Dodaj do ulubionych

calkiem serio pytam

21.03.12, 16:50
gdzie mam sie zglosic o pozolenie na posiadanie broni maszynowej ???

Obserwuj wątek
    • verdana Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 16:52
      Teściowa? Szef? Mąż?
      • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 16:57
        polscy dzielni antyterrorysci

wlasnie mi moj facet uswiadomil ze jest calkiem spore prawdopodobienstwo
        ze nasze mieszkanie tez im sie moze pomylic
        • fifiriffi [...] 21.03.12, 17:03
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • shellerka :)))) 21.03.12, 18:26
            nie wiem, ale jak się dowiesz, to pisz na priva, też bym chciała mieć wink
            • katus118 Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 18:29
              Chcesz wiedzieć?
    • attiya Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 18:41
      pojęcia nie mam ale jak się dowiesz to daj znać, w końcu każde mieszkanie, każdy dom jest obecnie narażony na odwiedzenie przez AT
      • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 18:51
        ale wiesz moje tak jakby szczegolnie
        kiedys w tym bloku tylko na innym pietrze byl diler
        i do tej pory czasem jelopy na glodzie dzwonia domofonem
        tylko ze jelopy jak sie im po zolniersku powiedzialo ze to nie tu
        to odchodzili a niektorzy nawet " bardzo pania przepraszali"

dzielni chlopcy z at przeprosiliby dopiero po pobiciu mnie mojego faceta i zabiciu mojego psa i kota
        • rosapulchra-0 Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 18:55
          Ale maszynowa?? Mój mąż pozwolenie dostał na gazową w ciągu godziny spędzonej na komisariacie. No dobra. To było dawno temu.
          • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 19:00
            a jak inaczej mam sie obronic przez kilkoma uzbrojonymi facetami ?
            a tak ustawie karabim maszynowy przy drzwiach i git suspicious
            • dziennik-niecodziennik Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 20:10
              jak zobaczą u Ciebie karabin maszynowy to nie beda bic, a od razu zabiją. a potem to chocby przeprosili - i tak po ptokach.
              • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 20:12
                nie bede pokazywac tylko od razu strzelac
                karabin ustawie w drzwiach korytarza
                tylko jakies automatyczne sterowanie mi jeszcze potrzebne
                a ja sie schowam w sypialni suspicious
                • malila Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 20:14
                  Granatami lepiej rzucajwink
                  • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 20:16
                    jesli sama wejde w korytarz to mnie zastrzela suspicious
              • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 20:19
                i ja to chce miec legalnie
                i zeby policja dokladnie wiedziala jak to bedzie dzialac
                ze jak mi sie zbliza do drzwi to dostana z automatu
                moze dzieki temu sie nie pomyla???
            • rosapulchra-0 Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 20:14
              A jesteś pewna, że zdążysz do niego dobiec?
              • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 20:16
                bedzie ustawiony w korytarzu naprzeciwko drzwi
                nie bede musiala dobiegac
                tylko musi byc zdalnie sterowany
                • dziennik-niecodziennik Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 21:00
                  tak to chyba nie dziala...
                  chyba ze na fotokomórkę. wtedy to i tesciowa moze przyjsc z wizytą big_grin
        • gabi683 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 07:48
          Normalnie zgłaszasz na policje ze masz pozwolenie posiadasz broń ,spisują numery oraz sprawdzają czy bron jest odpowiednio zabezpieczona.Tyle w temacie
    • thank_you Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 20:22
      Gdybyś poznała specyfikę tej pracy, to byś inaczej śpiewała. Na tym to polega - wejście ma być głośne i groźne. Stąd granaty hukowe, krzyki "na ziemię" itp. To ma na celu zaskoczenie i ogłupienie zatrzymywanego.
      AT czekają na akcję pełni napięcia, jak psy spuszczone ze smyczy - oni przecież nie do końca wiedzą, czy dostaną kulkę w łeb. I tak kilka razy w tygodniu.
      Fakt, walenie głową o podłogę to duża przesada. Ale nie myli się ten, kto nic nie robi.
      A gdybyś nawet miała działko przeciwlotnicze w domu - na 99% nie zdążyłabyś nawet pomyśleć, aby jego użyć.
      • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 20:29
        a co ma na celu krzyczenie do niewinnej kobiety koorwo ( zreszta do jakiejkolwiek kobiety)
        i walenie jej glowa o podloge ???
        co ma na celu pieciokrotne strzelenie do szczeniaka???
        co ma na celu zastrzelenie jakiegokolwiek psa ??
        co ma na celu pobicie dziecka i rzucenie go na cialo martwego psa ??
        a jak sie biednemu policjantowi zdarzy zgwalcic zatrzymana pijana studentke to tez wina stresu ??

nastepna sie z wackiem na glowy pomieniala?

jak biedni tak sie stresuja to niech ida ulice zamiatac
        skoro praca dla nich za trudna
        • thank_you Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 20:33
          Ty sugerujesz, że tam mają pracować "nadludzie"? Znajdź mi takiego choć jednego. Dam Ci wtedy milion złotych.

No, krzyczą tak. Nie tylko do kobiet. Etyczne? Nie. A ktoś wam/nam wmawiał, że to, czego często ich uczą, jest etyczne?

Nie wiem, kto strzelał do szczeniaka. Nie wiem, kto zastrzelił psa. Nie wiem, kto pobił dziecko i rzucił je na psa. Nie słyszałam o przypadku, aby AT podczas zatrzymania zgwałcił pijaną studentkę.

I nie wiem czy zamieniłaś się z wacikiem na głowę. Twój interes.
          • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 20:38
            gwalcili to akurat "normalni " policjanci a nie at

ale nie w tym rzecz

coraz czesciej sie okazuje ze w policji pracuja zwykli psychole i zwyrole
            wiec cos jest bardzo nie tak
            a jeszcze gorsze ze reszta ich broni i usprawiedliwia stresem
            nie trzeba byc nadludziem zeby myslec czy zeby nie gwalcic
            nie trzeba byc nadludziem zeby nie bronic zwyroli
            a zwyczajnie potepic

>
            > Nie wiem, kto strzelał do szczeniaka. Nie wiem, kto zastrzelił psa. Nie wiem, k
            > to pobił dziecko i rzucił je na psa. Nie słyszałam o przypadku, aby AT podczas
            > zatrzymania zgwałcił pijaną studentkę.
            to moze poczytaj troche
            pogadaj z ofiarami
            a nie tylko sluchasz kolegow po fachu
            • thank_you Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 20:50
              Kogo? Kolegów po fachu? Chyba mnie z kimś pomyliłaś. Atakujesz już tak kolejną osobę, która ma od Ciebie większe pojęcie o tej pracy. Bardzo to dojrzałe. smile

Nie okazuje się coraz częściej, że w policji pracują - jak to określiłaś - psychole i zwyrole, tylko taka jest specyfika tej pracy i tak było zawsze Są pewne komórki, z jednej strony bardzo elitarne, a z drugiej powodujące bardzo często spustoszenie w psychice i w życiu danego policjanta. Gdyby codziennie okazywało się, że jakiś sk.urwiel kogoś zamordował, gdybyś znalazła raz w miesiącu dziecko - np. z poderżniętym gardłem, a to jakąś kobietę zgwałconą butelką a następnie zamordowaną, to ciekawa jestem co byś mówiła??? Och, ten policjant pije? Stresuje? Pfff, nie nadaje się do tej roboty.
              I nie mieszaj dwóch rzeczy - zachowania AT i "zwykłego" policjanta.

AT z ostatniego zatrzymania popełnili błąd, weszli nie do tego mieszkania, co trzeba ( w ogóle to zatrzymanie jest dziwnie opisane, no ale OK), ale ktoś wprowadził ich w błąd. Mnie rzucanie "k...", zastraszenie potencjalnego bandyty i bardzo mocne siłowe unieruchomienie w ogóle nie dziwi - na tym to niestety polega. Ale jak już wyżej napisałam - uderzanie głową kobiety o ziemię - cóż, kogoś poniosło. I wiesz, to niekoniecznie był stres.

Rozumiem, że Ty prowadzisz jakąś terapię dla ofiar AT?
              • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 21:04
                znaczy wg ciebie gdybym znalazla jakas kobietre zgwalcona butelka to w ramach odreagowania stresu twoim zdaniem zgwalcilabym inna kobierte albo skopalabym kogos???

wiesz lekarze widza wiecej pobitych i wiecej trupow niz policja
                a jakos mnije sie slyszy o brutalnym pobiciu przez lekarza
                • thank_you Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 21:18
                  Nie. Ale nie pieprzyłabym głupot, że jeśli ktoś się stresuje, to nie nadaje się do tej roboty. Kumasz?

Serio lekarze widzą więcej zamordowanych niż policja? Skąd te informacje?

> a jakos mnije sie slyszy o brutalnym pobiciu przez lekarza

Parafrazując Twoje słowa. Cóż, nie słyszałam jeszcze o przypadku, aby chirurg-AT zostawił zaszytą chustę w pacjencie.
                  • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 21:29
                    jesli ktos zabija psa
                    gwalci studentki na posterunku czy wali glowa kobiety o podloge
                    lub tez kopie w twarz unieruchomionego mezczyzne

to jak najbardziej nie nadaje sie do roboty

statystyka
                    najwiecej trupow widzi koroner i grabarze

a zostawienie chusty czyli pomylka to jednak cos innego niz pobicie
                    tlumaczac
                    pomylenie mieszkan czasem moglo sie zdarzyc
                    pobicie nie

czy serio wg ciebie nawet gdyby trafili do tego mieszkania co mieli
                    i bylby tam poszukiwany zlodziej samochodow
                    to mieliby prawo pobic jego i znajdujaca sie tam kobiete?
                    ta kobieta to o co byla podejrzana???
                    jakby tam dziecko bylo tez mogli pobic ???
                    • thank_you Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 21:39
                      Ze statystyką to u Ciebie na bakier. Dzizas. Grabarz widzi trupa? A, sorry, gdzie? Wymierza go? I pod niego kopie grób?
                      I koroner? Ekhm, w Polsce?

Nie wiem o co Ci chodzi z tym psem. Jakiś AT strzelił do psa? Jeśli tak, to dla mnie jest po prostu zwykłym bandytą.
                      Jeśli ktoś gwałci człowieka, to generalnie nie nadaje się do niczego, nie tylko do tej pracy.
                      Jeśli kopie w twarz unieruchomionego mężczyznę - może tak było, nie wiem, nie byłam tam.
                      Słabo zastraszeni byli Ci potencjalni bandyci, bo generalnie takie środki przy profesjonalnie wykonywanym zatrzymaniu nie są potrzebne.

Jasne, że nie mieli prawa pobić. Przecież piszę od początku, że kogoś tam poniosło. Ale Ciebie dziwi brutalność zatrzymania i rzucanie "k...". Mnie nie. Bo na tym to niestety polega. Na dodatek piszesz o stresie, o którym nie masz zielonego pojęcia.
                      Poszukaj sobie na YT różnych akcji, przekleństw pewnie nie usłyszysz w natłoku kilkunastu głosów, ale zobaczysz, że oni robią taki hałas i mają tak mocne wejście, że nieraz niechcący się coś komuś dostanie. Ale tak niestety musi być. I tych pomyłek wbrew pozorom nie ma tak dużo. A ta z wczoraj i z dziadkiem to w sumie straszna wiocha dla nich.
                      • thank_you Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 21:45
                        A co do lekarzy i ich "pomyłek". Cóż, lekarze z pewnego szpitala po rozcięciu pewnej części mojego ciała w celu wycięcia nowotworu skapitulowali, ponieważ nie umieli wykonać tej operacji bez szwanku dla tej części ciała. Postanowili więc wyciąć kawałek zdrowej tkanki obok i udawać, że jestem zdrowa. No, rzeczywiście. Zrobili to zupełnie niechcący. big_grinDD I z tego powodu mam się bać każdego chirurga? No bo Ty się boisz policji, a nie bandyty. wink
                        • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 21:50
                          i boje sie jeszcze dlatego ze mam psa
                          powiedz mi co ja mam robic w takiej sytuacji kiedy panowie z at sie pomyla?
                          mam upasc na ziemie?
                          przeciez wtedy moj pies broniac mnie rzuci sie na nich
                          mam pozwolic zwyrolom zabic mojego psa?

w innej "pomylce" at otworzyli lazienke w ktorej byl pies zastrzelili psa a nastepnie skuta kajdankami dziewczynke rzucili na zwloki psa

w innej zabili dobermana trzymanego za obroze przez 2 kobiety

co mam robic w razie takiej pomylki ?
                          powiedz mi skoro tak dobrze znasz procedury ?????

co mam zrobic zeby zwyrol w masce nie zabil mi zwierzaka???
                          • thank_you Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 22:00
                            No nie wiem, zadzwonić w obronie po swoich kolegów bandytów? smile

Na pewno specjalnie rzucili dziewczynkę na zwłoki psa. Na pewno. A taka pani od dobermana (gdyby miała niecne cele) na pewno by nie spuściła dobermana ze smyczy. Oni też przeżyli różne historie. Dla nich ich życie jest najważniejsze, jest nadrzędne. Bo od jednego zależy życie kolejnych. Stąd takie postępowanie. Czy etyczne? Nie.
                            • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 22:06
                              nie mam kolegow w policji
                              > Na pewno specjalnie rzucili dziewczynkę na zwłoki psa. Na pewno.
                              tak napewno
                              wbij sobie do lba ze tak bylo
                              ale pewnie ten pies to sie sam zastrzelil a dziewczynka sie sama skula i jeszcze skuta polozyla sie na psie i zamknela za soba drzwi
                              i jeszcze sprytnie bron podlozyla policjantowi

i pani nie miala niecnych celowa
                              przynajmniej sad tak zdecydowal no ale ty wiesz lepiej
                              pani byla niewinna kobieta we wlasnym domu
                              a ten *** ktory zabil psa zostal skazany tylko na rok wiezenia i w zawieszeniu
                              • thank_you Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 22:12
                                > wbij sobie do lba ze tak bylo

Po tym argumencie uważam naszą rozmowę za zakończoną. W ten sposób to zwracaj się do swoich dzieci, rodziców albo innych bliskich - skoro jesteś tak nauczona. Ale nie do mnie.

Sajonara.
                          • kk345 Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 23:05
                            > w innej "pomylce" at otworzyli lazienke w ktorej byl pies zastrzelili psa a nas
                            > tepnie skuta kajdankami dziewczynke rzucili na zwloki psa

Policja skuła dziecko? W Polsce? Daj linka, bo tego nie słyszałam...
                            • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 23:47
                              amicus.malopolska.pl/prasa/zastrzelili.html
                              ale pamietaj ze to corka groznego przestepcy byla
                              wiec widac mieli prawouncertain
                              • kk345 Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 23:57
                                E, sadziłam że jakieś wiarygodne źródło masz - piszą o wzroście, nie o wieku "dziecka", dziewczyna mogła mieć ze 20 lat...
                                • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 00:01
                                  nie wiem ile miala lat
                                  ale pisali dziewczynka
                                  o pelnoletnich sie raczej dziewczyna pisze
                                  zreszta wiek nie usprawiedliwia tego co zrobili
                                  • kk345 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 00:03
                                    Usprawiedliwia o tyle, że w Polsce nie wolno skuć osoby wyglądającej na mniej niż 14 lat, lub w widocznej ciąży, albo z widoczna niesprawnością.
                                    • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 00:04
                                      a zastrzelic psa mozna?
                                      a mozna rzucic dziewczyne obok jej psa ktorego policja wlasnie zamordowala?
                                      • kk345 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 00:15
                                        Na szczęście można złożyć skargę i wytoczyć proces po brutalnym działaniu policji- jeżeli zostały przekroczone uprawnienia, sąd to potwierdzi, przyznając stosowne odszkodowanie. Opisywana przez Ciebie historia miała miejsce 8 lat temu, od tego czasu ewentualny proces już się chyba zakończył...
                                        • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 00:16
                                          sad jest w stanie wskrzesic psa?
                                        • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 00:16
                                          a za zastrzelenie innego psa policjant dostal rok w zawieszeniu uncertain
                                          to ma byc kara???
                                          • kk345 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 00:19
                                            Proponujesz kare śmierci? Myśliwi, strzelający do psów dostaja podobne wyroki, taka jest praktyka sadów w tym kraju...
                                            • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 00:22
                                              maksymalny wyrok przewidziany przez obecne prawo
                                              dwa lata bez zadnych zawiasow
                                              • kk345 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 00:25
                                                Ale to już do sadu musisz się zwrócić... ja nie wiem, dlaczego dają mniejsze wyroki- morderca też nie zawsze dostaje maksa, prawda?
                                    • gabi683 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 07:59
                                      Sorry ale i 14 latek i kobieta w ciąży może zabić ...
                                      • kk345 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 13:13
                                        No jasne, ale skuć ich nie wolno, takie prawosmile
                      • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 21:47
                        chlopcy z at robili atak na burdel
                        biedactwa adresy pomylili
                        napadli na 79 letniego faceta i zastrzelili jego starego psa
                        faceta pobili

co ma do tego stres i specyfika pracy??

> Jeśli ktoś gwałci człowieka, to generalnie nie nadaje się do niczego, nie tylko
                        > do tej pracy.

no patrz a ich koledzy i komendant tak chwalili

nie dziwi mnie krzykniecie na ziemie koorwa
                        ale na ziemie koorwo juz tak
                        widac roznice??
                        dziwi mnie bicie kobiety kiedy przyszli aresztowac faceta
                        dziwi mnie bicie unieruchomionych a wiec zupelnie niegroznych ludzi
                        • thank_you Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 21:54
                          Gdzie drwa rąbią tam wióry lecą.

Czego byś sobie życzyła? Aby głaskali potencjalnych bandytów po głowie? Przytulali do piersi? "Niech się pan położy i spokojnie poleży"?

To Ty piszesz, że oni wpadają w "szał bojowy" i nie potrafią działać, bo zjada ich stres. A ja Ci napisałam, że to co zrobili wczoraj, to niekoniecznie wynik stresu.

Mnie ich okrzyki w ogóle nie bulwersują. Ciebie mogą, ludzie są różni.
                          • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 21:56
                            kobieta bedaca w mieszkaniu potencjalnego bandyty jest bandyta ?
                            dziecko tez?
                            • thank_you Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 21:57
                              Ech, Ty faktycznie nic nie rozumiesz.
                              • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 21:59
                                nie
                                jestem normalna
                                nie napadam na ludzi
                                nie tluke ich z powodu stresu w pracy wiec nie
                                nie rozumiem jak mozna tak sobie kogos pobic
                                • thank_you Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 22:03
                                  Nie rozumiesz, że kobieta bandyty może mieć nóż?
                                  • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 22:14
                                    noz bazuke zombe atomowa
                                    dlatego trzeba jej wpie...c jak ja sie unieruchomi
                                    i wg ciebie kazda kobieta znajdujaca sie w mieszkaniu to "kobieta bandyty" ??
                                    jakby to byla jego nieletnia siostra to tez pobic?
                                    dziecko tez?
                                    10latek tez moze miec noz
                                    niemowle tez dla pewnosci skopac?
                                  • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 22:38
                                    amicus.malopolska.pl/prasa/zastrzelili.html
                                    a co moze miec dziecko bandyty ( kradnacego drzewo w lesie bandyty)
                                    i pies bandyty ???
                                  • gabi683 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 08:01
                                    thank_you napisała:

> Nie rozumiesz, że kobieta bandyty może mieć nóż?

I nie tylko potencjalnie jest niebezpieczna...
            • lafiorka2 Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 22:42
              znaczy znasz wszystkich???

coraz czesciej sie okazuje ze w policji pracuja zwykli psychole i zwyrole
              • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 22:44
                wiec ze ty z logika na bakier
                ale zdanie coraz czesciej w policji pracuja zwyrole
                nie oznacza ze wszyscy pracujacy w policji to zwyrole

oznacza to ze coraz czesciej wychodza na swiatlo dzienne przypadki przestepstw dokonywanych przez policjantow
                • lafiorka2 Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 23:02
                  czarnaalineczka napisała:

> wiec ze ty z logika na bakier
                  > ale zdanie coraz czesciej w policji pracuja zwyrole
                  > nie oznacza ze wszyscy pracujacy w policji to zwyrole
                  >
                  > oznacza to ze coraz czesciej wychodza na swiatlo dzienne przypadki przestepstw
                  > dokonywanych przez policjantow

goowno prawda.Pomyłki były,są i będą...wszędzie nie tylko w polskiej policji.Ale media o tym nadają,bo ludzie uwielbiają słuchac takich rzeczy i oglądać.Bo od polityki juz widzom nudno,to media szukają rozgłosu gdzie indziej.Zwłaszcza debilny tvn.
                  • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 23:49
                    pobicie to pomylka???
                    gwalt twoim zdaniem to tez pomylka???
                    koledzy policjanci broniacy gwalcicieli to tez byla pomylka???
                    • lafiorka2 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 00:00
                      no widzę,że nie ma sensu z tobą dyskutować.
                      • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 00:02
                        co ?
                        za trudne pytanie?
                • kk345 Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 23:02
                  > oznacza to ze coraz czesciej wychodza na swiatlo dzienne przypadki przestepstw
                  > dokonywanych przez policjantow
                  To tylko dowód na skuteczność mediów i wydziału wewnętrznego- kiedyś taka sprawa zostałaby elegancko zamieciona pod dywan...
          • gabi683 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 07:52
            Grupy tego typu maja takie specyficzne zadanie ,ale zawsze na uwadze maja to ze zawsze mogą dostać i zrobią wszystko aby skutecznie temu zapobiec.Czasem dziecko potrafi zabić wiec .....albo my albo oni
            • paskudek1 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 09:00
              gabi a tak szczerze, to chciałabyś, aby po jakimś tam donosie anonimowym na policję, policja powzięła podejrzenie, że w TWOIM mieszkaniu ukrywa się nie4bezpieczny przestępca poszukiwany listem gończym? I żeby ci policjanci bez konkretnego rozpoznania, wywiadu, obserwacji weszli ci na kwadrat razem z drzwiami, ościeżnicą, z granatami hukowymi, skuli cię, rzucili na podłogę, skopali męża, zastraszyli dziecko bo kur...wa mać SIĘ POMYLILI???????
              Żeby ci w ataku szału i w 'stresie" bojowym rpier...lili w drzazgi pół mieszkania bo się kurw...a mać POMYLILI żuczki biedne i zestresowane????
              Weźcie wy się kobiety ogarnijcie troszeczkę bo przytaczane wam tu są ewidentne, KARYGODNE i skandaliczne pomyłki oraz zachowania panów policjantów a wy i tak furt swoje "gdzie drwa rąbią..." "kobieta bandyty mozę być niebezpieczna" itd.
              A teraz wyobraź sobie taką akcję:
              poszukiwany litem gończym bandyta wynajmuje mieszkanie do Kowalskiego. Wynajmuje je legalnie, Kowalski bandytę zna jako rzetelnego lokatora, listów gończych nie czytuje bo nie ma obowiązku. Lokator płaci czynsz, wodę, światło i co tam jeszcze, cichy i bezkonfliktowy. Skąd Kowalski ma wiedzieć ze ten sympatyczny pan to groźny bandyta? No nie wie. Aż tu pewnego dnia na kwadrat Kowalskiego wjeżdżają AT, po bandytę. Wyjątkowo się nie pomylili, trafili od pierwszego razu (chwała i cześć im za to, inaczej sąsiedzi Kowalskiego mogli by mieć niefajnie). Wchodzą zgodnie z procedurami, bandyta nawet specjalnego oporu nie stawia, skuty leży grzecznie a panowie z AT robią z mieszkania jesień średniowiecza bo im się stres bojowy odezwał? I powiedz mi KTO m a zapłacić za rozwalone drzwi? Potłuczone sprzęty?
              Jak dzisiaj usłyszałam, ze policja przeprasza, zapłaci ale "działali zgodnie z procedurami" to mnie szlag trafił. Takie mamy procedury? Żeby kopać leżących? Bić kobiety i dzieci? Rozwalać sprzęty? Wiesz, w podobnym stylu to zdaje się gestap a potem niesławne UB wchodziło na rewizję.
              Mozę najpierw trochę pracy wywiadowczej? Mozę rozpoznanie terenu? Porządne sprawdzenie wiadomości? Rozeznanie czy poszukiwany sam w domu czy przypadkiem ktoś u niego nie jest? A może kur..wa mać agentka ubezpieczeniowa przyszła z polisą? Nie wiem, scenariuszy jest do cholery i ciut, technika idzie do przodu, mają sprzęty do patrzenia przez ściany, mikrofony kierunkowe, ch..j wie co a oni na chama, z b uta i kompletnie bezmyślnie. Bo nikt mi nie wmówi, że w czasie tej ostatniej akcji którykolwiek z tych orłów sokołów myślał. Myślący człowiek tak sie nie zachowuje.
              • lafiorka2 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 10:37
                Masz paskudek absolutna rację....Szlag by mnie trafiłwinkAle....nie znaczy to,że jak oni sie pomylili ja teraz muszę zaopatrzyć się w karabin maszynowy co by każdego podejrzanego rop..ćwink
                Nawet jeżeli to policja.

Winni są ci od rozpoznania.Pobili owszem niewinnych,ale dostali cynka i tyle.ŻE nie wolno bić?że pań od koorew wyzywać nie wolno?Ale myslisz,że tylko w pl tak działają?Nie.

Poza tym widocznie tak mają robić?Widocznie tak ich uczą?taki mają rozkaz?Nie wiem...nie obracam się w tym środowisku.Ale ujadanie teraz na TYCH policjantów,to chyba nie ma sensu?
                • gabi683 paskudek1rzają niema ludzi nie omylnych 22.03.12, 11:53
                  Masz na 100 % racje ale pomyłki się zdarzają niema ludzi nie omylnych ...
              • sadosia75 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 12:05
                Paskudek, żebyś do końca życia zapamiętała :
                NIKT nie wyśle AT w takiej sytuacji! bo zanim AT dostanie jakiekolwiek zadanie do wykonania to trzeba spełnić masę innych procedur i za przeproszeniem też nie pitol, że policja dostane info i AT w ciągu godziny dwóch czy może dnia organizuje nalot na dom czy jak tam sobie wolisz mówić kwadrat a nawet i prostokąt.
                No naprawdę odrobinę rozumu i logiki ...
                naoglądacie się W11 i nie wiadomo czego jeszcze i święcie wierzycie, że to tak wygląda?
                rozczaruję każdą podjaraną tym tematem to tak NIE wygląda. i co więcej to jest śmiertelnie nudne! i dla przeszukiwanego i dla przeszukujących.
                no co za paranoja. ATeków im się zachciało w domach po anonimowej informacji ( bo donos to chyba komuś z poprzedniego ustroju został plus paranoja ) na policji od sąsiada czy kogośtam
                To w takim wypadku zwolnić operacyjnych... po co mają siedzieć i kase brać skoro wystarczy jedna informacja i AT bierze się do roboty..
                • paskudek1 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 13:26
                  no ale sadosia wyraźnie widać (i to nie tylko w tym jednym przypadku) że im ta praca operacyjna w połączeniu z działaniami w terenie kuleje albo i na wózku inwalidzki jeździ. Że jak dostaną "rozkaz" to już im się te szare takie pod kopułka wyłączają całkowicie i samodzielnie potrafią jedynie po ryju nakłaść? To ja czniam takie działania operacyjne i w terenie. Ja kur..wa mac chce policji skutecznej ale nie za wszelką cenę, nie za cenę, ze kiedyś mogą mi wejść do mieszkania (bo właściwie KTO mi zagwarantuje że nie?) i skopać albo i zabić męża a mnie też krzywdę zrobić. Bo się żuczkom blok pomyli, klatka, numer mieszkania? A potem w stresie takie żuczki będą że sie "zapomną"?
                  Ja wiem, że trzeba łapać bandytów, zamykać i proszę bardzo. Ale niech zwyczajny człowiek, nawet w razie takiej fatalnej pomyłki, wie, że może czuć się bezpiecznie. Ze nawet jak mu wejdą przez pomyłke to nie rozpier...lą całego mieszkania i krzywdy dzieciom i zwierzętom domowym nie zrobią. Czy to jest kurcze tak wiele????
        • lafiorka2 Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 22:41

>
          > nastepna sie z wackiem na glowy pomieniala?

Nie bądź wredna.Delikatnie napiszę...
          • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 22:45
            a co ]
            naslesz na mnie policje ktora zastrzeli mi psa i wybije mi zeby ?
            • lafiorka2 Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 22:59
              masz zdrowo narąbane....
              naprawdębig_grin
      • iuscogens Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 21:34
        Specyfika specyfiką, ale jak można wejść do mieszkania na chybił trafił, bo dozorca powiedział, że to chyba tam, to ma być rozpoznanie?? Za trzecim razem dopiero znaleźli faceta, którego szukali, to przecież żenada, jakby trafili na kogoś bardziej ogarniętego to by tam druga Magdalenka była. Co to jest, ze chodzą po mieszkaniach biją kogo się do na chybił trafił, aż znajdą poszukiwaną osobę????
        • thank_you Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 21:42
          No i tutaj jest inny temat - ktoś ich wprowadził w błąd. Przecież oni nie prowadzą rozpoznania tylko wykonują polecenia.

A z tą Magdalenką to bym tak nie szarżowała. Na forach generalnie lubi się wieszać psy na jednostki AT - oczywiście, gdy są teoretycznie nieudane akcje. Wg internautów akcja na Dubrowce również była nieudana.
          • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 21:52
            ale chyba nie sa zwolnieni z myslenia prawda??
            wiedza po kogo ida

skoro wiedza ze ida na burdel to sie spodziewalaj alfonwos i prostytutek
            wiec skoro zobacza staruszka z psem to chyba powinni przestac tluc ???
            • thank_you Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 21:57
              A jak idą do mieszkania, w którym mieszka matka z synem, to powinni mamę poklepać po główce? A wiesz, że takie mamy często wpadają w szał i potrafią np. w najmniej oczekiwanym momencie wyciągnąć nóż? Wiesz co to jest zasada ograniczonego zaufania?
              A burdel do przedszkole?? Serio tak myślisz?
              • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 21:58
                a od kiedy w burdelu znajduje sie tylko jeden staruszek i tylko jeden pies
                bardzo kurna specyficzny burdel uncertain
                • thank_you Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 22:02
                  Zrozum. Pomyłki zdarzają się wszędzie. Absolutnie wszędzie. Tutaj na szczęście nie ma ofiar w ludziach. Bo bardzo często są właśnie taki i jakoś larum na forum się nie podnosi.
                  A nie, sorry. Wyjątkiem jest Madzia. smile
                  • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 22:20
                    tluczenie czyjas glowo o podloge to pomylka???
                    nawet gdyby babka spala z cala masa zlodzieji
                    i nawet gdyby sama te samochody kradla
                    to niz nie usprawiedliwia takiego jej traktowania
                • thank_you Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 22:05
                  Wcięło mój post.
                • gabi683 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 08:04

> a od kiedy w burdelu znajduje sie tylko jeden staruszek i tylko jeden pies
                  > bardzo kurna specyficzny burdel uncertain
                  >

Hehhehh na tak sex ze starcem i zoofilię burdel prowadził tongue_out
    • alexa0000 Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 20:54
      Zgodnie z zapisem ustawy o broni i amunicji osobom fizycznym nie może zostać wydane pozwolenie na broń i amunicję szczególnie niebezpieczną według listy zatwierdzonej przez ministra spraw wewnętrznych i administracji w rozporządzeniu z dnia 20 marca 2000 r. (ze zm.).

Bronią szczególnie niebezpieczną jest m.in:

automatyczna broń palna, to jest broń palna przeładowująca się samoczynnie po każdym oddanym strzale, przystosowana przez wytwórcę do odstrzelenia za jednym uruchomieniem spustu więcej niż jednego naboju, niezależnie od dokonanych następnie zmian konstrukcyjnych i przeróbek;

.

Przedsiębiorcom i jednostkom organizacyjnym, którzy na podstawie odrębnych przepisów powołali wewnętrzne służby ochrony, oraz przedsiębiorcom, którzy uzyskali koncesje na prowadzenie działalności gospodarczej w zakresie usług ochrony osób i mienia, konwojującym wartości pieniężne, inne przedmioty wartościowe lub niebezpieczne, a także organizatorom kursów pracowników ochrony fizycznej można pozwolenie wydać jedynie na pistolety maszynowe.

Pozwolenie na broń palną używaną do celów ochrony mienia może być wydane na:

broń palną bojową, gazową, alarmową w postaci pistoletów i rewolwerów centralnego zapłonu o kalibrach od 6,35 mm do 9,65 mm (0,38"),

pistolety sygnałowe o kalibrze 26 mm,

pistolety maszynowe o kalibrach od 6,35 do 9,65 mm,

strzelby powtarzalne o kalibrze wagomiarowym 12,

z tym że pistolety maszynowe i strzelby , o jakich mowa wyżej, mogą być stosowane wyłącznie do ochrony konwojowanych wartości pieniężnych oraz innych przedmiotów wartościowych lub niebezpiecznych, wykonywanej przez specjalistyczne uzbrojone formacje ochronne (SUFO) na podstawie przepisów o ochronie osób i mienia.

Więc generalnie łatwo nie będziewink
      • thank_you Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 20:56
        Yhym, a jak się strzela pierwszy raz, to często po suficie. wink Mówię oczywiście o strzelnicy.
        • gabi683 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 08:05
          thank_you napisała:

> Yhym, a jak się strzela pierwszy raz, to często po suficie. wink Mówię oczywiści
          > e o strzelnicy.

Nie koniecznie big_grin
      • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 21:06
        no i dupa
        a co z prawem do obrony wartosci chronionych( czy jak to sie fachowo nazywa )
        takich jak mienie zdrowie zycie swoje i najblizszych

uncertain
        • thank_you Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 21:19
          Do tego jest Ci potrzebna broń maszynowa? Cóż, życzyłabym Ci, abyś dobrze opanowała broń krótką i w sytuacji stresowej nie tyle trafiła w potencjalnego bandytę, co nie zrobiła sobie nią krzywdy. Ale generalnie to jak rozmowa ze ślepym o kolorach.
          • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 21:32
            z bandyta sobie poradze

ale widac to policja trzeba sie bac
            • thank_you Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 21:43
              Tak, oczywiście. smile
        • alexa0000 Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 21:20
          Wuala:

Pozwolenie na broń może być wydane w szczególności w następujących celach:

ochrony osobistej lub ochrony bezpieczeństwa innych osób oraz mienia,

łowieckich,

sportowych,

kolekcjonerskich,

pamiątkowych,

szkoleniowych.

Pozwolenie na broń palną używaną do celów ochrony osobistej może być wydane na:

broń palną bojową,

broń palną gazową,

broń palną alarmową

w postaci pistoletów i rewolwerów centralnego zapłonu o kalibrach od 6,35 mm do 9,65 mm (0,38").

Pozwolenie na broń palną używaną do ochrony innych osób może być wydane na:

broń palną bojową,

broń palną gazową,

broń palną alarmową
          do mienia-

w postaci pistoletów i rewolwerów centralnego zapłonu o kalibrach od 6,35 mm do 9,65 mm (0,38").

Co do mienia-jak w poprzednim poscie. Czyli:

z tym że pistolety maszynowe i strzelby , o jakich mowa wyżej, mogą być stosowane wyłącznie do ochrony konwojowanych wartości pieniężnych oraz innych przedmiotów wartościowych lub niebezpiecznych, wykonywanej przez specjalistyczne uzbrojone formacje ochronne (SUFO) na podstawie przepisów o ochronie osób i mienia.
          • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 21:30
            znaczy konwojowane pieniadze sa wieksza wartoscia niz zycie ludzckie , kocie i psie ?
            • alexa0000 Re: calkiem serio pyą tu na straconej pozytam 21.03.12, 21:37
              Do obrony zycia ludzkiego niepotrzebna jest od razu broń maszynowa, jak sądzę. Tak zapewne sądzi też ustawodawca.

Tak kasa budzi żądzę. A duża kasa rodzi ryzyko ataku.

• czarnaalineczka Re: calkiem serio pyą tu na straconej pozytam 21.03.12, 22:15
                no jak widac czasem potrzebna jest
                • lafiorka2 Re: calkiem serio pyą tu na straconej pozytam 21.03.12, 22:45

> no jak widac czasem potrzebna jest

O k..wa już widzę jak ładujesz śrutem do policji stojącej w drzwiach?

big_grin big_grin big_grin

Wiesz,że żałosna jesteś?
                  • czarnaalineczka Re: calkiem serio pyą tu na straconej pozytam 21.03.12, 22:47
                    zalosne to jest bronienie damskich bokserow
                    • lafiorka2 Re: calkiem serio pyą tu na straconej pozytam 21.03.12, 22:59
                      przecież ja ich nie bronię (piiib) policja obiła pyski nie tym co trzeba,gdyby obiła mordercy np to byś tak nie "płakała " na forum,tylko bys cicho siedziała.
                      • thank_you Re: calkiem serio pyą tu na straconej pozytam 21.03.12, 23:06
                        Na YT jest kilka brutalnych zatrzymań. Gdzie Ci obrońcy?

Jest m.in. zatrzymanie mordercy. Posikał się ze strachu. Och, to przecież niehumanitarne.
            • kolpik124 Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 22:19
              Na pewno większą wartością niż twoje biorąc pod uwagę twoje brednie w tym wątku.

Będziesz się ostrzeliwać policjantom tą bronią maszynową? Jeśli tak, to z wielkim prawdopodobieństwem odstrzelą ci łepek, forumowa wojowniczko big_grin

A najlepiej to pozbyć się policji, twój chłopek zadba o twoje i dzielnicy bezpieczeństwo w oddziale samoobrony big_grin

No bo najważniejsze są pieski i kotki...
              • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 22:39
                nie
                najwazniejsze jest walenie glowa niewinnej kobiety o podloge
                najwazniejsze jest zabijanie psow niewinnych ludzi

modl sie zeby na twoje dzieci lub na ciebie nie trafilo
                • lafiorka2 Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 22:47

> nie
                  > najwazniejsze jest walenie glowa niewinnej kobiety o podloge
                  > najwazniejsze jest zabijanie psow niewinnych ludzi

Ło jessssu nie skichaj się....

>
    • peggy_su Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 23:51
      Czarna ja rozumiem Twoje oburzenie, bo pomyślałam podobnie, czytając artykuł rano...
      W ogóle odkąd pierwszy raz usłyszałam o tego typu pomyłce (a jednak co jakiś czas się zdarzają i nie jest to tak znowu rzadkie) mam przed oczami jak wpadają do mojego mieszkania. Mi złamana ręka się zrośnie, zęba się nareperuje, ale mój mąż ze względu na swoją chorobę, po kilku nie najmocniejszych razach zostałby kaleką do końca życia, choć wygląda na zdrowego, rosłego chłopa... I najgorsze jest to że bać się trzeba "stróżów prawa".
      • thank_you Re: calkiem serio pytam 21.03.12, 23:58
        Nie trzeba się bać. Oni też się boją, gdy wchodzą na akcję. Trzeba się po prostu słuchać. Gdy krzyczą - na ziemię, to po prostu trzeba położyć się na ziemię, odwrócić głowę tam gdzie chcą i tyle. Sytuacje, gdy ktoś jest poturbowany, zdarzają się wtedy, gdy ludzie nie chcą współpracować.

Ale tym ludziom bezapelacyjnie należy się odszkodowanie. Samo "przepraszam" to za mało.
        • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 00:02
          pytam po raz kolejny
          co w przypadku gdy ktos ma w mieszkaniu psa?
          • thank_you Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 00:12
            Odpowiem Ci, chociaż nie chce mi się po tym co napisałaś. I więcej mnie już nie pytaj.
            Ano jest tak, iż pies jest potencjalnym zagrożeniem. A potencjalne zagrożenie należy wyeliminować - nawet jeśli wydaje Ci się, że 6 miesięczny szczeniak jest niegroźny, to może on odwrócić uwagę AT bądź ugryźć go w kostkę, a wtedy - och, kupa śmiechu - np. z toalety wyskoczy uzbrojony facet i zastrzeli dwóch policjantów. Dla AT jego życie jest nadrzędne, jego życie się liczy, a cała reszta ma się podporządkować. Takie są procedury. Gdyby Ci ludzie z wczorajszego zatrzymania nie stawiali oporu, takie potraktowanie ich zapewne nie miałoby miejsca. Poza tym jeśli ta kobieta widziała przez okno ok. 10 AT, to w takim razie łącznie było ich ok. 30. 30 AT nie przyjeżdża po kogoś, kto ukradł kostkę masła w sklepie. Istniało REALNE zagrożenie, iż ich cel jest uzbrojony. Poza tym po tym, gdy okazało się, że zaszła pomyłka - nikt ich nie tłukł. Co nie zmienia faktu, że powinien beknąć dowódca, który ich tam puścił. Nie powinien, bo oni powinni mieć rozeznanie w terenie - a nuż znajdowałoby się tam osoby postronne? Dlatego najlepiej zatrzymywać kogoś w ruchu bądź rano.
            Pomyłki czasami się zdarzają, ta akurat nie jest tragiczna w skutkach, ludziom bezapelacyjnie należy się odszkodowanie.
            • thank_you Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 00:14
              I nie odpowiadaj już na moje posty. Dla mnie rozmowa z Tobą jest teraz na 100% zakończona. Nie pisałam do Ciebie, więc się nie podpinaj. Miłego nakręcania się.
              • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 00:20
                to ty podpinasz sie podemna
                i odpowiadasz w moim watku
                nikt cie nie zmusza
                serio
            • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 00:19
              kobieta zobaczyla 10 at juz po tym jak zaatakowali jej partnera
              mimo ze kobieta juz wiedzial ze to policja
              i ze uspokajala!!! partnera mowiac ze to policja
              to zostala pobita

a co do psa rozumiem ze w kazdej chwili policja moze przyjsc i zastrzelic moja sunke?
              tak?
            • amaroola ile ty masz lat dzidzia? 22.03.12, 14:15
              bo wyglada na to, ze mniej niz 15-cie

no i po co sie ludzie w te solidarnosci pakowali?

po to by wychowac nowe pokolenie potencjalnych zomowcow

no dzidzia, zmien nicka i zacznij pisac jak wyjdziesz z mentalnego przedszkola
              • czarnaalineczka Re: ile ty masz lat dzidzia? 22.03.12, 14:26
                widac po to sie w solidarnosci pakowali
                ze dzisiaj zamiast zomo to at bilo ludzi
          • gabi683 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 08:11

> pytam po raz kolejny
            > co w przypadku gdy ktos ma w mieszkaniu psa?

Pies to jak broń czy ty tego nie potrafisz zrozumieć tak prostej rzeczy ?
      • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 00:00
        ja kiedys nawinie myslalam ze tacy ludzie w policji to kiedys byli
        milicja prl te sprawy
        a teraz to sa testy psychologiczne i w cywilizowanym kraju mieszkamy

ale gdzie tam
        dalej sie takich zatrudnia i dalej koledzy sie kryja i usprawiedliwiaja
        ja sie w dziecinstwie dluugo balam policji
        a potem sobie wlasnie tlumaczylam ze juz nie ma czego
        hahaha
        ale widac jest czego
        bardzo jest sie czego bac
    • sadosia75 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 00:10
      Niepotrzebnie się nakręcasz. Zupełnie niepotrzebnie.
      Pomyłka ( fatalna ) była, konsekwencje będą ( dotkliwe ) używanie przemocy w tym przypadku to loteria. Bo albo ATek albo przestępca. Jeden z nich będzie przyduszony do gleby. Wchodząc do mieszkań nie wiedzą co tam zastaną. Może grupę chłopów uzbrojonych po zębiska a może babcię z dziadkiem choć pozory mogą mylić.
      Oburzasz się bo pobili niewinną kobietę ( a i słusznie) ale gdyby to była kobieta,która handluje dziećmi albo kobietami do domów publicznych? a gdyby tam był pedofil, gwałciciel, morderca? Nie byłoby wtedy litowania się bo takim się zwyczajnie należy .
      Nie nakręcaj się i nie nakręcaj innych. bo ty nakręcasz się niepotrzebnie a inni nakręcą ciebie bo ich kręci zadyma.
      • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 00:15
        ale jestes pewna ze niepotrzebnie?
        jestes pewna ze nie mam sie czego bac?
        przeciez pomhysli sie zdarzaja
        i nikt mi cholera nie chce powiedziec
        co mam robic w razie takiej pomylki
        zeby mi nie zabili psa

myla moje mieszkanie dawni klijenci ( tak sie pisze?
        z nerwow juz polskiego jezyka zapominam)
        dasz mi gwarancje ze policja tez sobie nagle takiej pomyleczki nie odstawi ???
        • kk345 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 00:18
          > co mam robic w razie takiej pomylki
          > zeby mi nie zabili psa

-przywiązać psa
          -otworzyć drzwi na wezwanie policji
          -wykonywac polecenia i nie dyskutowac

• czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 00:21
            w ciagu tej sekudy kiedy wywarzaja mi drzwi mam znalesc smycz i przywiazac psa?
            i gdzie mam go przywiazac?
            jak zamkne w lazience to policja oworzy lazienke i ja zastrzeli
            • kk345 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 00:23
              Pytałaś, odpowiedziałam- co zrobisz z tą wiedza, to inna sprawa.

* WywaŻają
            • sadosia75 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 00:26
              Czarna nie pitol! no zwyczajnie nie pitol!
              bo albo się czegoś opiłaś wysoko procentowego albo nie wiem co z tobą.
              pitolisz aż przykro czytać.
              nabierz rozumu dziewczyno bo naprawdę przesadzasz.
              tak policja w ciągu sekundy wpada do mieszkania i roztrzaskuje ci psa,kota,mrówkę, rybkę i chomika...
              ZANIM wyważą ci drzwi to uwierz mi na słowo minie trochę czasu
              • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 00:31
                zapytam tego staruszka ktoremu psa rozstrzaskali ile im to zajelo

sadosia75 napisała:

> Czarna nie pitol! no zwyczajnie nie pitol!
                > bo albo się czegoś opiłaś wysoko procentowego albo nie wiem co z tobą.

nic nie pilam
                zwyczajnie sie boje
                • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 00:32
                  od kilku lat koszmarow nie mialam
                  a dzisiaj sie boje polozyc spac
                  • gabi683 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 08:16

> od kilku lat koszmarow nie mialam
                    > a dzisiaj sie boje polozyc spac
                    >

Czarna w padłaś w paranoje
                  • lafiorka2 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 10:40

> od kilku lat koszmarow nie mialam
                    > a dzisiaj sie boje polozyc spac
                    >

No pitolisz jak potrzaskana.Jak kupiłaś mieszkanie od dilera czy od kogo tam,to trzeba było myśleć przed,a nie teraz się wielce tutaj oburzasz,że i do ciebie gliny mogą"zapukać".
                    • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 11:44
                      masz problem z czytaniem ze zrozumieniem
                      diler byk kiedys na innym pietrze
                      nie kupilam mieszkania od dilera
                      zreszta jak kupujesz mieszkanie w bloku w ktorym jest kolo setki mieszkan to kazdego sprawdzasz???
                      powiedz mi moze jak
                      • lafiorka2 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 12:09
                        ech no masz problem dziewczę drogie.....

Nie,że nie czytam ze zrozumieniem tylko wisi mi czy ty kupiłas mkieszkanie po czy obok dilera.
                        Chodzi o to,że niesamowicie się nakręciłaś i nakręcasz jak widzę nadal.

> zreszta jak kupujesz mieszkanie w bloku w ktorym jest kolo setki mieszkan to ka
                        > zdego sprawdzasz???
                        > powiedz mi moze jak

No jak to?Ematki TYLKO tak kupują mieszkaniewink

• gabi683 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 08:15
                sadosia75 napisała:

> Czarna nie pitol! no zwyczajnie nie pitol!
                > bo albo się czegoś opiłaś wysoko procentowego albo nie wiem co z tobą.
                > pitolisz aż przykro czytać.
                > nabierz rozumu dziewczyno bo naprawdę przesadzasz.
                > tak policja w ciągu sekundy wpada do mieszkania i roztrzaskuje ci psa,kota,mrów
                > kę, rybkę i chomika...
                > ZANIM wyważą ci drzwi to uwierz mi na słowo minie trochę czasu

Lubie czarną ale uważam tak ja ty .
        • sadosia75 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 00:23
          A co zyskasz pisząc na byle jakim forum takie rzeczy? no co zyskasz?
          zatraciłaś zdrowy rozsądek, że teraz jak za przeproszeniem jadowita żmija atakujesz?
          Dziewczyno NIKT nie marzy o takich atrakcjach ale takie rzeczy się zdarzają! zdarza się też tak, że auto śmiertelnie potrąci człowieka to co? będziesz strzelać do kierowców? w zeszłym roku młoda dziewczyna na kursie nauki jazdy potrąciła śmiertelnie babcię. w tym roku wypadków z udziałem kursantów też pewnie było już sporowato. do końca roku jeszcze trochę wypadek śmiertelny się zdarzy. to do nich też strzelaj. no bo nie daj bóg wjadą w ciebie.
          przesadzasz . totalnie przesadzasz i nakręcasz się w zupełnie negatywną stronę. po co? odpowiedz mi konkretnie po co to robisz. co ci to da, że sobie pogadasz na forum o rzeczach co do których nie masz żadnych szans na zmianę i nie możesz nic zrobić zeby nie dotykało ciebie to samo co dotknęło tych ludzi.
          Dam Ci jedną gwarancję : szkodzisz sama sobie nerwami,które są zdrowo przesadzone.
          Bo gdybym reagowała jak ty to bym strzelała do każdego człowieka ze schizofrenią bo może mu się znowu mój mąż pomyli z jego wrogiem nr 1 i znowu zechce z mojego męża zrobić pochodnię...
          Wyluzuj serio wyluzuj bo komedia się z tego robi.
          • kk345 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 00:25
            Sadosiu, spokojnie, nie warto...
          • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 00:29
            to moze nalezy zrobic cos zeby sie nie zdarzaly!!!
            moze trzeba lepiej sprawdzac kogo zatrudnia sie w policji
            > przesadzasz . totalnie przesadzasz i nakręcasz się w zupełnie negatywną stronę.
            > po co? odpowiedz mi konkretnie po co to robisz. co ci to da, że sobie pogadasz
            > na forum o rzeczach co do których nie masz żadnych szans na zmianę i nie możes
            > z nic zrobić zeby nie dotykało ciebie to samo co dotknęło tych ludzi.
            a moze nie po co tylko dlaczego ?
            dlatego ze sie boje
            cholernie sie boje
            bo sie czuje calkowicie bezradna
            i nie porownuj wypadku do celowej przemocy
            boje sie bo jak napadnie mnie na ulicy bandyta to mogre sie bronic i mam prawo po swojej stronie
            jak napadnie mnie bandzior w mundurze to nie mam zadnych praw
            nagle staje sie podczlowiekiem z ktorymmozna zrobic wszystko
            i najwyzej przeprosic
            > Bo gdybym reagowała jak ty to bym strzelała do każdego człowieka ze schizofreni
            > ą bo może mu się znowu mój mąż pomyli z jego wrogiem nr 1 i znowu zechce z moj
            > ego męża zrobić pochodnię...

tyle ze ja do nikogo nie strzelam
            i nigdy nie strzelalam
            w przeciwienstwie do policji
            • sadosia75 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 00:33
              Wybacz ale z szacunku do samej siebie nie mam zamiaru tego komentować...
              Może znajdzie się ktoś kto zechce ci wyjaśnić podstawowe rzeczy,których i tak nie zrozumiesz bo zapętliłaś się nawet nie wiem w czym. wg mnie szkoda i mojego czasu i mnie samej, żeby odpisywać na to co raczyłaś spłodzić.
              Jest mi niezmiernie przykro, że postanowiłaś założyć klapki na oczy i pędzić jak baran. Nie wiem z jakiego powodu, strach tu nie odgrywa żadnej roli...
              Z mojej strony to wszystko.
              Dobranoc.
              • paskudek1 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 09:22
                sory sadosia ale uważam że czarna ma trochę racji. Nie mieszkał obok mnie żaden diler narkotykowy, żaden bandyta. Albo... ja o tym po prostu nie wiem. Nikt mi domofonem nie dzwoni i prochów nie woła. Ale... skąd ja mam wiedzieć, czy kiedyś, ktoś nie wpadnie na szatański pomysł żeby zgłosić na policji że tu i tu mieszka podejrzany, niebezpieczny? Kurcze, od policji wymagam aby zanim wejdzie gdziekolwiek z hukiem i przytupem, to wykona pracę myślową, operacyjną, zbierze informacje itd. A potem już jak ma zamiar wejść na ten kwadrat, nawet dobrze namierzony, to sie najpierw UPEWNIĄ ( a do kur...wy nędzy ma możliwości kilkakrotnie większe niż przeciętny śmiertelnik) czy oprócz poszukiwanego nie ma tam osób trzecich? Czy można wyeliminować te osoby bez traty i szkody dla NICH samych?
                Nie przeżyłam żadnej traumy z policją, ba, miałam kumpli policjantów, z tym że żadnego AT wśród nich nie było. Same krawężniki smile Ale jestem w stanie zrozumieć strach czarnej, skoro wchodząca do mieszkania brygada AT składa się z troglodytów, którym się myślenie wraz z nałożeniem kamizelki kuloodpornej najwyraźniej wyłącza. BO wybacz ale myślący człowiek:
                nie tłucze staruszków, jeżeli wie że miał być burdel a siedzi sam staruszek i jego pies
                nie tłucze głową NICZYJĄ o podłogę, jeżeli ta osoba ma już skute rączki a przynajmniej jest tak unieruchomiona że szans na użycie czegokolwiek nie ma
                UMIE ocenić sytuację, czy jest zagrożenie czy go nie ma (i proszę nie pie....cie mi o stresie itd bo oni są podobno szkoleni)
                nie rozwala mieszkania tylko dlatego że nie umie sobie ze stresem poradzić
                Cholera mam takie wymagania wygórowane że chciałabym aby w policji, zwłąszcza w tych formacjach do zadań specjalnych pracowali ludzie przeszkoleni, sprawdzeni, a nie rozstrzęsione kurcaki, nieumiejące reagować na stres.
                Wymagam aby zanim rozpierniczą komuś drzwi dobrze rozpoznali czy to właśnie tutaj
                Czy to jest aż tak wiele???
                • sadosia75 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 11:25
                  żeby zgłosić na policji że tu i tu mie
                  > szka podejrzany, niebezpieczny?

I myślisz, że Ci wyślą do domu grupę AT?
                  Zdradzę Ci sekrecikwink codziennie na każdym posterunku, na każdym komisariacie czy komendzie policjanci dostają po jednym może dwa a może i więcej zgłoszeń, że Kowalski to złodziej i narkoman a Iksiński to gwałciciel i morderca. I myślisz, ze do nich wpadają AT?
                  Czarna histeryzuje i to wszystko. a ty się zgrabnie tej histerii poddajesz.
                  Mnie chociaż Czarną lubię to ogarnia pusty śmiech jak czytam co pisze. co post to bardziej dramatyczny zaraz się okaże, że Czarna była ofiarą spisku wszechczasów albo boss z jej miasta ma w garści cała policją i ona biedna nie wie co zrobić.
                  Za dużo filmów zdecydowanie za dużo filmów. i u niej i u Ciebie bo ATeki mają co robić i nie będą wpadać do mieszkania Paskudka bo sąsiad powiedział, że jest złym człowiekiem.
                  Ciekawi mnie bardzo jak chcesz się upewnić czy w zamkniętym mieszkaniu poza osobą poszukiwaną nie ma osób trzecich. No ale pewnie masz jakieś tajemne moce.

Fakt jest jeden : popełnili błąd i zapłacą za niego.
                  Reszta to wasze histerie bo zaraz AT wpadnie do was na śniadanko albo na kolacyjkę... i oczywiście pół forum spać z tego powodu nie może bo ma histerię.
                  A nie boicie się dzieci do przedszkola czy szkoły zaprowadzić? No przecież najpierw Norwegia a teraz Francja... a do metra nie boicie się wchodzić? samolotami nie boicie się latać?
                  oni są groźniejsi niż grupka Ateków...
                  • thank_you Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 13:23
                    Nie tylko AT! Najpierw zmienią prawo i ściągną GROM! Ci to dopiero bandyci! smile Przecież codziennie się słyszy o tym, jak to zamaskowani komandosi wpadają do mieszkań emerytów podejrzanych o handel kaszanką! Każdy w tym kraju jest zagrożony, chrońmy nasze dzieci i chomiki przez antyterrorystami! (Tak na marginesie dodam, że Warszawa żąda również dostępu do morza).

Pozdrawiam. smile
                    • paskudek1 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 13:31
                      do licha dziewczyny ale to nie jest jedynie i nie jest pierwsza taka akcja policyjna? Co mi z tego że nie przyjdzie AT tylko zwykli policjanci jak zrobią podobnie? No dobra, może kałachów mieć nie będą, myślisz że w razie czego wrzeszczący uzbrojeni w broń krótka faceci będą mniejszym stresem dla mnie np i mojego dziecka? Ciągle tu piszecie, ze się naoglądałam filmów, ze nikt tych ATeków tak łatwo nie wysyła itp. No widać że WYSYŁA skoro jest akcja, i widać ze sobie z tymi przygotowaniami nie radzą skoro NIE PIERWSZY RAZ się żuczki pomyliły. To na prawdę tak wiele wymagać od policjanta, wszystko jedno jakiej formacji, żeby oprócz wykonywania rozkazów MYŚLAŁ????
                      • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 13:41
                        widac chlopcy a at nie sa od myslenia

swoja droga po pobici tej pary wparowali do mieszkania jeszcze jednego niewinnego faceta
                        zanim w koncu trafili do wlasciwego
                        zdaje sie parter / pierwsze pietro
                        potem drugie i na koncu w trzecim byl grozny !!! bandyta
                        i teraz gdyby tam byl rzeczywiscie grozny bandyta z rozniwe grozna kobieta zona tesciowa szwagrem i psem
                        to zdarzyli by wytluc pol bloku a drugie pol wziac na zakladnikow

zarabista skutecznosc tu widze

a pana rzecznika juz sie tak mocno nie czepie chociaz zdanie
                        "w porzuconym ( przez bandyte) samochodzie znaleziono bron palna.
                        istanialo zagrozenie ze moze tej broni uzyc "
                        mnie rozwalilo na lopatki
                        bandzior gubi bron i co potem moze jej uzyc?
                        telepatycznie czy policja mu ja przyniosla???
                      • thank_you Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 13:43
                        Wskaż mi zawód, w którym nie dochodzi do pomyłek. Czekam.
                      • sadosia75 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 13:54
                        To ja cię inaczej zapytam jak wg ciebie wygląda taka akcja w wykonaniu dochodzeniowca nie ATeka ? Na co taki policjant ma zwrócić uwagę, żeby nie przeoczyć czegoś nie zostać rannym w czasie wykonywania swoich obowiązków.

Ciągle tu piszecie, ze się naoglądałam filmów, ze nikt tych ATeków tak
                        > łatwo nie wysyła itp. No widać że WYSYŁA skoro jest akcja

No bo chyba zdajesz sobie sprawę z tego, że nie jedzie grupa ATków do narkomana czy dilera i nie jedzie też grupa dochodzeniowców razem z technikami do gó...arza,który paserką się zajmuje?

Panika jaką podnosicie, że wpadnie do Was ATek bo sąsiad powie, że dilujecie albo bóg jedyny raczy wiedzieć co jest po prostu śmieszna. bo nie trzeba być Atekiem czy policjantem żeby wiedzieć, że taka grupa nie jest wysyłana na każde pierdnięcie.
                        Histeria normalnie histeria... zero pojęcia o faktach i naciąganie rzeczywistości do potrzeb swojej wizji świata...
                        • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 14:29
                          jakiie naciaganie
                          sadoska
                          widzials fakty
                          fakty sa takie ze mieszka sobie niczemu nie winna para
                          pakuje im sie at do mieszkania
                          brutalnie bija kopia uderzaja glowa o podloge
                          demoluja mieszkanie
                          to sa fakty !!!
                          • sadosia75 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 14:36
                            To my o tym rozmawiamy? a nie o tym jak to AT wpadnie do twojego domu i zabije ci psa bo sąsiad cię podkabluje? jak to spać po nocach nie możesz bo się boisz At? i że policja i At to bandyci ?
                            Czarna z całym szacunkiem dla Ciebie i moją ogromną sympatią jaka dla Ciebie mam : skończ pierdo..lić że tu chodzi o paroczkę,która została obstukana przez At. skończ bo to już naprawdę robi się niesmaczne i histeryczne.
                            gdyby chodziło o pedofila albo mordercę to byście tu wszystkie zgodnie jednym chórem śpiewały, że dobrze mu tak.
                            poczekam i na takie wydarzenie i na wasze śpiewy. wtedy przypomnę wam ten wątek jak to zła i niedobra policja i AT powinni z szacunkiem i kulturą usadzać przestępców...
                            • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 14:48
                              w ktorym momencie pisalas cokolwiek o kablowaniu ????
                              pisze ze policja sie moze pomylic jak sie sie myla klienci dilera

paranoja?
                              wiesz ta para dzien przed napascia tez pewnie nie myslala ze zostana pobici przez policje

gdzie ja kiedykolwiek pisalam ze policja powinna wpadac komus na chate i go torturowac bo jest podejrzany o pedofilie czy o morderstwo
                              gdzie pisalam ze policja powinna nakopac tez zonie corce czy babci gangstera???
                              no gdzie pokaz mi gdzie
                              • sadosia75 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 14:59
                                Czarna oddychaj, uspokój się. Wtedy porozmawiamy.
                                teraz nie mam zamiaru brać udziału w twoich histeriach.
                                takim zachowaniem moja 7 letnia córka ostatnio chciała na mnie wymusić kupno kuca . dlatego ogarnia mnie śmiech jak czytam dorosłą kobietę pełną takiej samej histerii jaką miało moje dziecko.
                                pytania z gatunku " gdzie pisałam, że... " naprawdę daruj sobie. jeśli sądzisz, że im więcej pytań "gdzie ..." doda więcej realności dla twojego problemu to się głeboko mylisz. nie sądziłam, że potrafisz dojśc do takiej histerii i trwać w niej przez tak długi czas napędzając i siebie innych. a jednocześnie dajesz się napędzać innym przez to, że tak łatwo wpadasz w szał. dziwne, że boisz się tysięcy innych historii, że tobie też się przytrafi. idąc do lekarza pewnie nie myślisz, że trafisz na kolejnych łowców skór, jadąc do ginekologa pewnie nie podejrzewasz do o to, że ci zrobi kauteryzację na jajnikach i pozbawi płodności, ale AT wpadnie do Ciebie i tego się boisz i tu robisz histerię.
                                Zadziwiające.

Nie kupuj psów w sklepie!Nie dokładaj się do pseudohodowli!
      • thank_you Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 00:15
        No widzisz sadosiu, chodzi właśnie o to, że oni powinni wiedzieć, co zastaną w mieszkaniu. Przecież to jest dla ich bezpieczeństwa. Jeśli nie są pewni, to można próbować zatrzymania w inny sposób. Tam zawiodły jakieś procedury, ja nie wgłębiałam się w tą sprawę, ale coś poszło mocno nie tak. ;/
        • thank_you Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 00:42
          O matko, tutaj konieczny jest Stoperan. Wychodzę z tego wątku. Pozdrawiam. smile
          • gabi683 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 08:18
            thank_you napisała:

> O matko, tutaj konieczny jest Stoperan. Wychodzę z tego wątku. Pozdrawiam. smile

Boisz się ze cię paranoje dopadną big_grin Nie bój się jesteśmy z Tobą big_grin
            • thank_you Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 10:02
              Ja się niczego nie boję. Jestem jak AT-ek z wyobrazeń milionów Polaków. big_grin Niczego się nie boję, wcale się nie stresuję i jestem nieśmiertelna. big_grin
              • thank_you Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 10:06
                Co druga chciała tutaj zlinczować mamę Madzi, o teściowych to już wspominać nie będę, pedofila i mordercę wbiłaby na pal, jak jest jakieś spektakularne zatrzymanie bandytów, to prawie że sika ze szczęścia i twierdzi, że dobrze im tak a tu o...Wot, logika. smile
                • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 10:07
                  pokaz mi w ktorymm monencie chcialm linczowac mame madzi ????
                • gabi683 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 11:57
                  thank_you napisała:

> Co druga chciała tutaj zlinczować mamę Madzi, o teściowych to już wspominać nie
                  > będę, pedofila i mordercę wbiłaby na pal, jak jest jakieś spektakularne zatrzy
                  > manie bandytów, to prawie że sika ze szczęścia i twierdzi, że dobrze im tak a t
                  > u o...Wot, logika. smile

A ja tak ,kłamią od początku cala ta pseudo katolicka rodzina
                  • thank_you Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 13:25
                    Generalnie podniecanie się czyimś życiem nie zmieni wiele w naszym życiu. smile Jeśli zajdzie podejrzenie, że są winni to zostaną postawieni przed wymiarem sprawiedliwości i tyle. Tylko potem będzie kolejna wojna po ogłoszeniu wyroku. wink
              • gabi683 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 11:54
                thank_you napisała:

> Ja się niczego nie boję. Jestem jak AT-ek z wyobrazeń milionów Polaków. big_grin Nicz
                > ego się nie boję, wcale się nie stresuję i jestem nieśmiertelna. big_grin

Ta jak nie zadzieraj z Fryzjerem big_grin
                • thank_you Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 13:20
                  Chyba z tym od drukowania spotkań piłkarskich. big_grinDD
                  • gabi683 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 18:51
                    thank_you napisała:

> Chyba z tym od drukowania spotkań piłkarskich. big_grinDD

No ba big_grin nie winny big_grin
      • czarnaalineczka sadosia z ciekawosci 22.03.12, 00:37
        przesluchiwala cie kiedys policja?
        siedzialas kiedys w ciasnym zimnym pokoju z kilkakrotnie wiekszym od ciebie facetem
        i nie mialas zadnej szansy na ucieczke czy obrone?
        czy spocony smierdzacy drab szeptal ci do ucha ze jak sie nie zamkniesz i nie przestaniesz ryczec to stad nigdy nie wyjdziesz?
        • czarnaalineczka Re: sadosia z ciekawosci 22.03.12, 00:38
          budzilas sie potem w nocy tak przerazona
          ze mialas tak scosniete gardlo zenie moglas zlapac oddechu
          ze balas sie ze zaraz umrzesz?
          • gabi683 Re: sadosia z ciekawosci 22.03.12, 08:37

> budzilas sie potem w nocy tak przerazona
            > ze mialas tak scosniete gardlo zenie moglas zlapac oddechu
            > ze balas sie ze zaraz umrzesz?

Jeśli dla ciebie to było takie przeżycie ,złóż skargę do komendanta jednostki w której cię przesłuchiwano .Tyle w temacie
            • czarnaalineczka Re: sadosia z ciekawosci 22.03.12, 08:45
              hahahha bardzo smieszne
              wiesz co to przedawnienie ??
              wiesz co to jego slowo przeciwko mojemu???
              wiesz jak bardzo mozna byc zastraszonym?????
            • czarnaalineczka Re: sadosia z ciekawosci 22.03.12, 08:48
              i jeszcze raz radze przecyztac wszystko co napisalam

ze sie cale dziecinstwo balam policji
              i ze jedyna moja metodoa walki z trauma bylo tlumaczenie sobie ze tamte czasy minely
              i ze teraz sie nornalnych ludzi zatrudnia
              • gabi683 Re: sadosia z ciekawosci 22.03.12, 09:04

> i jeszcze raz radze przecyztac wszystko co napisalam
                >
                > ze sie cale dziecinstwo balam policji
                > i ze jedyna moja metodoa walki z trauma bylo tlumaczenie sobie ze tamte czasy m
                > inely
                > i ze teraz sie nornalnych ludzi zatrudnia

Czarna przesadza ,pamiętam czas kiedy w Szczecinie ludzie za stoczni szli i ZOMO na Wyszyńskiego z góry na tłum.Jak ich bili miałam 5 lat od koleżanki z urodzin do domu szłam blok obok.urodziny się skończyły bo ktoś zaczął walić w drzwi ,ojciec mojej koleżanki otworzył .Do domu wpadł chłopak cały we krwi uciekał przed ZOMO ,skoczył przez balkon (mieszkali na parterze ) a zanim 5 ZOMO .Uciekłam w panice płacząc stanęłam pod swoi m domem i płakałam nigdy nie zapomnę ,babcia po mnie wyszła.Tak pamiętam straszny czas .
        • gabi683 Re: sadosia z ciekawosci 22.03.12, 08:35

> przesluchiwala cie kiedys policja?

Tak

> siedzialas kiedys w ciasnym zimnym pokoju z kilkakrotnie wiekszym od ciebie fa
          > cetem
          > i nie mialas zadnej szansy na ucieczke czy obrone?

Musiałaś być przesłuchiwana w jakieś nie ciekawej sprawie ,bez powodu nie trzymają

> czy spocony smierdzacy drab szeptal ci do ucha ze jak sie nie zamkniesz i nie p
          > rzestaniesz ryczec to stad nigdy nie wyjdziesz?
          >
          >
          Czarna filmów się naoglądałaś ?Dziewczyno zrobiłaś coś albo ktoś z twoich znajomych ,i tego miałaś konsekwencje .
          • czarnaalineczka Re: sadosia z ciekawosci 22.03.12, 08:43
            nie naogladalam sie zadnych filmow
            ja to przeczylam

jak chcesz szczegolly to na priv
            modl sie zeby to twoich dzieci nie spotkalo
            • czarnaalineczka Re: sadosia z ciekawosci 22.03.12, 08:44
              przezylam
              ku**
              a ty czytaj ze zrozumieniem i nie diopowiadaj
              sobie
              nikt z moich znajomych nic nie zrobil
              ja zadnego przestepstwa nie popelnilam
              a sprawa byla owszem cholernie nieciekawa
              i to ja bylam ofiara tej sprawy

rozumiem ze takie traktowianie ofiary to w twoim pojeciu norma?????
      • iuscogens Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 19:45
        Wiadomo, że jak wchodzą jednostki specjalne to nie po to, żeby pić kawę, ale tu chyba przekroczono uprawnienia, jaki ma cel przemoc po obezwładnieniu??
        Stosowanie przemocy jest logiczne w celu obezwładnienia, ale nie uwierzę, że nie potrafili obezwładnić tej kobiety bez walenia jej głową w podłogę. Sześciokrotnie.
        podrzucam link w temacie, wg mnie sensowny.
        Ja tam nie boję się, że mi at czy inny grom wpadnie do chałupy i jestem jak najbardziej za tym, żeby policja nie bała się reagować, ale tutaj problemem jest (poza pomyłką) ogromny nadmiar przemocy. Naprawdę paru wyszkolonych facetów nie potrafi obezwładnić dwójki amatorów (w tym kobiety) bez stosowania takiej przemocy i demolki mieszkania?? Nie wierzę po prostu.
    • bea.bea Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 08:02
      nawet gdybym wiedziała, to nie powiem smileP
    • guderianka Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 09:24
      mam nadzieję, że Ci się uda
      i jesli tak świetnie operujesz bronią jak językiem polskim, logiką i faktami to....
      AT nie będzie już miało nic do roboty big_grin
      • katus118 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 11:45
        Teraz ja się Ciebie zapytam poważnie, czarna:
        nie lepiej rewolwer?
        • gabi683 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 11:58
          katus118 napisała:

> Teraz ja się Ciebie zapytam poważnie, czarna:
          > nie lepiej rewolwer?

I tracić czas ?
        • czarnaalineczka Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 11:58
          i jak ja sie jednym rewolwerem w razie czego obronie przez banda kilku zamaskowanych drabow z bronia?
          • katus118 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 12:06
            Racja. To raczej lepsze do pojedynczej (że to tak ujmę) obrony.
            • gabi683 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 12:42
              katus118 napisała:

> Racja. To raczej lepsze do pojedynczej (że to tak ujmę) obrony.

Taki pojedynek rodom z westernu big_grin Jeden na jeden smile
              • katus118 Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 12:44
                Nie to miałam na myśli.
                • guderianka Re: calkiem serio pytam 22.03.12, 19:01
                  katus -bo trzeba mieć ciut inteligencji by zrozumieć Twój post. Ale niektórym, coż..go brakuje wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka