlowiek jet brzydki
    • dzoaann Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 17:29
      dla mnie tez...
      • znowu.to.samo Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 18:03
        dopiero co był wącisz, albo nawet dwa na temat urody modelek

I były takie co naokoło klepały ``modelka ma nie być piękna``
        Taki wysuszony suchar nigdy nie będzie cieszył oka, coby na sobie nie powiesił

Z taką aparycją spokojnie może wystąpić w filmie o Oświęcimiu....
    • nanuk24 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 18:17
      Moze ja dziwna jestem, ale nie widze w niej nic az tak odrazajacego, by jezdzic po niej jak po burej suce.
      • rosapulchra-0 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 18:57
        Ale kto jeździ jak po burej suce? Kto uważa, że jest odrażająca? To tylko twoja nadintepretacja.
        Mnie się ona nie podoba i już. IHMO jest brzydka.
        • nanuk24 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 19:19
          Pisze ogolnie czytajac kilka watkow na jej temat. Nie raz nazwana byla konskim ryjem czy tam kobyla czy czyms tam jeszcze.
          • gazeta_mi_placi Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 19:26
            Co się dziwisz....
            Odniosła światowy sukces, kasy ma jak lodu jeszcze przed 30-stką.
            Nikt tak uczciwych ludzi nie wk....wia zwłaszcza jak sami tyrają latami za 2000zł, a jedyne ich osiągnięcie życiowe to "Nikusia i Mateuszek" oraz wygrany bo do Tesco na zakupy do 200zł.
        • gazeta_mi_placi Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 19:28
          Ty też mi się nie podobasz i uważam że jesteś trollem, ale jakbym tak napisała o Tobie (zgodnie z prawdą) ciekawe ile razy z Twoją kumpelą (kolejną trollicą) Czarnaalineczka zwyzywałybyście mnie od wesz i gnid.
          • gryzelda71 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 19:36

> Ty też mi się nie podobasz i uważam że jesteś trollem, ale jakbym tak napisała
            > o Tobie (zgodnie z prawdą) ciekawe ile razy z Twoją kumpelą (kolejną trollicą)
            > Czarnaalineczka zwyzywałybyście mnie od wesz i gnid.

Dosadnie,ale trafnie napisane.
    • demonii.larua Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 18:28
      Ładna, brzydka kwestia gustu, natomiast ta skóra i kości niestety kojarzą mi się z obozem koncentracyjnym. Za to kolor kiecy - boski smile
    • w-i-k-i Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 18:38
      Chcialo by sie rzec ,,i kto to mowi" - pani promujaca na sile swoj dystans do wlasnego wygladu, panie, ktore o wygladzie, pozycji i zyciu takiej modelki moga tylko pomarzyc. No coz z ust takiej publicznosci, rzeczywiscie to musi bardzo bolec. Pozostaje tylko Anji wspolczuc, ze jest brzydka, niczego nie osiagnela i bizuteri tez nie ma ladnej - tylko tania i tandetna podrobke z ulubionego przez przecietna polska emame bazarku. Jestem pewna, ze kazda przecietna ematka ma 100 razy lepiej zrobiona fryzure (uksztaltowana naturalna para z gotujacego obiadu), naturalne kolory policzkow (czerwien wprost po sprzataniu), rzeczy ,,made in china", ale orginalne, no i oczywiscie sylwetke lepsza niz 10 takich modelek razem wzietych (dzieci daja wycisk, a cellulit i rozstepy to tylko...piekno naturalne). Gratuluje - mi sie tez Anja nie podoba, ani Ona, ani to co soba reprezentuje - fuuuu.
      • freakwave Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 18:55
        w kontekscie chudosci ja osobiscie jestem wstrzasniety po wczorajszym zderzeniu z rzeczywistoscia w hipermarkecie - piekna babka kupująca jogurcik super light wychudzona jak z obozu koncentracyjnego, do tego prowadzi promocja homokultury, do zaburzen odzywiania i zatarcia roznic pomiedzy plciami.
        lubie ladne kobiety ladne w rozmiarze normalnym, zdrowym, wystajace kosci to nie zdrowie i nie cos do czego nalezy dazyc.
        Rubik nie podoba mi sie dlatego ze jest czescia tej oglupiajacej machiny a na samym jej koncu sa takie wlasnie sliczne zniszczone dziewczyny jaka wczoraj widzialem w sklepie...
        • rosapulchra-0 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 19:06
          wiki to tępy twór, który nigdy nie zetknął się z kobietą ważącą 35 kg przy wzroście 170cm ( a ja tak), nie ma zielonego pojęcia na czym polega ta choroba i jak szybko prowadzi do śmierci, jak bardzo bolesna jest i fizycznie i psychicznie, zarówno dla samej chorej, jak i dla jej rodziny bezsilnie się przyglądającej agonii dziecka, siostry, żony..
          Anja jest wychudzona, a przez to brzydka, na tych zdjęciach są pokazane przede wszystkim jej kości obleczone skórą, nic poza. Wygląda fatalnie. I nikt mi nie wmówi, że to kanon piękna, bo kurfa, nie. To brzydactwo, biedne, bo coraz mniej przypomina zdrowego człowieka. I żadne miliony na koncie nie pomogą. I nie zazdroszczę jej ani pozycji modelki, ani kasy. Swoje jesstwo mierzę zupełnie innymi wartościami. Jestem dobrym, uczciwym człowiekiem - tego nie odmówi mi nikt, kto mnie dobrze zna. Forum w tej ocenie pomijam z powodów oczywistych.
          • freakwave Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 19:12
            rosa az dziw bierze ale sie z toba zgadzam, a od rubikowej landiejsza jest juz krupa, w sensie apetyczniejsza, bo ogolem jest tez mocno wysztuczniona, ale nie wyglada jakby zaraz miala pasc z glodu.
            co do reszty to zgadzam sie i zauwazam w otoczeniu ze promocja homowzorcow piekna kobiecego (co za kuriozum) prowadzi u mlodych dziewczyn do takich problemow jak anoreksja.
          • gryzelda71 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 19:16
            Jestem dobrym, uczciwym człowiekiem - tego nie odmówi mi nikt, k
            > to mnie dobrze zna.

A Anja,nie?
            • gazeta_mi_placi Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 19:18
              Nie.
              Czy uczciwy porządny człowiek tyle zarabia i tak wygląda????
              No sama się zastanów.....
              Sama bransoletka to dwuletnia pensja uczciwie pracującego męża e-mamy....
              Sucz znaczy z niej...
              Oprócz anoreksji doszukałabym się jeszcze śladów puszczalstwa, narkomanii i zwykłego k...estwa...
            • rosapulchra-0 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 19:31
              Rozumiem, że bardzo chcesz zobaczyć i ocenić moją urodę?
              Nie widzę problemu.
              Różnica jest nie tylko w wieku, ale i zawodzie. Ja nie jestem znana, ona tak. Ocenianie jej jest wpisane w jej zawód. W mój nie, więc zważ to sobie.
              • gryzelda71 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 19:35
                Nie o to zapytałam.
                • rosapulchra-0 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 19:45
                  Wyrwałaś kawałek wypowiedzi z kontekstu. I czego oczekujesz?
                  Ze powiem, że Anja jest nieuczciwa? Wychodzę z założenia, że to uczciwa kobieta. Ale co to ma do oceny jej urody?
                  Ja napisałam wyraźnie, że moje wartości są zupełnie inne, a uroda nie jest dla mnie ani miernikiem, a nie celem do bycia lepszym człowiekiem. Masz jeszcze jakieś problemy ze zrozumieniem? Czy może właśnie swoje kompleksy leczysz na forum? Złośliwe uwagi schowaj do kieszeni. Nie robią na wrażenia.
                  • gryzelda71 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 19:50

Co ty o niej wiesz,że uważasz się za lepszą?Zajmij sie sobą,a złosliwe uwagi schowaj do kieszeni.Nie robią one na mnie wrażenia.
                    • rosapulchra-0 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 20:10
                      Gdzie napisałam, że uważam się za lepszą od niej?
                      Nie dość, że oceniasz po sobie, to jeszcze mi wmawiasz swoje wnioski. Sorry, ale to żałosne jest.
                      • gryzelda71 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 20:16
                        Nie,nigdzie.
                  • dorry Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 21:00
                    >moje wartości są zupełnie inne, a uroda nie jest dla
                    > mnie ani miernikiem, a nie celem do bycia lepszym człowiekiem.

Yyyyy, to po co tak obsesyjnie zajmujesz się urodą innych. Chyba czegoś nie rozumiem.
                    • rosapulchra-0 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 21:08
                      Yyyyyy.. chyba masz obsesję na moim punkcie? shock
                      • dorry Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 21:13
                        Muszę Ci zmartwić: nie.
                        Tak sobie czytam co i ile napisałaś w tym temacie i wyciągam wnioski. Być może błędne. Nobody's perfect.
                        • gazeta_mi_placi Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 21:18
                          Może była kochanka jej męża była w typie urody Rubik stąd ten jad.
          • w-i-k-i Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 19:17
            Osobiscie jednak wolalabym byc w rozmiarze ,,0" niz rozmiarze tak wielkim, ze ,,iksow" moze zabraknac. Otyle o ile kobiety ,,wychudzone", szczuple, chude mozna uspraiwdliwic checia dbania o siebie, proba wygladania lepiej, checia wygladania lepiej otyle kobiety grube, puszyste, wielkie (czy jak tam polityczna poprawnosc kaze je nazywac) nie usprawiedliwia nic, a widok jest znacznie gorszy, niesmaczny, budzacy niechec wrecz wstret, gorszy niz spojrzenie na wystajace kosci policzkowe czy szczuple rece i nogi - zwlaszcza jesli wykonuje sie prace modelki. No ale nic to wyglad wygladem, a my tu przeciez piszemy pean ku chwale bycia dobrym, uczciwym czlowiekiem. Teraz juz jestem pewna, ze powiedzenie ,,piekno jest w srodku" wymyslili brzydcy ludzie.
            • gazeta_mi_placi Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 19:21
              Bez przesady z tą anoreksją, osobiście i dość blisko znam osobę co najmniej równie szczupłą jak Anja, w pełni zdrową i z dobrym apetytem, która po prostu "tak ma".
            • freakwave Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 19:37
              w-i-k-i napisała:

> Osobiscie jednak wolalabym byc w rozmiarze ,,0" niz rozmiarze tak wielkim, ze ,
              > ,iksow" moze zabraknac. Otyle o ile kobiety ,,wychudzone", szczuple, chude mozn
              > a uspraiwdliwic checia dbania o siebie, proba wygladania lepiej, checia wyglada
              > nia lepiej otyle kobiety grube, puszyste, wielkie (czy jak tam polityczna popra
              > wnosc kaze je nazywac) nie usprawiedliwia nic, a widok jest znacznie gorszy, ni
              > esmaczny, budzacy niechec wrecz wstret, gorszy niz spojrzenie na wystajace kosc
              > i policzkowe czy szczuple rece i nogi - zwlaszcza jesli wykonuje sie prace mode
              > lki. No ale nic to wyglad wygladem, a my tu przeciez piszemy pean ku chwale byc
              > ia dobrym, uczciwym czlowiekiem. Teraz juz jestem pewna, ze powiedzenie ,,piekn
              > o jest w srodku" wymyslili brzydcy ludzie.

ja bym chyba wolal zobaczyc puszysta emame niz taka dziewczyne:

https://2.bp.blogspot.com/_YRUEWAPQvfg/TU_UdI-yR-I/AAAAAAAAARo/LachLJ8LbyA/s1600/328779533f80d806.jpg

to skrajna patologia, choroba psychiczna i nic nie usprawiedliwia dazenia do autodestrukcji kosztem wyimaginowanego ladnego wygladu. piekno tkwi w czlowieku a uroda jest czyms co przemija, nie warto za wszelka cene byc we wszystkim naj bo zycie jest za krotkie
              • gryzelda71 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 19:42
                Tak,bo tak wyglądają modelki.
                Bosze.............
                • freakwave Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 19:53
                  do tego prowadzi chec dorownania im wiem ze trudno to ogarnac komus cienkiemu w uszach
                  • gryzelda71 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 19:54
                    Ale bredzisz.
                    • freakwave Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 19:58
                      chyba mniej od ciebie, ty zdajesz sie szczekac jak maly pinczerek na amstaffa zza ogrodzenia swojego wiejskiego domeczku, dyskusje z toba uwazam za zakonczona bo trudno dyskutowac z kims kto nie ogarnia, to jak gadka ze slepym o kolorach, idz przypudruj nosek i poszukaj sponsora dla siebie lub corki bo ladnym latwiej
                      • gazeta_mi_placi Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 20:00
                        Twoja córka jest ładna czy brzydka?
                        • freakwave Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 20:04
                          moja corka jest najpiekniejsza i najmadrzejsza na swiecie wlasnie dlatego ze jest moja tyle w temacie
                          • gazeta_mi_placi Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 20:07
                            Sprytne wyminięcie od odpowiedzi wprost smile
                            10/10 za spryt!
                            • freakwave Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 20:11
                              a jakiej sie spodziewales odpowiedzi od rodzica? moje dzieci sa naj rodzice to jedyni na swiecie ludzie ktorzy maja prawo tak twierdzic, to buduje w dzieciach poczucie wlasnej wartosci, ja moje dzieci uwazam za najlepsze i najpiekniejsze bo sa moje i mysle ze wszyscy rodzice powinni tak funkcjonowac moze mniej by bylo na swiecie doroslych frustratow za pare lat
                              • gryzelda71 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 20:13
                                ja moje dzieci uwazam za najlepsze i najpiekniejsze
                                > bo sa moje i mysle ze wszyscy rodzice powinni tak funkcjonowac moze mniej by b
                                > ylo na swiecie doroslych frustratow za pare lat

Miło,że wybrałeś lepszą drogę niż twoi rodzice.
                                • freakwave Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 20:17
                                  twoi tez wybrali calkiem niezla - inwestuj w urode bo dupa zawojujesz swiat big_grin
                                  • gazeta_mi_placi Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 20:20
                                    Co jest złego w urodzie i dbaniu o nią jeżeli nie jest ona w centrum życia, ale jedną z jego składowych?
                                    Twoja żona nigdy się nie depilowała, nie malowała, a sukienkę ubrała tylko raz w życiu - na ślub?
                                    • freakwave Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 20:42
                                      a gdzie ja napisalem ze dbanie o urode jest zle big_grin
                                  • gryzelda71 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 20:22
                                    A ty czym zawojujesz?
                                    • gazeta_mi_placi Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 20:25
                                      Córką.
                                      W końcu jest najpiękniejsza i najmądrzejsza na świecie, za parę lat będzie (wierząc mu na słowo) skrzyżowaniem Miss Globu ze współeczesną Marią Curie-Skłodowską...
                                      Tylko zapewne ci paskudni ludzie z agencji fotomodelek czy ze szkoły złośliwie nie będą chcieli się wyznać ani na jej intelekcie ani urodzie smile
                                      • freakwave Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 20:44
                                        no coz jakie to polackie big_grin
                                        nie moja wina ze twoje dziecko jest tak paskudne i durne ze nawet wlasna matka rzyga na jego widok, coz - ktos mu te geny przekazalbig_grin
                                        • gazeta_mi_placi Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 21:07
                                          Można wychować dziecko na osobę uważającą się za najpiękniejszy najcudowniejszy pępek świata.
                                          Takie osoby (najczęściej są to jedynaczki) mają dobrze do około piątego roku życia, potem przychodzi przedszkole, szkoła i brutalna realna konfrontacja między tym co słyszało od zapatrzonego w dziecko rodzica a między tym co mówią, sądzą inne dzieci, nauczyciele itp.
                                          Dziecko powinno być świadome swoich REALNYCH zalet, jak i wad.
                                    • freakwave Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 20:43
                                      wybacz abym przed jakas pusta ematka odkrywal swoja tozsamosc ale uwierz mi ze moglabys sie mocno zdziwic gdybym to zrobil ;d
                                      • gryzelda71 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 20:49
                                        Mnie mało co już dziwi.Choć nie,dziwi mnie lekkość z jaką mnie obrzucasz inwektywami.Ale to forum,tu wszystkie chwyty dozwolone.
                                        • freakwave Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 20:50
                                          > Ale to forum,tu wszystkie chwyty dozwolone.

fajnei ze zauwazylas ze poruszasz sie w fikcyjnym swiecie big_grin to droga do pelnej swiadomosci
                                        • rosapulchra-0 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 20:58
                                          gryzelda71 napisała:

> Mnie mało co już dziwi.Choć nie,dziwi mnie lekkość z jaką mnie obrzucasz inwekt
                                          > ywami.Ale to forum,tu wszystkie chwyty dozwolone.

Nie jesteś lepsza.
                                          • gryzelda71 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 21:00
                                            Oj pan nie potrzebuje wsparcia.naprawdęsmile
                              • dorry Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 20:14
                                >to buduje w dzieciach poczucie wlasnej wartosci,

To jedynie buduje w dzieciach przywiązanie do fikcji i nierealne oczekiwania od życia.
                                • freakwave Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 20:17
                                  wszystko w odpowiedniej dawce oczywiscie i w granicach zdrowego rozsadku smile
                                  • gazeta_mi_placi Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 20:22
                                    Wpajanie dzieciom, że są najpiękniejsze i najmądrzejsze ze wszystkich to raczej nie objaw zdrowego rozsądku u rodzica.

https://kobietaintymnie.pl/suwaczek/cache/6f7abdb1.gif
                              • gazeta_mi_placi Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 20:18
                                Od rodzica nie będącego Mamą tuż po porodzie dla której najbrzydszy noworodek jest najpiękniejszy bo hormony działają jeszcze oczekuję obiektywizmu smile
                                • freakwave Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 20:41
                                  oczywiscie bede obiektywny i dodatkowo zaraz przedstawie ci sie z imienia i nazwiska i stopnia naukowego ;D
                                  dziecko to forum jest, ma ograniczone mozliwosci przekazu, ty nie widzisz mnie ja nie widze ciebie, latwo mi cie splawic tekstem o pieknym dziecku bo nie chce mi sie wdawac w dyskusje na tematy personalne kapiszi?
                                  dodatkowo wypowiem sie na temat w ktorymz arzucasz mi brak obiektywizmu - gowno wiesz o zasadach wychowania jakie stosuje wzgledem moich dzieci, ty swoje mozesz uwazac za paskudne obsrane kaszaloty, ale moje sa piekne i sa madre w odpowiednich dziedzinach - kazde ma jakies zainteresowania, ja jestem rodzicem i trudno zebym sral we wlasne gniazdo smile
                                  • dorry Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 20:56
                                    >e sa piekne i sa madre w odpowiednich dziedzinach
                                    Już nie najpiękniejsza i najmądrzejsza? Ciekawe.
                                    • freakwave Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 21:03
                                      ciekawe nie wink
                                      np latac w kosmos jeszcze nie probowala i rozwiazywac rownan rozniczkowych tongue_out
                                  • rosapulchra-0 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 21:26
                                    Nie dyskutuj z gazeciarzem. To obrzydliwy, chamski i prymitywny troll.
                                    • gazeta_mi_placi Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 21:40
                                      To samo o Tobie można napisać.
                                    • freakwave Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 22:02
                                      wiem, ale jutro poniedzialek, wiec w ten przemily niedzielny wieczor, kiedy latorosle juz sobie poszly spac podyskutuje z trollem popijajac sobie ciepla herbate i patrzac w strzelajacy w kominku ogien wink
                                      a tak na serio to ide sobie do kominka tam cieplo milo i szczesliwie i zona czeka, a tobie tez rosa bezstresowego i milego wieczoru zycze, bo mysle ze sie w wielu aspektach zgadzamy ze soba, tak na marginesie chcialem cie przeprosic za niegdysiejsza jatke zbieram sie juz od kilku tygodni wink
                                      pa
                                      • rosapulchra-0 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 22:09
                                        Spoko. Listonosz czeka.
                      • gryzelda71 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 20:03
                        Ojoj.ależ brzydki pan się zdenerwował.
                        • freakwave Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 20:05
                          a piekna sucz nadal nadaje zza plotu big_grin
                          • gryzelda71 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 20:10
                            Sucz to masz w domu.Swoją własną.
                            • freakwave Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 20:11
                              LOL
              • rosapulchra-0 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 19:47
                Z olbrzymim zdziwieniem to pisze, ale chyba się, freakwave, zaprzyjaźnimy normalnie wink
                • gazeta_mi_placi Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 19:52
                  Też się chcę z Tobą zaprzyjaźnić, a teraz do rzeczy:

Anja Rubik to paskudna przechodzona anorektyczka z gębą jak krowa....
                  • freakwave Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 19:56
                    gazeta ale czy dla was jest albo czarne albo biale, ja do rubikowej osobiscie nic nie mam, to wytwor pewnego rodzaju trendow, trendow ktorych generatorami sa projektanci mody, dziwne ze za kanon kobiecego piekna odpowiadaja w przewadze ci, ktorzy jako mezczyzny lubia facetow nie babki, stad mamy spaczony obraz pieknych kobiet bombardujacy nas zewszad, rubik zajebiscie sie w ten trend wpisuje, jest taka modelka jak trzeba, a ze jest trybikiem w machinie to jako przedstawicielce takiego kanonu piekna - pedalskiego kanonu kobiecego piekna nazwijmy rzeczy po imieniu mowie jako facet nie.
                    jako facet chce ogladac kobiety a nie androgyniczne wychudzone szkielety
                    • dorry Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 20:11
                      Kiedyś na topie były kobiety grube, a nawet otyłe - wtedy chude i płaskie nie miały żadnych szans. Teraz trendy się odwróciły i na topie są chude, takie życie.
                      To nie oznacza wcale, że trzeba ślepo podążać za trendami.
                      Co do anoreksji: dziewczyna, u której odchudzanie zamienia się w anoreksję, jest chora i ta anoreksja jest tylko jednym z objawów tej choroby. Gdyby trendy były inne, być może byłaby chorobliwie otyła, albo wyniszczałaby się w inny sposób.
                      • freakwave Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 20:15
                        nie zgadzam sie z tym co piszesz, fajnie byloby gdyby w trendach mozna bylo zobaczyc norme, a nie chude albo grube. wowczas mlody czlowiek identyfikujac sie z pewnym kanonem moglby sie w ten kanon wpisac a nie dazyc do niedoscignionego wzorca zero, wiadomo ze nikt nie bedzie wygladal normalnie jak taka modelka ze zdjecia po fotoszopie, ale takie nastolatki biora zdjecie i sie przyrownuja i to jest poczatek problemow. to samo byloby gdyby sie przyrownywaly do grubych.
                        • dorry Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 20:44
                          Ale z czym ty się nie zgadzasz? Ja piszę o tym co jest, nie wyrażam swojego zdania.
                          Trendy po prostu są. Nie ja je wymyślam (a szkoda, byłabym bogata).

Znasz wiersz Szymborskiej "Kobiety Rubensa"? On jest właśnie o tym.

(...)
                          Córy baroku. Tyje ciasto w dzieży,
                          parują łaźnie, rumienią się wina,
                          cwałują niebem prosięta obłoków,
                          rżą trąby na fizyczny alarm.

O rozdynione, o nadmierne
                          i podwojone odrzuceniem szaty,
                          i postrojone gwałtownością pozy
                          tłuste dania miłosne!

Ich chude siostry wstały wcześniej,
                          zanim się rozwidniło na obrazie.
                          I nikt nie wiedział, jak gęsiego szły
                          po nie zamalowanej stronie płótna.

Wygnanki stylu. Żebra przeliczone,
                          ptasia natura stóp i dłoni.
                          Na sterczących łopatkach próbują ulecieć.

Trzynasty wiek dałby im złote tło.
                          Dwudziesty — dałby ekran srebrny.
                          Ten siedemnasty nic dla płaskich nie ma.

Albowiem nawet niebo jest wypukłe,
                          wypukli aniołowie i wypukły bóg —
                          Febus wąsaty, który na spoconym
                          rumaku wjeżdża do wrzącej alkowy.
                          • freakwave Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 20:53
                            Prosieta oblokow, przypomniala mi sie moja prof od polskiego fantastyczna babka smile
                            a nie zgadzam sie z tym ze anoreksja jest jedynie objawem pewnej sklonnosci do samookaleczenia, to jest jednostka chorobowa i "trynd" chudosci przyczynia sie do wzrostu zachorowan na ta chorobe
                            • dorry Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 20:59
                              > "trynd" chudosci przyczynia sie
                              > do wzrostu zachorowan na ta chorobe

Nie, ten trend jedynie ukierunkowuje. To może być co innego: narkotyki, samookaleczanie się, prostytuowanie się, próby samobójcze, gra w rosyjską ruletkę.... możliwości jest sporo. To nie wina noża, że można nim zabić.
                            • dorry Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 21:04
                              > Prosieta oblokow, przypomniala mi sie moja prof od polskiego fantastyczna babka

Mnie zawsze powalają: "Tłuste dania miłosne"
                              • freakwave Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 21:06
                                Wislawa za cos tego nobla dostala smile
                                • dorry Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 21:10
                                  Czy to aby nie perwersja pośrodku burzy dyskusji i wyzwisk poezją się delektować?! He he.
                      • rosapulchra-0 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 20:23
                        dorry napisała:

> Kiedyś na topie były kobiety grube, a nawet otyłe - wtedy chude i płaskie nie m
                        > iały żadnych szans. Teraz trendy się odwróciły i na topie są chude, takie życie
                        > .

Kiedy tak było? Miałam amnezję czy jak??

> To nie oznacza wcale, że trzeba ślepo podążać za trendami.
                        > Co do anoreksji: dziewczyna, u której odchudzanie zamienia się w anoreksję, jes
                        > t chora i ta anoreksja jest tylko jednym z objawów tej choroby. Gdyby trendy by
                        > ły inne, być może byłaby chorobliwie otyła, albo wyniszczałaby się w inny sposó
                        > b.
                        Anoreksja to choroba społeczna. Poczytaj, zrozum, wypowiadaj się.
                        • dorry Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 20:48
                          > Kiedy tak było?
                          W czasach baroku na przykład.

A anoreksja to choroba dzieci (też dużych dzieci) niedostrzeganych przez swoich rodziców. Przez tych rodziców, którzy marzą o tym żeby całą winę zrzucić na media.

• gazeta_mi_placi Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 21:03
                            Tak off topic trochę przypomniała mi się rozmowa z pielęgniarką od bardzo wielu pracującą w jednych ze szpitali.
                            Stwierdziła ona, że jeszcze nie widziała (a trochę pacjentek anorektyczek przewinęło się przez "jej" szpital) anorektyczki która by pochodziła z biednej niezamożnej rodziny.
                            Najczęściej owe anorektyczki pochodził z co najmniej średnio zamożnych rodzin.
                            Ciekawe swoją drogą...
                            • freakwave Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 21:05
                              ciekawe zobacz wiki, zamozna, a jak sie obruszyla na zdanie o pieknosci i najlepszosci dziecka...
                              zwyczajnie zamozni nuworysze maja srake na temat rozwijania zdolnosci dziecka w odpowiednich kierunkach niekoniecznie takich w jakich wykazuje ono zainteresowania, krytykuja, szczuja, knuja i jak tu mozna byc normalnym?
                            • dorry Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 21:06
                              Ja też się trochę napatrzyłam i te, które widziałam nie pochodziły z ciepłych domów, w których panuje dobra atmosfera.
                              • gazeta_mi_placi Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 21:09
                                A widziałaś kiedyś anorektyczkę z rodziny typu "biedna wielodzietna rodzina ledwo wiążąca koniec z końcem"?
                          • rosapulchra-0 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 21:21
                            Żyjemy w czasach baroku?
                            I proszę cię - nie wypowiadaj się na tematy, o których nie masz pojęcia.
                            • dorry Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 21:36
                              > Żyjemy w czasach baroku?

Na szczęście nie. Nie mamiłam nikogo, że te złote czasy były "niedawno".

> I proszę cię - nie wypowiadaj się na tematy, o których nie masz pojęcia.

Hmm, a dlaczego? Ty masz większe?
                              • rosapulchra-0 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 22:14
                                dorry napisała:

>
                                > > I proszę cię - nie wypowiadaj się na tematy, o których nie masz pojęcia.
                                >
                                > Hmm, a dlaczego? Ty masz większe?
                                Myślę, że tak.
                                • dorry Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 23:15
                                  Być może.
                                  Ja w szpitalu psychiatrycznym spotkałam trochę osób z AN i mam swoje przemyślenia.
                                  1. W anoreksji podstawowym leczeniem jest leczenie psychoterapeutyczne (i to całej rodziny), a nie jak w innych chorobach psychicznych leczenie chemiczne.
                                  2. Niektórzy podnoszą też możliwość biologicznego podłoża tej choroby (nadprodukcja sertoniny)
                                  Jak by rzeczy się nie miały, niemożliwe jest, aby ten zafałszowany medialnie obraz sylwetki kobiecej był przyczyną powstania choroby. On może być tylko azylem dla skołowanej psychiki. Przyczyna leży gdzie indziej i aby psychikę wyleczyć trzeba ją usunąć.
                                  Jak by nie było, zdrowia życzę.
                • freakwave Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 19:59
                  jak pisalem gdzies, nie jestem az taki zly wink
            • nangaparbat3 oj Wiki 18.09.11, 21:06
              Teraz juz jestem pewna, ze powiedzenie ,,piekn
              > o jest w srodku" wymyslili brzydcy ludzie.

Najgorzej, to jak zabraknie tego piekna i tu, i tam - a zwlaszcza w mozgownicy.
    • lidia341 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 18:47
      Zgadzam się brzydka kobieta z anoreksją. I media ją lansują by nastolatki znowu wpędzić w anoreksjęsad Żenada
      • gazeta_mi_placi Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 19:13
        Anja nie wygląda na osobę z anoreksją.
      • gryzelda71 Re: Mówcie co chcecie! 18.09.11, 19:19
        Lidzia,aż śmieszne,że ty to napisałaś.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka