attiya 22.03.12, 14:06 Mam czasem ochotę kupić jak Czarnaalineczka kałacha. I załatwić nim wszystkie sierpówki w okolicy. Macie jakieś sposoby na te obsrajdachy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarnaalineczka Re: Sposoby na gołębie 22.03.12, 14:23 pokochac nie ma sposobu na golebie jesienia sie u mnei 2 wykluly i wychowaly teraz codziennie sprawdzam czy cos nie knuja nowe jakies zalozylabym siatke na balkon ale sie facet nie zgadza Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Sposoby na gołębie 22.03.12, 14:27 No popatrz, własnie na onecie na głównej jest artykuł na temat, myślałam, ze go komentujesz: wiadomosci.onet.pl/kiosk/kraj/g-nam-zrobicie,1,5057683,kiosk-wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Sposoby na gołębie 22.03.12, 14:32 Siatka na balkonie, i kolce na parapetach, nic innego nie działa, a dranie potrafią i siatkę podrzeć i wepchnąć się do środka. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Sposoby na gołębie 22.03.12, 14:46 Kupić wiatraczek, taki odpustowy, zamontować. Działa. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: Sposoby na gołębie 22.03.12, 14:50 hahahaha zeby mial golabek klime Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Sposoby na gołębie 22.03.12, 14:55 ja mu dam klimę, chyba że taki nawiew u mnie w pierkarniku Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Sposoby na gołębie 22.03.12, 14:54 oo? gdzież tam, raczej komentuję te cholerne sierpówki, które ciągle siadają mi na przewodzie i srają na schody wychodzące z domu Odpowiedz Link Zgłoś
katia.seitz Re: Sposoby na gołębie 22.03.12, 14:41 Siatka na balkon, moskitiery na okna... ... a za tymi siatkami na balkonie i parapecie wygłodniałe koty, wydające z siebie na widok gołębi głuche pomruki Skuteczność stuprocentowa. U nas akurat gołębi jak na lekarstwo (mieszkam na obrzeżach miasta), ale żadne ptaki na parapetach nie siadają ani do balkonu się nie zbliżają. W sumie szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
kiszczynska Re: Sposoby na gołębie 22.03.12, 16:48 jedyny sposb to kcohac. nie mai nnego Odpowiedz Link Zgłoś
aretahebanowska Re: Sposoby na gołębie 22.03.12, 17:55 A co zrobić jak srają na samochód? I nie ma opcji, żeby parkować gdzie indziej? Jak umyję to po dwóch dniach autko wygląda jak jedna wielka kupa guana. Cholera, na myjnię nie zarobię. Na razie olewam i jeżdżę obrobionym - jadę do myjni dopiero jak staję przed przejściem dla pieszych i widzę, że ludzie pokazują sobie mnie palcami. Myślałam o zakrywaniu jakąś płachtą, ale jak wyobraziłam sobie jak codziennie rano szarpię się z obsraną folią to mi przeszło. Ja powinnam chyba wystrzelać wszystkie starsze panie z naszej kamienicy, które lubują się w karmieniu "kochanych" ptaszków. Odpowiedz Link Zgłoś
mamadacja Re: Sposoby na gołębie 22.03.12, 18:31 We Wrocławiu, w jednym ze szpitali puszczają z megafonów nagrany odgłos sokoła, skrzek taki. I to chyba działa bo akurat na terenie przyległym do tego szpitala jest ich minimalna ilość, a te które jednak tam przesiadują zrywają się do lotu co 7 minut jak tylko tego sokoła usłyszą. U nas w mieście problemu nie ma bo pokochały nas sroki - kolejny naturalny wróg gołębi. I tych ostatnich ilość znośna jest. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Sposoby na gołębie 22.03.12, 18:31 Ja bym jakimś zatrutym żarciem poczęstowała, nie znoszę gołębi miejskich. Kiedyś pogoniłam parkę dokarmiaczy. Odpowiedz Link Zgłoś