Dodaj do ulubionych

Nabór przedszkola 2012

18.04.12, 11:12
Witam dziewczyny!Czy wasze dzieci dostały się do przedszkoli??U nas(woj.Lubuskie)trwa jakiś dramat.Moja córka nie dostała się.Jestem w nieformalnym związku z jej tatą i niestety chcąc byc uczciwą wpisałam go do karty zgłoszeniowej do przedszkola.Oboje pracujemy.Przegralismy z ,,samotnymi matkami,, za którą ja także mogłam sie podawaćsad(Pomijając te kwestie ogólnie nie dostało się mnóstwo dzieci.4latki które wczesniej nie uczęszczły do przedszkola były bez zadnych szans.Masakra jakaś.Widzę popłoch wśród rodziców dzieci z którymi moje dziecko chodzi do żłobka..Jak to wygląda u Was?
Obserwuj wątek
    • lilly_about Re: Nabór przedszkola 2012 18.04.12, 11:18
      Dostała się. Jednak jest ciężko z przedszkolami, prawie połowa trzylatków u nas nie dostała się.
    • moofka Re: Nabór przedszkola 2012 18.04.12, 11:27
      do panstwowego sie nie dostal juz drugi rok z rzedu
      z ciekawosci skladam wink
      i wsciekla jestem na to wszystko, bo dla ponad polowy miejsc w przedszkolach i tak nie ma
      a dla tych dla ktorych sie znajda (pojecia nie mam wg jakiego klucza, bo u nas to chyba krewni i znajomi krolika)
      sa przeladowane grupy
      widzial kto 35 osob w trzy-czterolatkach?
      to ja dziekuje za taką opieke
      a jakei miasto w tym lubuskim?
      • hugo43 Re: Nabór przedszkola 2012 18.04.12, 11:30
        oczywiscie,ze moj trzylatek sie nie dostal.tam gdzie skladalam przyjeto 50 trzylatkow,odrzucono ok 180.czyli zapotrzebowanie na przedszkola jest,tylko nasze miasto ma nas gdzies,i to bardzo gleboko.ząbki k.warszawy.
        • kiszczynska Re: Nabór przedszkola 2012 18.04.12, 11:32
          csaal 3 sie odstala
          bez problemu

miernoty jakiesj jestecie
        • lilly_about Re: Nabór przedszkola 2012 18.04.12, 11:33
          A u nas przyjęto tylko 25 trzylatków.
      • kobitkafeministka Re: Nabór przedszkola 2012 18.04.12, 11:40
        moofka napisała:

> do panstwowego sie nie dostal juz drugi rok z rzedu
        > z ciekawosci skladam wink
        > i wsciekla jestem na to wszystko, bo dla ponad polowy miejsc w przedszkolach i
        > tak nie ma
        > a dla tych dla ktorych sie znajda (pojecia nie mam wg jakiego klucza, bo u nas
        > to chyba krewni i znajomi krolika)
        > sa przeladowane grupy
        > widzial kto 35 osob w trzy-czterolatkach?
        > to ja dziekuje za taką opieke
        > a jakei miasto w tym lubuskim?
        Żary-40tyś mieszkańców-chyba z 7państwowych przedszkoli,ze 3 prywatne
    • 18_lipcowa1 Re: Nabór przedszkola 2012 18.04.12, 11:32
      czekam do 9.00 do 23 kwietnia.
      • kobitkafeministka Re: Nabór przedszkola 2012 18.04.12, 11:50
        18_lipcowa1 napisała:

> czekam do 9.00 do 23 kwietnia.

Powodzenia!!Ja to pluję sobie w brodę za wpisanie mojego konkubentawinkBez tego dostałaby sie bez problemu-u nas w jednym przedszkolu bylo 26miejsc i 70 chętnych 3latków.Z drugiej strony wiem jak odbierane są tu te matki które zyja w takich związkach jak ja i korzystaja z różnych przywilejów m.in takich jak pierwszeństwo w przyjęciu do placówki.Myślałam ze juz wszędzie były wyniki.Życzę powodzenia kobitki.JA zaczynam kombinacje co teraz...?
        • malila Czasem sobie myślę, 18.04.12, 11:53
          że najlepiej by było zaprowadzić dzieci do urzędu gminy i zamienić urzędy w przedszkolawink
        • 18_lipcowa1 Re: Nabór przedszkola 2012 18.04.12, 11:57
          no ja sie obawiam wlasnie takich ''samotnych matek'' jak ty
          mam nadzieje ze dobrze je zwerfyikują
          i pierwszenstwo beda mieli PRACUJĄCY rodzice
    • fifiriffi Re: Nabór przedszkola 2012 18.04.12, 11:46
      Jeszcze nie wiem...ale jak się nie dostanie po raz 3ci to zrobię zadymę.
    • tempera_tura Re: Nabór przedszkola 2012 18.04.12, 11:57
      Jutro się dowiem. Warszawa.
      • kobitkafeministka Re: Nabór przedszkola 2012 18.04.12, 12:22
        Lipcowa nie wiem czy zweryfikują.Z tego co wiem nie sprawdzaja tego.Najgorsze jest to że właśnie małżeństwa gdzie obydwoje pracuja mają najmniejsze szansesadTutaj u nas większkość odrzuconych dzieci to właśnie z takich rodzin.Smutno.Nie pomagało nawet to że rodzeństwo chodzi do przedszkola wskazanego,że dzieco do żłobka chodzi.Miejsca zajete przez samotne pracujące mamy.Pisałam że też tak mogłam zrobić-nie zrobiłam-i teraz mam problemuncertain
        • atowlasnieja Re: Nabór przedszkola 2012 18.04.12, 12:34
          oboje rodzice pracujący mają chyba ciut większe szanse od małżeństwa w którym tylko jedna osoba pracuje bo skoro druga siedzi w domu to po co przedszkole?
          • fifiriffi Re: Nabór przedszkola 2012 18.04.12, 16:57
            atowlasnieja napisała:

> oboje rodzice pracujący mają chyba ciut większe szanse od małżeństwa w którym t
            > ylko jedna osoba pracuje bo skoro druga siedzi w domu to po co przedszkole?

Ja tak miałam i dziecko się nie dostałosad
          • roksanka_3 Re: Nabór przedszkola 2012 19.04.12, 14:40
            oboje rodzice pracujący mają chyba ciut większe szanse od małżeństwa w którym t
            > ylko jedna osoba pracuje bo skoro druga siedzi w domu to po co przedszkole?

a po to niemyśląca istoto zeby znalezc prace jak dziecko pojdzie do przedszkola, nie da sie chodzic na rozmowy z dzieciem na reku 2-3-4 letnim, za trudne do wyobrazenia???

nie wspominajac o tym ze niektorzy oprocz tego jednego ktorego chca poslac do przedszkola to maja conajmniej jedno jeszcze mniejsze dziecko ( o zgrozo znam taka co ma blizniaki)
            • atowlasnieja Re: Nabór przedszkola 2012 19.04.12, 16:42
              oprócz przedszkoli państwowych istnieją też prywatne przedszkola, oraz wszelkie nianie, babcie, ciotki... No w sumie masz rację: prędzej na takie wybryki będzie stać parę pracujących ludzi więc po jakie licho im pierwszeństwo do przedszkola. A z drugiej strony jak jedno nie pracuje i dają radę to po co zostawiać dziecko w przechowalni? wink

Z jednej strony posłanie dziecka do przedszkola = wyrodna matka, z drugiej dziecko powinno się socjalizować. W sumie cokolwiek nie zrobisz jest źle
    • babsee Re: Nabór przedszkola 2012 18.04.12, 12:28
      We Wroclawiu nawet sie jeszcze nie zaczela rekrutacja....
      • atowlasnieja Re: Nabór przedszkola 2012 18.04.12, 12:39
        W mojej gminie nabór otwarto jakieś dwa tygodnie po zamknięciu w gminach sąsiednich w których mam dzieciatych znajomych. Co ja się nasłuchałam, że nieodpowiedzialna jestem że daję się spławiać z przedszkoli bo przecież NABÓR JUŻ TRWA!
    • martishia7 Re: Nabór przedszkola 2012 18.04.12, 12:31
      Brat z bratową w tym roku ćwiczą combo - żłobek i przedszkole. Trzymam za nich mocno kciuki, chociaż myślę, że szanse mają poniżej głębokości Rowu Mariańskiego.
      • kobitkafeministka Re: Nabór przedszkola 2012 18.04.12, 12:44
        martishia7 napisała:

> Brat z bratową w tym roku ćwiczą combo - żłobek i przedszkole. Trzymam za nich
        > mocno kciuki, chociaż myślę, że szanse mają poniżej głębokości Rowu Mariańskieg
        > o.
        Dlaczego mają takie marne szanse?
        oczywiście ,że rodzice pracujący maja szanse (teoretcznie)chodzi mi o to że coraz więcej jest związków nieformalnych więc dzieci z takicha związków jest także coraz więcej i zabierają miejsca innym dzieciom bo jak wiadomo mama samotna ma pierwszeństwo.Dajcie znać jak u Was.Jaka już będą wyniki.Jestem ciekawa bo widzę co się dzieje.
        • martishia7 Re: Nabór przedszkola 2012 18.04.12, 12:50
          Bo startują w Warszawie, są małżeństwem, a jedyne za co mogą mieć punkty, to oboje rodziców pracujących i podatki płacone w Warszawie. Nadzieja w tym, że mieszkają na Żoliborzu (raczej dzielnica z mniejszą liczbą dzieci), ale niekoniecznie. W najbliższym im przedszkolu miały być 3 grupy dla 3-latków, ale będzie jedna, na 25 dzieci.
          • moleslaw Re: Nabór przedszkola 2012 18.04.12, 13:05
            Czekam do 12 godz. 23 kwietnia. Zobaczymy. Do żłobka się nie dostała mimo iż oboje pracowaliśmy stąd przymusowy wychowawczy.
          • ola Re: Nabór przedszkola 2012 18.04.12, 16:38
            Żoliborz w tym roku też zapchany. Desantem z Łomianek, Dziekanowa, Białołęki itd.
            W przedszkolu mojej starszej córki pani dyr. zaczęła odsyłac rodziców z wnioskami juz po 2 dniach rekrutacji, bo dostała coś powyżej 100 podań na 25 miejsc...
            • martishia7 Re: Nabór przedszkola 2012 19.04.12, 10:08
              Nie wykluczone, że o tym samym przedszkolu mowa smile Miały być trzy grupy dla 3-latków, stanęło na jednej z 25miejscami.
        • martishia7 Re: Nabór przedszkola 2012 19.04.12, 15:05
          Moje czarnowidztwo okazało się na szczęście wysoce nieuzasadnione, młody dostał się do przedszkola pierwszego wyboru, pod domem smile Alleluja!
          • isiaisia Re: Nabór przedszkola 2012 19.04.12, 16:03
            warszawa? ale tam jest napisane że dziecko jest ZAKWALIFIKOWANE co nie oznacza że jest PRZYJETE, lista PRZYJĘTYCH dzieci 27 kwietnie o 15
            jak było w zeszłych latach? czy zakwalifikowane dzieci sie przyjmowały wszystkie?
            ja + mąż, oboje pracujący, 1 dziecko zostało ZAKWALIFKOWANE do przyjęcia w przedszkolu 2 wyboru (szkoda ze nie 1 ale nie bede narzekać)
            • martishia7 Re: Nabór przedszkola 2012 19.04.12, 16:35
              Hmm, ale z tego co się orientuję, żeby dziecko zostało przyjęte, to musi zostać zakwalifikowane, oraz rodzice muszą do 25go potwierdzić (na piśmie?) wolę zapisania dziecka do przedszkola. Jeśli tego nie zrobią, to dziecko nie zostanie przyjęte, a miejsce się zwolni. Z jakichś powodów rodzic może oczywiście nie potwierdzić, ale co do zasady, raczej rodzice będą to robić. To jest taka w sumie formalność.
    • emila.dudek Re: Nabór przedszkola 2012 18.04.12, 13:10
      Czekamy na wyniki do ok 10 maja
      • ivaz Re: Nabór przedszkola 2012 18.04.12, 15:57
        jutro bedę wiedziała, ale szanse są niewielkie,mamy tylko 64pkt, zaś matki samotne 128, jedyna pociecha ze młoda jest z początku roku a z tego co słyszałam to wola przyjąć trzylatka z marca niz trzy latka z listopada.
        • misia_matysia Re: Nabór przedszkola 2012 18.04.12, 16:34
          u nas też jutro wyniki i z tego co ja słyszałam to nie ma znaczenia miesiąc urodzenia przy rekrutacji - pewnie każdej matce mówią to co chce usłyszeć smile
    • nitka111 Re: Nabór przedszkola 2012 18.04.12, 16:32
      Wprawdzie mój syn idzie do szkoły, ale dzisiaj zerknęłam na listę przyjętych w naszym przedszkolu, oprócz dzieci kontynuujących ( kontynuacja to deklaracja woli, więc nie ma możliwości się nie dostać, chyba, że ktoś specjalnie zgłosi, że przestał pracować - w co nie wierzę), dostało się ok 20 - 30 dzieci z punktacją 119, czyli jak wynika z kryteriów są to dzieci objęte obowiązkiem. Wygląda na to, że nie dostały się dzieci młodsze.... Były 3 grupy "0" czyli tych miejsc powinno być więcej...( chociaż fakt jedna w filii, a na filię była osobna lista i tam nie patrzyłam)

A tak przy okazji, przez cały rok słyszałam od jednych rodziców, jak to super było posłać córkę do szkoły jako 6-cio latkę, rodzice piali z zachwytu, po czym jak zauważyłam młodszą zostawili w zerówce przedszkolnej i nie posłali do szkoły - czyli jednak chyba nie tak super, uciekli po prostu z obawy przez kumulacją, a jeśli ktoś się z tej grupy nadaje w 100% do 1 klasy to właśnie ta dziewczynka.

Trzy lata temu syn został przyjęty z 42 punktami, czyli teraz nie miałby szans uncertain
      Odczuwam wieeelką ulgę, że mnie temat już nie dotyczy, ale Wam życzę powodzenia oczywiście.

wink dzieci mam dwoje , więc o emeryturę się nie martwię wink, poza tym obaj planują zostać sławnymi piłkarzami, więc będzie ich stać na rodziców tongue_out
    • woman_in_love pierwszeństwo powinne mieć osoby płacące podatki, 18.04.12, 16:55
      które wniosły pewien wkład finansowy do skarbu państwa oraz rodzice dzieci niepowodujących kłopotów. Reszcie pomagać w miarę możliwości i w ograniczonym stopniu.
      • fifiriffi Re: pierwszeństwo powinne mieć osoby płacące poda 18.04.12, 16:58
        woman_in_love napisała:

> które wniosły pewien wkład finansowy do skarbu państwa oraz rodzice dzieci niep
        > owodujących kłopotów.
        Reszcie pomagać w miarę możliwości i w ograniczonym stopn
        > iu.

Ale że jak?big_grin
        • woman_in_love Re: pierwszeństwo powinne mieć osoby płacące poda 19.04.12, 11:55
          zajmij się sprzątaniem kościoła, a nie komentowaniem jak nic nie rozumiesz
          • fifiriffi Re: pierwszeństwo powinne mieć osoby płacące poda 19.04.12, 12:18
            No pacz pani...jakaś ty mundra.big_grin
            A przpepraszam...?Dlaczego akurat ja mam sprzątac kościół???surprised
            big_grin big_grin big_grin
      • jowitka345 Re: pierwszeństwo powinne mieć osoby płacące poda 19.04.12, 12:00
        ja też nie rozumiem co miałas na myśli.... nasuwa mi się myśl, że jesteś uprzedzona np do dzieci niepełnosprawnych które same z siebie są " problemowe"confused
        • woman_in_love Re: pierwszeństwo powinne mieć osoby płacące poda 19.04.12, 12:46
          przedszkola i szkoły są obecnie opanowane przez różne agresywne i nadpobudliwe dzieci dysfunkcyjne. Co chwila słychać o takich milusińskich przedszkolakach terroryzujących otoczenie, albo troszkę starszych. Jestem jak najbardziej uprzedzona do takich dzieci, bo nie chcę żeby moje było ich ofiarą. Miejsce takich dzieci powinno być w przedszkolach specjalnych lub domu.
          • jowitka345 Re: pierwszeństwo powinne mieć osoby płacące poda 19.04.12, 13:12
            wrzucasz wszystkich do jednego worka... są dzieci niepełnosprawne bo mają np astmę, cukrzycę lub urodziły się z wadą która po korektach jest niwelowana, natomiast zostają widoczne ślady, nie są to dzieci upośledzone umysłowo ani nawet fizycznie one też nie powinny chodzić do zwykłego przedszkola bo są w jakimś stopniu problemowe???
            Tolerancja o której tutaj piszecie istnieje tylko w teorii...
          • wjw2 Re: pierwszeństwo powinne mieć osoby płacące poda 19.04.12, 13:16
            > dzieci dysfunkcyjne. Co chwila słychać o takich milusińskich przedszkolakach te
            > rroryzujących otoczenie, albo troszkę starszych. Jestem jak najbardziej uprzedz
            > ona do takich dzieci, bo nie chcę żeby moje było ich ofiarą. Miejsce takich dzi
            > eci powinno być w przedszkolach specjalnych lub domu

Życie jest przewrotne, zatem powściągnij swą buzię, bo sama nie wiesz co los przyniesie Tobie i Twojemu dziecku.
            • to_ja_tola o własnie.... 19.04.12, 15:45
              Amen
            • woman_in_love Re: pierwszeństwo powinne mieć osoby płacące poda 19.04.12, 16:40
              chciałabyś, na szczęście nie jestem w razie czego typem matki Januszka
    • edelstein Re: Nabór przedszkola 2012 18.04.12, 16:59
      Dostal sie,jestem samotna,niepracujacasmile kocham ten kraj!
      • fifiriffi Re: Nabór przedszkola 2012 19.04.12, 12:19
        edelstein napisała:

> Dostal sie,jestem samotna,niepracujacasmile kocham ten kraj!

Edel ale ty w PL?mieszkasz???surprised
        • edelstein Re: Nabór przedszkola 2012 19.04.12, 13:34
          Nie,ale chce pokazac,ze miejsce w przedszkolu nie powinno byc uzaleznione od rodzicow,ich stanu cywilnego i pracy.Kazde dziecko powinno miec miejsce od 3roku zycia.
    • kobitkafeministka Re: Nabór przedszkola 2012 19.04.12, 10:02
      puk,puk i jak tam u was?znane już wyniki?
      • tempera_tura Re: Nabór przedszkola 2012 19.04.12, 10:30
        od 15 beda w wawie
        • epiphany Re: Nabór przedszkola 2012 19.04.12, 13:43
          Już są.
      • moofka Re: Nabór przedszkola 2012 19.04.12, 12:50
        no a ty co wymyslilas dla swojego trzylatka na ten rok?
        • kobitkafeministka Re: Nabór przedszkola 2012 19.04.12, 13:02
          ja??Jestem jeszcze w tak dobrej sytuacji że moi rodzice i rodzice mojego T.Ż zaproponowali że wszyscy będziemy się składać co miesiąc na prywatne przedszkole dla mojej H.więc tak będzie...zapisana juz jest ale to i tak z językiem na brodzie bo miejsca na wykończeniu..Nie mam innego wyjścia.Dobrze że rodzice chcą i moga pomóc..
          • moofka Re: Nabór przedszkola 2012 19.04.12, 14:37
            no to super, na pewno z opieki bedziesz zadowolona
            drogie to twoje przedszkole?
            duzo drozej od publicznych?
            • kobitkafeministka Re: Nabór przedszkola 2012 19.04.12, 14:45
              moofka napisała:

> no to super, na pewno z opieki bedziesz zadowolona
              > drogie to twoje przedszkole?
              > duzo drozej od publicznych?

z tego co wiem państwowe to koszt ok 250-300 zl a tam będzie ok 600 zl -jest różnica-no ale do niczego już sie nie dopłaca-basen,przedstawienia ,wycieczki,artykuły plastyczne itd.Ja bardzo się cieszę ,że mam możliwość posłania dziecka mimo wszytko do przedszkola,że mam pomoc.Naprawdę współczuję tym co takiej możliwości nie mają i zastanawiają się co robić.Mam takie osoby w najbliższym otoczeniu.Smutno mi przez to.Nie rozumiem tego wszystkiego.Jeżeli kobiecie-rozwódzce z 2ką dzieci kobiecie pracującej nie przyjmuje się malucha do przedszkola to coś jest nie tak...sad
              • moofka Re: Nabór przedszkola 2012 19.04.12, 14:57
                Jeżeli kobiecie-rozwódzce z
                > 2ką dzieci kobiecie pracującej nie przyjmuje się malucha do przedszkola to coś
                > jest nie tak...sad

no wlasnie sciema z tymi samotnymi tez (co twoja znajoma zrobi w tej sytuacji? moze by do organu nadzorujacego uderzyc?)
                w duzych miastach jest ten system punktowy i wszystko jest jasne
                w malych po prostu przyjmuja kogo chca i nie wiadomo wg jakiego klucza
                mi nie przyjeli pomimo ze oboje pracujemy dziecka w rejonie
                jednoczesnie do tego samego przedskzola chodza dzieci niepracujacy, albo z innych miejscowosci
                granda za publiczne pieniadze
                a bezczelna dyrektorka mowi mozna odwolania pisac i tak bedzie domowa
                bo ja po prostu nie mam miejsc
                i rąsie rozklada
                ale tak jak mowisz
                w takim wypadku prywatne jest duzo lepszym wyjsciem
                dla dziecka, dla was
                ja przerabialam starsze dziecko w publicznym przedszkolu
                i mam porownanie, nawet jezeli jest troche drozej
                to jest to koszt uzasadniony
                • kobitkafeministka Re: Nabór przedszkola 2012 19.04.12, 15:54
                  moofka-znajoma była u p.Dyrektor zalała się łzami i dostała zapewnienie że mały zostanie przyjęty jako 33w grupie.U nas chyba nie obiowiązuje punktacja.Myślę że tutaj liczą sie Znajmości!!to małe miasto 40 tyś mieszk.bez znajomości wszędzie ani ruszuncertain
                  • moofka Re: Nabór przedszkola 2012 19.04.12, 16:11
                    kobitko,

czy ty tylko do jednego przedszkola skladalas?
                    • kobitkafeministka Re: Nabór przedszkola 2012 19.04.12, 16:16
                      nie do trzech na jakieś 8 w mieście...ale i tak mnie straszono że jak się dowiedzą że złożylam do więcej niz jednego to z automatu mnie odrzucą...chore..tutaj zbierają sie dyrektorki ze wszytkich przedszkoli ktos tam jeszcze i wybieraja podania do przyjecia i odrzucenia.A jak jest tam gdzie mieszkasz?
                      • moofka Re: Nabór przedszkola 2012 19.04.12, 18:13
                        a wiesz, ze bardzo podobnie wink
                        we wszystkich trzech cie odrzucili - w szoku jestem
                        ja do jednego pisalam
    • misia_matysia Re: Nabór przedszkola 2012 19.04.12, 14:04
      Dostaliśmy się smile - wprawdzie do ostatniego (10) przedszkola z listy. Punkty za oboje pracujących rodziców i podatki w Warszawie.
      • kobitkafeministka Re: Nabór przedszkola 2012 19.04.12, 14:14
        misia_matysia napisała:

> Dostaliśmy się smile - wprawdzie do ostatniego (10) przedszkola z listy. Punkty z
        > a oboje pracujących rodziców i podatki w Warszawie.

Gratuluję!Cieszę się razem z Tobąsmilew Warszawie można było składac wnioski aż do 10 przedszkoli na raz??tak jest w takich wielkich miastach?
        • misia_matysia Re: Nabór przedszkola 2012 19.04.12, 14:16
          Dzięki. Jestem przeszczęśliwa smile Nie wiem do ilu można składać - ja wpisałam 10
          • czerwcoweszczescie Re: Nabór przedszkola 2012 23.04.12, 15:12
            moja się dostała, dzisiaj byłam sprawdzić, jestem szczęśliwa córa też, Poznań smile
    • ivaz Moja się dostał jupi!!! 19.04.12, 14:39
      Własnie dostałam maila, że moje dziecko zostało zakwalifikowane do przedszkola (Warszawa) hurrra, i nie jestem samotna matka smile
      • ivaz Re: Moja się dostał jupi!!! 19.04.12, 14:41
        dodam jeszcze ze do tego którego chciałam, mąż kiedyś też tam chodził smile
        • kiszczynska Re: Moja się dostał jupi!!! 19.04.12, 15:08
          ja lwasnie ostala maila ze lbizniaki dostaly sie do oddzialu przedskzolnego, a mldodszy do p[rzedskzola

tak-skorzystalam z smaortności swoje oficjalniej
          smile
    • kufferrek Re: Nabór przedszkola 2012 19.04.12, 15:14
      U mnie oboje się dostali.
      Młodsze do trzylatków ( ale to był prawie pewniak - punkty za pracujących, podatki w Warszawie i miejsce się zwalniało po starszym dziecku - trafi do tej samej grupy co chodziło starsze dziecko)
      Starsze dziecko dostało się do zerówki ( i tu miałam stracha bo przy szkole podstawowej było tylko 50 miejsc), ale udało się. Chodzi tam gdzie chodził mąż jako uczeń. Ulga smile
    • kobitkafeministka Re: Nabór przedszkola 2012 19.04.12, 17:36
      na forum przedszkole widzę że są już znane wyniki z warszawy i chyba jest ok.większość zadowolonychsmilemoże ja przesadzam że w tym roku jakiś pogrom...temperatura widzę że wam sie nie udałosad
    • kobitkafeministka macie plan B? 20.04.12, 10:34
      do tych których dzieci się nie dostały..macie jakiś plan co teraz?
      • 18_lipcowa1 Re: macie plan B? 23.04.12, 21:21
        odwołanie, wykorzystanie znajomosci, szukanie wolnych miejsc gdzie indziej, prywatne przedszkole, zajscie w ciążę i l4 , dziadki+ my

jakos to bedzie- chociaz marzylam o przedszkolu
    • ivaz to się pochwaliłam przedwcześnie :-( 23.04.12, 19:31
      Parę postów wyżej napisałam, że córka dostała sie do przedszkola, dzisiaj poleciałam zanieść potwierdzeniem woli i dowiedziałam się ze młoda dopiero sie zakwalifikowała, a czy się dostanie to będę wiedziała dopiero w piątek, ale raczej nie bo na liście zakwalifikowanych jest 80 -ro dzieci a miejsc tylko 25 więc raczej dziecko rodziców pracujących i płącących podatki jest na szarym końcu w punktacji.
      • isiaisia Re: to się pochwaliłam przedwcześnie :-( 23.04.12, 21:10
        masz na mysli warszawe? moja mała tez została zakwalifikowana, zaniosłam potwierdzenie woli czy jak to sie tam zwie i podpytywałam czy to juz znaczy że mała jest przyjęta? miła pani powiedziała że w zasadzie tak, że to formalnosc i dała mi formularz w którym mam umiescic kto bedzie dziecko odbierał, nr dowodu osobistego i takie tam
    • lidia341 Re: Nabór przedszkola 2012 23.04.12, 22:30
      U nas przyjęto wszystkie dzieci a nawet są miejsca do 3 latków, ale to lubelskie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka