karo.8 29.03.12, 20:49 wyjeżdżamy na tydzień z dzieckiem 2l samochodem. o czym powinniśmy pamiętać? pytanie do mam podróżujących po eu samochodem. będziemy mieszkać u znajomych . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kolpik124 Re: wyjazd za granice. samochodem 29.03.12, 21:42 W eu zielona karta jest niepotrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: wyjazd za granice. samochodem 29.03.12, 21:37 Jeśli macie diesel to nie we wszystkich krajach zatankujecie. Odpowiedz Link Zgłoś
minerallna Re: wyjazd za granice. samochodem 29.03.12, 23:00 A jakie ta sa kraje? Odpowiedz Link Zgłoś
prezent.urodzinowy Re: wyjazd za granice. samochodem 29.03.12, 23:03 Serio? A gdzie nie można kupić oleju napędowego? (z ciekawości pytam, bez złośliwości!) Odpowiedz Link Zgłoś
edorka1 Re: wyjazd za granice. samochodem 29.03.12, 21:45 O drobnych na opłaty za autostrady . Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: wyjazd za granice. samochodem 29.03.12, 23:44 > O drobnych na opłaty za autostrady . we francji 10e za 100km wiec nie takie drobne Odpowiedz Link Zgłoś
desacratrix Re: wyjazd za granice. samochodem 29.03.12, 21:52 Pamiętajcie o obowiązującym w poszczególnych krajach UE wyposażeniu samochodu, mogą to być: bezpieczniki, żarówki samochodowe, apteczka, dwa trójkąty ostrzegawcze itp. Przepisy dotyczące wyposażenia auta nie są ujednolicone w UE, a czasami można paść ofiarą gorliwych służb drogowych... Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: wyjazd za granice. samochodem 29.03.12, 23:43 > Pamiętajcie o obowiązującym w poszczególnych krajach UE wyposażeniu samochodu, bzdura Odpowiedz Link Zgłoś
mozyna Re: wyjazd za granice. samochodem 29.03.12, 22:28 o przepisach drogowych obowiazujacych w danym kraju ue o czestych postojach ze wzgledu na dziecko o drobnych w okreslonej walucie Odpowiedz Link Zgłoś
minerallna Re: wyjazd za granice. samochodem 29.03.12, 22:55 Dokumenty i pieniadze plus karty(i to kilka, dobrze radze, juz cuda widzialam). Znajomosc przepisow drogowych w panstwach przez ktore bedziedzie przejezdzac to chyba oczywiste. Do tego jak dziecko tak male warto wiedziec gdzie mozna sie zatrzymac na jakis konkretny postoj typu obiad i dluzszy odpoczynk, a moze nocleg?. Ale nie wiem gdzie jedziecie i ile km w PL i potem wiec nic nie doradze. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: wyjazd za granice. samochodem 29.03.12, 23:05 Paszport dla dziecka. Taka oczywistość ale trzeba pamiętać. Po moim pierwszym radosnym wyjeździe z dzieckiem na który nie zabrałam ani pół lekarstwa (na szczęście nic nie było potrzebne) teraz pamiętam o podstawowym wyposażeniu apteczki. Ja wiem, że jedziesz do cywilizacji ale są miejsca gdzie o dostęp do zwykłej smekty w sobotę wieczorem może być ciężko. Odpowiedz Link Zgłoś