kropkacom
31.05.12, 09:52
Jak oceniacie te kryteria? Co piąte dziecko nie ma w Polsce dwóch z poniższych rzeczy.
Dla mnie nie ma wątpliwości trzeba robić tak aby dzieci miały jak najlepiej. Tłumaczenie, ze coś jest niepotrzebne lub "ja tak nie miałem" mnie odrzucają. Z drugiej strony czy kryterium zjedzenia mięsa (nie jestem wegetarianką) nie jest śmieszne? Podejrzewam, ze jest cała masa dzieci które nie mają nowych ubrań. W sensie noszą po kimś lub z lumpka. No to już dyskusyjne, bo donaszać całe życie ciuch po kimś nie jest do końca komfortowe. Ciekawa jestem waszego zdania...
"Co powinno mieć każde dziecko? Trzy posiłki dziennie, z których przynajmniej jeden zawiera mięso lub rybę. Codziennie świeże warzywa i owoce. Książki i przynajmniej jedną grę edukacyjną odpowiednie dla swojego wieku. Sprzęt do zabaw na podwórku, jak rower czy hulajnoga. Pieniądze na wycieczki szkolne. Spokojne miejsce do odrabiania lekcji i internet. Chociaż kilka nowych ubrań i dwie pary pasujących butów. Możliwość zapraszania przyjaciół i świętowania urodzin."
Więcej... wyborcza.pl/1,75248,11833266,Co_piate_dziecko_w_Polsce_jest_ubogie.html#ixzz1wQnAARwq