Dodaj do ulubionych

Slayer w Polsce

15.04.05, 23:48
W Polsce zagra Slayer. Jeden z najlepszych zespolow z nurtu heavy metalu.

Czy lubicie muzyke Slayera?
Jakie plyty najbardziej?
Co nie lubicie w Slayerze?

Ja ich muzyke moge sluchac godzinami. To jest moj ulubiony zespol. Lubie
wszystkie plyty. Najbardziej lubie Hell Awaits, Show No Mercy, Seasons In The
Abyss, Diabolus In Musica. Duzo fanow Slayera nie lubi Diabolous In Musica. Ja
przepadam za ta plyta. Zawsze ich bardziej lubilem od Metalliki.
Obserwuj wątek
    • Gość: mixed_moods Re: Slayer w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 20:16
      gdzie i kiedy?
      • tygrysio_misio Re: Slayer w Polsce 16.04.05, 20:45
        wlanise...............

zreszta po co pytam jak i tam nie pojadetongue_out

pewnie za daleko i za drogo i w niewlasciwym czasie
        • Gość: As Re: Slayer w Polsce IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 16.04.05, 20:58
          Widziałem gdzieś info, że 30 maja w łódzkiej Dekompresji. Ale nie wiem czy to
          jest pewne.
          • michalgajzler Re: Slayer w Polsce 16.04.05, 21:14
            Google się kłaniawink.
            www.americanrecordings.com/slayer/tour.las
            30.06. W-wa, "Stodoła"

A 29 maja w Dekompresji ma być Ten Years After (tak twierdzi GW).
            • Gość: As Re: Slayer w Polsce IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 16.04.05, 21:30
              Dopiero teraz skojarzyłem że chodziło nie o maj, ale o czerwiec, i nie o
              Dekompresję w Łodzi, a o Stodołę w Warszawie smile
              • michalgajzler Re: Slayer w Polsce 16.04.05, 21:37
                To coś jak z Radia Erewańwink.
                Swoją drogą Dekompresja i tak "przyciągnie" w maju znaczące zepoły...
    • haribo_goldbaren Re: Slayer w Polsce 16.04.05, 21:53
      Bardzo lubie Slayera,na koncert moze sie wybiore.
      • znawcah Re: Slayer w Polsce 16.04.05, 21:58
        A ja ie lubie i nie pojde, sciagnalem wszystkie plyty studyjne i nawet zadalem
        sobie trud zeby sciagnac koncertowa, ale po 15 minutach sluchania ich doszedlem
        do wniosku, ze ta muzyka nie ma sensu. Lomot i rzezenie - co to za sztuka? Gdyby
        tu byla chociaz jakas finezja w stylu Nicka Drake'a... niestety, jest to
        beznadziejny i nikomu niepotrzebny zespol, nie sciagajcie jego plyt.
        • Gość: As Re: Slayer w Polsce IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 16.04.05, 22:09
          znawcah napisał:

jest to
          > beznadziejny i nikomu niepotrzebny zespol, nie sciagajcie jego plyt.

Ale kupować możemy ?
          • znawcah Re: Slayer w Polsce 16.04.05, 22:12
            Hahaha jak masz za duzo kasy i nie masz co z nia zrobic to mozesz mi wyslac,
            zamiast kupowac taki szajs.
            • tomash8 Re: Slayer w Polsce 17.04.05, 14:51
              szkoda że nie posłuchałeś płyt Slayera, najlepiej od tyłu to byś usłyszał tam
              szatański przekaz, i może byś sobie coś zrobił, i w konsekwencji przestał tu pisać
    • joseph80 Re: Slayer w Polsce 16.04.05, 22:10
      Znam i bardzo cenię płytę "Seasons in the Abyss", swego czasu miałem na nią dużą
      jazdę. Jakoś mniej mi za to podeszła "Reign in Blood". Są to zarazem jedyne
      płyty Slayera które znam.

Pzdr
      Jos
      • haribo_goldbaren Re: Slayer w Polsce 16.04.05, 22:13
        Dla mnie wlasnie Reign In Blood jest najwiekszym super dzielem Slayera
        • znawcah Re: Slayer w Polsce 16.04.05, 22:14
          haribo_goldbaren napisał:

> Dla mnie wlasnie Reign In Blood jest najwiekszym super dzielem Slayera

A dla mnie to nuda. Taka sieczka jakby goscie nie mieli co robic i nagrywali
          sobie jeden dzwiek bez przerwy, tylko przyspieszony. Nie widze sensu wydawania
          takich plyt.
          • haribo_goldbaren Re: Slayer w Polsce 16.04.05, 22:16
            znawcah napisał:

> haribo_goldbaren napisał:
            >
            > > Dla mnie wlasnie Reign In Blood jest najwiekszym super dzielem Slayera
            >
            > A dla mnie to nuda. Taka sieczka jakby goscie nie mieli co robic i nagrywali
            > sobie jeden dzwiek bez przerwy, tylko przyspieszony. Nie widze sensu wydawania
            > takich plyt.
            Glupi jestes jak gnojowka w ktorej tapla sie prosiak
            • znawcah Re: Slayer w Polsce 16.04.05, 22:19
              Od razu widac jaki z Ciebie fan muzyki, nie masz nawet racjonalnych argumentow
              na to co pisze. Nie jestes wszechstronny, bo ja nie tylko slucham duzo muzyki
              ale i czytam duzo ksiazek, ostatnio przeczytalem po jednej Kafki i Gombrowicza,
              nie uwazasz ze to jest cos? Chociaz nie zdziwie sie jak mi napiszesz ze nie jest.
              • haribo_goldbaren Re: Slayer w Polsce 16.04.05, 22:22
                znawcah napisał:

> Od razu widac jaki z Ciebie fan muzyki, nie masz nawet racjonalnych argumentow
                > na to co pisze. Nie jestes wszechstronny, bo ja nie tylko slucham duzo muzyki
                > ale i czytam duzo ksiazek, ostatnio przeczytalem po jednej Kafki i Gombrowicza,
                > nie uwazasz ze to jest cos? Chociaz nie zdziwie sie jak mi napiszesz ze nie jes
                > t.
                Nie uwazam ze to jest cos.Po tym liscie juz jestem pewien ze jestes
                podstawiony,tylko po cholere nie wiem komu sie chce tak bawic i po co,Jestes
                drugim Tegoslawem,ktory bedzie sabotowal moje watki??
              • tomash8 Re: Slayer w Polsce 17.04.05, 14:52
                książki też ściągaszsmile? nie nudzi Cie robienie z siebie debila?
      • Gość: As Re: Slayer w Polsce IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 16.04.05, 22:14
        joseph80 napisał:

> Znam i bardzo cenię płytę "Seasons in the Abyss", swego czasu miałem na nią
        duż
        > ą
        > jazdę. Jakoś mniej mi za to podeszła "Reign in Blood". Są to zarazem jedyne
        > płyty Slayera które znam

To podobnie jak ja - "Seasons in the abyss" lubię bardzo, a słynne "Reign in
        blood" jakoś w ogóle mnie nie bierze.
        Posłuchaj jeszcze moze Joseph "South of heaven" - mnie przyznam ten album dość
        mocno zaskoczył swoją łagodnością ...
        Innych płyt Slayera również nie znam, i nawet nie wiem czy warto jeszcze jakieś
        poznawać.
        • joseph80 Re: Slayer w Polsce 16.04.05, 22:19
          Gość portalu: As napisał(a):

> To podobnie jak ja - "Seasons in the abyss" lubię bardzo, a słynne "Reign in
          > blood" jakoś w ogóle mnie nie bierze.
          > Posłuchaj jeszcze moze Joseph "South of heaven" - mnie przyznam ten album dość
          > mocno zaskoczył swoją łagodnością ...

Dzięki Asie, z pewnością przesłucham jak będę miał okazję. Wiesz, ciekawe jest
          to, że ostatnio całkiem sporo odnajduje ciekawych rzeczy w mocnej, metalowej muzyce.

pzdr
          Jos
        • tomash8 Re: Slayer w Polsce 17.04.05, 14:54
          Fajna jest np. "Undisputted attitude" z coverami punkowych kapel, natomiast nie
          polecam debiutu - Show no mercy - bo Araya próbował tam śpiewać w wysokich
          rejestrach, co powoduje efekty dość komiczne
          • ugugunana Re: Slayer w Polsce 17.04.05, 15:04

Show no Mercy jest w pytkę... A wokal na pewno nie gorszy od Hetfielda z
            Kill'em All... smile Takie Black Magic na ten przykład do dziś powoduje u mnie
            stawanie włosów na grzbiecie... smile W ogóle Slayer żądzi a bilet na półce obok
            biletu na Riverside swobodnie spoczywa... smile

• tomash8 Re: Slayer w Polsce 17.04.05, 15:10
              ugugunana napisał:

>
              > Show no Mercy jest w pytkę... A wokal na pewno nie gorszy od Hetfielda z
              > Kill'em All... smile

Ależ ja uwielbiam ten album! ale zgodzisz się że nie jest to muzyka dla
              każdegosmile zresztą ja lubie nawet Wilczego Pająka i Open Fire, więc piszczący
              Araya mi nie strasznysmile
              • ugugunana Re: Slayer w Polsce 17.04.05, 15:49

> Ależ ja uwielbiam ten album! ale zgodzisz się że nie jest to muzyka dla
                > każdegosmile

Jasne> Wszem i wobec wiadomo, że to muza dla wybranych! smile

> zresztą ja lubie nawet Wilczego Pająka i Open Fire...

Heheh... Odrobina perwersji nie zaszkodzi... Odrobina... smile

Wracając do SNM - potęgi: autentyzmu, młodzieńczego wigoru, wyczuwalnego na
                pierwszy rzut ucha potencjału, spontanicznej radośći tworzenia przy niebanalnym
                podejściu do kreowania dźwięków nie jest w stanie zniweczyć nawet arcybanalność
                treści... smile
            • joseph80 Riverside 17.04.05, 17:39
              ugugunana napisał:

> W ogóle Slayer żądzi a bilet na półce obok
              > biletu na Riverside swobodnie spoczywa... smile

Tak, a ja własnie w zeszłą środę byłem na koncercie Riverside w klubie
              Diabolique. Koncert bardzo dobry, niestety klawiszowiec słabo słyszalny i to
              była największa wada koncertu. Ja wiem, że on nie strzela solówek na miarę
              Wakemana, czy Emersona, ale nawet tych plam dźwiękowych tworzonych przez
              klawisze niemal nie było słychać. Zespół zaprezentował kilka kawałków z płyty
              która będzie dopiero wydana. Ciekawie się zaprezentowały, odniosłem wrażenie, że
              są dużo ostrzejsze od utworów z pierwszej płyty. Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne.

Pzdr
              Jos
    • bender_rodriguez Re: Slayer w Polsce 17.04.05, 14:34
      slayer jest w pytę. krótko, jasno i do przodu. wszystkie płyty są zajebiste.
      wolałem zawsze metalikę, ale po ich ostatnich krzywych fazach nabrałem
      większego szacunku dla slayera, który wie, co ma grać. i robi do dobrze. nikt
      nie oczekuje od nich jakichś poszukiwań strasznych i nowatorskich rozwiązań.
      zrobili sobie styl (zajebisty!) i są mu wierni. a zespół zwany kiedyś metaliką
      cuduje i brnie coraz głębiej w gó...
    • dreaded88 Re: Slayer w Polsce 17.04.05, 16:58
      No to jestem kolejnym preferującym Slayera na zwolnionych obrotach,
      czyli "Seasons In The Abyss". "RIB" - szacunek, ale jak już ma być rzeźnia, to
      doprowadzona do ostatecznych konsekwencji, czyli konkretny black albo death.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka