Dodaj do ulubionych

klasyczna uroda?

21.05.12, 20:36
Czyli jaka? Często słyszę od ludzi, że jestem piękna z klasyczną urodą i nie wiem jak to interpretować. Tak z czystej ciekawości jak wy postrzegacie klasyczną urodę? Zmieniłam nicka bo głupio się tak chwalić i zadawać tego typu pytaniewink
Obserwuj wątek
    • adwarp Re: klasyczna uroda? 21.05.12, 20:49
      może trzeba było "ludzi" spytać, co rozumieją przez to określenie.
      • znakomicie Re: klasyczna uroda? 21.05.12, 20:58
        Nie bede jeszcze dopytywac jak ktos mnie komplementuje. Dzisiaj po raz kolejny usłyszałam to, ze mam klasyczną urodę. Takie drobnostki a sprawiają radość. Podobno podobna jestem z wyglądu do Audrey Hepburn. Czyli klasyczna to przedwojenna, pospolita, symetryczna? no jak wy interpretujeciebig_grin
        • adwarp Re: klasyczna uroda? 21.05.12, 21:10
          "Nie bede jeszcze dopytywac jak ktos mnie komplementuje"
          a skąd wiesz, że komplementuje, skoro nie wiesz co ma na myśliwink?
        • nowel1 Re: klasyczna uroda? 21.05.12, 21:15
          . Pod
          > obno podobna jestem z wyglądu do Audrey Hepburn. Czyli klasyczna to przedwojenn
          > a, pospolita, symetryczna?

Nie wątpię, że urody jesteś przecudnej, ale odrobina erudycji jeszcze by się przydała wink
          Przedwojenna Audrey??
          • znakomicie Re: klasyczna uroda? 21.05.12, 21:55
            pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Hepburn-afternoon.jpg&filetimestamp=20111108075306
            No cóż na różne sposoby można interpretować klasyczność. Nie jestem blondynka z niebieskimi oczami jak widać. Erudycja wyrobi sie z czasemwink
        • franczii Re: klasyczna uroda? 22.05.12, 07:43
          Audrey hepburn nie miala klasycznej urody, moim zdaniem. Klasycznie piekna jak dla mnie to np. Grace Kelly a z dzisiejszych Charlize Theron. Czyli regularny owal twarzy, symetria na pewno, regularne rysy i harmonijne proporcje twarzy, brak duzych kontrastow.
        • sanrio Re: klasyczna uroda? 22.05.12, 08:12
          Klasyczna czyli z regularnymi rysami, prostym nosem, owalnym kształtem twarzy, żadna tam nowoczesna wydziwiona typu Ania Rubik, tylko taka w każdej epoce uznawana za ładną. Dla mnie przykładem jest Ingrid Bergman, Rita Hayworth ale np.absolutnie nie Marylin.
        • kamelia04.08.2007 Re: klasyczna uroda? 22.05.12, 10:15
          znakomicie napisała:

> Czyli klasyczna to przedwojenn
          > a,

z pewnoscia jestes bardzo piekna, skoro nie wiesz, że Audrey jest gwazda kina powojennego.
          Mam kalendarz z nia i uwielbiam na nią patrzec.
    • misiowamama-2 Re: klasyczna uroda? 21.05.12, 20:50
      znakomicie napisała:

> Czyli jaka? Często słyszę od ludzi, że jestem piękna z klasyczną urodą i nie wiem jak to interpretować.

Klasycyzm to prąd stanowiąc nawrót do kultury antyku i naśladującego wzorce antyczne tongue_out
      Doskonały w swoim rodzaju.
      Mi kojarzy się z regularnymi rysami twarzy, ogólnie delikatny typ urody , słowiański?

Ja często słyszę, że jestem "rasowa kobitka" wink To też komplement :=)
    • chcesztomasz Re: klasyczna uroda? 21.05.12, 20:50
      regularne rysy twarzy, odpowiednie proporcje "twarzy i tego co na twarzy" big_grin
    • paartycja Re: klasyczna uroda? 21.05.12, 20:54
      to ty lipcowa?
      • 18_lipcowa1 Re: klasyczna uroda? 21.05.12, 20:57
        A co obsesja nawróciła?
        nie, to nie ja
        ja sie nie chowam pod innymi nickami
        a i urody klasycznej nie mam

paartycja napisała:

> to ty lipcowa?
        >
        • paartycja Re: klasyczna uroda? 21.05.12, 21:06
          18_lipcowa1 napisała:

> A co obsesja nawróciła?
          >
          jestem wolna od obsesji big_grin
      • znakomicie Re: klasyczna uroda? 21.05.12, 20:59
        Nie to nie lipcowa.
    • edelstein Re: klasyczna uroda? 21.05.12, 20:59
      Klasyczna uroda kojarzy mi sie z proporcjonalna twarza,prostym nosem,niebieskimi oczyma i blond wlosami,ale kazdy ma inne skojarzenia.Ja tam nietypowa jestem i ludziom kojarze sie roznie.
    • wrednadziewucha Re: klasyczna uroda? 21.05.12, 21:00
      idealne proporcje, nic za dużego i nic za małego. nic zbyt rzucającego się w oczy, krzyczącego: tu jestem! dla ludzi w polsce pewnie taki typowy słowiański typ urody. taki typ ładny, ale nie uderzający, dla niektórych wręcz nudny, ale posiadający również szerokie grono wielbicieli.
    • asia_i_p Re: klasyczna uroda? 21.05.12, 21:00
      Najłatwiej na wszystkim znanych twarzach - klasyczna i piękna jest dla mnie Nicole Kidman. Winona Ryder, ewentualnie Michelle Pfeifer w klasycznych stylizacjach. Klasyczna i śliczna (bo za drobna i za "breloczkowata" na piękną) Eva Longoria. Helena Bonham Carter i Charlize Theron są piękne, ale nie są klasyczne.
      Klasyczna uroda, w mojej interpretacji, zakłada symetrię i proporcjonalność, brak dominacji jednej części twarzy (oczy i usta u Bonham Carter) nad innymi.
      • pibelle Re: klasyczna uroda? 21.05.12, 21:15
        Catherine Deneuve - takie kobiety są piękne nawet gdy są stare.
        • misiowamama-2 Re: klasyczna uroda? 21.05.12, 21:23
          pibelle napisała:

>- takie kobiety są piękne nawet gdy są stare.

Mój typ : Monica Belutti, ale ona nie jest klasyczna wink
        • asia_i_p Re: klasyczna uroda? 21.05.12, 22:24
          Dokładnie - uosobienie klasyki.
    • platki_sniadaniowe Re: klasyczna uroda? 21.05.12, 21:14
      blond włosy, niebieskie oczy, duży cyc, reularne rysy
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: klasyczna uroda? 21.05.12, 21:20
        hmm np agnieszka wagner
        • platki_sniadaniowe Re: klasyczna uroda? 21.05.12, 21:21
          dla mnie np. Aneta Kręglicka ma taka urodę
          jest piękna ale klasyczna
    • platki_sniadaniowe Re: klasyczna uroda? 21.05.12, 21:20
      <i nie wiem jak to interpretować.
      no jak jak?
      ze fajna laska z Ciebie

czemu nie możesz napisać pod swoim nickiem?
      • znakomicie Re: klasyczna uroda? 21.05.12, 21:58
        Az tak na forum kojarzona nie jestem ale nie chce wyjsc na jakas samochwałe no i takie pytaniewink. A tak wiecej z nicku nie skorzystam.
    • haudrey Re: klasyczna uroda? 21.05.12, 22:17
      nie wiem jaka to klasyczna, ale jesli jestes podobna do Audrey to jestes piękna smile
    • majenkir Re: klasyczna uroda? 21.05.12, 22:23
      znakomicie napisała:
      > Tak z czystej ciekawości jak wy postrzegacie klasyczną urodę?

Chyba tak big_grin
      • lena_madzia Re: klasyczna uroda? 21.05.12, 23:24
        A mnie zawsze bardziej urzekało piekno charakterystyczne, a nie klasyczne
        Np Linda Evangelista....Milla Jovovich
    • beliska Re: klasyczna uroda? 21.05.12, 23:40
      Dla mnie np. Monica Belluci czy Catherine Deneuve to kobiety o klasycznej urodzie.
      Nic tylko zazdrościć takiej twarzywink
      • sanrio Re: klasyczna uroda? 22.05.12, 08:17
        i młoda Tyszkiewicz. Zresztą - nawet w obecnym wieku jest klasycznasmile
    • lilly_about Re: klasyczna uroda? 22.05.12, 08:30
      Taka jak np. Magdalena Cielecka, która zresztą bardzo mi sie podoba.
      • sanrio Re: klasyczna uroda? 22.05.12, 09:45
        Magda ma ogromny nos, a to nie jest cecha klasycznie pięknej twarzy
    • koza_w_rajtuzach Re: klasyczna uroda? 22.05.12, 09:15
      Wg mnie klasyczny typ urody ma np. Magdalena Mielcarz
      https://static.cinemagia.ro/img/resize/db/actor/01/12/70/magdalena-mielcarz-832879l-214x0-wtm-d2897be3.jpg https://film.onet.pl/_i/news/duze/m/magdalena_mielcarz_1.jpg
    • kamelia04.08.2007 Re: klasyczna uroda? 22.05.12, 10:36
      piekna to jedno, a uroda to drugie. "Uroda" nie równa sie "piekna", oznacza zewnetrzne walory postaci. To jak jak mniej wiecej ze slowem charakter.

Klasyczna uroda to ciało i twarz w miare proporcjonalne (100% proporcji nie ma nigdyi taka 100% nie jest lubiana, zwłaszcza na twarzy). To czlowiek nie za niski, ani nie za wysoki, nie za gruby i nie za chudy, figura nie gruszka, nie jabłko, tylko klepsydra.
      Twarz: zaden element nie "góruje" nad pozostałymi, czyli nie jakis wielkie usta, czy wielke oczy, a brody nie ma. Broda nie wystajaca a la baba jaga. Usta odpowiednio duze, nos nie dziecinny, ale i nie kartofel.

Moje klasyki, to Catherine Deneuve, Liv Taylor, oczywiscie Angelina Jolie, Hanna Lis, Rita Hayworth, Jennifer Lopez, Marylin Monroe (gdy nie byla bardzo gruba - mowimy to o klasycznosci), Agnieszka Maciąg.

Twoya Audrey byla niewatpliwioe piekan i z przyjemnoscia patrze, na jej zdjecia w kalendarzu, ale to nie byla klasyczna uroda. To byla uroda dziecka.
      • koza_w_rajtuzach Re: klasyczna uroda? 22.05.12, 10:57
        uroda klasyczna dla mnie to taka uroda, która pod każdym kątem wygląda dobrze, wszystko jest proporcjonalne, idealnej wielkości, odpowiednio "rozłożone" na twarzy, takie kobiety mają bardzo ładny profil, bo nie mają ani za dużych nosów ani za małych, zbyt wysuniętej brody, odstających uszu itd. Tak przynajmniej ja odbieram klasyczną urodę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka