Dodaj do ulubionych

Sposoby na gołębie

22.03.12, 14:06
Mam czasem ochotę kupić jak Czarnaalineczka kałacha. I załatwić nim wszystkie sierpówki w okolicy.
Macie jakieś sposoby na te obsrajdachy?
Obserwuj wątek
    • czarnaalineczka Re: Sposoby na gołębie 22.03.12, 14:23
      pokochac big_grin

nie ma sposobu na golebie
      jesienia sie u mnei 2 wykluly i wychowaly
      teraz codziennie sprawdzam czy cos nie knuja nowe jakies
      zalozylabym siatke na balkon ale sie facet nie zgadza suspicious
    • mika_p Re: Sposoby na gołębie 22.03.12, 14:27
      No popatrz, własnie na onecie na głównej jest artykuł na temat, myślałam, ze go komentujesz:
      wiadomosci.onet.pl/kiosk/kraj/g-nam-zrobicie,1,5057683,kiosk-wiadomosc.html
      • aqua48 Re: Sposoby na gołębie 22.03.12, 14:32
        Siatka na balkonie, i kolce na parapetach, nic innego nie działa, a dranie potrafią i siatkę podrzeć i wepchnąć się do środka.
        • kropkaa Re: Sposoby na gołębie 22.03.12, 14:46
          Kupić wiatraczek, taki odpustowy, zamontować.
          Działa.
          • czarnaalineczka Re: Sposoby na gołębie 22.03.12, 14:50
            hahahaha
            zeby mial golabek klime big_grin
            • attiya Re: Sposoby na gołębie 22.03.12, 14:55
              ja mu dam klimę, chyba że taki nawiew u mnie w pierkarniku big_grin
      • attiya Re: Sposoby na gołębie 22.03.12, 14:54
        oo? gdzież tam, raczej komentuję te cholerne sierpówki, które ciągle siadają mi na przewodzie i srają na schody wychodzące z domu uncertain
    • katia.seitz Re: Sposoby na gołębie 22.03.12, 14:41
      Siatka na balkon, moskitiery na okna...
      ... a za tymi siatkami na balkonie i parapecie wygłodniałe koty, wydające z siebie na widok gołębi głuche pomruki big_grin Skuteczność stuprocentowa.

U nas akurat gołębi jak na lekarstwo (mieszkam na obrzeżach miasta), ale żadne ptaki na parapetach nie siadają ani do balkonu się nie zbliżają. W sumie szkoda wink
    • kiszczynska Re: Sposoby na gołębie 22.03.12, 16:48
      jedyny sposb to kcohac.
      nie mai nnego
    • aretahebanowska Re: Sposoby na gołębie 22.03.12, 17:55
      A co zrobić jak srają na samochód? I nie ma opcji, żeby parkować gdzie indziej? Jak umyję to po dwóch dniach autko wygląda jak jedna wielka kupa guana. Cholera, na myjnię nie zarobię. Na razie olewam i jeżdżę obrobionym - jadę do myjni dopiero jak staję przed przejściem dla pieszych i widzę, że ludzie pokazują sobie mnie palcami. Myślałam o zakrywaniu jakąś płachtą, ale jak wyobraziłam sobie jak codziennie rano szarpię się z obsraną folią to mi przeszło. Ja powinnam chyba wystrzelać wszystkie starsze panie z naszej kamienicy, które lubują się w karmieniu "kochanych" ptaszków.
    • mamadacja Re: Sposoby na gołębie 22.03.12, 18:31
      We Wrocławiu, w jednym ze szpitali puszczają z megafonów nagrany odgłos sokoła, skrzek taki. I to chyba działa bo akurat na terenie przyległym do tego szpitala jest ich minimalna ilość, a te które jednak tam przesiadują zrywają się do lotu co 7 minut jak tylko tego sokoła usłyszą.
      U nas w mieście problemu nie ma bo pokochały nas sroki - kolejny naturalny wróg gołębi. I tych ostatnich ilość znośna jest.
    • jowita771 Re: Sposoby na gołębie 22.03.12, 18:31
      Ja bym jakimś zatrutym żarciem poczęstowała, nie znoszę gołębi miejskich. Kiedyś pogoniłam parkę dokarmiaczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka