kobitkafeministka 19.12.11, 12:56 Wiem okres świąteczny nie chcę psuć nastroju ale to mnie rozwaliło www.youtube.com/user/ratujmyTYMONA?feature=watch Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kobitkafeministka Re: może pomożemy??MOCNE 19.12.11, 17:28 www.facebook.com/#!/groups/219091218166254/ słuchajcie..podpiszcie petycje...zróbmy coś! Odpowiedz Link Zgłoś
noemi29 Re: może pomożemy??MOCNE 19.12.11, 18:33 pomogę, ale jak???? co mogę zrobić? tak realnie, siedzę i ryczę, sama mam w domu 2,5 latka i żal mi tego dziecka strasznie, co ten mały musi przechodzić... Odpowiedz Link Zgłoś
nomya Re: może pomożemy??MOCNE 19.12.11, 19:16 Ja tam słyszę na tych nagraniach wrzeszczącą, totalnie wyczerpaną psychicznie i pewnie też fizycznie matkę, która sobie nie radzi z emocjami zapewne ze zmęczenia, a nie potwora katującego dziecko. A tatuś, który to nagrywa i wrzuca w net jest nie bardziej pie...iety. Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: może pomożemy??MOCNE 19.12.11, 19:36 wierzysz w to co piszesz? ze matka, ktora tak sie drze na dziecko, tak je wyzywa, jednoczesnie trzyma rece przy sobie i nie zneca sie nad nim w zaden inny sposob chyba cie ponioslo, za samo takie zachowanie kobieta powinna miec kuratora, a to co opisal ojciec na temat jego dostepu do informacji i przebiegu procesu, to zgroza Odpowiedz Link Zgłoś
pysiaczek1234 Re: może pomożemy??MOCNE 19.12.11, 19:46 Donka weź pod uwagę , że ten ojciec teraz może powiedzieć, napisać wszystko. Głupotą dla mnie jest takie nagrywanie ludzi, taka walka przy rozstaniu bo cierpi dziecko. A skąd wiemy co robi ten cudowny tatuś skoro to dziecko pluję w matkę jedzeniem? Kto mu to pokazał? Być może też jest nastawiany na matkę przez ojca, bo ta kobieta w chwilach opanowania tłumaczy dziecku co zrobiło źle. Nie tłumaczy to wrzasków jej, ale faktem jest że nie kurator a pomoc specjalisty potrzebna, być może kobieta ma depresję poporodową w tle słychać dziecko małe. Każdy ma prawo do załamania nerwowego, tym bardziej gdy ludzie się rozstają zostajesz sama z dwójką dzieci i nie wiesz jak sobie dasz radę. Gdyby dziecko było bite wątpie żeby ktoś nie zareagował. Ojciec nagrywa, w internet puszcza fragmenty i z matki robi najgorszą matkę świata, pewnie jeszcze podsycając jej nerwy tymi wszystkimi sprawami zamiast na spokojnie to załatwiać, dla dobra dziecka. A jaki jest ojciec? Wiemy to po tym , bo taki dobry , walczy o dziecko? Od tego są instytucje i one zapewne zajmują się tym jak trzeba, No ale zapomniałam, na ematce same święte i nigdy nie krzyczące na dzieci , no oazy spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: może pomożemy??MOCNE 19.12.11, 19:54 Tzn, że przemoc czy to fizyczna czy to psychiczna dorosłego w stosunku do dziecka jest wytłumaczalna bo dorosły jest zmęczony/załamany/zrezygnowany/wstaw co tylko zechcesz? Odpowiedz Link Zgłoś
niebieski_lisek Re: może pomożemy??MOCNE 19.12.11, 19:59 Dokładnie. Dorosły usłyszawszy takie wyzwiska by wyszedł z domu, a dziecko jak ma się bronić? Nic nie usprawiedliwia takiego zachowania. Jeśli pani ma problemy psychiczne, to powinna się leczyć, a dziecko do tego czasu powinno być zabrane do taty. Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: może pomożemy??MOCNE 19.12.11, 20:03 Dorosły to by jeszcze pani strzelił liścia na otrzeźwienie. Ja rozumiem wszystko. Od zmęczenia po głęboką depresję . Naprawdę wszystko. Człowiek w jednej chwili może się załamać i nie dać rady żyć. ale krzywdzić dziecko bo dorosły sobie w życiu nie radzi? wyżywać się na dziecku? używać dziecka do rozgrywek między dorosłymi? W takich sytuacjach się zastanawiam czy człowiek aby na pewno brzmi dumnie... Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: może pomożemy??MOCNE 19.12.11, 19:54 dziecko cierpi bo ojciec zamieszcza nagrania w necie? o ile rozumiem potepienie przepychanek i porywania dziecka, bo to wplywa na dziecko bezposrednio, to postepowanie ojca i jego desperacje rozumiem wysluchaj reportazu, jakos nie jestem przekonana, ze ojciec i jego rodzina graja nieczysto wybacz, sama przeszlam straszna depresje, pisac o tym nie bede, ale moje dzieci takich rzeczy ode mnie nie slyszaly, takich dialogow z dziecmi nie toczylam, tak moje dzieci nigdy nie wyly Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: może pomożemy??MOCNE 19.12.11, 19:57 www.polskieradio.pl/80/1007/Artykul/418137,Na-przyklad-Tymon-Marta-Miller Odpowiedz Link Zgłoś
nomya Re: może pomożemy??MOCNE 19.12.11, 20:28 Po wysłuchaniu tej audycji radiowej nie mam najmniejszych wątpliwości, że tatuś nie jest bez winy i jest to z jego strony typowa rozgrywka w walce o dziecko. Taki potwór z tej żony był i jest, a on się z nią ożenił, a potem robił dzieci jedno po drugim? Frajer srający we własne gniazdo Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: może pomożemy??MOCNE 20.12.11, 00:24 ja jako matka, gdybym miala męża sadystę, który zneca sie nad dziecmi, a z mezem bym chciala sie rozstac, to jakbym nie mogła wziac dzieci ze soba, to wiedzac jaką osobą on jest to w ZYCIU NIE ZOSTAWILA BYM Z NIM DZIECI< NAJWYZEJ BYMZ NIM ZYLA ZEBY CHRONIC DZIECI na ile mogę dlatego dziwie sie, ze wiedząc jaką ma zone, zostawil dziecko/dzieci z nią i bawi sie w nagrania Odpowiedz Link Zgłoś
noemi29 Re: może pomożemy??MOCNE 19.12.11, 21:14 jak nie bije???? przecież słychać, że bije!!! może szczypie, szarpie, ciągnie za włosy, nie wiadomo dokładnie, ale stosuje przemoc, niby tłumaczy a za chwilę płacz dziecka taki jakby oberwało! Odpowiedz Link Zgłoś
magda23magda Re: może pomożemy??MOCNE 19.12.11, 21:29 boze co ten maluszek przezywa..to katorga..zwiierzat tak sie nie wyzywa a co dopiero dzieci,zadne dziecko czy cudze czy swoje na takie traktowanie nie zasloguje!! Jak mozna maluszkowi pomoc dlaczego nie złaszaja tego po za organy miasta/miejscowosci/wsi (bo nie wiem skad jest Tymonek strasznie mnie to wstrzasło siedze płacze wraz z słuchaniem płaczu małego słoneczka umorzenie na okres 1 roku? a czy on to wytrzyma?? STRASZNE! Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: może pomożemy??MOCNE 19.12.11, 19:47 w reportazu radiowym mowia, ze chlopiec mieszka z ojcem, wiec o co chodzi z opieka? o dziewczynke? Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: może pomożemy??MOCNE 19.12.11, 20:29 Czy to jest ta sama rodzina, ktorej nagrania krazyly jakis rok temu? Mniej wiecej taka sama agresja matki, ojciec proszacy o pomoc a potem dokladne przyjrzenie sie sprawie przez media i sluzby specjalne i wnioski bardzo negatywne dla wszystkich doroslych lacznie z kuratorem przydzielonym rodzinie i samym tatusiem, ktory byl przemocowcem etc. Ja mysle, ze trzeba byc bardzo ostroznym w osadzaniu kogokolwiek na podstawie nagran w youtube, szczegolnie nagran wrzuconych przez zainteresowana strone ... Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: może pomożemy??MOCNE 19.12.11, 20:52 wy tak serio? umiecie znalezc okolicznosci lagodzace dla takich zachowan matki? rany Odpowiedz Link Zgłoś
nowapanna Re: może pomożemy??MOCNE 19.12.11, 21:43 wytrwalam do 1,5 minuty-nie jestem w stanie tego sluchac Odpowiedz Link Zgłoś
azjaodkuchni Re: może pomożemy??MOCNE 20.12.11, 03:27 Nie usprawiedliwiam matki chłopca mi szkoda, ale nie znamy zachowania tatusia. Kto to nagrał i czemu nie interweniował jak to widział ? Czy nagranie jest z ukrytej kamery? azjaodkuchni.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: może pomożemy??MOCNE 20.12.11, 00:17 pamietacie sprawę bodajze Szymona? tez ojciec nagrywał matka chora, ojciec niestety tez, jak sie pozniej okazało dziecko bylo tylko narzedziem obu stron-chodzilo o restauracje itd sa rozne koentarze na ten temat- dokladnie jak u Szymona matka totalnie zle traktuje dziecko, poza wszelką wątpliwosc, ale podejrzewam niezłą wojenkę i czekam na szersze spektrum sprawy przy szymonie sie bulwersowalam straszliwie, potem okazalo sie ze tatus niewiele lepszy- tyle lepszy ze dzialal na zimno , a matka targaly złe emocje Odpowiedz Link Zgłoś
noemi29 Re: może pomożemy??MOCNE 20.12.11, 14:22 Ja tez uważam, że ojciec nie jest kryształowy i być może oboje są siebie warci. Natomiast NIC nie usprawiedliwia takiego traktowania dziecka! NIC! Moja mama tez była w trudnej sytuacji. Mój ojcie alkoholik, bił nas i znęcał się psychicznie. Gdy wzywała policję, za każdym razem mój władny wujek wszystko tuszował. Gdy chciała rozwód z orzeczeniem o winie, dostała kuratora, moja matka-ofiara. Kurator poradziła jej, żeby wyjechała z miasta, bo z tą kliką nie wygra. Tak tez zrobiła, wzięła mnie i 1 walizkę. To co przeszła nadaje się na scenariusz filmy. Ale NIGDY, przenigdy tak mnie nie traktowała! Owszem miała chwile załamania i frustracji, nieraz widziałam jak ciskała talerzami. Byłam wtedy przerażona. To co musi czuć ten mały chłopiec??? Odpowiedz Link Zgłoś
azjaodkuchni Re: może pomożemy??MOCNE 20.12.11, 14:32 Noemi współczuję serdecznie dobrze Cię mama wychowała ... Nie chciałabym osądzić kobiety tylko na podstawie jednego nagrania fonii. Nic nie widzę za to mam napisy które trafią do mojej wyobraźni. Chętnie poczytam więcej na temat tej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
azjaodkuchni Re: może pomożemy??MOCNE 20.12.11, 14:55 O Boże tego jest więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
exina Re: może pomożemy??MOCNE 20.12.11, 01:34 A ty nie wiesz mysiu pysiu, ze osoby w pewnym wieku, korzystające z internetu, nie klikją w przypadkowe linki? Odpowiedz Link Zgłoś
nie_pamietam_hasla Re: może pomożemy??MOCNE 20.12.11, 14:56 Zal tego dziecka,ale nie wierze,ze tatus jest bez winy.Najgorzej jak dwoje doroslych walczy ze soba nie patrzac na dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś