Dodaj do ulubionych

komórki jajowe

• paartycja Re: komórki jajowe 17.12.11, 08:35
      oddałabym-za kasę tym bardziej
      nie jestem przywiązana do swoich komórek i narządów (no chyba,ze niezbędne dla życia big_grin)
      jajeczko to nie dziecko
      niestety za stara jestem sad
    • kropkacom Re: komórki jajowe 17.12.11, 09:06
      Oddałabym. Za stara jestem. A swoja drogą, jak czytam, "gdzieś sobie żyje na wpół moje dziecko", to stwierdzam, ze nie jestem egzaltowana big_grin
      • verdana Re: komórki jajowe 17.12.11, 14:45
        To nie jest egzaltacja, tylko fakt. Jest to biologicznie Twoje dziecko. Tak samo, jak dziecko oddane do adopcji.
        • kropkacom Re: komórki jajowe 17.12.11, 18:16
          Moje dzieci to ja urodziłam i wychowuje.
    • avoid.0 Re: komórki jajowe 17.12.11, 18:13
      Nie rozumiem tej całej histerii pod tytułem: to w końcu byłoby moje dziecko, nie mogłabym nad tym przejść do porządku dziennego. Nie dziecko, tylko komórka jajowa, materiał genetyczny. ( Po za tym nie ma gwarancji że zabieg in vitro się uda, udaje się tylko w 25 do 40% przypadków ).
      Jakie to moje dziecko skoro rozwija się w macicy innej kobiety, inna kobieta go rodzi i wychowuje na swoją modłę ? Jeśli postrzega się człowieka tylko i wyłącznie z punktu widzenia biologii to oczywiście rozumiem takie podejście, ale dla mnie człowiek to coś więcej, to także pierwiastek duchowy. Wierze, że dusza tego dziecka byłaby kompatybilna nie ze mną, dawczynią materiału genetycznego a z jego przyszłymi rodzicami. Moje jajeczko byłoby tylko środkiem do celu jakim byłoby posiadanie dziecka przez tą parę. To dziecko wybrało ich a nie mnie.
      • morgen_stern Re: komórki jajowe 17.12.11, 20:05
        Podpisuję się pod avoid. Kasa kasą, ale dla mnie byłoby nawet w jakiś sposób piękne i przejmujące.
        • hanna26 Re: komórki jajowe 18.12.11, 00:30
          Nigdy w życiu i za żadne pieniądze.
    • zielony_marcepan Re: komórki jajowe 18.12.11, 10:15
      Myslalam o tym,chcialam pomoc jakies rodzinie,ktora nie moze miec dzieci.Do tego w UK placa za oddanie komorki jajowej calkiem mila kwote(nie pamietam dokladnie ile),jest jednak bardzo duzy minus.Jesli dziecko po ukonczeniu 18rz bedzie chcialo cie poznac,to udostepnia mu twoje dane.I to jest czynnik,ktory mnie odwiodl od tego pomyslu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka