aanna6 11.06.12, 22:03 żelowe kapsułki warto to kupic miała ktoras z was , jest w dobrej cenie w rosmanie i sie zastanawiam czy kupic. dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
duola77 Re: ariel-kapsułki 11.06.12, 22:07 Nie wiem co to jest bo pani w Rossmanie powiedziała ,że wykupione po godzinie. Co zacz? No i "prawdziwa" promocja tylko w jednym dniu. Dziwne , zaprawdę Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: ariel-kapsułki 12.06.12, 00:28 Sa rewelacyjne,ja juz nie kupuje proszkow do prania,warto kupic. Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: ariel-kapsułki 12.06.12, 12:50 choć w PL pojawiły się stosunkowo niedawno ja w nich piorę już kilka lat i jestem bardzo zadowolona, bardziej niż z proszku do prania wizir czy ariel. pranie nie jest "szywnawe" , pięknie pachnie poza tym kapsułka ładnie spiera plamy. Odpowiedz Link Zgłoś
beautywomen Re: ariel-kapsułki 11.06.12, 22:08 dzisiaj kupiłam, również w rosmanie. Jutro pierwsze pranie. Wypiorę to się odezwę i przekażę wrażenia! Odpowiedz Link Zgłoś
hellulah Re: ariel-kapsułki 11.06.12, 22:11 Fajne były, jak były te produkowane w GB, chyba na zachętę na nasz rynek a teraz są produkowane u nas i kurde felek, gorszej jakości - serio. Nie są złe, mogą być. Wygodne w dawkowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
aanula5 Re: ariel-kapsułki 11.06.12, 22:12 Jak polskie to nie kupuj bo to się mija z celem. Raz kupiłam przez przypadek bo wcześniej używałam chyba angielskich i niemieckich i te polskie okazały się klęską... Odpowiedz Link Zgłoś
ruta.dl Re: ariel-kapsułki 11.06.12, 23:04 w Polsce nie ma produkcji Ariela. z tego co wiem w GB tez nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
pibelle Re: ariel-kapsułki 11.06.12, 23:36 Odkryłam kilka miesięcy temu i się całkowicie przerzuciłam na te kapsułki, bo jest to dla mnie super wygodne. Chyba, że mam pół pralki, wtedy leję płyn z nakrętki po bożemu. Mam też persila i z tych też jestem bardzo zadowolona. Ale ja należę do opcji, która nie wierzy w tzw. niemieckie proszki i nie widzi różnicy. Aha- a te persila, które mam są właśnie oryginalne niemieckie i piorą identycznie jak "polskie" ariela kupione w selgrosie czy piotrze i pawle, bo akurat tam się zaopatruję. Przy czym mam tu na myśli dopieranie do czysta skarpetek dzieciecych bieganych po trawniku jak w reklamie. Z tymże ponoć mam tez dobrą pralkę- tak powiedział serwisant i moja bratowa, która miała okazje porównać ze swoja, bo u nas prała. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: ariel-kapsułki 12.06.12, 00:25 Wolę płyn do prania albo żel, bo wtedy mam tylko to jedno coś w szafce, a przy kapsułkach i tak musiałam mieć coś co się da porcjować - do mniejszych wsadów. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: ariel-kapsułki 12.06.12, 00:30 Kapsułki sa fajne, używam od lat, ale uważaj - nie wkladaj do bębna jesli pierzesz w niskich temperaturach! Zanim się rozpuszczą, przylepią się do ubrań i mogą odbarwić tkanine. Już tak się raz załatwiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
oteczka Re: ariel-kapsułki 12.06.12, 07:02 Używam angielskich Persil i Ariel dla mnie rewelacja ,piorę tez w niskich temperaturach i nic mi się nigdy nie przylepiło do ubrania. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: ariel-kapsułki 23.06.12, 23:37 Kapsułki uzywalam dwa lata z hakiem i wrocilam do starych dobrych płynów. Do poszków chyba nic mnie nie przekona. Kupiłam raz skuszona prommocją i tak sobie stoi chyba juz ponad pół roku nawet nie otworzony. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmitka06 Re: ariel-kapsułki 12.06.12, 08:21 Jeżeli już to tylko te do kolorów. Do prania białego zupełnie (jak dla mnie) się nie nadają, wolę proszek + pół opakowania proszku do pieczenia- super wybiela. Płyn do płukania koloru niebieskiego który dodaje również efekt lekko śnieżnobiałego prania Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: ariel-kapsułki 12.06.12, 14:39 nie kupuję, bo najczęściej mam prania tylko na połowę wsadu (mam ta opcje w pralce), a producent kapsułek o tym nie pomyślał (może jeszcze nie pomyślał?) Odpowiedz Link Zgłoś
katia.seitz Re: ariel-kapsułki 12.06.12, 14:48 Kupiłam ostatnio takie do kolorów, jestem zadowolona. Mniej bałaganu, niż przy proszku do prania (zawsze mi się rozsypywał). Odpowiedz Link Zgłoś
beautywomen Re: ariel-kapsułki 23.06.12, 22:37 Kupiłam do tkanin jasnych i jestem bardzo zadowolona, a zapach jest bombowy, szkoda że taka cena kupowałabym częściej Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: ariel-kapsułki 01.08.12, 18:14 Od jakiekoś czasu używam, wygodne, ładnie pachną i dopierają. Zastanawia mnie dawkowanie- zawsze dajecie jedną kapsułkę? Na opakowaniach proszków jst opis dawkowania, spory rozstrzał, od 70ml do 220ml. Na kapsułkach stoi, że jedna, nie ma nic o twardości wody ani stopniu zabrudzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
bye.bye.kitty miałam. spoko, ale żadna rewelacja 01.08.12, 18:29 jak jestes ciekawa to kup. Piorą, więc nie sa to wyrzucone pieniądze, ale nie spodziewaj się bóg wie czego. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: miałam. spoko, ale żadna rewelacja 01.08.12, 18:52 Według mnie nie warto. Tzn. piorą dobrze, ale bez rewelacji, natomiast kosztują 3x tyle, co płyny/żele do prania. Odpowiedz Link Zgłoś
xaniaxania [...] 05.03.16, 18:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jjagoodaa Re: ariel-kapsułki 05.03.16, 19:45 Dzisiaj kupiłam 2paczki w superpharm za 13 zł paczka(15sztuk) więc się opłaca, dla mnie kapsułki są o wieke lepsze niz proszek, wygodniejsze dobre, uwielbiam Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra Re: ariel-kapsułki 05.03.16, 20:45 Używam od 5 lat i nie wyobrażam sobie powrotu do proszku. Jedynie do czarnych rzeczy mam płyn - jakiś czas temu kapsułki do czarnego były, a potem zniknęły Odpowiedz Link Zgłoś
moni_kaw Re: ariel-kapsułki 05.03.16, 20:49 jeżeli to te w kształcie "misiów" to choćby za darmo dawali nie użyje tak skrają głupotę producenta należy tępić; Odpowiedz Link Zgłoś
jjagoodaa Re: ariel-kapsułki 06.03.16, 12:32 kapsulki ariel 3 w 1 nie sa w ksztalcie 'misiow' tylko normalnych kwadratow Odpowiedz Link Zgłoś
moni_kaw Re: ariel-kapsułki 06.03.16, 20:23 a była taka kretyńska akcja, że któryś producent, nie wiem który wypuścił kapsułki do prania w kształcie misiów (coś ala haribo), próbki tego były rozdawane m.in w przedszkolach; nie wiem czy jakieś dziecko zjadło czy jednak zapobieżono, ale rozpisywały się o tym pewne portale... Odpowiedz Link Zgłoś
pola731 Re: ariel-kapsułki 06.03.16, 21:21 Też rossmann- persil 30 sztuk za 21,99 Odpowiedz Link Zgłoś
bbuziaczekk Re: ariel-kapsułki 06.03.16, 21:33 Kupilam w Auchanie ale z Persila 30 kapsulek za 23.84 jakos tak. Pierwszy raz kupilam kapsulki i fajne sa. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: ariel-kapsułki 06.03.16, 21:56 O matko, znowu przedpotopowy wątek wyciągnięty przez spamera. Ale to i tak nie zmienia mojego zdania, że kapsułki ariela są najlepsze, na drugim miejscu jest u mnie vizir. Z proszku już dawno zupełnie zrezygnowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
mila04 Re: ariel-kapsułki 15.03.16, 19:32 No tak,była niedawno akcja rozdawania tego do testowania. I teraz tak wszystkie spamowac muszą i to jedna po drugiej, dla niepoznaki? Ehhh... Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: ariel-kapsułki 15.03.16, 19:37 Ja też dostałam darmową próbkę kapsułek, jak panie powyżej, i zgadzam się - produkt dobry. Niestety- nie dostałam próbek płynu Lenor Orchid costam, więc się nie wypowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: ariel-kapsułki 24.03.16, 19:05 Ale o co chodzi z tym wątkiem, weźcie go wywalcie. Ja kapsułek nie lubię, bo i tak potrzebuje mieć coś odmierzanego do prania ręcznego gdy coś ubrudzę sokiem, czy też kawą. Mam płyn do prania akurat ariela ale wcześniej miałam chyba coś z lidla i też było oki. Odpowiedz Link Zgłoś
dziunia190 Re: ariel-kapsułki 07.04.16, 15:03 Szczerze polecam kapsułki do prania Ariel 3 w 1 oraz płyn do płukania Lenor. Kapsułki radzą sobie świetnie z każdą plamą i nie trzeba kupować dwóch wariantów bo można ich używać do kolorów i do białego. Po użyciu płynu Lenor pranie pachnie bardzo długo i nie gniecie się tak jak po użyciu innych płynów. Odpowiedz Link Zgłoś
silviak Re: ariel-kapsułki 24.04.16, 20:35 Używałam kapsułek Ariela i powiem, że wg mojej oceny spisują się idealnie. To, że nie rozsypują się jak proszek, dobre do białego i jasnego koloru, zajmują mniej miejsca i są dobre w podróży to wie każdy, ale bardzo dobrze dopierają (nie napycham tylko bębna za bardzo), usuwa plamy i pranie ładnie pachnie. Cenowo porównywalne do innych kapsułek. Polecam ja i osoby które już je wypróbowały z moich znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś