Dodaj do ulubionych

Urlop a telefon i email

08.08.12, 09:16
Dostajecie telefony, smsy maile z pracy podczas urlopu?
Ja dostaje niestety i w tym roku rozpoczelam aktywna edukacje wspolpracownikow, ze moj urlop to swietos. W ogole moj czas wolny to swietosc. Wszelkie telefony, maile, smsy IGNORUJE i odpowiadam dopiero po powrocie do pracy. Bez pardonu za zwloke. Za granica telefon w ogole wylaczam i staram sie zalatwic tubylcza karte typu top up (jesli sa) dla rodziny i M, ewentualnie znajomych na miejscu. Moj M robi tak samo.

Kiedys pozwalalam sie trzymac na smyczy - od jakiegos czasu - koniec z tym.
Obserwuj wątek
    • kocianna Re: Urlop a telefon i email 08.08.12, 09:26
      "Zadań" nigdy nie dostaję. Czasami jestem proszona o konsultację przez kolegów, nie odmawiam, chyba, że mi się bardzo nie chce (wtedy mówię, że mi się nie chce). Zresztą, konsultacje odbywają się w ramach cotygodniowego telefonu towarzyskiego pt. "co słychać na dziale i jak mijają ci wakacje", my się po prostu wszyscy przyjaźnimy.

Od kierownika staram się nie odbierać telefonów.
    • kolpik124 Re: Urlop a telefon i email 08.08.12, 09:26
      Nie, sprzęt służbowy zostawiam w domu.
      • sueellen Re: Urlop a telefon i email 08.08.12, 09:29
        A jezeli spedzasz urlop w domu remontujac lazienke?
        • kolpik124 Re: Urlop a telefon i email 08.08.12, 09:31
          Długi urlop spędzam wyjazdowo. Łazienkę remontują mi fachowcy, więc nie tracę na remonty dni wolnych big_grin
    • havana28 Re: Urlop a telefon i email 08.08.12, 10:09
      Mam 2 simy w jednym telefonie- jeden służbowy, drugi prywatny. Na urlopie sim slużbowy wyłaczam nagrywając uprzednio info z kim można się skontaktować w trakcie mojej nieobecności. Laptopa jeśli biorę na wakacje, to własnego, nie służbowego więc siłą rzeczy nie mam dostępu do służbowych maili.
      • puza_666 Re: Urlop a telefon i email 08.08.12, 10:21
        Ustawiam Out Of Office, wyznaczam zastepswo, w OOO sa nawiska i telefony ludzi ktorzy moga mnie zastapic. Prawie nikt nigdy nie przeszkadza mi na urlopie. Raz mi sie zdarzylo ze zadzwonila do mnie nasza HRka, odebralam bo wczesniej wyslala mi smsa ze to bardzo wazna sparwa i przeparsza ze musi sie ze mna na uropie kontaktowac - rzeczywiscie tak bylo.
    • drinkit Re: Urlop a telefon i email 08.08.12, 10:23
      Podczas urlopu skrzynki służbowej nie sprawdzam, a telefon służbowy wyłączam.
      • swiecaca Re: Urlop a telefon i email 08.08.12, 10:27
        niestety szef ma mój nr prywatny i czasem (rzadko) zdarza się że zadzwoni. maili na urlopie nie sprawdzam.
        • sueellen Re: Urlop a telefon i email 08.08.12, 16:35
          moj szef tez ma moj prywatny. Maja tez domowy i do mojego M - taka jest procedura. Nie dzwoni, ale wspolpracownicy czasem tak. Nie odbieram.
    • dziennik-niecodziennik Re: Urlop a telefon i email 08.08.12, 10:49
      mieszkam nad miejscem pracy, wiec nawet na urlopie - jesli nie wyjade - jestem dostepna w nagłych wypadkach. telefonicznie takze, tym bardziej ze to firma rodzinna i ciezko zebym od mamy telefonów nie odbierała big_grin
      mąż tez odbiera telefony od ludzi z pracy, tyle ze rzadko wtedy chodzi o sprawy służbowe.
    • kamelia04.08.2007 Re: Urlop a telefon i email 08.08.12, 10:58
      mój mąż od pierwszego urlopu tak robi: nie odpisuje na maile, nie odbiera telefonów, nie oddzwania też bez pardonu
    • lilly_about Re: Urlop a telefon i email 08.08.12, 11:15
      Zdarzają się telefony. Odbieram.
      • mysiam Re: Urlop a telefon i email 08.08.12, 12:17
        na poczatku urlopu zmieniam powitanie na skrzynce tel z info o urlopie i wskazowkami ,zkim nalezy w sprawach pilnych sie kontaktować
        maili nie odbieram
        ale zrobilam tak dopiero 2 raz w zyciutongue_out
        wczsniej zarzalo sie odbierac tel ....i tu urlop przestawał być urlopem....
        • kolpik124 Re: Urlop a telefon i email 08.08.12, 12:39
          Tylko, że wtedy musisz zostawić włączony komputer smile
          • sueellen Re: Urlop a telefon i email 08.08.12, 16:33
            dlaczego wlaczony?
    • 18_lipcowa1 Re: Urlop a telefon i email 08.08.12, 16:51
      sueellen napisała:

> Dostajecie telefony, smsy maile z pracy podczas urlopu?
      > Ja dostaje niestety i w tym roku rozpoczelam aktywna edukacje wspolpracownikow,
      > ze moj urlop to swietos.

Nie, nie mamy tak.
      Na szczęscie nasza praca nas nie osacza.
    • inguszetia_2006 Re: Urlop a telefon i email 08.08.12, 20:26
      sueellen napisała:
      Dostajecie telefony, smsy maile z pracy podczas urlopu?
      Witam,
      Nie. Sama dzwonię, żeby się upewnić, czy wszystko gra, bo nie zadzwonią za cholerę;-P
      Takie mamy wewnętrzne ustalenia, zresztą. Nie dzwonić, dopóki nie będzie pożaru w burdelu. Kompa nie biorę na urlop, komórę pracową zostawiam w domu, biorę tylko prywatną i z niej dzwonię. Mam doskonały zespół, ludzie są zżyci i lojalni,nie zadzwonią do mnie,żeby mnie nie denerwować. Ale ja czasami muszę wiedzieć, co się dzieje, bo mam prywatny konflikt z dyrekcją i muszę się upewnić, że działania wywrotowe dyrekcji nie wykraczają poza dopuszczalne granice. Zresztą, wolę takie sprawy załatwiać sama,bo dotyczą mojej wojenki i tak naprawdę mojej osoby, nie pracy zespołu, który niestety bywa ofiarą w sporze. Tzn. nie bywa, ale muszę nad tym czuwać cały czas. Nawet na urlopie. Teraz będzie cisza raczej, bo mój mąż miał zawał, więc "pochylają się z troską nad moją osobą", ale ta miła atmosfera szybko minie.
      Pzdr.
      Ing
      • aleks2539 Re: Urlop a telefon i email 08.08.12, 20:51
        @ nie odbieram, komputera nie zabieram na wakacje wink Co do telefonu to w zależności od nastroju i osoby dzwoniącej wink
        Najlepiej było ostatnio. Sobota dla mnie to świętość. Więc telefon służbowy ściszony, prywatny ściiszony, budziki wyłączone, dzieciaki w piątek na maxa wymęczone aby spały dłużej, rolety zasłonięte...
        i...
        7 rano. Telefon. Mojego męża. Pierwszy odruch zabiję... I nagle słyszę że rozmawia z moim dyrektorem... Dyr miał bardzo ważną sprawę i "musiał" ten temat rano ze mną załatwić wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka