Dodaj do ulubionych

Czy da sie wyleczyc pedofila?

19.08.12, 23:48
Czy ma ktoras dostep do danych / badan na temat pedofilii i innych parafilii? Konkretnie czy da sie skutecznie WYLECZYC pedofila/zoofila/nekrofila itd? Nie chodzi mi o otumanienie lekami tylko skuteczne wyleczenie i czy w ogole te zaburzenia mieszcza sie w kategorii choroby?

Wikipedia dla mi dosc ciekawe odpowiedzi, ale wikipedia to nie ematka - nie wie wszystkiego tongue_out
P.S. zaciekawila mnie - partenofilia - swojego czasu cierpialo na te przypadlosc wielu panow, a w niektorych krajach nadal cierpia tongue_out
Obserwuj wątek
    • minerallna Re: Czy da sie wyleczyc pedofila? 20.08.12, 02:25
      Wyleczyc skutecznie? Chyba zabic. To chyba jedyna terapia.

Aaa, moze jeszcze rece odrabac i jaja z cala reszta. Potem niech sobie zyje. To tez moze dac efekt.
      • e-milia1 nie da sie 20.08.12, 07:25
        mozna delikwenta chemicznie wykastrowac, ale on musi sie sam na to zgodzic co sie zdarza tylko sporadycznie. nie da sie, nawet resocjalizacja nie pomaga. stad tyle osobnikow po wypuszczeniu z wiezenia dopuszcza sie tych samych czynow. osobiscie bym takiego sila wykstrowala chemicznie i z pudla nie wypuszczala.
      • gazeta_mi_placi Re: Czy da sie wyleczyc pedofila? 20.08.12, 09:57
        Na pedofilię, tak samo jak na fakt, że ktoś jest np. gejem nie ma się wpływu.
        To może być Twój syn. Myślisz, że te osoby nie wolałaby normalnie jak każdy zdrowy mężczyzna pożądać normalnych kobiet?
        • lubie.garfielda Re: Czy da sie wyleczyc pedofila? 20.08.12, 11:43
          Lub córka. Zapominasz, że pedofilami mogą być kobiety.

Nie jestem pewna czy ktoś miałby ochotę na zmianę swych preferencji skoro obecny stan go kręci.
    • georgia241 Re: Czy da sie wyleczyc pedofila? 20.08.12, 07:20
      Nie da się. Możesz mu wyciąć mózg albo kołek w serce. Wycięcie gonad i genitaliów może być nieskuteczne.
      • wioskowy_glupek Re: Czy da sie wyleczyc pedofila? 20.08.12, 07:42
        Oczywiście że się da bardzo skutecznie obcinając najlepiej gorącym żelazem genitalia, na żywo. Podejrzewam że nawet molestowania się odechce.
        • lubie.garfielda Re: Czy da sie wyleczyc pedofila? 20.08.12, 08:25
          naiwny baranek z ciebie.

naszym najbardziej erogennym organem jest mózg i brak klejnotów nie ma tu nic do rzeczy
          • deelandra Re: Czy da sie wyleczyc pedofila? 20.08.12, 08:43
            ano, nie ma nic do rzeczy
            moim zdaniem jedynie leki hamujące popęd seksualny mają tu sens
    • feel_good_inc Na tę chwilę nie są znane sposoby "wyleczenia" 20.08.12, 09:02
      z jakiejkolwiek parafilii. No, poza modlitwą oczywiście, bo tu i ówdzie (szczególnie w USA) pojawiają się ogłoszenia o "terapii" religijnej, która cię w 100% naprostuje do społecznie uznawanej normy.
      Nie ma też co liczyć na badania farmakologiczne w tym temacie - najmniejsze wspomnienie o możliwości farmakologicznej zmiany preferencji seksualnych spotka się z natychmiastowym atakiem aktywistów homoseksualnych.
    • dziennik-niecodziennik Re: Czy da sie wyleczyc pedofila? 20.08.12, 09:49
      nie da sie. mozna zaleczyc o tyle ze nie beda występowały zachowania aktywne. natomiast biernie zostanie to co było. pedofil zawsze bedzie pedofilem, ale nie musi krzywdzic dzieci.
    • gazeta_mi_placi Re: Czy da sie wyleczyc pedofila? 20.08.12, 09:54
      Rozumiem leczenie pedofila czy zoofila, ale nekrofila? Komu on krzywdę robi?
      • deelandra Re: Czy da sie wyleczyc pedofila? 20.08.12, 10:05
        punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, wyobraź sobie, że ktoś posuwa zwłoki twojej szanownej mamusi...
        • gazeta_mi_placi Re: Czy da sie wyleczyc pedofila? 20.08.12, 10:17
          Myślę, że tak samo mnie (jako martwej już), jak i mojej Mamie, jak i Tobie i dowolnej innej już zmarłej osobie doskonale wówczas obojętne co się dzieje z powłoką doczesną.
          • lauren6 Re: Czy da sie wyleczyc pedofila? 20.08.12, 11:49
            Zwłokom może niekoniecznie, ale owcy lub kurze może przeszkadzać, że są gwałcone przez człowieka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka