Dodaj do ulubionych

Prezerwatywy

17.12.11, 15:17
Pytam tu bo nie interesują mnie opinie napalonych nastolatkówsmile
Przestałam brać pigułki, przestawiamy sie na prezerwatywy.
Mam małe doświadczenie w tej kwestii a na rynku masa......
Polećcie konkretna firmę i model.
Zalezy mi na tym żeby były: bezsmakowe, bezzapachowe, bez jakiś wypustek itd. Chce żeby były w miare wygodne dla chłopa i zeby maksymalnie chroniły przed ciąża.
Czego uzywacie? Co polecacie? Co nie peka?
Obserwuj wątek
    • platynowa_kostka_rubika Re: Prezerwatywy 17.12.11, 15:20
      Durex. O brak zapachu trudno - wszystkie jadą gumą. Pęknięcia nie zaliczyłam nigdy.
      • lacitadelle Re: Prezerwatywy 17.12.11, 16:13
        są od jakiegoś czasu durex bez lateksu w brązowym opakowaniu i daję słowo, że nie śmierdzą. U nas też sporo lat bez wpadek, ale ja faktycznie jestem tzw. typem mokrym.
      • sueellen Re: Prezerwatywy 17.12.11, 16:44
        a nam durex pękł kilka razy...
        • gupia_rzona Re: Prezerwatywy 17.12.11, 19:13
          no nam raz, ale to chyba z powodu za szybkiej aplikacji tongue_out Ogólnie jak jeszcze używałam,to tylko durex.
        • yenna_m Re: Prezerwatywy 17.12.11, 23:37
          durexy pekaja
          generalnie prezerwatywa to nie jest najlepszy sposob antykoncepcji

chyba, ze dolozycie do tego jeszcze globulke albo krem plemnikobojczy...
      • malawii1 Re: Prezerwatywy 30.12.11, 00:03
        nam durexy kilka razy pekly, dlatego teraz tylko i wylacznie unimil jeszcze sie nie zdarzylo zeby pekly
    • gazeta_mi_placi Re: Prezerwatywy 17.12.11, 15:21
      Gdyby ktoś wyprodukował nie pękające prezerwatywy większość zakładów produkujących pigułki i leki na HiV by zbankrutowały.
      Mi pękały i Durexy i krajowe Unimile.
      Oczywiście z dobrą datą ważności i nie kupowane na bazarku u Ruskich.
      Nie przewidzisz niestety.
      • noemi29 Re: Prezerwatywy 17.12.11, 18:59
        Bo trzeba umieć zakładać.
        • malawii1 Re: Prezerwatywy 30.12.11, 00:05
          nas durexy juz kilka razy zawiodły, a zawsze kupujemy w aptece prezerwatywy wiec nie sadze ze byly feralne po prostu u nas sie durexy nie sprawdzaja i nie wiem dlaczego maja takie dobre opinie, a unimile nigdy nie zawiodły
    • maggi9 Re: Prezerwatywy 17.12.11, 15:30
      Durexy i Unimile.Masz do wyboru rózne.Są i bezsmakowe i bezzapachowe.Mi nigdy nie pękły.
      Swoja drogą zastanawiam się co trzeba robic z gumką, żeby pekła.Używałam kilka lat i nigdy mi sie takie cos nie zdarzyło.Przecież to rozciągliwe jak diabli jest.
      • gazeta_mi_placi Re: Prezerwatywy 17.12.11, 15:43
        Wystarczy mieć suchą (nawet żel po np. dłuższym czy intensywnym stosunku po pewnym czasie wysycha) Kasię bądź uprawiać nieco bardziej intensywny seks niż jedno "machnięcie" na godzinę.
        • moofka Re: Prezerwatywy 17.12.11, 16:06
          z gipsu ta twoja sucha kasia jest?
          • maggi9 Re: Prezerwatywy 17.12.11, 16:18
            Na pewno nie naturalna bo faceci nie mają "Kasi".
          • sanrio Re: Prezerwatywy 17.12.11, 22:12
            moofka napisała:

> z gipsu ta twoja sucha kasia jest?

big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
            rżęęęęęęę
        • naomi19 Re: Prezerwatywy 17.12.11, 20:30
          sucha Kasia?
        • sanrio Re: Prezerwatywy 17.12.11, 22:11
          no właśnie...
          przy "intensywnym" seksie niestety nie ma mocnych na prezerwatywy...
          dlatego przestaliśmy używaćtongue_out
    • el_jot Re: Prezerwatywy 17.12.11, 16:33
      Durex, tylko i wyłącznie. Raz zaszalałam i kupiłam innej firmy i mam pamiątkę po tamtej nocybig_grin
      • yenna_m Re: Prezerwatywy 17.12.11, 23:38
        ja mam pamiatke po durexie wink
        cale szczescie, bo nigdy bym sie nie zdecydowala wink
        a pamiateczka ladna i mądra smile
    • nangaparbat3 Re: Prezerwatywy 17.12.11, 16:56
      Pino-bambino - bardzo ciekawe smaki (np. rambutan, dzika poziomka, zupa rakowa), ostatni przebój - z fosforyzującym czubkiem. Ale tylko na stacjach Lukoil.
      • annajustyna Re: Prezerwatywy 17.12.11, 17:54
        Zupa rakowa? To w ramach kampanii antyrakowej?
        • heca7 Re: Prezerwatywy 17.12.11, 20:08
          Tylko Durex. Po Rossmanowskich to musieliśmy szukać pigułki 72h uncertain i zamiast taniej kosztowało o wieeele drożej nie licząc moich zszarganych nerwów.
          • sabka22 Re: Prezerwatywy 17.12.11, 20:38
            Moja prezerwatzywa nosi imie DAWID i ma 9mies,polecam.
            • gazeta_mi_placi Re: Prezerwatywy 17.12.11, 20:46
              Nie znam tej firmy.
              Jak ma 9 miesięcy do jeszcze trzy miesiące do terminu przydatności.
              • sabka22 Re: Prezerwatywy 17.12.11, 20:54
                Fajna firma gazetko,szczerze polecam.
                • annajustyna Re: Prezerwatywy 17.12.11, 23:22
                  Bylam dzis w Rossmannie i przegapilam sad.
          • malawii1 Re: Prezerwatywy 30.12.11, 00:08
            ja po durexach kilka razy zastanawialam sie nad escapelle czy tylko ja tak mam z durexami? widze, ze wszyscy zachwalaja
    • biotka Re: Prezerwatywy 17.12.11, 22:46
      Durex Clasic (bez środków plemnikobójczych, smaków, kolorów i wypustek).
      Inne mnie często uczulają. Każde mogą pęknąć. Nie lubię prezerwatyw, ale nie znalazłam innej metody dla siebie - pigułki mi szkodziły, spirali się boję, a żadne metody z czasową wstrzemięźliwością nie dla mnie.
    • hexe28 Re: Prezerwatywy 17.12.11, 23:18
      Durex. A ja lubię takie z ciekawostkami, smakowe lub ostatnio odkryte Max love - chłop może dłużej smile.
      Na razie stosujemy i nam jeszcze nic nie pękło, a stosowaliśmy różne firmy i te tańsze i droższe. Oby tak dalej.
    • plancton Re: Prezerwatywy 29.12.11, 23:00
      Szczerze mówiąc odradzam prezerwatywy... wiem, że niektórzy polegają na nich całe życie i nic się nie dzieje, jednak wszystko jest fajnie do pierwszej "niespodzianki", kiedy to trzeba sięgnąć po tabletkę awaryjną... Ja miałam taką sytuacje, nic nie wskazywało na to, że mogłaby pęknąć, wszystko było jak należy. Do tego zawsze kupowałam prezerwatywy w aptece. No i masz.
      • butterfly_33 Re: Prezerwatywy 29.12.11, 23:36
        Przed ur pierwszego dziecka stosowałam table, plastry-oba nietrafione dla mnie. Po tabsach małe libido, tyłam itp Platry- odklejaja się, przez co ma sie cykora, ze nie działają w pełni i bolała non stop ręka, na której był przyklejony plaster

Po ur syna prezerwatywt-durexa. Nigdy nic nie pękło. ale niejednym znajomym tak. Mój maz uważa, ze źle zakładane..nie wiem

Teraz gdy ur 2 dziecko nie wiem czy chcę wrócic do gumek. Przyjemnosc nie ta....słyszałam cos o takich pierscieniach co się wkłada. Ktos cos wie więcej?

a moze jakas inna metoda? kalandarzyk odpadawink
    • ga-ti Re: Prezerwatywy 29.12.11, 23:44
      Przepraszam za wścibskość, ale czy to nie Ty pisałaś, że rozwodzisz się z mężem bez powodu... ot tak jakoś... wink
      W kontekście pytania o prezerwatywy to chyba jednak powód jest, no albo to tak pytanie na zaś smile
      Przepraszam, jeśli uraziłam.
      • butterfly_33 Re: Prezerwatywy 29.12.11, 23:46
        to pyt do mnie?

Jesli tak to nigdy w zyciu nie mialam planów rozwodowychsmile o rany wręcz przeciwniesmile

ps ale urażona sie nie czujesmile
        • ga-ti Re: Prezerwatywy 29.12.11, 23:48
          Nie, do Temperatury. smile
      • aleksandra1357 Re: Prezerwatywy 30.12.11, 00:06
        Może ona chce małżeństwo ratować, a Ty się nabijasz wink
    • ciociacesia fajne sa unimile skyyn 29.12.11, 23:48
      nielateksowe, tylko pieronsko drogie
    • malawii1 tylko unimil 30.12.11, 00:02
      durexa kilka razy pekly, unimil nigdy nie zawiodłysmile rozne rodzaje sa bezzapachowe, bezwypustkowe i bezsmakowe tez
    • tygrysiatko1 Re: Prezerwatywy 30.12.11, 01:55
      DUREX ULTRA THIN czerwony... maksymalnie chroni przed ciążą prawidłowo założony wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka