Dodaj do ulubionych

Dostałam taką wiadomość

28.02.12, 08:45
na pewnym forum, na które już długo nie zaglądałam (2 lata?), dla rodziców i opiekunów dzieci z ZD, jest tam coś takiego jak NIEBO, więc szukałam tam wsparcia. No więc dziś sprawdzam pocztę, i mam wiadomość z tegoż forum, że w mojej skrzynce jest nowa wiadomość. Byłam trochę zdziwiona że mój profil tam jeszcze działawink Więc zaglądam i co? I widzę coś takiego
:
Taką wiadomość dostałam:

Od: karmenacida
Do: zefirek1612
Wysłany: Wczoraj 18:25
Temat: dobra rada Cytuj wiadomość
glupia cipo-matematyki sie uczyc w wieku 17 a nie pier***** z lujem po katach! ;/ I jeszcze mutanty plodzic na domiar zlego... :-x
Ja bym ci dala, gowniarstwo jedno uderzyc w twarz lekarke! :-x :-x :-x do koncy zycia bys z poprawczaka a potem z wiezienia nie wyszla! Masz szczescie , ze nie trafilo na mnie!

WTF? nie skomentuję tego, bo kultury powinni uczyć rodzice.

<a href="niepogodzona.blogspot.com/" godzona.blogspot.com/</a>
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: Dostałam taką wiadomość 28.02.12, 08:50
      A za co uderzyłaś lekarkę w twarz?
      Poza tym nie lepiej (dla Ciebie) zakończyć ten rozdział?
      Ile jeszcze to będziesz ciągła?
      • zefirek1612 Re: Dostałam taką wiadomość 28.02.12, 08:54
        a doczytałeś początek posta? Ze nie było mnie tam długo i nagle info na pocztę dostałam?
        • azjaodkuchni Re: Dostałam taką wiadomość 28.02.12, 09:02
          Zgłoś do administratora forum przecież wiadomo skąd ów mail przyszedł.
          Serdecznie współczuję. sad
          --
      • panidemonka Re: Dostałam taką wiadomość 28.02.12, 09:04
        Gazeta czytałeś bloga Zefirka?
        Ja czytam choć nieregularnie. Dzisiaj doczytałam, że jeśli to samo mamy na myśli, to tamten etap jest już zakończony na tyle, na ile to możliwe.
        Chodzi o to że ktoś "życzliwy" się brzydko zabawia.
        Zefirku pozdrawiam ciepło.
    • feel_good_inc Ale co, ktoś cię obraził na jakimś forum? 28.02.12, 09:04
      I tu przyszłaś się wypłakać?
      • zefirek1612 Re: Ale co, ktoś cię obraził na jakimś forum? 28.02.12, 09:10
        nie na forum tylko wysłał mi wiadomość na pocztę. nick jest już zablokowany, inni rodzice też dostali wiadomości z inwektywami.
        jak logujesz się na to forum, opisujesz historię. ktoś to odkopał i mi dokopał.
        byłam przekonana że to życzenia urodzinowe, bo od kilku osób z tamtego forum dostałam, myślałam że kolejne, troszkę spóźnione.
        • iwles Re: Ale co, ktoś cię obraził na jakimś forum? 28.02.12, 09:21

Zefirku, niech właściciel forum zgłosi tę osobę do Administracji.
        • feel_good_inc No ale co z tego wynika? 28.02.12, 10:12
          zefirek1612 napisała:
          > nie na forum tylko wysłał mi wiadomość na pocztę. nick jest już zablokowany, in
          > ni rodzice też dostali wiadomości z inwektywami.
          > jak logujesz się na to forum, opisujesz historię. ktoś to odkopał i mi dokopał.
          > byłam przekonana że to życzenia urodzinowe, bo od kilku osób z tamtego forum do
          > stałam, myślałam że kolejne, troszkę spóźnione.

Ktoś chciał się powyżywać, to powysyłał maile do użytkowników forum. Dodać do spamu, zapomnieć.
          Nad czym tu się rozwodzić?
          • imasumak Re: No ale co z tego wynika? 28.02.12, 18:26
            Rozwodzić się nie warto. Ale normalni ludzi wspierają się w takich momentach.
        • to_ja_tola Re: Ale co, ktoś cię obraził na jakimś forum? 28.02.12, 10:55
          Ale skoro temat dla ciebie zamknięty,to olej to.Nie rozumiem przejmowania się taką wiadomością.Wiadomo,że człowiek na poziomie nie napisał by czegoś takiego.Poza tym jak piszesz inne osoby też dostały taką wiadomość?Czyli ktoś to napisał komu sie nudzi i tylewink
      • rosapulchra-0 Re: Ale co, ktoś cię obraził na jakimś forum? 28.02.12, 11:51
        feel_good_inc napisał:

> I tu przyszłaś się wypłakać?

Dzień bez dowaleniu komuś, to dzień stracony?
        uncertain
        • feel_good_inc Re: Ale co, ktoś cię obraził na jakimś forum? 28.02.12, 12:10
          rosapulchra-0 napisała:
          > Dzień bez dowaleniu komuś, to dzień stracony?

Dzień bez dowalania się do kogoś, że dowala komuś to dzień stracony?
          • rosapulchra-0 Re: Ale co, ktoś cię obraził na jakimś forum? 28.02.12, 12:16
            Eee.. nie! Aż tak sobie nie schlebiaj tongue_out
    • broceliande Re: Dostałam taką wiadomość 28.02.12, 09:20
      Poczytałam trochę bloga... Nie gniewaj się, ale już nie wrócę, nie mogę znieść takich rzeczy.
      Współczuję bardzo.
      Nikt nie zasługuje na takie inwektywy.
      Prymityw jakiś.
      • zefirek1612 Re: Dostałam taką wiadomość 28.02.12, 09:23
        ten blog jest już do wywalenia, tylko dojrzewam do tej decyzji. nie jest mi już potrzebny.
        • broceliande Re: Dostałam taką wiadomość 28.02.12, 09:26
          Możesz chyba zostawić. Ktoś może potrzebować pocieszenia, przeżył to samo co Ty, nie wiem.
          • zefirek1612 Re: Dostałam taką wiadomość 28.02.12, 09:30
            nie wiem czy pomoże, jest bardzo dołujący. Mnie się to bardzo ciężko czyta, a przecież to mój kawałek życia. Może powinnam dopisać coś o tym że już jest naprawdę lepiejwink
            • panidemonka Re: Dostałam taką wiadomość 28.02.12, 09:36
              Ale na blogu można wyczytać, że już jest naprawdę lepiejsmile
      • mamaemmy Re: Dostałam taką wiadomość 28.02.12, 09:24
        Wspólczuje..
        Nie przejmuj się,idiotów i prymitywow nie brakuje.
        Ja co chwila dostaje grozby na skrzynke od niejakiego Pobieraczka big_grin
        p.s spóznione najlepsze zyczenia urodzinowe!!!
        • broceliande Re: Dostałam taką wiadomość 28.02.12, 09:29
          Ja dostałam z firmy windykacyjnej, bo maile nic nie dały.
          Mogę wysłać Ci skan, żebyś wiedziała, czego się spodziewać.
          • chipsi Re: Dostałam taką wiadomość 28.02.12, 09:36
            Jeśli piszesz o Pobieraczku to daj spokój z dowcipami w tym wątku.
            • broceliande Re: Dostałam taką wiadomość 28.02.12, 09:37
              Tak, o Pobieraczku.
              Sorry.
            • mamaemmy Re: Dostałam taką wiadomość 28.02.12, 09:37
              chipsi napisała:

> Jeśli piszesz o Pobieraczku to daj spokój z dowcipami w tym wątku.

bo..?
              • chipsi Re: Dostałam taką wiadomość 28.02.12, 09:45
                Bo traktuje wszelakie pogróżki ze strony tej "firmy" jako niesmaczny dowcip smile
                • mamaemmy Re: Dostałam taką wiadomość 28.02.12, 09:47
                  achasmile
                  Juz sie przestraszyłam,że ktoś mnie poucza,że w tym watku nie powinnam zbaczać z tematu,ale jakos nick mi nie pasował smile
                  • broceliande Re: Dostałam taką wiadomość 28.02.12, 09:48
                    Ja też.
                    A przeprosić nie zaszkodzi w końcu.
                    • chipsi Re: Dostałam taką wiadomość 28.02.12, 09:54
                      A to bardzo przepraszam smile wyszło że mój dowcip był niesmaczny tongue_out
          • mamaemmy Re: Dostałam taką wiadomość 28.02.12, 09:37
            broceliande napisała:

> Ja dostałam z firmy windykacyjnej, bo maile nic nie dały.
            > Mogę wysłać Ci skan, żebyś wiedziała, czego się spodziewać.

i co zaplaciłaś??
            Bo ja poogladalam na you tubie program na ten temat(byl na 1 lub 2 programie) i to zadecydowalo o tym,że nie mam zamiaru placić.
            • broceliande Re: Dostałam taką wiadomość 28.02.12, 09:38
              Nie zapłaciłam, ale uprzedzam, że tam już nieźle straszą.
              Przepraszam, że w tym wątku...
              • deodyma Re: Dostałam taką wiadomość 28.02.12, 09:47
                broceliande napisała:

> Nie zapłaciłam, ale uprzedzam, że tam już nieźle straszą.

oni tylko strasza.
                kiedys byl program o Pobieraczku i mowili, ze firma zostala zalozona przez bylego komornika ( chyba) i przez jakas babke, ktora prowadzi jeszcze iles tam firm.
                swoje biuro maja gdzies w piwnicy i pracownicy siedza tam calymi dniami, wysylajac emailesmile
                nikomu jeszcze nie zalozyli sprawy, ale sprawe zalozyla im jedna osoba, ktorej mieli zaplacic odszkodowanie( ta osoba sprawe z nimi wygrala).
                w dupe Was moga ugryzc, gowno zrobia.
                • broceliande Re: Dostałam taką wiadomość 28.02.12, 10:14
                  Z tego pisma wynika, że zaakceptowałam regulamin, w tym płatność, chyba, że zrezygnuję w ciągu iluś tam dni.
                  Wychodzi, że coś kliknęłam nie czytając, potem zapomniałam, bo i tak nie mieli tego, czego szukałam.
                  • chipsi Re: Dostałam taką wiadomość 28.02.12, 10:18
                    Pogrzeb trochę po necie, było dużo wątków o tym. Sama skorzystałam z kilku podpowiedzi i pomocy rzecznika praw konsumentów. Ja im swoje, oni swoje więc olałam. Dawno temu i mam spokój. Żerują na naiwności i ludzkim lęku, szukają jeleni. W rzeczywistości sami są z prawem na bakier więc nie ma się czego obawiać.
          • kannama Re: Dostałam taką wiadomość 28.02.12, 11:49
            nt.interia.pl/internet/wiadomosci/news/pobieraczek-zaplaci-kare,1765159,62
    • chipsi Re: Dostałam taką wiadomość 28.02.12, 09:27
      Nasuwają mi się na myśl 3 możliwości:
      1. ktoś z premedytacja chciał Ci sprawić przykrość;
      2. pisała to niespełniona mamusia niedorobionego doktorka
      3. pisała pani dohtor - niewyżyta stara panna z problemem psychicznym
    • sarling Re: Dostałam taką wiadomość 28.02.12, 09:40
      zefirku, ciezko jest zderzyć się czołowo z kimś chorym/chamskim.
      Sama doświadczyłam tego niedawno.
      Na szczęście bezradność nie jest moją najmocniejszą stronąwink i od razu zareagowałam. Nawet jeśli ktoś ukrywa się pod nikiem nie jest nie do zidentfikowania. Obrażanie w przestrzeni wirtualnej jest przestępstwem traktowanym np. jak pobicie.
      Możesz zrobić wydruk teje strony i maila, do administracji zgłosić wniosek o ujawnienie danych, a na policję to co uzyskasz.
    • anorektycznazdzira Re: Dostałam taką wiadomość 28.02.12, 09:52
      To jakiś oszołom, wysłał/a też do innych prawda? No to ogólnie szuka zaczepki.
      Zgłoś administracji ale poza tym zignoruj.
      Pozdrawiamsmile
    • deodyma Re: Dostałam taką wiadomość 28.02.12, 10:03
      trzeba byc przyglupem, zeby chciec bawic sie w cos takiego.

Masz szczescie , ze ni
      > e trafilo na mnie!

a to juz w szczegolnosci "chwyta" za sercesmile
      jak taka odwazna ta wariatka, to czemu nie napisze, jak sie nazywa, gdzie mieszka itd...?
      wbrew pozorom w internecie wcale nie jestesmy anonimowi.
      • mamaemmy Zefirku :) 28.02.12, 10:50
        lepiej skup sie na tym co fajne np na watku kogo szanujecie na forum-zostałas tam wymieniona nie raz smile
    • mdro Re: Dostałam taką wiadomość 28.02.12, 11:27
      Nie przejmować się. To nie ma nic wspólnego z Tobą - po prostu ktoś dał upust swojej złości/frustracji i padło akurat na Ciebie. "Anonimowość" Internetu sprzyja tego rodzaju zachowaniom, nawet osoby jako tako (albo nawet całkiem) panujące nad sobą w realu potrafią wypisywać dużo gorsze inwektywy niż te, które Ty dostałaś. Kierunek kosz i zgłoś do moderacji/administracji tego forum, a na przyszłość w ogóle się nie przejmuj. Bo to w ogóle Ciebie nie dotyczy, to taki sam spam jak powiększanie penisa czy nigeryjskie oszustwa, tylko "korzyść" dla nadawcy mniej wymierna wink.
    • imasumak Zefirku 28.02.12, 18:37
      Wiem że trudno to zaakceptować, ale niestety tacy ludzi istnieją. Pocieszające jest to, że na szczęście są w mniejszości.
      A Ty jesteś bardzo mądrą dziewczyną, która zasługuje na wszystko co najlepsze smile.
      Zajrzałam na Twojego bloga, na razie dość pobieżnie, ale bardzo, bardzo jest mi po drodze z tym co napisałaś w ostatniej notce. Bardzo dojrzałe i mądre podejście, świadczące o niezwykłej wrażliwości. A dokładnie chodzi mi o to zdanie, oddające całe sedno sprawy:
      Dla mnie ona najpierw straciła dziecko, dopiero potem oszukała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka