aog 16.06.04, 14:27 znalazłam kilka postów tej osoby i .... nie wiem O CO CHODZI ? Nic specjalnie szokującego nic w nich nie znalazłam .... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koleandra Re: o co chodzi z bojkotem 18lipiec ? 16.06.04, 15:00 Ja tez nie wiem. Może po prostu niektórzy ludzie uważaja, że na forum każdy musi każdemu cukrować, a jeśli juz ktos się wyłamie i zimno, a nawet ostro wyrazi swoje poglądy to już rzucają się na człowieka jak chmara wściekłych psów. Odpowiedz Link Zgłoś
kingaolsz Re: o co chodzi z bojkotem 18lipiec ? 16.06.04, 15:37 A zagadalyscie na "18lipiec-zalamaly mnie Twoje poglady, Matko Polko.." ? Poczytajcie tam jej wypowiedzi. No chyba ze nie jestescie matkami to nie zrozumiecie dlaczego sie dziewczyny obuzaja za nazwanie matek nieinteligentnymi, zapuszczonymi, nudnymi itp. Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: o co chodzi z bojkotem 18lipiec ? 16.06.04, 16:54 18 lipiec nie słodzi. Bojkoty są śmieszne IMHO. Jeśli nie jesteś nudną, zapuszczoną, otyłą babą, której macierzyństwo usunęło hormonalnie szare komórki to nie masz co się obrażać na taki tekst ponieważjest skierowany do innych. Mnie tam bardziej szokują zwierzenia o karmieniu piersią do 3 roku życia albo podbieganiu do dziecięcego łóżeczka na każde zawołanie zdrowego dziecka... Odpowiedz Link Zgłoś
anatemka Re: o co chodzi z bojkotem 18lipiec ? 16.06.04, 17:55 nie wiem po co są takie wątki o bojkocie. Zabraniacie mieć ludziom swoje zdanie? Jeśli się nie zgadzacie, możecie się z nią pokłócić, możecie jej nie czytać. Ale publicznie palić na stosie? Pamietacie mamęizyimoniki? wtedy było tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: o co chodzi z bojkotem 18lipiec ? 16.06.04, 18:47 anatemka napisała: > Pamietacie mamęizyimoniki? wtedy było > tak samo. Oj pamiętam, pamiętam, a tak w ogóle to ciekawe co u niej, bo wieki już jej tu nie widziałam Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: o co chodzi z bojkotem 18lipiec ? 16.06.04, 19:01 Czyjeś poglądy mogą nam się nie podobać, ale nie rozumiem nawoływania do bojkotu. Momentami mam wrażenie, że na tym forum tylko wypowiedzi przesłodzone są mile widziane. Jeśli to ma być zamknięty klan kadzących sobie mam zachwyconych swoimi dziećmi to trzeba to jasno zaznaczyć. Reszta niech szuka innych forum. Odpowiedz Link Zgłoś
kubusala Do dyrgosi 18.06.04, 16:24 Dyrgosiu, przeczytaj całą dyskusję, wszystkie wątki dotyczące tematu to zrozumiesz, albo i nie. Ale nie komentuj zdania wyrwanego z kontekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Do dyrgosi 18.06.04, 17:01 kubusala napisała: > Dyrgosiu, przeczytaj całą dyskusję, wszystkie wątki dotyczące tematu to > zrozumiesz, albo i nie. Ale nie komentuj zdania wyrwanego z kontekstu. Czytałam. Nie odnoszę się do waszego zdania na temat Lipca, bo to już wcześniej powiedziałam , ale do bezsensownej wypowiedzi dotyczącej kto się może wypowiadać na określone tematy a kto nie. Teraz też uszczypliwa uwaga na mój temat i czy zrozumiem czy nie, nie obawiaj się inteligencji mi nie brakuje, co nie znaczy, że mam wszystko interpretować jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
magda1711 Do KUBUSALI 18.06.04, 16:30 Już było cicho i spokojnie a tu znowu ktoś ten wątek wygrzebał i bezsensowną odpowiedzią podciągnął do góry. Odpowiedz Link Zgłoś
anet22 Re: o co chodzi z bojkotem 18lipiec ? 16.06.04, 21:57 --wegatka napisała: > anatemka napisała: > > > Pamietacie mamęizyimoniki? wtedy było > > tak samo. > > Oj pamiętam, pamiętam, a tak w ogóle to ciekawe co u niej, bo wieki już jej tu > nie widziałam Nie widziałaś jej, bo na pewno zmieniła nicka... Ale na jaki, to już jest jej tajemnica Tego się pewnie nie dowiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
kingaolsz Re: o co chodzi z bojkotem 18lipiec ? 16.06.04, 20:10 triss_merigold6 napisała: > Jeśli nie jesteś nudną, > zapuszczoną, otyłą babą, której macierzyństwo usunęło hormonalnie szare komórki > > to nie masz co się obrażać na taki tekst ponieważjest skierowany do innych. Teraz Ty probujesz obrazic? Bo nie udaje Ci sie... Ale chodzi raczej o to iz ona napisala to o wszystkich matkach, a skoro takowa jestem to poczuwam sie adresatem wypowiedzi, aczkolwiek jej nie odpowiedzialam bo uznalam odpowiedz tak pustej jak ona(on) osobie za starte czasu ( tak samo z reszta zastanawiam sie nad tym samym teraz odpowiadajac). A mojej inteligencji nic nie brakuje, jest na pewno wyzsza od niektorych pracujacych niematek, czy histerycznych egocentryczek... Z wygladem to juz jest co innego, bo mozna byc chudym i zapuszczonym i otylym a czystym, z reszta z Twojego rozumowania jak urodzisz i bedziesz gruba ( bo nikt nie jest od razu chudy) to bedziesz otyla, zapuszczona baba? ( bo chyba jestes w ciazy). Z reszta nie wazne. Puste kobiety bez wyczucia zawsze beda.... skoda jednak czasu.... Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: o co chodzi z bojkotem 18lipiec ? 16.06.04, 20:34 > A mojej inteligencji nic nie brakuje, jest na pewno wyzsza od niektorych > pracujacych niematek, czy histerycznych egocentryczek... > Puste kobiety bez wyczucia zawsze beda.... > > Kinga Wspaniała samoocena.... Odpowiedz Link Zgłoś
kingaolsz Re: o co chodzi z bojkotem 18lipiec ? 16.06.04, 22:30 dyrgosia napisała: > > > A mojej inteligencji nic nie brakuje, jest na pewno wyzsza od niektorych > > pracujacych niematek, czy histerycznych egocentryczek... > > > > Puste kobiety bez wyczucia zawsze beda.... > > > Kinga > > Wspaniała samoocena.... > Nie ma to jak wyjecie z kontekstu... jakbys nie rozumiala to juz spiesze tlumaczyc, zdanie o pustych kobietach jest o m.in. lipiec18 i triss. Dalej wpisane imie " Kinga" jest moim imieniem a nie kontynuacja zdania. Juz zrozumialas? Czy jeszcze trzeba potlumaczyc? Podpis : Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka.harrison Re: o co chodzi z bojkotem 18lipiec ? 16.06.04, 19:19 ja też się zgadzam z mamami, przecież każdy ma swoje zdanie i jeśli nie jest ono wyrażone w chamski, obraźliwy sposób to taka jest rola forum że można na nim je wyrazić. Nawet jeśli się to komuś nie podoba. A jak ktoś ma chwilę czasu, to można sobie poczytać inne posty 18lipiec (Marta), zwłaszcza na forum chrześcijaństwo (!) i może wtedy będzie wam łatwo tę dziewczynę zroumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_i_werka Re: o co chodzi z bojkotem 18lipiec ? 16.06.04, 21:03 Ja jestem matką ale chyba jakąś dziwną bo jakoś nie czuję się urażona postami lipca A to dlatego,że nie czuję się ich adresatką i tyle Natomiast prawdą jest,że każda nie lukrująca i nie kadząca osoba jest tu źle widziana i to jest chore! Naprawdę nie każdy macierzyństwo wynosi na piedestał.Uwierzcie,że można kochać swoje dziecko ale nie robić tez wokół siebie cyrku. Najlepiej na forum sprawdzają się ostatnio tylko posty w stylu teściowa jest do bani,w autobusie nie ustępują ciężarnym miejsc i zbojkotujmy sklepy do których nie można wjeżdżać wózkiem... Dziewczyny litości! Pozdrawiam i tęsknię do starego bardziej błyskotliwego forum Odpowiedz Link Zgłoś
ju8 Re: o co chodzi z bojkotem 18lipiec ? 16.06.04, 22:26 To ja zainicjowałam wątek o bojkocie. Nie chodzi mi o to ze ktoś ma oddmienne zdanie, a słodzenia także nie lubie. Nie zamierzam jednak tolerować ludzi,którzy zabawiają się kosztem innych. To ewidentna PROWOKACJA, a nie wyrazanie prawdziwego zdania. Tylko o to mi chodziło. Osobiście lubie wątki, gdzie ludzie mają odmienne zdanie i prowadzą ciekawe dysputy, ale dyskutować można bez chamstwa, poniżania, ubliżania i wyzywania. Takie posty na pewno nie są błyskotliwe. Tyle Pozdrawiam Ju Odpowiedz Link Zgłoś
18lipiec Re: o co chodzi z bojkotem 18lipiec ? 17.06.04, 08:15 Nikomu nie ubliżałam, nie wyzywałam. Nie była to również prowokacja, bo prowokować mi się nie chce. Czemu każdy myśli że jak ma się swoje zdanie i wyraża się je głośno to od razu prowokacja????? Odpowiedz Link Zgłoś
bebejot Re: o co chodzi z bojkotem 18lipiec ?-do 18 lipiec 17.06.04, 09:12 Oto cytat z Twojego postu dot "Niebezpiecznych" dziadków" "A moze to jest tak ze zjezdza im sie naburmuszona corka z rozwydrzonym dzieckiem,ktore nieustannie trzeba pilnowac, na tydzien czasu albo i wiecej, siedzi, marudzi, dzieciak krzyczy, biega, niszczy im co popadanie - to dlugo i meczy ich i jeszcze ma jakies roszczenia" Miałm zamiar tego nie komentować, ale skoro twierdzisz, że Twoje wypowiedzi nie sa prowokacyjne i nikomu nie ubliżają, stwierdziłam,że warto przybliżyć forumowiczkom ton Twoich wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipiec Re: o co chodzi z bojkotem 18lipiec ?-do 18 lipie 17.06.04, 10:36 Wybacz ale tak wywnioskowałam z twego postu że "oczekujesz nie wiadomo czego" Odpowiedz Link Zgłoś
aog Re: o co chodzi z bojkotem 18lipiec ? 17.06.04, 09:08 zuzia_i_werka napisała: Dziewczyny litości! Pozdrawiam i tęsknię do starego > bardziej błyskotliwego forum ja też, ja też ... czasami mam wrażenie, że dziewczyny po urodzeniu dziecka tracą poczucie humoru, luz, dystans do świata ..... a to chyba nie o to chodzi w macierzyństwie ... Przecież oprócz bycia mamą nadal jesteśmy fajnymi dziewczynami (może trochę grubszymi ale za to z większym biustem), mamy ciekawe zawody, bywamy w fajnych miejscach, bulwersują lub śmieszą nas informacje może gadajmy o tym ? czytam te posty o wysypkach (mam w domu 2 alergików więc muszę być w temacie), zupkach, pierdołach i mam dość. Do tego jeszcze porady świeżo upieczonych mam: ja przecieram pupę rumiankiem i jest piękna, a ja używam pampersów ... LITOŚCI Nie możemy czasami pogadać o czymś innym ?! A jeśli taka osoba (nie wnikam babka czy facet) wniesie trochę świeżości to jest bojkot ! Codziennie obiecuję sobie, że nie wejdę na stronę edziecka i z przyzwyczajenia się loguję ale jak coś się tu nie zmieni to chyba się odzwyczaję. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipiec chwila chwila 17.06.04, 08:13 a co Ty masz do moich postów na f. chrześcijaństwo bo nie rozumiem????? Co się tam Ci nie podoba???? To że wyrażam swoje zdanie czy może tak jak wszystkim to że jestem niewierząca????? Odpowiedz Link Zgłoś
anja_mama-kuby Re: chwila chwila 17.06.04, 09:33 18lipiec napisała: > a co Ty masz do moich postów na f. chrześcijaństwo bo nie rozumiem????? > > Co się tam Ci nie podoba???? > > > To że wyrażam swoje zdanie czy może tak jak wszystkim to że jestem > niewierząca????? Nie wytrzymałam... Jak ktoś, kto nie jest matką ma czelność wchodzić na to forum i się wymądrzać?????? Jak ktoś, kto deklaruje swoją niewiarę w Boga - to samo na forum chrześcijaństwo... Cel jest jeden - namieszanie i poobrażanie "domatorów". Poczytajcie te starsze posty omawianej tu osoby. Jeśli moje dziecko nie jest alergikiem, nie wchodzę na forum na ten temat. Jeśli nie mam problemów z płodnością - nie dyskutuję z dziewczynami z tego forum. Nie byłam w ciąży - nie zaglądałam na Ciążę i poród. I tyle. Więcej się nie odezwę, bo mnie mierzi SPOSÓB prowadzenia dyskusji przez tę osobę. Mój Kuba jest bardziej kulturalny od niej!!! Ania Odpowiedz Link Zgłoś
18lipiec Re: chwila chwila 17.06.04, 10:39 Jak ktoś, kto nie jest matką ma czelność wchodzić na to forum i się > wymądrzać?????? Wybacz proszę.... > Jak ktoś, kto deklaruje swoją niewiarę w Boga - to samo na forum > chrześcijaństwo... Tam już mi wybaczyli... > Cel jest jeden - namieszanie i poobrażanie "domatorów". Poczytajcie te starsze > posty omawianej tu osoby. > Znowu będzie czytanie moich postów....o nieeee > > Jeśli moje dziecko nie jest alergikiem, nie wchodzę na forum na ten temat. > Jeśli nie mam problemów z płodnością - nie dyskutuję z dziewczynami z tego > forum. > Nie byłam w ciąży - nie zaglądałam na Ciążę i poród. > Jasne, to moze zakaż mi wchodzić na fora na które mam ochotę. > I tyle. > Więcej się nie odezwę, bo mnie mierzi SPOSÓB prowadzenia dyskusji przez tę > osobę. Mój Kuba jest bardziej kulturalny od niej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: chwila chwila 18.06.04, 16:13 anja_mama-kuby napisała: Nie wytrzymałam... > Jak ktoś, kto nie jest matką ma czelność wchodzić na to forum i się > wymądrzać?????? > Jak ktoś, kto deklaruje swoją niewiarę w Boga - to samo na forum > chrześcijaństwo... > Cel jest jeden - namieszanie i poobrażanie "domatorów". > > > Jeśli moje dziecko nie jest alergikiem, nie wchodzę na forum na ten temat. > Jeśli nie mam problemów z płodnością - nie dyskutuję z dziewczynami z tego > forum. > Nie byłam w ciąży - nie zaglądałam na Ciążę i poród. > > I tyle. > Czytam i nie wierzę, po prostu nie wierzę...... FORUM nie jest niczyim prywatnym folwarkiem i to, że nie jestem kierowcą nie znaczy,że nie mogę rozmawiać o motoryzacji, nie jestem niepłodna nie mogę rozmawiać o płodności, chyba coś się komuś pomyliło i jeszcze to określenie "domownicy" to chyba o prywatnych..... Więcej się nie odezwę, bo mnie mierzi SPOSÓB prowadzenia dyskusji przez tę > osobę. Mój Kuba jest bardziej kulturalny od niej!!! > Ania Niektóre mamy zaczynają mnie przerażać. Odpowiedz Link Zgłoś
kubusala Mam pytanie . 16.06.04, 22:35 Dziewczyny powiedzcie mi proszę jaka jest różnica pomiędzy wyrażaniem poglądów a obrażaniem kogoś, bo czegoś nie jarzę.Czepiłyście się, że nie można wyrazać swoich poglądów tylko słodzić. Sytuacja wyglądała tak: Dziewczyna prosi o pomoc i pyta czy samotna matka musi jeździć na delegacje, czy ma prawo odmówić.(nie ma z kim zostawic dziecka na noc) No i odpowiada na ten post 18lipiec: Jasna sprawa,najlepiej niech wszystkie matki NIC w pracy nie robia - bo sa matkami i niech maja placona jak reszta pracownikow ktorzy naprawde pracuja... Szlag mnie trafia jak czytam takie cos. "Pracodawca nie ma prawa bo to ,bo tamto". Z praca tak ciezko a tu jedna mamusia w delegacje nie pojedzie, inna nie wie czy wrocic do pracy czy isc na wychowawczy, no ludzie ! Szanujacie troszke prace! Nie podoba sie, to w domu siedziec z dziecmi i wtedy nie czekajcie az wam ktos da ZA DARMO na zycie! Z reszta to juz inna sprawa ze z matkami wariatkami ktorym pracowac sie nie chce pracowac nie ma o czym gadac.Latami zasiedziane w domu, przy garach i "Domowym przedszkolu" cofaja sie intelektualnie. No i co? to sa poglądy, czy obrażanie osoby, która ma problem i prosi o pomoc? Proszę napiszcie mi, zalezy mi na Waszej odpowiedzi, bo może to ja czegoś nie jarzę. Dla mnie to jest czysta prowokacja, bo ani Ona tej dziewczynie nie pomogła, jedynie doprowadziła do kłotni.Po co nam takie prowokatorki na forum? Jest różnica chyba między poglądami a chamstwem, co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
madelaine6 Re: Mam pytanie . 16.06.04, 22:37 Kubusala-ja sie z Toba zgadzam w 100% Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Mam pytanie . 17.06.04, 07:26 kubusala ale ja uwazam ze jesli czyjes poglady ci nie odpowiadaja to jest pare innych drog- a chyba najdotkliwsza jest po prostu olanie wygas sobie lipiec i juz. A najgorsza jest zakladanie watku specjalnie dla lipca bo ona wtedy pewnie szampana otwiera. Mnie tam nie obraza. Siedze w domu gruba jestem macica mi wypada. Wobec takich kategorycznych pogladow czuje jedynie wesolosc Odpowiedz Link Zgłoś
bzeebze Re: Mam pytanie . 17.06.04, 10:28 o kurczę obiecałam sobie nie pisac w takich wątkach ale jestem pod wrażeniem wiedziałam że rzeczona forumowiczka wie wszystko (no cóż solidna edukacja i doświadczenie życiowe) ale skąd u diabła wie w jakiej formie są wasze macice? może mi też wypada, a nikt mi w porę nie powie i co wtedy ? DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: Mam pytanie . 17.06.04, 08:10 kubusala napisała: > No i co? to sa poglądy, czy obrażanie osoby, która ma problem i prosi o pomoc? > Proszę napiszcie mi, zalezy mi na Waszej odpowiedzi, bo może to ja czegoś nie > jarzę. > Dla mnie to jest czysta prowokacja, bo ani Ona tej dziewczynie nie pomogła, > jedynie doprowadziła do kłotni.Po co nam takie prowokatorki na forum? > Jest różnica chyba między poglądami a chamstwem, co nie? Kubusalo, wg mnie ten post nie jest obraźliwy, ja nie czuję się obrażona. To są poglądy. Nie pracuję od 2 lat bo ciąża, bo dziecko i prawdą jest, że apomniała wszystko czego nauczyłam się w pracy, teraz musiałabym sobie długo przypominać. Pewnie, że się cofnęłam intelektualnie, przeczytałam przez ten czas może ze dwie ksiązki na krzyz i to nie w całości. Ale bez przesady, Kubusalo, nie widze tu, żeby było napisane o wszystkich matkach. A jeśli już tak przyjęłaś to do siebie to nie możesz odpowiedzieć jej w tamtym wątku co sądzisz o jej wypowiedzi? Ja nie rozumiem po co wyszukiwać odpowiedzi jakiejś osoby z innego forum, cedzić je a potem wypisywać takie posty na emamie. Przeciez to jest okropnie przykre. Ja współczuje 18lipiec, powiedziała co myślała a teraz się na nią rzucają. Wiecie co? Moze jeszcze na słupach w swoich miastach wywiesimy ogromne ogłoszenia "Przecz z 18lipiec". To jakas paranoja. Dajcie kobiecie spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipiec Re: Mam pytanie . 17.06.04, 08:21 Dzięki koleandro. Mi też się najbardziej podoba to wyszukiwanie moich wątków i rzucanie nimi, naprawdę. Widzę że dla niektórych to szczyt możliwości intelektualnych. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipiec Re: Mam pytanie . 17.06.04, 08:19 czego się uczepiłaś tego jednego postu dziewczyno.... to jednak prawda co pisałam z tym ograniczeniem u niektórych...eh... Odpowiedz Link Zgłoś
melka_x Re: Mam pytanie . 17.06.04, 09:17 18lipiec napisała: > a co Ty masz do moich postów na f. chrześcijaństwo bo nie rozumiem????? > > Co się tam Ci nie podoba???? > > > To że wyrażam swoje zdanie czy może tak jak wszystkim to że jestem > niewierząca????? Nie rozumiesz? Hmmm...zapewne gdyby ktoś chciał być złośliwy napisałby Ci, że jesteś żywym dowodem na to, że ograniczone możliwości intelektualne nie mają nic wspólnego z faktem, czy się pracuje (zarobkowo), czy nie. Jeśli naprawdę nie rozumiesz to służę małą wskazówką. Ja też jestem osobą niewierzącą i nigdy z wyrażaniem swojego zdania nie miałam problemów. Mimo tego nikt na mnie jakoś z tego powodu nie napada, ani na forum, ani w życiu. Dlaczego? Ano jako nieuwsteczniona kura domowa, ale prawdziwy biurowy tygrys najpierw sama spróbuj wyciągnąć wnioski. Umiejętność wyrażania swojego zdania bez bezsensownego deptania innym po odciskach jest wielką sztuką, i co tu wiele gadać wymaga nie tylko dobrej woli, ale i zaprzężenia do pracy szarych komórek. A do dziewczyn - bojkot, który skutkuje skupieniem uwagi na osobie bojkotowanej nie jest efektywnym rozwiązaniem)). Pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
aog Re: a może jednak jest w tym trochę prawdy ... 17.06.04, 09:26 jak sobie przypomnę siebie na macierzyńskim to opis 18lipiec daleko od mojego wizerunku nie odbiega .... przysłowiowe niemieckie 3 K (kościół, kołyska, ... dzieci wersja spolszczona) do tego wygląd: brak makijażu (bo po co ?), co tam makijaż - czasami jak dzieciaki nie dały się ogarnąć to i poranna toaleta stawała się popołudniową ... ale to był mój wybór i było mi z tym dobrze a teraz pracuję i też mi dobrze bo lubię swoją pracę chociaż czasami myślę jakby tu się urawać i prysnąć szybciej do domu do dzieci ... szczera prawda a co do cofania intelektualnego to do dziś śmiejemy się z przyjaciółką, że utracone w ciąży szare komórki nie dały się odbudować więc ja się nie obrażam i myślę tu o żadnej prowokacji Odpowiedz Link Zgłoś
melka_x Re: może i jest:) 17.06.04, 09:42 Może i jest, chociaż nie lubię generalizowania, ludzie są różni. Natomiast sądzę, że emocje wynikają z całokształtu działalności bohaterki wątku ze szczególnym uwzględnieniem ekscesów na f. chrześcijaństwo (przepraszam, nie pamietam nazwy, może wychowanie w wierze?), wielodzietne rodziny etc. Pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
danik1 Re: o co chodzi z bojkotem 18lipiec ? 17.06.04, 09:59 Dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!! Uspokujcie sie!!!!!!!!!!!!!! Gdyby moj maz mogl poczytac te Wasze dyskusje (a nie moze bo jest Dunczykiem i nic by nie zrozumial) to stwierdzilby, ze zachowujecie sie jak w kurniku!!!! Jedna przez druga gdacze!!!!! I o czym????? O niczym!!!!! Kto to jest ta 18lipiec????? Wichrzycielka, ktora ma satysfakcje jak kogos obrazi!!!!!!! Przypuszczam, ze ma ogromne problemy sama z soba i tu na forum miedzy innymi probuje sobie ulzyc!!!! Ja tez sie nie przejelam jej zdaniem o kobietach siedzacych w domu, mimo, ze jestem z dzieckiem w domu. Nie chodzi tu o to, ze nie mozna miec swojego zdania, tak jak oburzaja sie obronczynie 18lipiec, ale sa jakies granice!!! Ja wchodze na forum, aby sobie pogadac na rozne tematy, ale na pewnym poziomie!!! I takich osob jest tu wiekszosc z tego co obserwuje. Jezeli ktos sie ze mna nie zgadza lub ja z kims to dyskutujemy, ale nie ma w tym wulgaryzmow i tym podobnych obrazliwych form! Ktoras z mam, tych co bronila 18lipiec podsunela pomysl o zalozeniu nowego forum i ja sie z nia zgadzam!!!! Niech to bedzie forum dla takich wichrzycielek jak 18lipiec i jej podobne!!!! Masz zly dzien, chcesz sie wyzyc idz na swoje forum a innych nie obrazaj!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ladydark Re: o co chodzi z bojkotem 18lipiec ? 17.06.04, 10:24 Wiecie, mam wrażenie, że ztym bojkotem to jak z przysłowiem uderz w stół. Mnie jakoś zupełnie nie ruszają posty i opinie 18lipiec. Nigdy się nie uwsteczniłam (rodziłam na studiach i nie robiłam przerwy) i nie zapuściłam się (wręcz odwrotnie). Z drugiej strony nie dziwię się opiniom 18lipiec, bo sama znam kilka mamuś, których mózgi po dziecku zamieniły się w papki Gerbera i kaszki Nestle, a ciała, włosy, cera poszły w rozsypkę (mutacja pociążowa??????)Jedyne co mi się nie podoba to jej skłonność do generalizowania. W końcu nie wszystkie mamy przechodzą taką metamorfozę jak ww przykłady. Co do bojkotu to uważam, że każdy ma prawo do swojego zdania i ma prawo je wyrażać.Po to jest forum. Jak się komuś coś nie podoba to niech nie czyta i tyle. pozdro mag Odpowiedz Link Zgłoś
magda1711 Re: o co chodzi z bojkotem 18lipiec ? 17.06.04, 11:24 OOOO RAAANYYY!! Co tu się dzieję ! Czy coś w tym złego ze ktoś wyraża swoje zdanie? Jak czytam te wszystkie posty w których głos zabiera 18 lipiec a później inne forumowiczki mają pretensje do niej to mam wrażenie, że tutaj można pisać tylko słowa pociechy(żadnej krytyki) i same słodkości! A najlepiej jak się właśnie kogos tylko wychwala, wynosi pod niebiosa, rozczula nad drugą osobą. A jak już ktoś ma inne zdanie to od razu bojkot!? Nie można już kogoś skytykować (oczywiście w granicach przyzwoitości) ani wyrazić własnej opini (broń Bożę inej niż ma większość forumowiczek). Wasze zachowanie (zwłaszcza z tym bojkotem-hihi) to naprawdę większa żenada z Waszej strony i gorsze zachowanie.Bo już ktoś ma co innego do powiedzenia i afera jak nie wiem co! Może i 18 lipiec ma niektóre kontroweryjne poglądy i wcale nie wszyscy muszą się z tym zgadzać , tak samo jak nie wszyscy muszą się zgadzać z Waszymi poglądami. Cały ten bojkot to być może dla niektórych niezła rozrywka, bo mam wrażenie że niektóre forumowiczki naprawdę mają coś nie tak w główkach, a z rozumu to chyba rzeczywiście papka Gerbera. Teraz pewnie niektóre zaczną czytać moje jakieś tam posty z wyszukiwarki(obym tylko bojkotu się niedoczekała, bo mi się świat zawali) Kazdy z Nas jest innym,odrębnym człowiekiem i jeżeli ma inne zdanie to trzeba to uszanować, wyrazić swoją opinię, ale po co od razu kłótnie o to ,że ktoś napisał inaczej niż same myślimy coś na ten temat. Ja nawet wyszukiwarki nie musiałam wrzucać)(hihi), bo już wystarczająco dużo napisałyście na temat 18 lipca.Włąśnie na jej temat! A czy ona pisała lub zakładała wątek na temat którejśz Was i ją bojkotowała? Czy tylko odpisywała na zadawane pytania w treśći postu?Chyba to drugie, prawda...? I mam wrażenie że lepiej nie pisać odrebnęgo zdania bo jeszcze mi ktoś komp zawirusi(hihi) i DOPIERO będę miała! Najlepiej nie wyrażajmy do niekogo słów krytyki, bądźmy słodkimi mamusiami, mówmy w języku naszych maluszków,wszystkich wysładzajmy, a nawet jak mamy inne zdanie to po co je pisać ,lepiej być jak większość))) Życzę smacznych Gerberków! )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
magda1711 Re: o co chodzi z bojkotem 18lipiec ? 17.06.04, 12:07 Chciałam dodać jeszcze jedno:czasami wystarczy olać pewne sprawy i wypowiedzi. Bo dla niektórych (piszę ogólnie) im większę zainteresowanie tym większe pole do popisu. Same wiemy najlepiej jak czujemy się w roli matki, w macierzyństwie, przebywając non stop w domu z dzieckiem. A jeżeli ktoś się oburza na słowa że takie siedzenie w domu to porażka, to może ma na tym punkcie kompleksy, lub rzczywiście go to boli...? Nie dajcie się wciągać w zbędnę prowokacyjne wypowiedzi. Czasami milczenie jest złotem))) Odpowiedz Link Zgłoś
kubusala Re: o co chodzi z bojkotem 18lipiec ? 17.06.04, 12:28 No nic, widzę, ze nie widzicie róznicy między wyrazaniem poglądów a chamstwem. a 18lipiec trzeba odpuscić i zignorowac, bo głupie cielątko jeszcze pomyśli że jest pempkiem świata, hi,hi a tak na prawdę to jest bardziej ograniczona od nas wszystkich razem wziętych, bo cały dzień nic tylko na forum siedzi i zyje cudzymi problemami( to moje poglądy a nie chamstwo, więc nie atakujcie mnie) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
18lipiec Re: o co chodzi z bojkotem 18lipiec ? 17.06.04, 12:30 No widzisz, Twoja prowokacja się nie udała... Odpowiedz Link Zgłoś
18lipiec Re: o co chodzi z bojkotem 18lipiec ? 17.06.04, 12:30 I wyluzuj się już... Odpowiedz Link Zgłoś
kubusala Re: o co chodzi z bojkotem 18lipiec ? 17.06.04, 12:35 Ha,ha Plują ci w twarz a ty myslisz,że deszcz pada.Nie ma sensu z toba ani o tobie dyskutować.To tania reklama.No ale było wesoło)) Odpowiedz Link Zgłoś
18lipiec Re: o co chodzi z bojkotem 18lipiec ? 17.06.04, 12:52 Ha,ha aleś mi dowaliła. Czy ty czasem nie miałaś zamiaru mnie wygasić????? Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: o co chodzi z bojkotem 18lipiec ? 18.06.04, 17:46 kubusala napisała: > Ha,ha Plują ci w twarz a ty myslisz,że deszcz pada.Nie ma sensu z toba ani o > tobie dyskutować.To tania reklama.No ale było wesoło)) Wspanialy przyklad na hipokryzje na forum (to odnosnie chamstwa w postach 18 lipiec) Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: o co chodzi z bojkotem 18lipiec ? 18.06.04, 17:50 Moze 18lipiec w slowach nie przebiera ale w wielu tematach ma racje. Na pewno jest spora liczba osob ktore podzielaja jej poglady ale sie nie przyznaja w obawie przed polowaniem na czarownice Zamiast sie obrazac (macie kompleksy?) o uwstecznione intelektualnie kury domowe udowodnijcie ze takie nie jestescie! Odpowiedz Link Zgłoś
magda1711 Re: o co chodzi z bojkotem 18lipiec ? 18.06.04, 17:53 Racja Edytkus, racja! Chyba niektórzy tutaj maja kompleksy i potrzebują tylko słodzenia) A jak już jakaś krytyka to od razu bojkot Smieszne są takie zachowanhia! Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: o co chodzi z bojkotem 18lipiec ? 18.06.04, 17:59 Już myślałam, że będę następną do bojkotu. dzięki dziewczyny. Jednak można tu jeszcze pogadać. "Wśród ludzi jest się także samotnym." Odpowiedz Link Zgłoś
kubusala DO MAGDY 1711 18.06.04, 21:22 .....Już było cicho i spokojnie a tu znowu ktoś ten wątek wygrzebał i bezsensowną odpowiedzią podciągnął do góry.... Dlaczego do mnie adresujesz wypowiedź, to Dyrgosia wróciła do wątku, nie ja- zobacz sobie po godzinach wpisu, autorką bojkotu też nie jestem ja, więc o co chodzi. Napisałam wątek o chamskich odzywkach do 18lipiec, wyraźnie zaadresowałam do Niej, to po co otwieracie i czytacie ten wątek?przeciez są setki innych, po co tu wchodzicie skoro Was to drażni? Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: DO kubusala 18.06.04, 21:32 kubusala napisała: > .....Już było cicho i spokojnie a tu znowu ktoś ten wątek wygrzebał i > bezsensowną odpowiedzią podciągnął do góry.... Bezsensowne są Twoje odpowiedzi, a przerażająca Twoja zarozumiałość.... > > Dlaczego do mnie adresujesz wypowiedź, to Dyrgosia wróciła do wątku, nie ja- > zobacz sobie po godzinach wpisu, autorką bojkotu też nie jestem ja, więc o co > chodzi. > Napisałam wątek o chamskich odzywkach do 18lipiec, wyraźnie zaadresowałam do > Niej, to po co otwieracie i czytacie ten wątek?przeciez są setki innych, po co > tu wchodzicie skoro Was to drażni? to jest forum publiczne a nie prywatne, nie widzisz różnicy ? Odpowiedz Link Zgłoś
kubusala Re: DO kubusala 18.06.04, 21:45 O co Ci chodzi? bo na prawdę nie rozumiem? Wątek od 2 dni już zapomniany, sama tu dziś napisałaś swoje parę słów, a Magda ma do mnie o to pretensje(jesli można to tak nazwać),że wracam do tematu.To nie ja napisałam:juz było cicho itd. tylko Magda, ja Ją zacytowałam. Ja nie wróciłam, chce juz o tym zapomnieć, ale skoro zadajecie mi pytania, albo komentujecie moje wypowiedzi to muszę odpisać. Więc albo sobie wszyscy dajmy spokój albo dyskutujmy dalej. Dlaczego uważasz że jestem zarozumiała, a po chamskich wypowiedziach 18lipiec stwierdzasz,że to tylko Jej poglądy, do których ma prawo. To nie fair wobec mnie.Jesli chcesz znaleźć sens moich wypowiedzi co do tego tematu, to przeczytaj proszę wszystkie od początku, a nie parę zdań wyrwanych. A o tym,że jest to forum publiczne to wiem, ale jeśli jakis wątek zaczyna mnie męczyć to do Niego nie wchodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
kubusala Re: DO kubusala 18.06.04, 21:50 Autor: magda1711 Data: 18.06.2004 16:30 + dodaj do ulubionych wątków ------------------------------------------------------------------------------- Już było cicho i spokojnie a tu znowu ktoś ten wątek wygrzebał i bezsensowną odpowiedzią podciągnął do góry. Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: DO kubusala 18.06.04, 21:59 kubusala napisała: > O co Ci chodzi? bo na prawdę nie rozumiem? Wątek od 2 dni już zapomniany, sama > tu dziś napisałaś swoje parę słów, gdyby wątek był zapomniany nie pojawiałyby się wypowiedzi, nietylko moje..... a Magda ma do mnie o to pretensje(jesli > można to tak nazwać),że wracam do tematu. nie doczytałam się pretensji, ale mogę się mylić To nie ja napisałam:juz było cicho > itd. tylko Magda, ja Ją zacytowałam. Faky, przepraszam. > Ja nie wróciłam, chce juz o tym zapomnieć, ale skoro zadajecie mi pytania, > albo komentujecie moje wypowiedzi to muszę odpisać. Więc albo sobie wszyscy > dajmy spokój albo dyskutujmy dalej. > Dlaczego uważasz że jestem zarozumiała, po Twojej wypowiedzi adresowanej do mnie o mojej zdolności zrozumienia, odpowiedziałam ci wyżej atakujesz kogoś ( lipiec) za coś co sama uprawiasz... a po chamskich wypowiedziach 18lipiec > stwierdzasz,że to tylko Jej poglądy, do których ma prawo. To nie fair wobec > mnie.Jesli chcesz znaleźć sens moich wypowiedzi co do tego tematu, to > przeczytaj proszę wszystkie od początku, a nie parę zdań wyrwanych. > A o tym,że jest to forum publiczne to wiem, ale jeśli jakis wątek zaczyna mnie > męczyć to do Niego nie wchodzę. tego już zupełmie nie rozumiem... Odpowiedz Link Zgłoś
kubusala Re: DO kubusala 18.06.04, 22:12 > > Dlaczego uważasz że jestem zarozumiała, > > po Twojej wypowiedzi adresowanej do mnie o mojej zdolności zrozumienia, > odpowiedziałam ci wyżej > atakujesz kogoś ( lipiec) za coś co sama uprawiasz... > A może jednak warto Dyrgosiu przeczytać wszystkie moje wypowiedzi,zanim mnie podsumujesz, poza tym wiele osób się ze mną zgodziło, więc trochę racji mam. A powiedzenie Ci,że powinnaś przeczytać wszystko a wtedy zrozumiesz albo i nie uważasz za obraźliwe?? No to sory, chodziło mi to to że albo zrozumiesz mój punkt widzenia, albo mając zupełnie inny nie. Ja na prawdę nikogo na tym forum nie obrażam, jestem od tego daleka. Poniosło mnie tylko w przypadku 18lipiec i nie tylko mnie. ale wygasiłam Ją i mam problem z głowy. Życze miłego wieczoru. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipiec Re: hehe 18.06.04, 21:38 A Ty po co ciagle tu wchodzisz i mnie czytasz? Nadal nie wygasilas czy nie mozesz sie oprzec? Odpowiedz Link Zgłoś
magda1711 Do Kubusali i Dyrgosi 18.06.04, 22:31 Dziewczyny nie mam do nikogo pretensji.Tak po prostu wyraziłam opinię! Bo juz gdzieś wątek zniknął a tu nagle znowu jakieś wąty do siebie.I MYK,temat podciągnięty do góry. Pozdrawiam))) Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Do Magdy 18.06.04, 22:38 Wszystko się wyjaśniło, tylko niepotrzebna ta wzmianka o bezsensownej wypowiedzi, nie ma znaczenia czyja była, pewnie akurat moja... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek trochę luzu proszę... 18.06.04, 22:55 Uczestniczę w forum "wychowanie w wierze" na które się tutaj powołujecie i powtórzę to co tam kiedyś napisałam: zaczynam mieć przekonanie, że macie bardzo niską samoocenę, skoro tak łatwo są w stanie wyprowadzić Was z równowagi opinie 18lipec. Piszecie, że "po co nam takie prowokatorki na forum". To jest forum publuczne, wypowiadać moze się każdy! Naprawdę wystarczy nie dać się prowokować! Nie odpowiada ton,to nie odpowiadać! Niektóre wyrażenia 18lipiec faktycznie nie miałyby prawa znaleźc się w podręczniku dobrego wychowania, ale bez przesady. Nie zauważyłam, żeby dziewczyna zwróciła się do kogoś personalnie "idiotko" czy w inny obraźliwy sposób. A nawet jeśli, to wystarczy wziąć parę głębszych oddechów. Dla sfrustrowanych i dających się prowokować proponuję kursy jogi, buddyzm, albo cokolwiek innego co pomożeWam odnaleźć spokój ducha i własną wartość!!! Odpowiedz Link Zgłoś