Dodaj do ulubionych

grzyby są?

23.09.11, 13:26
a jeśli tak to gdzie?
Obserwuj wątek
    • default Re: grzyby są? 23.09.11, 13:29
      www.grzyby.pl/wystepowanie.htm
      • whitney85 Re: grzyby są? 23.09.11, 13:43
        słabiutko sad
    • gaja78 Re: grzyby są? 23.09.11, 13:49
      są, ale wybitnie robaczywe.
    • anel_ma Re: grzyby są? 23.09.11, 14:23
      nam własnie (mazowieckie) odwołano zakładową wycieczke na grzyby, więc może mało jest
    • joanna_poz Re: grzyby są? 23.09.11, 14:45

udało nam się zebrac całkiem sporo- w sumie przypadkiem bo jechalismy na wycieczkę rowerową do lasu koło domu, a nie "grzybową" - tydzien temu w niedzielę (lasy pod Poznaniem)
      • ala_bama1 Re: grzyby są? 23.09.11, 14:52
        U nas są (śląskie) widać to wysypie na targowisku, i ceny coraz niższe. Jutro z rana wybieram się w opolskie lasy.
    • gazeta_mi_placi Re: grzyby są? 23.09.11, 14:56
      Nie ma sad
      • gabi683 Re: grzyby są? 23.09.11, 15:21
        Są zachodniopomorskie tongue_out dwa dni temu duży wiklinowy kosz ,w niedziele znów jadę z mężembig_grin Bo za grzybem się chodzi a nie włazi się w las i mówi ze grzybów nie ma tongue_out 7 prawdziwków i reszta małe podgrzybki (czarne łebki ) maślaki tongue_out
    • whitney85 Re: grzyby są? 23.09.11, 15:18
      Tydzień temu w mazowieckim pustki, dlatego pytam.
    • kosmitka06 Re: grzyby są? 23.09.11, 17:51
      smile A konkretnie w mazowieckim wink
      Mój ojciec już 5 dzień z rzędu jedzie na grzyby... matka wyklina bo ile można codziennie grzyby obierać big_grin Są duże, dużo i naprawdę ładne smile
      • 79werka Re: grzyby są? 23.09.11, 18:38
        o widzę , że twój ojciec i moja babcia z jednej gliny są wink. A grzyby .. mnóstwo
    • klubgogo Re: grzyby są? 23.09.11, 18:55
      Byłam w niedzielę pod Warszawą, jakieś 50-60 km, znalazłam parę, ale generalnie jest sucho, strasznie sucho. Przez tydzień nie spadła ani kropla deszczu, więc teraz to już chyba nic nie będzie. Są za to ogromne, wszechobecne pająki.
      • gabi683 Re: grzyby są? 25.09.11, 16:32
        dzisiaj byłam kosz i wiadro smileW lesie faktycznie sucho ale trzeba wiedzieć gdzie są smile
        • lannntana Re: grzyby są? 25.09.11, 16:54
          U nas (wieś pod Warszawą) nie ma. Zresztą pogoda wybitnie "niegrzybowa"-sucho i zimno. Deszcz nie padał u nas od przeszło trzech tygodni. W zeszłym roku o tej porze na tarasie suszyły się już sznury grzybów,w tym nie mam nic. I nie wiem,czy jeszcze coś uda się pozbierać,bo kolejny tydzień zapowiadają bez deszczu,ba,niektórzy twierdzą,że bezdeszczowa pogoda utrzyma się nawet do połowy października,a niedługo potem nadejdą mrozy. Tak więc do wigilijnych pierogów z kapustą będę musiała kupić suszone grzyby,co jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło... Ale jagód i jeżyn też w tym roku mało uzbierałam...
    • krejzimama Na stopach n/t 25.09.11, 17:06

• ala_bama1 Re: Na stopach n/t 25.09.11, 17:13
        Byłam wczoraj (opolskie) i... znalazłam trzy sztuki. Tragedia, dwie godziny chodzenia po lesie. ZA sucho i za zimno
    • noemi123 Re: grzZyby są? 25.09.11, 17:21
      Byłam dziś ponad 2 godziny w lesie z psem.
      Chodziłam tylko leśnymi traktami: prawdziwki, koźlaki, podgrzybki, czerwoniakismile !
      Same zdrowe młodziki.
      Nie musiałam się w las zagłębiać aby takie cuda znaleźć.

Warmia rzecz jasnasmile
      • gabi683 Re: grzZyby są? 25.09.11, 17:42
        Sucho jest faktycznie ale przymrozków nie ma ,sporo słońca .W zagajnikach gdzie większa wilgoć grzyby są .Po za tym lubię takich grzybiarzy których spotyka się w lasie i mówią grzybów nie ma ,a stanie się w ich miejsce a grzyby są big_grin Prawda jest taka ze za grzybem się chodzi na pewno się znajdzie big_grin Dziś byłam w takim lesie którego jeszcze dobrze nie ze mną ,i na kolanach zbierałam grzyby big_grin
        • phantomka Re: grzZyby są? 25.09.11, 17:52
          Są przed moim domem i wokół niegosmile Codziennie grzybiarze tędy przechodzą, bo teren obfituje w kozaki, podgrzybki i prawdziwki. A mieszkam w Gdańsku.
          • lannntana Re: grzZyby są? 26.09.11, 07:13
            No i byłam wczoraj. Na pięć godzin chodzenia zebrałam jakieś kilo grzybów,przeważnie kurki. Prawdziwków też trochę,ale większość robaczywych. Daruję sobie grzybobranie w tym roku,szkoda czasu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka