Dodaj do ulubionych

pranie obicia kanapy

19.02.12, 13:01
obicie jest materialowe cos a la nubuk. obicie jest niezdjemowalne. jak 'uprac' z zewnatrz ?
Obserwuj wątek
    • aniuta75 Re: pranie obicia kanapy 19.02.12, 13:04
      Albo zamówić firmę ze sprzętem albo samemu taki sprzęt wypożyczyć (w Komforcie jest taka możliwość).
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: pranie obicia kanapy 19.02.12, 13:07
        a jaki to jest sprzet ?
        • princy-mincy Re: pranie obicia kanapy 19.02.12, 13:09
          Karcher (nie mam mozliwosci zrobienia 'umlaut' nad a, wiec w sumie powinnam napisac Kaercher)
        • aniuta75 Re: pranie obicia kanapy 19.02.12, 13:10
          Odkurzacz piorący. Do tego kupujesz płyn do prania.
          Szczegóły www.komfort.pl/uslugi,4044980,168311904,8
    • kol.3 Re: pranie obicia kanapy 19.02.12, 13:12
      Zamawia się firmę z karcherem i prosi o upranie podciśnieniowe kanapy. Dobrze jest rozeznać czy wśród znajomych ktoś może poleca dobrą firmę, bo ważne są środki piorące,jakie firma stosuje, niektóre firmy mają środki słabe i efekt uprania jest taki sobie.
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: pranie obicia kanapy 19.02.12, 13:20
        Jak używać odkurzacza piorącego?
        Przed rozpoczęciem prania powierzchnię dywanu lub wykładziny należy dokładnie odkurzyć. Odkurzacz piorący wyposażony jest w pojemnik, do którego należy wlać zakupiony środek. Dysza odkurzacza posiada dozownik płynu, który rozpryskujemy bezpośrednio na czyszczoną powierzchnię.
        Kilka minut po rozpyleniu środka piorącego należy czyszczoną powierzchnię dokładnie odkurzyć, zbierając płyn wraz z rozpuszczonym brudem. Po całkowitym wyschnięciu należy powtórnie odkurzyć dywan domowym odkurzaczem.

eee to ja chyba sobie chyba piane z vanisha poloze a potem odkurze normalnym
    • anetad01 Re: pranie obicia kanapy 26.11.13, 23:07
      Ja mam kanapę, a w zasadzie dużą sofę narożną z jasnego materiału i też miałam problem z upraniem. Różne domowe środki, typu ciepła woda z mydlinami niewiele pomogła, bo kanapa była potem dość mokra a plamy nie zeszły. Koleżanka z pracy poleciła firmę, która prała u niej dywany ale też piorą obicia www.stanleypranie.pl i jestem zadowolona bo efekty są widoczne, kanapa nie zmokła za bardzo.
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: pranie obicia kanapy 27.11.13, 06:46
        czym uparc bez tych wszystkich odkurzaczy? mam tez plame z podkladu
    • 3-mamuska Re: pranie obicia kanapy 27.11.13, 07:20
      japanunieprzerywalempanieposle napisała:

> obicie jest materialowe cos a la nubuk. obicie jest niezdjemowalne. jak 'uprac'
      > z zewnatrz ?

Ja wsypywalam vanish do gorącej wody, trzepaczką robię pianę i ja nakładam na kanapę, miękka gąbka pocieram. Zostawiam na trochę od kilku minut do godziny(w zależności od brudu)
      Na koniec scierki lub ręczniki papierowe i nakładam na kanapę i przyciskam, zeby wyciągnąć wodę.

Lub piana z vanish gotowa, ale tej nie próbowałam.
    • vilez Re: pranie obicia kanapy 27.11.13, 07:37
      Płyn do mycia szyb: spryskać pianą, delikatnie potrzeć gąbką.
      • clio_yaga Re: pranie obicia kanapy 27.11.13, 08:28
        Lepiej niż gąbką pierze się taką myjką siateczkową. Nie robi się tyle piany, myjka jest ostrzejsza, wiec efekt lepszy. Ja piorę vanishem do dywanów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka