Dodaj do ulubionych

koszmarne bóle stóp- pomocy

13.09.12, 16:49
od jakiegoś czasu mam problemy z bólami nóg
najpierw kolana-mam kłopoty ze wstawaniem,klękaniem,w kolanach mnie łupie
potem łydki-prawdopodobnie coś z krążeniem
ostatnio-ze 2 tygodnie koszmarnie bolą mnie obie stopy.rano chodzę na piętach bo nie mogę stóp rozruszać.mam ograniczoną ruchomość,bolą mnie w dzień a nawet w nocy (dziś ból obudził mnie w nocy),stopy mam zesztywniałe a ból jest rwąco-kłujący.leki p/bólowe nie pomagają
do tego dodam,że zwłaszcza po południu mam tak zmęczone nogi,że nie mam siły palcem w bucie ruszyć sad
lekarz dopiero w środę,jakiś reumatolog czy ortopeda bóg wie kiedy..
może macie jakieś sugestie?
Obserwuj wątek
    • nangaparbat3 Re: koszmarne bóle stóp- pomocy 13.09.12, 17:05
      Tak mialam po ciąży, kolana i stopy. Pomogło tai chi, bardzo polecam. I buty z wkladką, polecam ecco, wiązane - ohydztwo, ale dla stop blogosławieństwo.
      O cos takiego chocby
      sad
    • mehil.dam Re: koszmarne bóle stóp- pomocy 13.09.12, 18:51
      Mam nadzieję, że lekarz Ci pomoże! Do wizyty poratuj się żelem Lioton1000.
    • nowa.gocha Re: koszmarne bóle stóp- pomocy 13.09.12, 18:57
      Stary babciny sposób, kłopotliwy,ale niezwykle skuteczny:

Weź białą kapustę ( nie włoską) - oderwij kilka liści, rozbij je lub rozduś czymś drewnianym ( np. tłuczkiem, wałkiem)tak żeby lekko puściła sok. Nałóż na bolące miejsca i owiń bandażem elastycznym np. na noc. Niewiarygodnie koi ból.
    • ga-ti Re: koszmarne bóle stóp- pomocy 13.09.12, 21:27
      Mnie bolą łydki, najbardziej przed samą @ i w trakcie, tak, że budzę się w nocy i zasnąć nie mogę, pomaga magnes. Od jakiegoś czasu nawala mi kolano, po prostu boli, musze je zgiąć, wyprostować kilka razy i na jakiś czas przestaje, apotem powtórka z machania nogą. Ja mam słabe krążenie, niskie ciśnienie, ciągle zimna nogi. A z tym kolanem to coś na stawy chyba powinnam brać, ale ja cholernie niesystematyczna jestem.

Daj znać po wizycie u lekarza, może coś mądrego powie.
      • paartycja Re: koszmarne bóle stóp- pomocy 14.09.12, 07:43
        dzięki smile
        kapucha będzie jutro
        na razie smaruję maścią z ibuprofenem i heparyną i jest ciut lepiej-ale rano na stopę nie mogę i tak stanąć..
        ciekawe co lekarz wymyśli
    • taje Re: koszmarne bóle stóp- pomocy 14.09.12, 07:57
      Ja bym na wszelki wypadek do czasu wizyty u lekarza brala cos obnizajacego krzepliwosc krwi, moze aspiryne.
    • chicarica Re: koszmarne bóle stóp- pomocy 14.09.12, 08:14
      Ja tak miałam i okazało się to być Hashimoto.
      Od lekarza ogólnego usłyszałam "proszę schudnąć" (święta racja zresztą), ale bóle przeszły już po 2 tygodniach brania Euthyroxu, zanim jeszcze widać było jakikolwiek efekt na wadze. A były straszne, dosłownie miałam problem z przejściem kilku pierwszych kroków po wstaniu z fotela.
      Zbadaj tarczycę, zobacz czy to nie to.
    • default Re: koszmarne bóle stóp- pomocy 14.09.12, 08:58

paartycja napisała:

> od jakiegoś czasu mam problemy z bólami nóg
      > najpierw kolana-mam kłopoty ze wstawaniem,klękaniem,w kolanach mnie łupie

A ile kg Ci przybyło w ostatnim czasie ?
      Bo z tego co opisujesz to na 95 % są to bóle wynikające ze wzrostu obciążenia stawów. Albo schudniesz - albo poczekaj jeszcze kilka tygodni-miesięcy, a stawy nieco się dostosują do większego obciążenia i bóle mogą się nieco zmniejszyć.
      -----------------------------------
      Ciemność pędzi ku mnie/ Łagodnie / Ciemność jest cicha, miękka i ciepła/ Paraliżuje/ Jak strach : co będzie jeśli się obudzę ? (kjz, „Zasypianie” )
      • paartycja Re: koszmarne bóle stóp- pomocy 14.09.12, 17:40
        default napisała:

>

> A ile kg Ci przybyło w ostatnim czasie ?
        >
        zero big_grin
        serio-wagę trzymam,nie zdarzyło się poza tym nic co usprawiedliwiałoby taki ból,żaden wypadek,upadek,stłuczenie..
    • cottonka Re: koszmarne bóle stóp- pomocy 14.09.12, 13:01
      Czy bierzesz leki antykoncepcyjne? Jakby co, to też powiedz to lekarzowi.
      Poczytaj o zakrzepowym zapaleniu żył. Jeżeli masz czerwoną, jedna jest bardziej gorąca to może byc to. Oby nie, nie życze tego nikomu. Wtedy do chirurga naczyniowego.
    • barbibarbi Re: koszmarne bóle stóp- pomocy 14.09.12, 13:49
      Artretyzm?
      artretyzm.com.pl/artretyzm-objawy
      Reumatoidalne zapalenie stawów?
      www.przychodnia.pl/reumatyzm/index.php3?s=3&d=4&t=2
      obym nie miała racji sad
    • paartycja Re: koszmarne bóle stóp- pomocy 13.08.13, 19:13
      niedawno wyjaśniło się dlaczego tak bolą mnie stopy- zespół przeciążeniowy- za dużo chodzę pieszo a poza tym zaczynają się zmiany zwyrodnieniowe.
      powoli uczę się żyć z bólem,który raczej nie przejdzie-a jeśli przejdzie to po blokadach a tego chcę jak najdłużej uniknąć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka