18_lipcowa1 17.10.11, 20:10 nie jestem w stanie tego zrobic sama , chce komus zaplacic tylko za tą jedną czynnosc mocno zafajdany ile placic ? za czynnosc? czy za godzine? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarnaalineczka Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 17.10.11, 20:16 kupic nowy Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 17.10.11, 20:20 A nie możesz za 5 PLN kupić w Lidlu pianki do piekarników i grilla, popsikać i umyc po godzince? Co prawda strasznie to śmierdzi (chemicznie), ale jeśli nie doczyści piekarnika, to znaczy, że faktycznie już tylko nowy ci zostaje kupić... Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 17.10.11, 21:25 iwoniaw napisała: > A nie możesz za 5 PLN kupić w Lidlu pianki do piekarników i grilla, ... albo jak chcesz bardziej wielko-miejsko to za 18,50 Cilit Bang do kuchni czyli do przypalonego tłuszczu- nie mylić z Bangiem do kamienia, czyli do łazienek i kibli. Wystarczy na ileś czyszczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 17.10.11, 22:21 iwoniaw napisała: > A nie możesz za 5 PLN kupić w Lidlu pianki do piekarników i grilla, popsikać i > umyc po godzince? nie nie moge nie pytam jak umyc tylko ile komus zapłacic za zrobienie tego Odpowiedz Link Zgłoś
mamaurwisa Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 17.10.11, 20:23 18_lipcowa1 napisała: > nie jestem w stanie tego zrobic sama , chce komus zaplacic tylko za tą jedną cz > ynnosc > mocno zafajdany Nafajdałaś do piekarnika?! Fujjj! Powodzenia, żaden jeleń ci tego nie wyczyści > Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 17.10.11, 20:31 Jak wynajełam mieszkanie-myslałam o tym. Rozwieś w okolicy ogloszenie -CZYSZCZENIE PIEKARNIKA -25zł. uwierz mi,że bedziesz miec mnóstwo ofert Odpowiedz Link Zgłoś
wronka30 Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 17.10.11, 21:55 mamaurwisa napisała: > Nafajdałaś do piekarnika?! Fujjj! > Powodzenia, żaden jeleń ci tego nie wyczyści OMG Odpowiedz Link Zgłoś
angela10086 Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 17.10.11, 20:35 ja dzis czysciłam sama pianka biedronkowa, wszytko ładnie sie wyszysciło, tylko musisz najpierw nagrzac Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 17.10.11, 20:46 Co to za pianki?? Odpowiedz Link Zgłoś
angela10086 Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 18.10.11, 09:59 specjalne do czyszczenia piekarnika, wszytko super schodzi, tylko trzeba nagrzac piekarnik Odpowiedz Link Zgłoś
lacitadelle Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 17.10.11, 20:56 Wyjdę na nierozgarniętą, ale zapytam - jak się brudzi piekarnik? Używam swojego ponad 5 lat, intensywnie dość i jedyne, co się brudzi, to te blachy wysuwane, które myję w zlewie. Odpowiedz Link Zgłoś
i_b13 Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 17.10.11, 21:08 brudzi się, gdy chlapie z brytfanny, naczynia nie zamknietego myje raz na jakis czas pianką do czyszczenia grilla, taką niemiecką, jest lepsza od W5 Odpowiedz Link Zgłoś
lacitadelle Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 17.10.11, 21:37 Brytfannę czy cokolwiek innego stawiam na tych dużych blachach od piekarnika i jak coś chlapie, to na nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 17.10.11, 21:34 ja teraz zainwestowałam w piekarnik z samoczyszczeniem parowym i nie mam takich problemów, ale mój stary piekarnik nie miał takiego bajeru i nigdy nie był szczególnie brudny, nie wiem jak można "zafajdać"piekarnik Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 18.10.11, 09:03 jak regularnie obraca kurczaki na roznie (o ile posiada taka funkcje) to piekarnik wyglada jakby ten kurczak tam wybuchl raz go wyobracalam i wiecej tego nie zrobie bo tluszcz strzelal wszedzie - na grzalki, na wentylator, na szybe, na szyny. jednym slowem masakra. odkrecac tez musialam wewnetrzna szybe i nie moglam jej pozniej przykrecic Odpowiedz Link Zgłoś
gupia_rzona Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 17.10.11, 21:53 musisz go chyba intensywnie na sucho używać, skoro nawet na szybie wewnątrz tłuszcz Ci nie osiada. Ja jestem średnią kucharką, piekarnika używam normalnie nie intensywnie, mam świra na punkcie czystości, a i tak zauważam ślady użytkowania to słówko do lacitadelle do autorki: kup se myjki marki arix. Takie www.arix.pl/PAP0000000570.asp mogłabym przyjechać i Ci to w 5 minut umyć tymi właśnie. I jeszcze zarobić. Ale cenię swój czas i mi się nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 18.10.11, 00:55 Piekarnik przestal mi się brudzic kiedy zaczelam piec i gotować bez tłuszczu. Nagle kuchenkę myje się samą wodą tak łatwo jak na reklamie. Przecieram raz. Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 18.10.11, 09:11 sueellen napisała: > Piekarnik przestal mi się brudzic kiedy zaczelam piec i gotować bez tłuszczu. N > agle kuchenkę myje się samą wodą tak łatwo jak na reklamie. Przecieram raz. Bez oliwy lub masla czesto wieje nuda, nie wyobrazam sobie nie stosowania ich w daniach kuchni wloskiej i francuskiej na ten przyklad. Odpowiedz Link Zgłoś
lacitadelle Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 18.10.11, 10:33 Szybę przecieram na bieżąco przy każdym sprzątaniu. A ten tłuszcz to nie ma za bardzo skąd - mięsa piekę w rękawie, rybę w folii aluminiowej, kurczaków na rożnie nie obracam. Z kuchni włoskiej piekę pizzę, lazanię czy inne zapiekani, ale z tego jakoś tłuszcz nie pryska. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 18.10.11, 18:14 > Wyjdę na nierozgarniętą, ale zapytam - jak się brudzi piekarnik? No na przykład kładąc grzanki bezpośrednio na kratce bez blachy pod spodem. Albo warzywa polane oliwą. Albo inne żarcie. I zapiekając. Odpowiedz Link Zgłoś
carmita80 Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 18.10.11, 18:24 mathiola napisała: > > Wyjdę na nierozgarniętą, ale zapytam - jak się brudzi piekarnik? > > No na przykład kładąc grzanki bezpośrednio na kratce bez blachy pod spodem. Alb > o warzywa polane oliwą. Albo inne żarcie. I zapiekając. Uzywany piekarnik sie brudzi, mniej lub radziej rzadziej lub czesciej ale najlepiej czyscic go na biezaco bo taki przypalany/pieczony tluszcz i inne iles tam razy smierdza. Osobiscie nie chcialaby jadac potraw pieczonych w dymie z przypalanych wielekrotnie pozostalosci. Bleee no i do tego taki nieczyszczony dlugo brud jest czasem niemozliwy do usuniecia. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 potraficie normalne odpowiedziec? 17.10.11, 22:23 czy musicie ujadac jak przekupy? pytam ile zaoferowac komus za umycie piekarnika. nie, sama tego nie chce robic Odpowiedz Link Zgłoś
gupia_rzona Re: potraficie normalne odpowiedziec? 17.10.11, 22:25 daj ile uważasz. Nie umiesz sama pomyśleć? Odpowiedz Link Zgłoś
lupa1970 Re: potraficie normalne odpowiedziec? 17.10.11, 22:31 rusz d... i umyj "Jeleniem" Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Nie, nie potrafimy 17.10.11, 23:02 Skoro jesteś tak nieporadna, że nie tylko nie potrafisz umyć piekarnika, ale nawet znaleźć siły fachowej z cennikiem, to cierp w usyfionej chałupie z zafajdanym piekarnikiem Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: Nie, nie potrafimy 18.10.11, 07:26 iwoniaw napisała: > Skoro jesteś tak nieporadna, że nie tylko nie potrafisz umyć piekarnika, ale na > wet znaleźć siły fachowej z cennikiem, to cierp w usyfionej chałupie z zafajdan > ym piekarnikiem > dobre dobre szorujesz twoja sprawa ja chce komus za to zaplacic tak jak za inne czynnosci ktorych nie chce mie se robic a moge za nie zaplacic proste, nie? a nie, za trudne do pojęcia typowa emama ja nie place bo mnie nie stac, to ty tez se sama umyj chcesz zaplacic, znaczy nieporadna jestes, nie to co my matki polki zapracowane mopy domowe Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw :-D 18.10.11, 09:00 Pomyliło ci się coś, lipcowa. Ja nie szoruję, bo nie mam ufajdanego piekarnika jak niekumate syfiary, co to ani umyć sprzętu agd nie potrafią, ani cennika usług sprzątaczek w swojej okolicy znaleźć, ani na forum powstrzymać się od ciskania się jak wesz na kołnierzu Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: :-D 18.10.11, 17:10 iwoniaw napisała: > Pomyliło ci się coś, lipcowa. Ja nie szoruję, bo nie mam ufajdanego piekarnika > jak niekumate syfiary, co to ani umyć sprzętu agd nie potrafią, buhaahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa> > Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Nie, nie potrafimy 18.10.11, 09:21 Cóż doczekałaś sie odpowiedzi jakich sam zwykle udzielasz,nie na temat. A teraz do tematu,pewnie zasyfiony,skoro sam się nie chcesz podjąć.Mniej niż 50 nie proponowałabym,z 20 na odpowiednie preparaty(chromianka chyba) Tylko czy zapłacisz jak nawet chromianka nie upora się hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_i_igor Re: Nie, nie potrafimy 18.10.11, 14:32 Skoro tak masz w pogardzie te "matki polki i zapracowane mopy domowe" to po kiego ch... ich o zdanie pytasz?? Proponuję wynająć doradcę, któremu zapłacisz za badania rynku pracy sprzątaczek i stawek godzinowych za konkretne czynności. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Nie, nie potrafimy 18.10.11, 18:16 Myślisz, że jak komuś powiesz, że jest typową emamą? Daruj sobie te wycieczki Kto ma inne zdanie niż twoje to od razu wg. ciebie wróg i tłumok. Niejednokrotnie wykazałaś się chamstwem na forum, prostactwem, a teraz jeszcze zamiłowaniem do syfu. Gratuluję! Bleehh! Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Nie, nie potrafimy 18.10.11, 18:18 Wycięło mi kawałek wypowiedzi: Myślisz, że jak komuś powiesz, że jest typową emamą, to komuś ubliżysz? Albo dokuczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
ronkaa Re: potraficie normalne odpowiedziec? 17.10.11, 23:04 Z przyjemnością przeczytałam to ujadanie nad paniusią Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: potraficie normalne odpowiedziec? 18.10.11, 07:29 jakie ujadanie laski nie potrafą odp zgodne z tematem albo zazdorszczą bo same szorują w domu > Z przyjemnością przeczytałam to ujadanie nad paniusią Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 17.10.11, 22:34 A dlaczego ty masz proponowac? Cne powinna podawac osoba, ktora ten piekarnik ci umyje, a ty mozesz sie zgodzic lub nie i szukac kogos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
tosterowa Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 17.10.11, 23:05 Ja bym umyła od 50 do 100 zł, zależy, jak mocno ufajdany Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 17.10.11, 23:14 Nie wiem, gdzie ty sobie psikasz i, szczerze mówiąc, zachowaj dla siebie szczegóły. Natomiast w moim piekarniku pianka z Lidla daje radę - być może dlatego, że i pianka i piekarnik używane są zgodnie z przeznaczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 17.10.11, 23:16 az mi sie pcha na palce napisac "aaaaaaaaaaaaaaaa sikam"... Odpowiedz Link Zgłoś
platki_sniadaniowe Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 17.10.11, 23:19 Tyle samo co za wyszorowanie wanny lub wyczyszczenie sedesu.... Odpowiedz Link Zgłoś
haudrey aaaaaa!! nie mogę!!! 17.10.11, 23:46 potraficie normalne odpowiedziec? 18_lipcowa1 17.10.11, 22:23 Odpowiedz czy musicie ujadac jak przekupy? Lipcowa, zaczynasz uzywac swoich wlasnych slów przeciwko sobie. Bawisz mnie baaardzo. A propos tematu, ja bym dala jakies 20 zl, zeby zrobic z siebie frajerkę. Powyzej to juz wstyd.. Odpowiedz Link Zgłoś
kamena1 Re: aaaaaa!! nie mogę!!! 18.10.11, 00:28 No do jasnej....., nie wytrzymam, skąd tyle nienawiści, że też im się chce !!!!!! Nie napiszę co o tym myslę, bo i tak by mnie wycieli, ale aż mi się ciśnie !!!!! Teraz w temacie, fachowe umycie piekarnika niestety kosztuje, tyle tylko że nie jestem pewna czy znajdziesz kogoś kto będzie umiał to zrobić fachowo. Za porządne, profesjonalne umycie w UK musisz zapłacić od 50 do 70 funtów, ale takie mycie trwa ok 3 godzin, polega na rozebraniu piekarnika na części, wyniesienie tych części przed dom, tam przy samochodzie firmowym fachowców stoją pojemniki, gdzie przy pomocy gorącej wody z jakimiś specyfikami moczą się przez ok. 2 godziny. W tym czasie u ciebie w domu doczyszczają resztę, też przy użycie profesjonalnych środków. Ale to niestety chyba nie w Polsce, chociaż może spróbuj zadzwonić do jakiejś firmy sprzatającej i wypytaj ich o sprzęt, możliwości i o cennik. Mam nadzieję że pomogłam. Zwykle tylko podczytuję sobie fora wieczorkiem i raczej się nie udzielam, ale tym razem nie wytrzymałam bełkotu tych KRETYNEK. A teraz możecie zacząć zionąć ogniem, może przez to każda z was będzie myslał o sobie jak o wspaniałej, mądrej i elokwentnej emamie. Pozdrawiam mimo wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: aaaaaa!! nie mogę!!! 18.10.11, 01:31 kamena1 napisała: > No do jasnej....., nie wytrzymam, skąd tyle nienawiści, że też im się chce !!!! Z wieloletniego współforumowania z autorką wątku. Co zasiejesz, to zbierasz. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: aaaaaa!! nie mogę!!! 18.10.11, 07:31 > Z wieloletniego współforumowania z autorką wątku. Co zasiejesz, to zbierasz. > no wez Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: aaaaaa!! nie mogę!!! 18.10.11, 07:30 > A propos tematu, ja bym dala jakies 20 zl, zeby zrobic z siebie frajerkę. Powyz > ej to juz wstyd.. czemu wstyd? nie wiesz że na calym swiecie zleca sie rózne prace ludziom i za nie płaci prace ktorych nie chce sie zwyczajnie samemu robic, bo nie i juz Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: aaaaaa!! nie mogę!!! 18.10.11, 09:23 Gdyby cię było stać nie pytałabyś na forum.Ot boisz się przepłacić......Tak jak każdy kogo nie stać na taki rzeczy robi wywiad. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: aaaaaa!! nie mogę!!! 18.10.11, 18:25 gryzelda71 napisała: > Gdyby cię było stać nie pytałabyś na forum.Ot boisz się przepłacić......Tak jak > każdy kogo nie stać na taki rzeczy robi wywiad. O to to to! Ale lipcowa myśli, że ma na forum do czynienia z debilami. No, ale skąd biedaczka ma wiedzieć, że poza jej środowiskiem są inni ludzie? Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 18.10.11, 00:52 Do piekarnika tylko DIx firmy Gold Drop. Z Polski do UK przywożę. 4 mieszkanie a w kazdym piekarnik mam jak nowy. Odpowiedz Link Zgłoś
pierr-dzioszek Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 18.10.11, 06:59 Obawiam się, że do samego piekarnika to trudno będzie znaleźć. Chyba,że jeszcze masz coś do sprzątnięcia. Ja potrzebowałam onegdaj kogoś do przycięcia kilku krzewów na ogrodzie,zamówiłam firmę ogrodniczą,przewidując wydatek około 200zł plus 50 za dojazd - tyle zapłaciła w tej samej firmie sąsiadka. Idiotka nie spytałam wcześniej,a skasowali mnie na 600zł!!!! Za te pieniądze mogłabym kupić dobre elektryczne nożyce do cięcia i jeszcze na trochę sadzonek by zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 18.10.11, 07:45 Najlepiej się po prostu dogadać. Niech osoba, która będzie myć piekarnik sama zaproponuje. Tez byłoby mi ciężko powiedzieć, ile zapłacić, bo to nietypowe zlecenie. Jednak osoby, które na co dzień sprzątają mają pewnie jakiś tam przelicznik. Ale nie szalałabym z kwota, która zależeć też powinna od tego, czy ty dajesz środki czyszczące, czy ta osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
katharsisss Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 18.10.11, 08:15 Zależy jak bardzo jest brudny. Wynajmowałam kiedyś mieszkanie studentom i myślałam, że zejdę jak zobaczyłam w jakim stanie zostawili kuchnię. Piekarnik szorowałam dobre 3 godz. jakimś super środkiem ze sklepu z art. przemysłowymi, bo żadne pianki i cility bangi nie pomagały. Myślę, że pracę, którą wtedy wykonałam wyceniłabym na 70-100zł. W każdym razie ok. 25-30zł za godzinę pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
zabulin Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 18.10.11, 09:36 nie jestem w stanie tego zrobic sama , chce komus zaplacic tylko za tą jedną cz > ynnosc > mocno zafajdany> ile placic ? za czynnosc? czy za godzine? Tak przypuszczałam lipcowa, że niezły brudasek z ciebie Nie wiem, co trzeba robić i ile nie sprzatać żeby mieć tak zafajdany piekarnik, ze nie pomoże wytarcie go szmatką z odpowiednim srodkiem czyszczącym. I nie popisuj się, ze cie stac a innych nie. Stać- bo dasz komuś za umycie piekarnika 30 zł. Faktycznie, bogactwo :-0 Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 18.10.11, 17:09 > Tak przypuszczałam lipcowa, że niezły brudasek z ciebie buaaaahaaaaa nie moge > Nie wiem, co trzeba robić i ile nie sprzatać żeby mieć tak zafajdany piekarnik > , ze nie pomoże wytarcie go szmatką z odpowiednim srodkiem czyszczącym. buaahahahaaa nie moge > I nie popisuj się, ze cie stac a innych nie. > Stać- bo dasz komuś za umycie piekarnika 30 zł. > > Faktycznie, bogactwo :-0 buahahahaa nie moge Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 18.10.11, 09:57 W firmie sprzątającej we Wrocku. koszt takiego gruntownego czyszczenie z rozkręcaniem, wynosi od 60 d0 150 zł w zależności od stopnia zabrudzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 18.10.11, 10:32 a nie masz pani do sprzatania na stale, albo majstra od napraw skoro tak sie sadzisz ze jesli nie chce ci sie sprzatac, czyscic, robic czegos tam to placisz i po sprawie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 18.10.11, 10:48 A co w tym dziwnego, że są rzeczy które się robi chętnie i takie, które się robi niechętnie? Albo takie, których nie chce się robić wcale? Zadziwiające, jak zamieszanie może zrobić jedno pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 18.10.11, 13:54 nic w tym dziwnego tyko hrabianka, ktora nie moze domyc piekarnika sprzata sama mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 18.10.11, 14:04 Ja używam do takich prac męża Czyżby lipcowa miała nieudacznika? Więcej kosztować będzie benzyna spalona na dojazd fachowca niż samo czyszczenie. Jak widać niektórym nie szkoda i wcale nie chodzi tu o nadmiar kasy, tylko chorę podejście do pewnych prozaicznych spraw. Facet nie musi być specjalistą-artystą w każdej dziedzinie, ale podstawowe sprawy związane z młotkiem i śrubokretem powinien umieć wykonać, inaczej to wstyd i obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 18.10.11, 14:23 Mój mąż akurat dużo w domu robi, uważam czasem, że nawet za dużo, zważywszy na ogrom obowiązków, jakie ma poza domem. Jestem typowym pracoholikiem, a ponieważ nie chcę, żeby się to odbiło na jego zdrowiu, zatrudniam czasem fachowca to zrobienia czegoś. Mam tylko zastrzeżone, żeby nigdy nie brać nikogo do rąbania drzewa kominkowego, bo rąbanie go odpręża . A odnośnie wątku Lipcowej - jej sprawa co chce robić sama, o co poprosić męża, a co zlecić komuś innemu, nie uważasz? Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 18.10.11, 14:25 miało być oczywiście jest typowym pracoholikiem Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 18.10.11, 14:28 Rozumie, ze piszesz o fachowcu. Takim co naprawi zepsuty piekarnik, który wymieni zawór w istalacji co, który wymieni i dotnie popekane płytki na tarasie. Ja też o tym pisalam. Ale, na litość boską nie słyszałam jeszcz o fachowcach od czyszczenia piekarnika. I nie do końca to już sprawa lipcowej, skoro wyłazi z tym na publicznym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 18.10.11, 14:34 Jest coś takiego jak profesjonalne czyszczenie piekarnika. Jakiś czas temu miałam taką ekipę u siebie w domu. Rozkręcali piekarnik, czyścili wiatraki itp. Oprócz tego dokładnie wyczyścili mi kominki, pozmieniali uszczelki itp. Mój mąż to wszystko potrafi zrobić, ale zwyczajnie szkoda mi go do tego angażować. P.S. Chcesz powiedzieć, że nie jest sprawą Lipcowej jak zarządza swoim domem? Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 18.10.11, 18:06 No tak, szkoda.... Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 18.10.11, 19:13 Tak, szkoda. Bo musiałby to wszystko robić w późnych godzinach wieczornych albo nocnych. Albo w niedzielę, kiedy wolę żebyśmy całą rodziną się gdzieś wybrali. Chyba nie trudno to zrozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 18.10.11, 17:09 kolpik124 napisała: > Ja używam do takich prac męża Czyżby lipcowa miała nieudacznika? Więcej kosz > tować będzie benzyna spalona na dojazd fachowca niż samo czyszczenie. Jak widać > niektórym nie szkoda i wcale nie chodzi tu o nadmiar kasy, tylko chorę podejśc > ie do pewnych prozaicznych spraw. Zazdroscisz? > > Facet nie musi być specjalistą-artystą w każdej dziedzinie, ale podstawowe spra > wy związane z młotkiem i śrubokretem powinien umieć wykonać, inaczej to wstyd i > obciach. ależ sprzątanie to inna sprawa mój mąz woli zapłacic fachowcom a sam pobawic sie z dzieckiem Odpowiedz Link Zgłoś
wieczorynka26 Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 18.10.11, 10:53 Lipcowa - zastanów się czy oferujesz detergenty do mycia czy ktoś ma przywieźć swoje. Bo i od tego też powinna być uzależniona cena. Ale myślę, że około 50zł byłoby ok za wyczyszczenie piekarnika swoim detergentem na błysk. Odpowiedz Link Zgłoś
carmita80 Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 18.10.11, 18:07 Osoba, ktora mialaby wyczyscic ten piekarnik powinna go najpierw obejrzec i ocenic czy potrafi to zrobic, bo czasem zwyczajnie sie nie da oraz ustalic czyje beda srodki czyszczace, a nastepnie zapytaj ja zwyczajnie ile sobie zyczy. Mozna negocjowac jesli cena wyda ci sie zbyt wygorowana. Zawsze mozesz sprawdzic ile na godzine biora osoby sprzatajace, bo przeciez jest to usluga z tego zakresu i zaproponowac taka stawke. Odpowiedz Link Zgłoś
rosabell Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 18.10.11, 18:33 polecam zainwestowac w piekarnik samooczyszczajacy sie z tzw. funkcja pyrolose i po problemie Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna56 Re: ile zaoferowac komuś za umycie piekarnika? 18.10.11, 19:26 200 zł starczy. Odpowiedz Link Zgłoś