Dodaj do ulubionych

wątek dla leniuchów

31.01.12, 16:30
kobieta.gazeta.pl/kobieta/56,107881,11041880,ABC_leniucha.html
No dobrze, to do czego się przyznajecie? Ja właściwie do wszystkiego oprócz odświeżania włosów i ubrań. Paznokci w ogóle nie maluję, bo jestem na to zbyt leniwa. W jednym z płaszczy mam od lat oberwane guziki i nie mogę się zmobilizować, żeby je przyszyć. Zawsze się jakoś owinę szalikiem i nie widać wink A co do depilacji - całe szczęście natura mi poskąpiła owłosienia nóg, chyba bym zwariowała, gdybym musiała się ciągle depilować.
I cóż - chyba dobrze mi z tym wszystkim.
Obserwuj wątek
    • gulcia77 Re: wątek dla leniuchów 31.01.12, 16:41
      Przyznaję się bez bicia do miejscowej depilacji smile Łydki golę uda mam nieowłosione więc olewam, a zabudowany kostium pomaga w ukryciu mojej najbardziej znienawidzonej włosizny intymnej. Nienawidzę, zafundowałam sobie parę razy, uczulenie dopada mnie i po golarce i po wosku (laseru nie próbowałam). A wrastające to koszmar nieopowiedziany smile
    • gazeta_mi_placi Re: wątek dla leniuchów 31.01.12, 16:46
      Noszę tipsy, więc nie mam żadnych odprysków nawet i trzy tygodnie. Jak mam tłuste włosy nie wychodzę z domu. Jeżeli już prasuję prasuję całość a nie tylko widoczne fragmenty (ale nienawidzę tak czy siak tego robić). Spodnie i swetry piorę średnio raz na dwa tygodnie.
      • kali_pso Re: wątek dla leniuchów 31.01.12, 21:39
        > Noszę tipsy,

Ciekawe dlaczego śmieję w głos jak to czytam....
    • tosterowa Re: wątek dla leniuchów 31.01.12, 16:46
      Z tych wymienionych to nie maluję paznokci, nie prasuję ubrań, pedikiur tylko latem, ciuchów nie oddaję do pralni ani nie łatam, tylko wyrzucam.
      Ale nie uważam, że to z lenistwa, po prostu jestem normalna i nie mam nerwicy natręctw.
      • leokadiaxx Re: wątek dla leniuchów 31.01.12, 17:50
        Cóż myję włosy codziennie , nie ma opcji bym wyszła z tłustymi włosami , golę się codziennie tzn miejsca tego wymagajace tzn całe nogi + łono , paznokcie co kilka dni przycinam i traktuje bezbarwnym lakierem , nie ma sytuacji w których mam odpryśnięty poza tym są b. krótkie.Ciuchy piorę , prasuję ,odkudlam ale nie wiem czemu w ogóle nie zajmuję sie swoimi stopami tzn myje je i obcięcinam pazury żeby nie miec szponów. Nie robie pediciure nigdy , ok nie mam pięknych zadbanych pięt ale jakos nie czuje potrzeby cackania się ze sobą w tym miejscu , najważniejsze żeby nie były brudne. Zadziwia mnie gdy słysze ile kosmetyków i czasu kobiety poswiecają na stopy surprised
        • gulcia77 Re: wątek dla leniuchów 01.02.12, 08:21
          Sucha skóra, pękające pięty, które po prostu bolą, straszny problem ze zgrubieniami, wrastające duże paznokcie sad Jakbym nie poświęciła stopom godzinki dwa razy w tygodniu to bym miła stopy Neandertalczyka. No i jedynie latem nie muszę kupować butów ze skóry, inaczej to masakra dla współdomowników.
    • madame_edith Re: wątek dla leniuchów 31.01.12, 18:09
      Z opisywanych tu patentów mam na sumieniu jedynie zamalowywanie odprysków. Z tłustymi włosami nie wyszłabym nigdy w życiu, mam pi..olca na punkcie włosów.
      Z goleniem nie jest idealnie, od roku nie chodzę na wosk tylko na laser i w przerwach niestety golę, ale nie chce mi się codziennie.
      Jak już prasuję to porządnie, ale zdarza się to wyjątkowo rzadko, bo ja z opcji wieszających tak, żeby uniknąć kontaktów z żelazkiem.
    • klubgogo Re: wątek dla leniuchów 31.01.12, 20:49
      To mnie się tylko nóg nie chce codziennie golić i robię to co 2 dni big_grin
      • edelstein Re: wątek dla leniuchów 31.01.12, 21:25
        Ja tak samo,ale tylko jak samca nie ma 2dni,poza tym taki dwudniowy zarost maszynka lepiej chwyta,wiec sie czasem zdarza.Nie wyobrazam sobie,by nie miec pedikiuru czy myc tylko grzywke,fujjjjj.A juz odświezanie ubran to jakas makabra.Staniki zmieniam co drugi dzien tak samo jak swetry i jeansy (o ile nie sa po jednym dniu brudne),majtki,skarpetki,rajstopy kazdego dnia.
    • a.va Re: wątek dla leniuchów 31.01.12, 21:03
      No proszę, genialne - można umyć tylko grzywkę big_grin Że też ja na to nie wpadłam...
    • peggy_su Re: wątek dla leniuchów 31.01.12, 21:33
      Włosy myję codziennie i ciuchy piorę często. Fuj fuj nie umiałąbym inaczej. Poprawki krawieckie też raczej od razu i jak należy, reszta mi się zdarza. Przyznaję, jestem leniem.
    • echtom Re: wątek dla leniuchów 01.02.12, 09:49
      Ja podobnie jak Lejla - po prostu totalnie brak mi cierpliwości do czynności pielęgnacyjnych i drobnych manualnych - nawet jeśli zajmują tylko parę minut. Btw. ten suchy szampon to fajny patent, wcześniej o tym nie słyszałam wink
    • swiecaca Re: wątek dla leniuchów 01.02.12, 11:04
      ja sporo z tej listy, na pewno nie odświeżanie ubrań a rozprucia zszywam dobraną nicią choć nieraz ubranka długo czekają na zlitowanie smile szuchego szamponu używam tylko w sytuacjach podbramkowych jak podróż bo włosy jednak nie wyglądają po nim jak umyte, tylko ciut lepiej niż tłuste.
    • upartamama Re: wątek dla leniuchów 01.02.12, 11:15
      Kupiłam w lecie klapki od lasockiego - takie japonki za 99 zł. Super wygodne tylko jest jedno ale...

po chwili chodzenia stopa jest niebieska a pięta wygląda jak super brudna. Czyszczenie nóg nawet pumeksem czasami nie dawało rady - a jaki się wtedy odczuwa dyskomfort? Nie mogę znaleźć tych klapek na necie żeby wam pokazać. Szkoda mi ich wyrzucić ale macie jakieś rady? Może są jakieś wkładki do nalepienia po mieć całe lato niebieskie stopy to jakiś koszmar
      • gulcia77 Re: wątek dla leniuchów 01.02.12, 12:39
        A próbowałaś octem je przemyć? Tak wiesz, od serca. To czasem pomaga na farbujące buty. Mnie pomogło na czarne z inblu.
    • tempera_tura Re: wątek dla leniuchów 01.02.12, 12:33
      -Włosy myje ale jak nie mam czasu/checi to nie czesze tylko susze i juz (przeważnie tak jest).
      -domalowuje paznokcie
      -pedicure zimą tylko podstawowysmile
      -prasuje całość albo nic
      -piore ubrania jak są brudne, pomysł z psikaniem stanika dezodorantem kosmiczny!
      -gole nogi co 3 dni (bez ud bo nie mam włosów), pachy co 2 dni, miejsca intymne jak mam ochote (pewnie srednio co 3 dni).
      Ogólnie staram sie zachować pozory ale fleja jestem. Nie znosze tych wszystkich zabiegów. Wole pospać, poczytać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka