Dodaj do ulubionych

cisza dla niemowlaka

01.06.04, 00:04
Witam Mamy
Mam mały problem. mój 3 miesięczny Bartek nie może spać bo nasi sąsiedzi
bardzo hałasują. Czy znacie jakiś sposób na wyciszenie sypialni mojego syna
aby zapewnić mu cisze i spokój.

Pozdrawiam i prosze o pomoc.
Marta
Obserwuj wątek
    • kruszynkaa Re: cisza dla niemowlaka 07.06.04, 15:34
      Przykro mi, ja Ci nie pomogę, ale podpowiem żebyś tylko nie wyciszała sufitu
      itp. my to zrobiliśmy, wydaliśmy bardzo dużo pieniędzy bo wyciszyliśmy w całym
      mieszkaniu sufit i zero poprawy. Tylko wsółczuć sąsiadów , my mamy nad sobą
      meneli, którzy tylko imprezują, krzyczą i wyje u nich telewizor zakłucając nasz.
      pozdr.
      p.s. Jeśli uda Ci się coś z tym zrobić to chętnie i ja skorzystam.
      • olamad Re: cisza dla niemowlaka 07.06.04, 21:17
        Nie wiem, jakie jest natężenie tych dźwięków dochodzacych od sasiadów, ale ja
        na Twoim miejscu spróbowałabym dziecko do nich przyzwyczaić. Wiem, że nie jest
        to łatwe, bo sama mam głuchego i bardzo kłótliwego sąsiada, u którego telewizor
        gra 24 h/dobę na cały regulator. Na dodatek, od wielu juz lat dochodzą do nas
        burzliwe kłótnie rodzinne, z wrzaskami, wyzwiskami itd. Niestety niewiele
        możemy na to poradzić, bo głuchota to ptrzecież albo starosć albo choroba, więc
        to naturalne, ze taki człowiek będzie oglądał głośno telewizję i kłocił się też
        głośno. Czasami nie wytrzymywałam (jak Ula nie mogła zasnąć) i poprostu do nich
        szłam z prośbą o choć chwilę ciszy. Oczywiscie było im bardzo głupio,
        obiecywali, że to się wiecej nie powtórzy itd, ale na dłuższą metę zadnej
        zmiany nie było. Nie mielismy innego wyjścia, musieliśmy sie przyzwyczaić...
        Dzięki temu, gdy w zeszłym roku spędzałam wakacje u siostry na działce w domu
        pełnym ludzi, dużych i małych, Ula nie miała żadnych problemów z zasypianiem. A
        cicho tam chyba nigdy nie było...
        Pozdrawiam, i życzę cierpliwoścismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka