Dodaj do ulubionych

Może by tak liścik do posłów?

11.10.12, 11:35
W sprawie REALNEGO wsparcia dzieci i osób niepełnosprawnych? Skoro mają takie piękne umysły i dobre serca...

www.tokfm.pl/blogi/marsylianka/2012/10/domagam_sie_wyjasnien_bo_zaslanianie_sie_przez_poslow_po_ktorzy_glosowali_za_zmianami_zaostrzajacymi_ustawe_antyaborcyjna_historiami_osob_niepelnosprawnych_jest_po_prostu_chamstwem__/1?bo=1
Zwłaszcza to jest piękne:

4. Czy protestowali i domagali się wyjaśnień od premiera i prezydenta kiedy w tym roku wyszło na jaw, że obie kancelarie wolą zapłacić ogromne kary (ok. 300 000 zł) zamiast zatrudnić niepełnosprawnych.

Podejrzewam, że rodzice dzieci niepełnosprawnych pięknie listę mogą uzupełnić.
Obserwuj wątek
    • thegimel Re: Może by tak liścik do posłów? 11.10.12, 11:41
      Już wysłałam.
      Ten:
      www.facebook.com/events/286269028141616/
      Do posłów z mojego okręgu głosujących za dalszymi pracami zaostrzającymi ustawę antyaborcyjną.
    • claudel6 Re: Może by tak liścik do posłów? 11.10.12, 11:47
      Ja proponuję napisać taki liścik – zrobic im kolaż zdjęć dzieci urodzonych z cięzkimi zniekształceniami i wadami letalnymi, plus grac informacji z czym się wiążą takie wady i ile takie dziecko będzie zyło oraz jak bardzo będzie cierpiało. I zadać pytanie - czemu w „imię życia” chcą skazać zastępy dzieci na ciężkie cierpienie, dużo cięższe niż zaliczył ich patron, który w koncu na tej Golgocie cierpiał sobie kilkanaście godzin, a potem poszedł do nieba?
    • jowita771 Re: Może by tak liścik do posłów? 11.10.12, 19:02
      Pomysł niezły. Ja bym napomknęła też o tym, ile rodzin się rozpada i jedno z rodziców zostaje samo, przeważnie matka. Koniecznie by się przydało też napisać, jaka jest średnia wysokość alimentów w Polsce i jak wygląda ich ściągalność, ile wynosi zasiłek pielęgnacyjny. I tu pytanie do szanownych posłów: co zrobić z taką zawrotną sumą?
      • ada16 Re: Może by tak liścik do posłów? 11.10.12, 19:04
        i jeszcze o tym jak wyglada rzeczywista pomoc rodzinom z niepelnosprawnym dzieckiem.
        • jowita771 Re: Może by tak liścik do posłów? 11.10.12, 19:08
          I taki list by się przydało do każdego posła z osobna, z konkretnym pytaniem: Co Pan zrobił dla niepełnosprawnych i ich opiekunów, w jaki sposób Pan poprawił ich byt?
          • pitahaya1 Re: Może by tak liścik do posłów? 11.10.12, 19:22
            I liczysz, że Ci ktokolwiek odpowie??
            • thegimel Re: Może by tak liścik do posłów? 11.10.12, 20:37
              Mnie jeden odpisał.
              • a.va Re: Może by tak liścik do posłów? 11.10.12, 20:49
                A co odpisał?
              • paskudek1 Re: Może by tak liścik do posłów? 11.10.12, 20:54
                i co ci napisal? proszę powiedz
                • thegimel Re: Może by tak liścik do posłów? 11.10.12, 21:23
                  Banały. Że wie, że sprawa kontrowersyjna, że wie, że część jego wyborców ma inne poglądy i że ma prawo do własnego zdania i podjęcia moralnie słusznej decyzji.
                  • aga_sama Re: Może by tak liścik do posłów? 11.10.12, 21:30
                    W poniedziałek na konferencji u Rzecznika Praw Obywatelskich przedstawiciel jednego ze stowarzyszeń rodziców powiedział wprost: sytuacja dzieci niepełnosprawnych zmieni się w polsce dopiero jak kasia tusk urodzi premierowi niepełnosprawnego wnuka.
                  • pitahaya1 Re: Może by tak liścik do posłów? 11.10.12, 21:40
                    Ano właśnie.
                  • paskudek1 Re: Może by tak liścik do posłów? 11.10.12, 22:31
                    szkoda tylko, że sam chce miec prawo do "podjęcia moralnie slusznej decyzji" a swoimi poczynaniami uniemożliwia podjęcie JAKIEJKOLWIEK decyzji potencjalnym rodzicom a wlaściwie matkom. Jakież to wygodne....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka