angela10086 28.08.12, 13:13 moze ktos mnie oswiecic dlaczego nagle kostki do zmywania przestaly wypadac z koszyka i nie rozpuszczaj sie do konca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
suazi1 Re: problem z zmywarka 28.08.12, 13:20 A kiedy ostatnio odkamieniałaś zmywarkę? W mojej zmywarce to główny powód problemów z nierozpuszczającymi sie tabletkami. Odpowiedz Link Zgłoś
angela10086 Re: problem z zmywarka 28.08.12, 13:22 chodzi ci o ten płyn czyszczacy puszczany na pusto? moze ze 3 tyg temu.... ale doczytalam w instrukcji ze problemem moze byc mokry kosz na tabletki, wytre do sucha i zobacze wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: problem z zmywarka 28.08.12, 13:43 po pierwsze, to raczej nie wydaje mnie sie, ze kostki z tego koszyka maja wypadac, tylko sie w nim rozpuszczac podczas mycia. nie kupilas czasem jakichs nowych kostek, znaczy innej firmy? bo to moga byc po prostu kostki do d.... Odpowiedz Link Zgłoś
angela10086 Re: problem z zmywarka 28.08.12, 13:46 wiesz moje wypadaja z tego koszyka, a kostki zmienialam ale uzywam juz drugie opakowanie tych samych i dopiero teraz jest jakis problem. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: problem z zmywarka 28.08.12, 14:22 Czasem przy za niskiej temperaturze niektóre się nie rozpuszczają, albo u mnie czasem, gdy źle ustawię np. dużą deskę do krojenia z przodu i ona "blokuje" wypadającą tabletkę. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: problem z zmywarka 28.08.12, 19:19 a, to nie wiedzialam, ze w niektorych maja wypadac. skoro kostki nie nowe, to juz nie wiem co. u mojej tesciowej sie nie rozpuszczaja, ale ona ustawia na wszystko najkrotszy program, a zmywarke ma mala (na szerokosc polowa mojej) i jedna taka kostka jest za duza. na dlugim programie sie zdazy rozpuscic, na takim 20-minutowym nie. jednak skoro u ciebie wczesniej sie kostki rozpuszczaly, to raczej tez nie to. Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: problem z zmywarka 28.08.12, 15:06 Sprawdź czy wszystko jest dobrze zamocowane, czy kosze na naczynia dają się wsunąć do końca, czy ułożone naczynia nie blokują drzwiczek koszyczka na kostkę itp. Odpowiedz Link Zgłoś
angela10086 Re: problem z zmywarka 28.08.12, 15:24 ha juz mam winowajce! po twoim bri poscie posprawdzalam wszytko sie sie okazalo ze odswiezasz po zamknieciu zmywarki jest dokladnie w tym miejscu gdzie jest szufladka z kostka, to chyba w tym sek jest Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: problem z zmywarka 28.08.12, 18:42 To tak jak u mnie z deską do krojenia Odpowiedz Link Zgłoś