Dodaj do ulubionych

Kot - ostatnie starcie

26.09.12, 23:37
Dokończę kwestię kota bo jakoś mi się zapomniało suspicious

W zasadzie wyszło ale nie do końca. Żonka dość długo żyła w nieświadomości, ale jak to kobita coś tam w końcu wyczuła i zaczęła dupę mnie truć, opędzałem się średnio skutecznie do momentu kiedy wpadłem na genialny w swej okrutności pomysł i napisałem do hodowców żeby zamieścili na stronce informację, że kot sprzedany jakiemuś tam wymyślonemu osobnikowi (każdy kot ma swoją fotogalerię i info czy wolny, zarezerwowany ew. gdzie obecnie rezyduje). Żonka w niecałe 3 godziny po mailu wpadła w rozpacz i przez jakiś czas miałem ją z głowy (tak wiem świnia ze mnie smile. Jakoś na 3 tygodnie przed planowanym przejęciem kota wpadłem jak ostatni jełop, cwaniara przyłapała mnie z otwartym mailem w którym uzgadniałem szczegóły odbioru. Tak więc niespodziewanka nie wyszła do końca, ale jak już dotarliśmy do kota to był szał wink
Obecnie futro wygląda mniej więcej tak:

picasaweb.google.com/Lisciasty.pl/Kotofoto
generalnie jest fajny, byłoby dobrze gdyby tyle nie srał no ale nie można mieć wszystkiego wink
Obserwuj wątek
    • kroliczyca80 Re: Kot - ostatnie starcie 26.09.12, 23:41
      Świetne drapako-wspinadełko z lądowiskiem na Waszych głowach w łóżkubig_grin
      Szkoda że z niespodzianki niewiele wyszło, miałeś szanse zabłysnąć z zapasem na kilka kolejnych lat. wink Ale grunt, że futro w domu. Fajne futro.
    • imasumak Re: Kot - ostatnie starcie 26.09.12, 23:49
      O matuchno, jaki cudny! Widzę, że czynnie uczestniczył w produkcji rury big_grin
    • yenna_m Re: Kot - ostatnie starcie 26.09.12, 23:53
      piękny szmaciak (ragdoll, dobrze widzę?) big_grin
      cudny drapak!
      • lisciasty_pl Re: Kot - ostatnie starcie 27.09.12, 10:57
        Jak się go rozwałkuje po podłodze to faktycznie szmacianka, ale to nie ragdoll tylko neva masquerade wink
        • mariolka55 haha czyli miałam rację 27.09.12, 11:08
          syberyjczyk big_grin bo neva masquerade to odłam syberyjczyka smile to koty u cudownym charakterze
          moje marzenie ,ale w końcu trzeci mój kot jest dachowcem
        • yenna_m Re: Kot - ostatnie starcie 27.09.12, 12:07
          śliczny smile
    • swiecaca Re: Kot - ostatnie starcie 27.09.12, 09:14
      swietny pomysł z tą rurą, czy ona ma w srodku jakies schodki?
      • lisciasty_pl Re: Kot - ostatnie starcie 27.09.12, 11:11
        Schodków nie ma, są tylko półki z dziurą na każdym piętrze
    • hwa1 Re: Kot - ostatnie starcie 27.09.12, 09:34
      Super drapakwink
      Możesz mnie więcej opisać proces produkcyjnywink
    • sabek81 Re: Kot - ostatnie starcie 27.09.12, 09:39
      Swietny pomysl, moj maz tez tak wlasnie zaplanowal i niestety odkrylam jego zamiary i reszte zalatwialam juz ja i tak o to mam swojego siersciucha juz od 2 lat z tym ze ja mam brytyjczyka ale wasz kot rownie piekny to ragdoll? i prosimy o instrukcje wykonania rurysmile.
      • niutaki Re: Kot - ostatnie starcie 27.09.12, 09:45
        jejku jaki ladnysmile a ta rura swietna! taka bym chciala.... tzn dla moich kotow oczywisciewink
        • imasumak Uważąm, że ta rura jest wielofunkcyjna, zwłaszcza 27.09.12, 09:53
          że stoi w sypialni wink
          • lisciasty_pl Re: Uważąm, że ta rura jest wielofunkcyjna, zwłas 27.09.12, 11:32
            imasumak napisała:
            > że stoi w sypialni wink
            To akurat nie sypialnia tylko pokój "dzienny", a kanapę akurat dzieci porozwalały że wygląda jak rozgrzebane wyro wink
    • bea.bea Re: Kot - ostatnie starcie 27.09.12, 09:44
      pytanie mam i proszę o pilną odpowiedź po czym jest ta tuba z castoramy
      • mariolka55 Re: Kot - ostatnie starcie 27.09.12, 10:11
        > pytanie mam i proszę o pilną odpowiedź po czym jest ta tuba z castoramy

podpinam sie pod pytanie smile

kociak cudny- syberyjczyk?
        • imasumak Re: Kot - ostatnie starcie 27.09.12, 10:25
          Wygląda raczej na ragdolla.
          • bsl Re: Kot - ostatnie starcie 27.09.12, 11:15
            to nie ragdoll , ja mam 3 w domu wiec wiem co pisze big_grin
            • imasumak Re: Kot - ostatnie starcie 27.09.12, 11:20
              Teraz doczytałam, że to neva masquerade smile.
              No ale ciut jest podobny do ragdolla i też ma oczy niebieskie.
              • bsl Re: Kot - ostatnie starcie 27.09.12, 11:28
                sa podobne troche tak samo jak birmy smile
            • lisciasty_pl Re: Kot - ostatnie starcie 27.09.12, 11:41
              bsl napisała:
              > to nie ragdoll , ja mam 3 w domu wiec wiem co pisze big_grin

3 sztuki, to musi być kotostrofa.
              Sąsiad już nam smędzi, że jeden kot to zło i trzeba mu kupić towarzysza, ale póki co ma dzieci do zabawy i chyba na jednym poprzestaniemy suspicious
              • bsl Re: Kot - ostatnie starcie 27.09.12, 11:43
                > Sąsiad już nam smędzi, że jeden kot to zło i trzeba mu kupić towarzysza, ale pó
                > ki co ma dzieci do zabawy i chyba na jednym poprzestaniemy suspicious

tez tak mówiłam wink
                • mariolka55 Re: Kot - ostatnie starcie 27.09.12, 11:49
                  > > Sąsiad już nam smędzi, że jeden kot to zło i trzeba mu kupić towarzysza,
                  > ale pó
                  > > ki co ma dzieci do zabawy i chyba na jednym poprzestaniemy suspicious
                  >
                  >
                  > tez tak mówiłam wink

hehe
                  ale to zakazne jest ,a jak zona poddatna to współczuję big_grin i podejrzewam że niedługo będzie miał towarzysza kociego smile

p.s tez mam trzy
              • yenna_m Re: Kot - ostatnie starcie 27.09.12, 12:57
                dobrze, że sibek a nie szmaciak big_grin
                uwielbiam rasy naturalne smile

swoją drogą wiesz, ja się do czwartego kota przymierzam wink i kocięta powoli planuję wink więc jak pójdzie za dobrze, to będę mieć przez pewien czas i 12 kotów w domu wink
                • lisciasty_pl Re: Kot - ostatnie starcie 27.09.12, 13:25
                  yenna_m napisała:
                  > swoją drogą wiesz, ja się do czwartego kota przymierzam wink i kocięta powoli pla
                  > nuję wink więc jak pójdzie za dobrze, to będę mieć przez pewien czas i 12 kotów w
                  > domu wink

Żona miała w domu rodzinnym w porywach do 16 bernardynów, to nieco większe od kota ale myślę że i do tego i do tego trzeba mieć końskie zdrowie i mocne nerwy...
                  • yenna_m Re: Kot - ostatnie starcie 27.09.12, 20:12
                    do 16 berneńczyków jednak zdecydowanie większe big_grin big_grin big_grin
                    • imasumak Bernardynów Yenna, bernardynów :D 27.09.12, 22:34
                      Berneńczyk to pies duży, ale zdecydowanie mniejszy od Bernardyna - różnica nawet do 40 kg na psie big_grin
                      • yenna_m Re: Bernardynów Yenna, bernardynów :D 27.09.12, 22:39
                        no tak big_grin
                        przeczytałam: bernardyn, zobaczyłam berneńczyka big_grin
                        starość big_grin
      • lisciasty_pl Re: Kot - ostatnie starcie 27.09.12, 11:24
        bea.bea napisała:
        > pytanie mam i proszę o pilną odpowiedź po czym jest ta tuba z castoramy

Po ciastkach a'la "Hit", tylko że większych tongue_out

Nie po czym, a do czego raczej, bo rura jest nowa suspicious Jak ktoś chce być trędi i mieć kolumienki dookoła swojej rezydencji to kupuje taką rurke, wlewa do środka beton a potem zrywa tekturę i wyrzuca do śmieci.
        Sama rura jest z tektury o grubości kilku mm i jest solidna. Półki to wycięte z desek koła z dodatkową okrągłą dziurą przy jednej krawędzi, żeby kot przełaził sobie góra-dół. Żadnych drabinek i schodków nie ma. Długość całości to 2,5m, pokryte wykładziną dywanową. Półki od góry też są pokryte wykładziną.
        Sierściuch samodzielnie wędruje na górę i schodzi na dół, skacze też po zewnętrznej stronie i czepiając się pazurami wdrapuje się czasem bezpośrednio na samą górę suspicious
        • niutaki Re: Kot - ostatnie starcie 27.09.12, 11:58
          ..skacze też po zewnętrznej stronie i czepiając się pazurami wdrapuje się czasem bezpośrednio na samą
          > górę suspicious
          big_grinsuspicious
        • yenna_m Re: Kot - ostatnie starcie 27.09.12, 12:09
          naprawdę super drapak!
          mogę być niedyskretna i zapytać, ile Was kosztowało zrobienie tego cuda?

normalnie kusi mnie, żeby się za to zabrać, ale nie chcę się porywać z motyką na słońce wink
          • lisciasty_pl Re: Kot - ostatnie starcie 27.09.12, 12:24
            yenna_m napisała:

> naprawdę super drapak!
            > mogę być niedyskretna i zapytać, ile Was kosztowało zrobienie tego cuda?
            > normalnie kusi mnie, żeby się za to zabrać, ale nie chcę się porywać z motyką n
            > a słońce wink

Relatywnie biorąc sporo, bo musiałem kupić wyrzynarkę (w zasadzie planowałem kupno od paru lat ale nigdy jakoś kasy nie było żeby wydać te 6 stów wink
            Sam materiał nie jest zbyt drogi, rura ze stówę, wykładzina 22 zł/m2 a wyszło jej chyba 4m2 czy coś koło tego, płyta z paździocha na półki nie wiem ile dokładnie, może z 50 zł w sumie. Do tego super mocny klej w tubie a'la silikon (dałem 40 zeta, wystarczył na 0,5m2 wink oraz w końcu 1 kg kleju do wykładzin za 20 zeta. Dodatkowo duperele typu zszywki przemysłowe, wkręty, a no i jeszcze większy kawał dechy na podstawę.
            Czyli jak się przemyśli sprawę i ma się narzędzia to nie wyjdzie drogo suspicious Myślę że zwykły klej do wykładzin da radę, póki co nic się nie rozlatuje...
    • bea.bea Re: Kot - ostatnie starcie 27.09.12, 11:54
      bardzo serdecznie dziękuję smile juz zaczynam szukać ciastek smile
    • havana28 Re: Kot - ostatnie starcie 27.09.12, 12:49
      Kotek widze z gatunku wysokopiennych. Tylko czekać, az odkryje radochę ze skoków na tapczansmile
    • anika772 Re: Kot - ostatnie starcie 27.09.12, 20:15
      Piękny!!
      A regał! Świetnysmile A nie masz czasami niepokojącego wrażenia, że wszystko właśnie spada? Czy to kwestia przyzwyczajenia?
      • lisciasty_pl Re: Kot - ostatnie starcie 27.09.12, 21:37
        anika772 napisała:

> Piękny!!
        > A regał! Świetnysmile A nie masz czasami niepokojącego wrażenia, że wszystko właś
        > nie spada? Czy to kwestia przyzwyczajenia?

Nie ma szans spaść bo jest przybite do ściany wink
        • yenna_m Re: Kot - ostatnie starcie 27.09.12, 21:45
          normalnie Twojej żonie zazdraszczam nieprzytomnie małżonka smile

gdyby mój tak potrafił, już bym miała kilka takich tub rozstawionych po mieszkaniu (w tym jedną na przychówek wink )
    • sanrio kolego, ogłaszam cię pupilkiem naszego forum 27.09.12, 22:09
      jeszcze żaden mężczyzna nie zdobył serc ematek równie szybko i spektakularnie jak ty! Najpierw to dziecko śpiące z kanapka w ręku, potem pomysł na niespodziankę dla żony, wreszcie sam kot (no musiał być taki cudny, nie?tongue_out) no i ta budowa drapaka! Ależ one wszystkie teraz śnią o takim mężubig_grinbig_grinbig_grin
      moje kongratulacjekiss
      • imasumak Re: kolego, ogłaszam cię pupilkiem naszego forum 27.09.12, 22:41
        sanrio napisała:

Ależ one wszystkie teraz śnią o takim mężubig_grinbig_grinbig_grin

Ależ nie wykluczaj się z tego grona wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka