za mojego 3 latka i jakos nie moge sie po tym pozbierac,dziwnie mi

Bylismy od rana na grupie,mnostwo dzieci,halas,wrzawa,chlopcy podekscytowani bo duzo sie dzialo,wiadomo.Pare razy zwracalam M. uwage bo byly jakies przepychanki o zabawke ale nic szczegolnego.Zagadalam sie z kolezanka i po chwili jeden z ojcow przyniosl mi mojego syna bo ten bil jego syna.Dostalam konkretny opiernicz i spory wyklad na temat wychowywania dzieci.Nigdy nie uslyszalam tylu przykrych rzeczy pod adresem swojego dziecka

Bylam tak zaskoczona,ze powiedzialam tylko pare zdan ale w dyskusje sie nie wdawalam zbytnio bo widac bylo,ze panu cisnienie skoczylo i nawet zaczal jakies bluzgi rzucac,nie bylo sensu wdawac sie w pyskowke.Sytuacja ponoc wygladala tak,ze M. w jakims kacie przytrzymal tamtego i zaczal dosc agresywnie i z zacieta mina okladac go piesciami.
I o co wlasciwie chodzi?A o to,ze facet niestety mial sporo racji w tym co powiedzial

Bylo tam mnostwo dzieci ale tylko moje tak rozrabialo.M jest bardzo ruchliwym,bystrym dzieckiem.Ma bardzo silny charakter,wie czego chce.Niestety jest tez bardzo bunczuczny,za wszelka cene chce postawic na swoim i szybko wpada w zlosc gdy cos idzie nie po jego mysli.Widzialam,ze pare razy startowal z piesciami np do dziecka,ktore zabralo mu zabawke.Hamuje go,nie pozwalam na takie zachowanie i tlumacze ze nie wolno bic czy popychac.Jednak nie bede ukrywac,ze jest dosc trudnym dzieckiem i nie zawsze wiem jak do niego dotrzec,jak sobie poradzic.
Od stycznia chodzi do przedszkola,nigdy nie mialam sygnalow,ze cos jest nie tak,ze bije inne dzieci czy cos takiego.Jednak obiektywnie musze stwierdzic,ze nie znam drugiego takiego dziecka.Zawsze robi odwrotnie niz reszta dzieci np na przyjeciu urodzinowym wszystkie dzieci grzecznie siadaja przy stole zeby zjesc trocik a moj M. bawi sie wtedy balonem i siada do stolu dopiero gdy inne dzieci odejda...Duzo jest takich drobiazgow ale i tak juz sie rozpisalam.Sama nie wiem czego oczekuje od was ale jakos tak musialam sie wygadac.
Moze ktos mial podobna sytuacje,moze jakas pomocna literatura?Nie wiem gdzie popelniam blad