Dodaj do ulubionych

buty Tamaris

27.09.12, 13:16
Macie może buty tej marki? Wyszukałam sobie kozaczki w sklepie internetowym, nie jestem pewna rozmiaru, nie wiem czy ta marka ma standardową rozmiarówkę, czy lekko zawyżoną?
Obserwuj wątek
    • goere Re: buty Tamaris 27.09.12, 13:28
      Rozmiarowka standardowa, ale czesto wypadaja dosyc szerokie.
    • pade Re: buty Tamaris 27.09.12, 15:13
      z Ryłko noszę 39, a z Tamaris 40, ale mam tylko jedną parę tej firmy, więc nie mogę uogólniać
    • coff.eina Re: buty Tamaris 27.09.12, 15:17
      wiesz co są to buty super jakości,serio polecam!najlepiej idź do sklepu,który ma tą markę przymierz,a kup na necie smile
      • barbibarbi Re: buty Tamaris 27.09.12, 15:28
        mierzyłam, ale tylko jedne pantofle. Właśnie ja mam stopę pomiędzy 39 a 40, i z Tamaris były dobre 39. Dlatego zasugerowałam się że są zawyżone, ale nie jestem pewna. No nic, zawsze można zwrócić lub zamienić.
        • saraanna Re: buty Tamaris 27.09.12, 17:39
          Mam kilka par butow tej firmy.Bardzo wygodne i wytrzymale.Sandaly nosze juz 5 -ty rok i trudno mi sie z nimi rozstac smile i wygladaja jeszcze calkiem dobrze smile
          • kubek0802 Re: buty Tamaris 27.09.12, 18:06
            Aż sprawdziłam swoje. Faktycznie rozmiarówka może byc nieco zawyżona bo mam 36, a zazwyczaj kupuje 37 a zimowe 38. Buty polecam.
            • ivaz Re: buty Tamaris 27.09.12, 20:56
              Dla mnie rewelacja, w zeszłym tygodniu kupiłam 2gą parę, bardzo wygodne, świetnie wyprofilowane, jakość super.
          • nesta_fan Re: buty Tamaris 01.07.13, 08:54
            ja nie polecam butów tamaris...kupiłam buty tamaris we wrześniu 2012 ,chodziłam w nich może 3 m-ce i zrobiła się dziura od strony zew, przy palcach...zgłosiłam reklamację (sklep exme shoes w Szczecinie) i mi ją odrzucili !!! <szok> tłumacząc,że mam zbyt duże stopy do takich butów (nie widząc mnie )... a przecież ja jestem drobnej budowy i te buty nie są jakieś wymyślne ,ale normalne czółenka i kosztowały 270 zl...na razie złożyłam 3 odwołanie,jak to nie pomoże uderzam do federacji konsumentów...jest to rozbój w biały dzień i teraz uważam,ze przepłaciłam,ale kierowałam się tym,że to marka niemiecka,więc solidna...być może były to jakieś odrzuty , a sklep sprzedawał je po zawyżonej cenie...tak więc ostrzegam !...aha, i jeszcze pisali o jakimś terminie 6 miesięcy,po jakim to wszelkie uszkodzenia uznaje się za powstałe na skutek niewłaściwego użytkowania,ble ble ble <roll eyes>...ale oczywiście przy zakupie o tym nie wspomnieli i jeszcze kobitki w sklepie namawiały mnie do zakupu ( bo miałam wątpliwości ,czy buty się nie rozszerzą , gdyż są bez paska) mówiąc , że mam małe stopy i wąskie ,to się nie powinny rozszerzyć
            a to owe buty
            https://images.okazje.info.pl/p/odziez-i-obuwie/9249/tamaris-czolenka-1-22430-29.jpg
        • edelstein Re: buty Tamaris 28.09.12, 15:20
          Zawyzone.Normalnie 39 Tamaris 38ySavok cenowo i wygladowo,ale nie wszystkie sa wygodne.
    • agy Re: buty Tamaris 28.09.12, 12:08
      jeśli idzie o wytrzymałość, to te buty są niezniszczalnesmile I wydaje mi się,że ciut zawyżone rozmiary.
    • jolinka102 Re: buty Tamaris 28.09.12, 13:55
      Co do rozmiaru to z Tamaris raczej ciezko trafic. Przed ciaza nosilam buty w rozmiarze 40, po ciazy noga mi troche urosla, ale niestety nie do pelnego rozmiaru 41. W zwiazku z tym, ze nie czesto zdarza sie, zeby byl dostepny rozmiar 40,5 to musze duzo butow poprzymieniac zanim znajde takie, ktore nie sa za male ani za duze. I tak posiadam 3 pary butow tamaris w rozmiarach 40,41 i 42. Buty sa bardzo wygodne, ale z jakoscia to raczej bym nie przesadzala.
      • barbibarbi Re: buty Tamaris 03.10.12, 13:48
        no i przyszły kozaczki.
        Wyglądają lepiej niż na zdjęciach! I są ocieplane futerkiem!
        Co do rozmiaru, to jest 39, a ja bym oceniła na 39,5 czyli delikatnie zawyżone. Ale są to buty zimowe, powinny być luźniejsze, na cienką skarpetkę jest OK, ale przy grubszej już robi się ciasno. Ale na pewno trochę się rozejdą, więc jestem zadowolona. Mam kilka par kozaków na wyższym obcasie, a te będą na specjalne zadania:

https://butix.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_c1331bc729d0860acf3a1950631d23b9.jpg
        • triss_merigold6 Re: buty Tamaris 01.07.13, 09:18
          Mam 2 pary kozaków Tamaris i są super, rozmiarówka mi pasuje, noszę takie standardowe 37.
          • heca7 Re: buty Tamaris 01.07.13, 09:41
            Miałam tylko jedną parę. Takie jakby zamszowe baleriny (ale bardziej zabudowane). Miały podeszwę z zamszu i plastiku. I po jednym sezonie się na palcach rozleciały. Tak że radziłabym się dobrze przyjrzeć.
    • jematkajakichmalo Re: buty Tamaris 01.07.13, 10:03
      Od zeszlego roku jeste fanka tamarisa.
      Pytalam nawet o to samo jak chcialam kupic smile Teraz mam prawie 10 par rozniastych i z ta rozmiarowka to roznie. Kozaki (2 pary) sa ciut zawyzone, dla mnie ekstra, bo nosze 38 i jakby byly 38,5. Noga ma luz jak trzeba normalna skarpetke zalozyc. Polbuty, balerinki, mokasyny i piptoly mam 38 i wypadaja normalnie, idealnie dopasowane. Sandaly jednak (2 pary) musialam brac 39 (jeszcze myslac, ze beda OK zamawialam w necie i potem musialam odsylac).

Co do jakosci - poki co nie narzekam, wszystkie wygladaja super, a biegam w nich naprawde sporo. Mysle ze relacja cena-jakosc jest OK, a juz szczegolnie jak sa przecenione.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka