milenka_net 07.01.12, 20:17 Wybieram się na Zumbę celem "rozładowania" energii Dziewczyny, czy któraś z was ten sposób spedzania czasu uskutecznia, fajne to ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czar_bajry Re: Zumba 07.01.12, 20:45 zajebiste Chodzę 2x w tyg. - bajka, zamiast rozładować nadmiar energii to ja przychodzę nią naładowana na maxa Odpowiedz Link Zgłoś
sokhna Re: Zumba 07.01.12, 20:52 Ja tez chodze juz od daaaaawna Jak ktos lubi ten rodzaj muzyki i taniec to nie ma nic lepszego! Odpowiedz Link Zgłoś
milenka_net Re: Zumba 07.01.12, 21:00 O, to super Dzięki za odzew, no teraz to idę napewno! Mnie nie zależy na odchudzaniu ale dostarczeniu witalności mojemu ciału i tak sobie myślę że to byłoby super... Odpowiedz Link Zgłoś
gku25 Re: Zumba 08.01.12, 13:38 Bywałam. Na dłuższą metę nuda, wciąż ta sama muzyka (choć taką lubię), te same układy. Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: Zumba 08.01.12, 14:03 Zumba jest swietna, chodze juz dlugo i uwlebiam to. A jesli ktos narzeka na nudne uklady i ta sama muzyke to znaczy, ze instruktor do bani. U nas na kazdej zumbie jest 1-2 uklady nowe, czasem wracamy do tego co robilismy np. przed rokiem, ale tez 1-2 uklady. Co jak co ale zumba nudna nie jest to godzinne party po ktorym pozytywnej energii starcza na dlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
milenka_net Re: milenka 08.01.12, 16:11 ikusiaa25 napisała: > > a gdzie na tą zumbę się wybierasz? Tu się wybieram: www.kobiecaprzestrzen.pl/ Zajebisty kompleks, jak połknę bakcyla to zostawię tam mnóstwo kasy Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Zumba 08.01.12, 14:24 ja też się wybieram...ale czy tam też są poszczególne stopnie wtajemniczenia? Jesli nowicjusz trafi do grupy bardziej zaawansowanej to da radę? Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: Zumba 08.01.12, 14:46 kali_pso napisała: > > ja też się wybieram...ale czy tam też są poszczególne stopnie wtajemniczenia? J > esli nowicjusz trafi do grupy bardziej zaawansowanej to da radę? Nie ma stopni wtajemniczeni, wszystko zalezy od wyobrazni i checi instruktora, im bardziej jest w to wkrecony tym wiecej ukladow wypracuje i tym lepsza zabawe rozkreci. O dobra zabawe tu w tym wszystkim chodzi wlasnie a wprawa przyjdzie z czasem. Ja jestem zaawansowana wiec nawet nowe uklady lapie po 2 powtorkach. Zumba jest dla wszystkich, u nas jest zumba gold dla starszych i zumba kids dla dzieci od 3 lat, moje (9 i 4 lata) bardzo lubia, a corke czasem zabieram ze soba na normalna zumbe. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Zumba 08.01.12, 14:49 Więc jest nadzieja ja chcę iść na "zumbę fit"- podejrzewam więc , że to tak trochę pod aerobik? Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: Zumba 08.01.12, 15:12 kali_pso napisała: > > Więc jest nadzieja > ja chcę iść na "zumbę fit"- podejrzewam więc , że to tak trochę pod aerobik? Tak, zumba fitness laczy elementy fitnessu i tanca, tez chodza na taka zumbe. Trafil mi sie swietny instruktor, czasem robi zumbe z partnerka, on mlody, wysportowany nauczyciel tanca, wielu rodzajow, od street, break dance, po fire dance, balet itd. a ona dojrzala instruktorka zumby pochodzenia Jamajca, ktora ma te rytmy we krwi, razem tworza zjefajna pare, ja nie opuszczam zumby bez waznych przyczyn (np. bol gardla nia nie jest) Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Zumba 08.01.12, 15:27 To ok., bo mnie właśie o coś takiego chodzi...nie do końca o sam taniec ale to też ważne coby miękkości ruchom nadać...a jak często chodzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: Zumba 08.01.12, 15:37 Chodze 2 razy w tygodniu - to minimum, w zaleznosci jak czas pozwoli 4-5 razy. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Zumba 08.01.12, 15:41 heheheh...ja mam nadzieję, że samozaparcia wystarczy mi przynajmniej na dwa razy w tyg. Powiedz, a na tę zumbę kids- chłopcy też chodzą? Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: Zumba 08.01.12, 15:44 kali_pso napisała: > Powiedz, a na tę zumbę kids- chłopcy też chodzą? Jest u nas kilku, ale dziewczynki przewazaja Odpowiedz Link Zgłoś
spicy_orange Re: Zumba 08.01.12, 14:28 niedługo mi zumba z lodówki wyskoczy. Mnie nie kręci taniec, wręcz nienawidzę. Kiedyś zajrzałam na kilka linków, co tu dziewczyny pokazywały, jak jeszcze nie wiedziałam co to ta zumba - jakbym miała przy takiej muzyce w dodatku to ćwiczyć to bym k*cy dostała. No ale co kto lubi Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Zumba 08.01.12, 14:48 ...no ja jeszcze nie wiem czy na pewno to dla mnie, ale chcę spróbować Odpowiedz Link Zgłoś
ywwy Re: Zumba 08.01.12, 15:39 dla mnie jest to wspaniała forma ruchu i wypoczynku! Super! Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: Zumba 08.01.12, 16:04 Ja się wybieram w Krakowie, tylko jeszcze nie wiem gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś