Dodaj do ulubionych

śpij misiu, lulaj

26.04.12, 15:43
deser.pl/deser/1,111858,11618102,__Fakt___ujawnil_SMS_y_Agenta_Tomka_do_Sawickiej_.html
Obserwuj wątek
    • sadosia75 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 15:46
      ten facet jest odrażający. siedzi sobie teraz w ławie sejmowej z tym swoim uśmieszkiem...
      odrażający typ.
      • nabakier Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 17:39
        Prostytut, tyle że legalny. I w PIS-ie. Dobre, nie?
        • sadosia75 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 19:23
          Widziałaś te jego uśmieszki? jak siedzi sobie obok Jarosława i puszcza te swoje minki...
          No normalnie nienormalnie faceta nie trawię.
          Faktycznie jak prostytut. A, że w PiSie? Pff tajemnicą poliszynela jest to, że u nich to bardzo kolorowo jest więc prostytut to pikuś.
    • lola211 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 15:50
      Zenada pełna.Stara baba, a zachowywala sie jak podjarana nastolatka.Uwierzyla w te bujdy,az milo.
    • marzeka1 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 15:56
      Facet żenada, no patrzę i patrzę i zobaczyć nie mogę, JAK taki paw jak pan Tomek może się podobać? A ona łykać taki kit.
      • toxicity1 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 16:02
        Na jej miejscu chyba bym się ...
    • anika772 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 16:09
      Biedna, naiwna kobieta, prawdopodobnie przeżywa obecnie największe upokorzenie w życiu.
      A ten #$#%&^*%$@# siedzi w sejmowej ławie, nie do wiary.
      • nabakier Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 17:39
        Też mi jej żal. I cokolwiek zrobiła w sensie korupcyjnym, to TEN wymiar sprawy nie powinien być upubliczniany. Tak, wiem, naiwna jestem.
        Jaranie się czyimś upokorzeniem mnie obrzydza.
      • iuscogens Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 17:40
        Przypominam, że ta biedna, naiwna kobieta chciała kręcić lody w szpitalach, na prywatyzacji służby zdrowia. Przypominam również, że nie została wybrana na chybił trafił, żeby ją skompromitować, ale akcja zaczęła się bo pani wcześniej zacytuję Komisję Naciskową (POwską) "wyrażała rozmaite oczekiwania materialne z zakresu pośrednictwa w obrocie nieruchomościami". Sama akcja choć budzi wg mnie uzasadnione wątpliwości natury moralnej została uznana przez sąd za prawidłową, nie było nadużyć. To nie agentowi Tomkowi grozi 5 lat wiezienia tylko tej biednej pani. Warto przeczytać za co. Ja wiem, że mit biednej, uwiedzionej Sawickiej jest w narodzie wiecznie żywy, tak samo jak mit pijanego Błasika. Ech...
        Inna sprawa, że agent Tomek to chodzący kicz i tandeta. Niemniej współczuć tej kobiecie to dość dziwne. Naprawdę takie wzruszający jest żywot skorumpowanego urzędnika?? Wszystkim łapówkarzom tak współczujesz czy to kwestia popłakania się w tv??
        Tak z ciekawości pytam.
        • fifiriffi Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 17:48
          Tu jest po prostu tylko kwestia zrozumienia kobiety upokorzonej.I tyle.
          • iuscogens Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 17:57
            Sawicka zdradziła męża z chodzącą tandetą i do tego brała łapówki, chciała ustawiać przetargi, nakłaniała do korupcji. Z opcji "ja, biedna uwiedziona" zrobiła swoją linię obrony. Skuteczną jak widać. Ja zrozumienie czuję dla innych osób.
            • nanuk24 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 18:54
              hehe juz widze ematki uzalajace sie nad upokorzonym, zdradzajacym swoja zone mezemtongue_out
            • a.va Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 19:02
              Ius, ale nie rozumiesz, że można potępiać czyjeś zachowanie, a jednocześnie czuć litość dla tego kogoś? Po prostu po ludzku mi jej żal, bo upokorzenie przeżywa potężne. A karę za swoje przekręty (jeśli były) tak czy siak poniesie, jak mniemam, nie trzeba jej już dokopywać publikowaniem sms-ów tego bawidamka.
              • iuscogens Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 19:11
                Jasne, że można, ale ja absolutnie nie czuję do niej współczucia. Smsy oczywiście nie powinny być publikowane, zgadzam się, tylko kto je w ogóle opublikował, skąd gazeta miała do nich dostęp? Ja bym nie była zdziwiona jakby to była sama Sawicka, żeby wzbudzić właśnie litość. Tak samo jak była z tą płaczliwą konferencją. Z tym, że to moje podejrzenia i mój wrodzony cynizm. Ja naprawdę nie jestem za publicznym dokopywaniem, ale nie przemawia do mnie wizja ten biednej i skrzywdzonej niewiasty.
            • marychna31 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 21:56
              To nie było tak czarno-biało (jak zawsze w życiu zresztą). Kobieta miała kryzys w małżeństwie, o czym parę osób wiedziało a CBA tą wiedzę właśnie w taki sposób wykorzystało: podsuwając jej żigolaka. Jeśli Sawicką mąż zdradzał, czuła się niedowartościowana to taki narzucający się amant nie musiał się bardzo wysilać.
        • anika772 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 19:06
          Ok, doprecyzuję. Jest mi jej zwyczajnie po ludzku żal, bo naprawdę rozmiar jej upokorzenia jest ogromny. Skorumpowanej urzędniczki nie żal mi w najmniejszym stopniu i powinna oczywiście ponieść wszelkie konsekwencje.
          • iwoniaw Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 19:12
            No otóż to - konsekwencje prawne za korupcję ponieść powinna i nikt tu nie żałuje jej, że się jej przekręt nie udał, ale publikacja smsów - jakby nie patrzeć - intymnych to inna kwestia. Stara prawda, że nic tak nie plami kobiety, jak atrament (tu w odsłonie elektornicznej).
            • iuscogens Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 19:21
              Ale zwróć uwagę, że mnóstwo osób uważa, że ona przed całą akcją była niewinną liliją, którą zdemoralizował zły agent Tomek i ona tak z miłości do niego się skorumpowała. I dlatego jej żałują. Tylko nijak to ma się do rzeczywistości.
        • kali_pso Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 19:24

Nie widzę nic dziwnego w tym, że się współczuje kobiecie, której uczucia podeptano, która była zabawką w zagrywce miłsnej, którą oszukano i wykorzystano.
          Gdyby zastaawiono na nią zwykła prowokację, ok. Ale to, co zrobiono to przekroczenie granc przyzwoitości. Odziel korupcję od romansu- byłabyś zadowolona gdyby tym z kim romansowałaś żyła cała Polska? Jeśli patrzysz na to całościowo nie zobaczysz dramatu tej kobiety. To owszem jakaś metoda, ale nie pisz wtedy, że " to dziwne", bo jak spojrzysz na nią jak na człowieka, kobietę to inaczej to wygląda niz jak patrzy się na skorumpowaną posłankę.
          • iuscogens Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 19:31
            No ja patrzę całościowo. W kwestii emocjonalnej bardziej mi żal jej zdradzonego męża, że cały kraj, wszyscy znajomi, rodzina dowiedzieli się go, że go z takim agentem Tomkiem zdradziła. To jest dopiero upokarzające. Mnie by bardziej ruszyło, jakby cały kraj dowiedział się, że mąż zdradził mnie z taką chodzącą tandetą.
    • a.va Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 16:17
      Strasznie mi szkoda tej kobiety. Dała się złapać na lep podrywacza - nie ona pierwsza, nie ostatnia - i nie dość, że z miłości nici, to jeszcze sprawa sądowa i upokorzenie w mediach.
    • gazeta_mi_placi Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 16:18
      Żal mi tej Pani.
      Ona jest mężatką?
      • demodee Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 17:03
        A mnie wcale nie jest żal.

Urzędniczka państwowa, która dała się skorumpować według Was zasługuje za litość?

A gdyby to nie był polski agent, tylko agent obcego wywiadu i pani sprzedałaby mu jakieś tajemnice wojskowe, co by nas wszystkich naraziło na niebezpieczeństwo?
      • toxicity1 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 17:07
        gazeta_mi_placi napisała:

> Żal mi tej Pani.
        > Ona jest mężatką?

Wtedy mążatką była...
        Teraz ... wątpię.
    • fifiriffi Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 17:43
      Beznadziejne jest to ujawnienie sms ów...Nawet jeżeli to pic na wodę,niepotrzebnie teraz to pokazują.Pewnie jak każda kobieta się zakochała/zauroczyła i pisała takie smsy jak pisała....
    • triss_merigold6 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 17:57
      Agent Tomek to kwintesencja harlequinowskiego kiczu i zapewne dlatego jego adoracja została łyknięta przez umiarkowanie atrakcyjną kobietę w średnim wieku przeżywającą kryzys małżeński.

Skądinąd obstawiam, że lekkim twistem agenta Tomka łyknęłaby przynajmniej 1/3 ematek, które mają deficyt adoracji, komplementów i zainteresowania w domu. Skądś się biorą idiotki zaangażowane w internetowe czy sms-owe znajomości, w jakieś wirtualne zwierzenia czy poszukiwania byłych na NK czy fb.
      • nabakier Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 18:18
        A skąd się biorą "idiotki" dające się wyrywać w realu? Zapomniałaś o sobie, Triss? Co za różnica- że dały się poderwać w knajpie czy forum internetowym?
        I czego TY TERAZ szukasz w necie? Nie masz znajomych w realu do pogadania?
        Weź się stuknij w łepetynę- albo masz nie po kolei w głowie albo jesteś zakłamana do cna. Krytykujesz coś, co SAMA TERAZ ROBISZ.
        • triss_merigold6 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 18:25
          No zasadniczą różnicę widzę między poznaniem faceta w knajpie/przez znajomych/w pracy, a długą i wylewną korespondencją bez obejrzenia owego faceta na własne oczy - a takich przypadków jest multum.
          Czego szukam w necie? Rozrywki. Nigdy tą drogą nie poznawałam panów i nie zamierzam.

Sugerujesz, że pisanie na forum ematka jest identyczne z wysyłaniem rzewnych sms-ów panu o urodzie z lekka małomiasteczkowo-fryzjerskiej?
          • rosapulchra-0 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 18:38
            Pani Sawicka poznała agenta Tomka przez jakieś strony randkowe??
            • triss_merigold6 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 18:45
              Nie. Na kursie.
              Dobrze, spróbuję powoli: twierdzę, że skoro są biedne kretynki zakochujące się w bytach wyłącznie wirtualnych i prowadzące z nimi ożywioną i namiętną korespondencję, to tym bardziej jest wiele znudzonych i umiarkowanie atrakcyjnych kobiet, które zainteresowałyby się panem w typie agenta Tomka.
              W zasadzie każdym by się zainteresowały byle prawił komplementy i stosował najbanalniejsze uwodzicielskie chwyty - bo w domu tego nie mają od lat i czują się przez mężów traktowane jak gadające mopy.
              • rosapulchra-0 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 18:56
                A jaki to ma związek z panią Sawicką i agentem Tomkiem?
          • nabakier Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 18:46
            No i co z tego, że Ty nie szukasz tu a szukasz (czy szukałaś) tam? Skoro dla Ciebie tu czy tam to tylko rozrywka.
            Przynajmniej kobieta nawiązała uczuciową relację, a nie puszczała się DLA ROZRYWKI.

Uroda kogokolwiek nie ma tu nic do rzeczy. Tak jak sms-y. Sms-y, forum, kolacja w knajpie- wszystko jest dla ludzi. Zwracam Ci uwagę, że piętnujesz coś, co sama robisz. Przy okazji wyśmiewając coś, na co Cię nie stać - ZAANGAŻOWANIE uczuciowe. Nie każdy ma sprawy związkowo-seksualne zestrukturyzowane na poziomie bodźców fizjologicznych, jak TY, niektórzy mają to zespole z uczuciami wyższymi-choćby i najtandetniejszymi, ale jednak.
            I po stokroć wolę poziom nieszczęsnej historii pani B.S, niż poziom ff, który nam tu nie jednokroć w opisach serwowałaś.
          • a.va Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 18:50
            triss_merigold6 napisała:

> No zasadniczą różnicę widzę między poznaniem faceta w knajpie/przez znajomych/w
            > pracy, a długą i wylewną korespondencją bez obejrzenia owego faceta na własne
            > oczy - a takich przypadków jest multum.

No ja jestem takim przypadkiem, poznałam mojego partnera przez net i zanim się umówiłam, to trochę pokorespondowaliśmy, bo przecież nie będę inwestować czasu w randkę w ciemno, trza najpierw rozpoznać, czy facet ma coś do powiedzenia, a dopiero potem się umawiać.

Agent Tomek akurat nie miał nic do powiedzenia, ale to już sprawa pani Sawickiej, co ją kręci big_grin
        • rosapulchra-0 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 18:33
          O, widzę, że mnie ubiegłaś big_grin
          • triss_merigold6 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 18:39
            Masz takie internetowe doświadczenia z panami udającymi zakochanych, Rosa? Podziel się, chętnie poczytam. D
            • rosapulchra-0 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 18:55
              Raczej odnoszę się do twoich słów: jego adoracja została łyknięta przez umiarkowanie atrakcyjną kobietę w średnim wieku przeżywającą kryzys małżeński.
              Z tego, co się chwaliłaś wielokrotnie, to też łyknęłaś podobną adorację jako mężatka. Mylę się?
              • iwoniaw Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 19:08
                No tylko póki co adorator Triss nie ujawnia sms-ów w brukowcach i nie deklaruje publicznie, że tylko symulował chęć romansu, bo w ogóle to ciężka i nieprzyjemna praca operacyjna była - jak dla mnie różnica kardynalna.
                • nabakier Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 19:23
                  Bo miała szczęście, że nie trafiła na politycznego prostytuta. A mogła.
                  Winienie B.S, że dała się złapać onemu prostytutowi, to jak winienie kobiety, że została zgwałcona, bo się umówiła na randkę, albo- co gorsze- bo się zakochała.
                  • lola211 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 19:31
                    Przede wszystkim facet Triss nie jest od niej mlodszy o lat 12, a ona nie ma lat 48.Srednio atrakcyjnej, w wieku menopauzalnym kobiecie nie przyszlo do glowy, ze cos tu jest nie halo?
                    Ona pewnie myslala, ze jest taka pociagajaca jako kobieta sukcesu, normalnie łamaczka meskich serc.
                    • kali_pso Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 19:35

Zakochała się pewnie. To zdaje się nie jest stan w którym zachowuje się trzeźwy osąd sytuacji?
                      • lola211 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 19:52
                        Zakochac sie w takim facecie to moze pensjonarka, a nie dojrzala babka, ktorej od razu po pierwszych umizgach kolesia powinna zapalic sie ostrzegawcza lampka.
                        • kali_pso Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 20:03

Osoba spragniona czułości i uczucia nie jest zdolna często do takiego realizmu i obiektywizmu
                          I nie idzie o jej błędne przekonanie o własnej atrakcyjności, co starasz się tutaj wmówić tylko o poczucie samotności, które zostaje zaspokojone przez relacje z mężczyzną.

"Nihilizm to poza, a nie doktryna. Proszę spróbowac postawic świeczkę pod jądrami nihilisty, a przekona się pan, jak prędko zobaczy światło egzystencji"

Andreas Corelli
                          • lola211 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 20:12
                            To dotyczy tylko niektórych,specyficznych kobiet.Trzeba naprawde sporej dawki naiwnosci by łyknac ckliwe gadki.
                        • nabakier Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 21:39
                          A to osoby bardziej wiekowe nie mogą się zakochiwać? Żartujesz?
                          • lola211 Re: śpij misiu, lulaj 27.04.12, 22:01
                            No alez moga.Tylko jakby powinny miec ciut wiecej w glowie niz mlode siksy, nie znajace zycia.I nie łykac jak pelikan glodnych kawałkow.
                    • nabakier Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 19:35
                      No i co z tego, że była od niego starsza? I co ma do tego wiek menopauzalny??? OMG
                      • lola211 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 19:50
                        Nie no nic, absolutnie.Wszak oczywistoscia jest, ze 36 latkowie nagminnie interesuja sie 48 latkami, zwlaszcza malo urodziwymi.Absurd naprawde ma swoje granice.Co ten przypadek calkowicie potwierdza.
                        • antyideal Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 19:57
                          48lat poslanka Sawicka ma teraz, tamta sprawa rozegrala sie z 5 lat temu, gwoli scxislosci.
                          Kobieta tuz po 40tce nie szykuje sie jeszcze do trumny.
                          • lola211 Re: śpij misiu, lulaj 27.04.12, 22:01
                            A on caly czas 12 lat mniej.
                        • nabakier Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 21:40
                          No a jak nie jest oczywistością, to co z tego? Nie mogło się wydarzyć, bo nie było oczywiste?
                    • rosapulchra-0 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 19:41
                      Lola, nie przeginaj. Sama znam co najmniej kilka kobiet, które są starsze od swoich partnerów od 6 do 18 lat. I zapewniam cię, że nie poznały ich przez internet, ani w wieku niemenopauzalnym.
                      • lola211 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 19:54
                        A kazdy z nich ma aparycje agenta Tomka oczywiscie.
                        • sadosia75 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 20:03
                          Nie no... Agent Tomek jest jeden jedyny w swoim rodzaju. Na szczęście..
                        • rosapulchra-0 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 20:10
                          No niektórym to agent Tomek do pięt nie dorasta pod względem aparycji.
                        • jowita771 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 21:43
                          > A kazdy z nich ma aparycje agenta Tomka oczywiscie.

Ale, że co? Agent Tomek jest atrakcyjny? Nie żartuj.
                          Wygląda zupełnie, jak mój kolega, którego wszystkie moje koleżanki i ja spuściłyśmy na drzewo. Zgodnie twierdziłyśmy, że oblech.
                          • iuscogens Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 21:47
                            No pani Sawickiej się spodobał.
                            • nabakier Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 22:09
                              I dlatego, że się jej spodobał, to powinna zostać upokorzona. Tak?
                          • lola211 Re: śpij misiu, lulaj 27.04.12, 22:03
                            Jest atrakcyjniejszy niz polowa partnerów na forum ematka.Ja wiem, ze tu najprzystojniejszy koles bedzie zaledwie taki sobie, no ale w realu to inaczej wyglada.
      • rosapulchra-0 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 18:27
        Zapomniał wół jak cielęciem był suspicious
      • kali_pso Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 19:14

Dokładnie - nie widzę nic dziwnego w tym, że Sawicka złapała się na bajer pana agenta- kobieta zdaje się nie miała udanego związku- a facet miał bajer, tutaj komplemencik, kwiatek, wino...nie ona jedna by mu dała wszystko co chciał..oczwyiście nie ematki, one przecież sa ponad to, to o nie facie zabiegają, im nie zależy...pisze o innych zaniedbanych kobietach po 40-tcewinkP
      • kub-ma Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 19:53
        No tak, oczywiście. Winne są kobiety, te naiwne i łatwowierne. Nie ci co oszukują.
        • nabakier Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 21:36
          Zwłaszcza te starsze, brzydsze i nieszczęśliwe w małżeństwie.
          Jak się jest młodą, ładną i wyrachowaną, to wszystko uchodzi.
          No i oczywiście agentowi to uchodzi- wszak to 'tylko" praca.
          Obrzydliwe.
      • fifiriffi Re: śpij misiu, lulaj 27.04.12, 18:48
        triss_merigold6 napisała:

> Skądinąd obstawiam, że lekkim twistem agenta Tomka łyknęłaby przynajmniej 1/3 e
        > matek, które mają deficyt adoracji, komplementów i zainteresowania w domu. Skąd
        > ś się biorą idiotki zaangażowane w internetowe czy sms-owe znajomości, w jakieś
        > wirtualne zwierzenia czy poszukiwania byłych na NK czy fb.

No nie?smile
    • kol.3 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 19:07
      Nie żal mi tej kobiety bo jest głupia, bezczelna i skorumpowana. Uważała że będzie jako posłanka trząść całą Polską, nie ukrywała tego. Facet mi się nie podoba, ale jeśli przeleciał ją w ramach obowiązków służbowych, to powinien dostać dodatek za pracę w trudnych warunkach.
      Wyjątkowo odrażająca historia.
      • jowita771 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 21:45
        Jeśli ja przeleciał, to na pewno dostał za to kasę. W końcu to prostytut.
        • kol.3 Re: śpij misiu, lulaj 27.04.12, 18:39
          Ale trudne warunki były.
    • kali_pso Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 19:10

Zawsze było mi żal Sawickiej w tej sprawie- bo widziałam jej łzy.
      Nie widziałam natomiast łez w oczach Agenta Tomka- tylko ironiczny uśmieszek na twarzy i durne komenatrze słyszałam do dziennikarzy. Nie jest już agentem- gdyby to, co zrobił uwierało mu chociaz trochę, stać byłoby go na powiedzenie "przepraszam", ale ten gnój rozkochał w sobie tę kobietę i ma to w dupie dzisiaj, że wystawił ją na pośmiewisko, że lud będzie sobie twarze wycierał ckliwymi smsami i rży pewnie w duchu w sejmowej ławie. Żenujący koleś.
      • kol.3 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 19:36
        Pani się popłakała jak się mleko wylało.
      • kub-ma Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 19:56
        I w majestacie prawa się mu tak działało. Niestety
        • marzeka1 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 20:08
          Jeśli się nie mylę (czytałam kiedyś o tym) Stasi miało wyszkolonych agentów właśnie w uwodzeniu kobiet, przez które mogli dotrzeć do upragnionych materiałów/ludzi- mieli spore sukcesy.
          • kali_pso Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 20:13

W sumie oczywiste- czynnik ludzki zawodzi najczęściej- kobiety zajmujące się zawodowo uwodzeniem i wyciaganiem info, też zapewne istnieją- obrzydliwe to jest i tyle.
            • marzeka1 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 20:16
              kali_pso napisała:

>
              > W sumie oczywiste- czynnik ludzki zawodzi najczęściej- kobiety zajmujące się za
              > wodowo uwodzeniem i wyciaganiem info, też zapewne istnieją- obrzydliwe to jest
              > i tyle.

- ale jest, a facet był agentem- być może takie coś "wliczone" było w koszta; tyle że facet odstręczający jako mężczyzna przeokrutnie.
              • kali_pso Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 20:22

..jeśli uwodzenie i wykorzystywanie kobiet, sypianie z nimi ona ma wliczone w koszta to musi być wyjątkowo pozbawionym skrupułów typkiem...i to jest odstręczające...nie wueirzyłabym komuś takiemu, wiedząc co robił w swoim życiu..
                • marzeka1 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 20:24
                  Cóż, praca agenta ze skrupułami i przejmowaniem się Dekalogiem specjalnie mi się nie kojarzy- z makiawelicznym "cel uświęca środki"- już bardziej.
                  • kali_pso Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 20:39

No tak, ale pewnie nie wszyscy mają te same " obowiązki"wink
                    Urządzanie prowokacji w urzędzie w Pcimiu Dolnym, coby wójta na sprzedaży drzewa z lasu przyłapać itp. a uwodzenie, wykorzystywanie, sypianie z ludzmi dla osiągnięcia celu to dla mnie różnica. Nie wszyscy na to się zapewne decydują i nie sądzę też że brak odpowiedniej aparycji jest jedynym motywem...tu jednak trzeba mieć w sobie sporo draństwa...tak myślę
                    • kali_pso I dodam 26.04.12, 20:43

...że teraz wszyscy wiemy czym agent tomek parał się w przeszłości- to, że kiedyś mu Sawicka czy inna uwierzyła nie dziwi mnie, nie wiedziały kim jest przecież...ciekawe czy teraz łatwo mu się nawiązuje relacje...mnie by jego przeszłość jednak przeszkadzała...
                • iuscogens Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 20:26
                  kali-pso a ty myślisz, że jak działają służby specjalne?? One mają być skuteczne a nie moralne. Agent Tomek zapewne skrupułów nie ma, nie wygląda na takiego, który ma jakąś głębszą refleksję.
                  • jowita771 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 21:51
                    Agent Tomek zapewne skrupułów nie ma, nie wygląda na takiego,
                    > który ma jakąś głębszą refleksję.

To fakt, gęba nieskażona myślą.
                • iuscogens Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 20:31
                  Mi piszesz, że trzeba oddzielić romans od korupcji. To ty oddziel pracę od romansu. Nie patrz tak całościowo suspicious
                  • triss_merigold6 Jaki romans?! 26.04.12, 20:47
                    Jaki romans?! Toż agent Tomek jej nawet nie puknął. Zadurzenie się po boskim seksie jeszcze byłoby zrozumiałe, a tutaj była posłanka nie użyła. Cała akcja sprowadzała się do gestów, bajeru, kawek, kwiatków i jakiegoś tańca. Tym bardziej idiotyczne.
                    • nabakier Re: Jaki romans?! 26.04.12, 21:44
                      No popatrz, a niektórzy nie potrzebują się z kimś najpierw przespać, by się w nim zakochać. Dziwne, co? I dlatego taka brzydka ta Sawicka, bo się z nim nie przespała, naiwniaczka jedna. Ty to masz jednak interesujące morale, Triss.
                    • rosapulchra-0 Re: Jaki romans?! 26.04.12, 21:47
                      A to romans jest tylko wtedy, kiedy się dupy daje?
                      • asocial Re: Jaki romans?! 26.04.12, 22:23
                        Jak sie ma 14 lat to romanse tego typu moga byc urocze. Jak sie ma ++40 to bez malego bzykniecia robi sie zalosnie.
            • anika772 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 20:28
              Jest niezła książka o kobiecie-agentce "Rosyjska kochanka". Dobrze jej szło, jednak zakochała się naprawdę i to jej nieco skomplikowało sprawy. Polecam.
              • kub-ma Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 20:36
                A ja czytam właśnie "Z czerwieni w czerń" Alexa Drydena. Autorowi wyszło, że wywiad brytyjski i rosyjski też tak ma.
                • iuscogens Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 20:37
                  Ja bym się zdziwiła jakby jakiś tak nie miał. Z tym, że specjalistką nie jestem tongue_out
                • marzeka1 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 20:43
                  Mossad też tak ma smile to w sumie stara taktyka agentów od wieków. Fakt: nie każdy/każda się do tego nadaje, ale jakoś problemu , aby chętni byli, nie ma.
                  • triss_merigold6 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 20:52
                    Stasi zasłynęło akcją Romeo. D
                    Poważnie.
                    • marzeka1 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 20:54
                      O, o tym właśnie myślałam , pisząc, że Stasi wykorzystywało te metody- o tym czytałam.
            • kol.3 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 20:50
              Narzeczona A. Halla. Głośna historia.
              • marzeka1 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 20:57
                kol.3 napisała:

> Narzeczona A. Halla. Głośna historia.

O, Kol.3- mogłabyś rozwinąć, serio: nie znam sprawy.
                • kol.3 Re: śpij misiu, lulaj 27.04.12, 18:36
                  Stara sprawa A. Hall miał narzeczoną, która się okazała pracownicą SB. Szczegółów nie pamiętam.
              • nabakier Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 21:47
                I zapewne Hall winny. Aaaa....i jeszcze Paweł Jasienica, bo mu agentkę na żonę podstawili.
                Wszyscy oni winni.
                Wy normalne jesteście?
                • marzeka1 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 21:54
                  nabakier napisała:

> I zapewne Hall winny. Aaaa....i jeszcze Paweł Jasienica, bo mu agentkę na żonę
                  > podstawili.
                  > Wszyscy oni winni.
                  > Wy normalne jesteście?

- a KTO mówi, że winny? Po prostu w wielu krajach służby działają tak że wykorzystują seks/uwodzenie jako metodę. Tak, jest to obrzydliwe, ale tak jest.
                  • nabakier Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 22:10
                    Zakochali się. To chyba winni, no nie?
                • kol.3 Re: śpij misiu, lulaj 27.04.12, 18:45
                  A kto powiedział, że winny? Nie dopowiadaj. Można mieć narzeczoną, przyjaciela i nie wiedzieć że jest to osoba podstawiona przez służby w jakimś celu. I można być przy tym absolutnie uczciwym człowiekiem.
                  Sawicka uczciwa nie jest. TV pokazywała jej rozmową przez telefon komórkowy, w której pani poseł umawiała się na szwindle finansowe.
          • iuscogens Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 20:17
            Nie tylko Stasi, obstawiam, że wszędzie korzystają z tego typu metod. Wszak czynnik ludzki bywa bardzo zawodny. Też kiedyś taki wywiad czytałam, z jakimś byłym funkcjonariuszem, w jakiej studenckiej gazetce o pracy było smile i takie akcje niestety są stosowane.
          • hellulah Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 20:19
            To dopiero była story:

en.wikipedia.org/wiki/Bernard_Boursicot
            albo tu

factsanddetails.com/china.php?itemid=1712
    • brak.polskich.liter Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 20:05
      Mam mocno mieszane uczucia.
      Z jednej strony - baba glupia, jak paczka gwozdzi, prymitywna i skorumpowana, nadajaca sie do polityki tak, jak ja do zakonu.
      Mimo wszystko jest mi jej zal. Glownie z uwagi na sposob, w jaki akcja zostala przeprowadzona i na rozmiar upokorzenia.
    • inguszetia_2006 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 20:51
      Witam,
      Nie żal mi Sawickiej. Mam satysfakcję, że publiczne pieniądze wydane na śledztwo przyniosły efekty. Niech sobie teraz płacze i zawodzi łapówkara. Mam gdzieś jej zranioną dumę niewieścią, nie rusza mnie to. Jak ktoś nie gra czysto, to tak właśnie kończy, jak pośmiewisko.
      Kiedyś by wyjechała na taczce gnoju. Brawa dla agenta Tomka(wykonawcy) i wszystkich innych, których nazwę szarymi eminencjami, za wzorcowe rozpracowanie szajki. Tabloidy też pracują "poprawnie", bo agent Tomek zapchał strony, a o reszcie jest cisza. To jest układ pomiędzy organami ścigania a prasą. My dajemy wam Tomka,sms-y etc., a wy dajecie spokój naszym ludziom. Umowa dżentelmeńska.
      Pzdr.
      Inguszetia
      • nabakier Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 21:49
        Tak, tak, poczekamy jakie jeszcze "afery" PIS w ten sposób nam "przygotowało". Widzę, że Ziobro jednak rulez...
        • marzeka1 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 21:57
          nabakier napisała:

> Tak, tak, poczekamy jakie jeszcze "afery" PIS w ten sposób nam "przygotowało".
          > Widzę, że Ziobro jednak rulez...

- a co ma do tego PIS? takie działanie jest wykorzystywane przez służby w wielu krajach, w wielu agencjach.
          • razem100 Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 21:58
            Sporo ma. Pokojarz fakty.
    • asocial Re: śpij misiu, lulaj 26.04.12, 21:42
      Abstrahujac od lapowki, trzeba byc mocno zdesperowanym by poleciec na taka tandete jaka reprezentuje/owal soba agent tomek. Toc to zywcem wyjete z Pani Domu, z metra ciety, prosto z Pani wyjety. I tresc tych smsow...

Ciekawam, czy pani Sawickiej przyszlo do glowy spojrzec sie w lustro, zastanowic sie o co chodzi, miec wlasne kryterium, typu¨tak, ten pan jest niewatpliwie mily i atrakcyjny, ale chleba z tego nie bedzie¨, czy od razu poleciala jak cma w ogien?

Wyraznie widac znudzenie gospodarstwem domowym i brak meskiego zainteresowania na codzien.
    • volta2 Re: śpij misiu, lulaj 27.04.12, 08:32
      nie wiem, ile czasu trwało zmiękczanie pani s, ale ile by nie trwało, to można by jej wybaczyć to, że uległa agentowi. miała prawo się "zakochać", wejść w romans jak w masło.

ale żeby ten romans od razu przełożył się na chęć "kręcenia lodów" to nie rozumiem.
      sprawy prywatne to jedno, a gotowość do zmiksowania obu tych światów to już głupota która powoduje, że pani się nie nadawała do miejsca, w którym się znalazła.

krótko mówiąc nie łączenie spraw prywatncyh z zawodowymi uratowało by jej dupę, konsekwencją mógłby być tylko rozwód, a tak to się i prokuratura włączyła,

osobą do współczucia to jest tu głównie mąż pani posłanki, rogi są w ogóle trudne do udźwignięcia ale ta medialna szopka to już historia hardcorowa.
      • nabakier Re: śpij misiu, lulaj 27.04.12, 18:43
        To jest owszem, sprawa dla prokuratury, ale nie tylko względem pani BS.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka