Dodaj do ulubionych

filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie

11.10.12, 22:54
ostatni odcinek seksu w wielkim miescie
ostatni odcinek przyjaciol
tajemnica brokeback mountain
fortepian
synalek
efekt motyla
plac zbawiciela
pogoda na jutro
Obserwuj wątek
    • georgia241 Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 11.10.12, 22:58
      Kochankowie mojej mamy
    • czarnaalineczka Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 11.10.12, 22:59
      the l word ( zryczlam sie okropnie w jednym odcinku )
      ruffian ( film sie skonczyl a ja dalej ryczalam )
      • best_bej Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 11.10.12, 23:02
        przed okresem to nawet na klanie placzesmile
        i zawsze na love actually
      • czarnaalineczka Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 11:59
        a i jeszcze na hani plakalam ( nie mylic z hanka mostowiak suspicious )
        • czarnaalineczka Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 12:03
          no dobra
          jeszcze desperatki
          marley i ja
          flicka tongue_out
          ranczo ( zabije jak komus powiecie wink )

ale tak owogole to ja nigdy nie placze na filmach !!!
      • gulcia77 Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 15:25
        Tylko się proszę nie śmiać smile "Znachor" - kiedy Anna Dymna staję na miejscu dla świadków i mówi "Nazywam się Maria Jolanta Wilczur". Ile razy oglądam - tyle razy mnie ściska w gardle. Więcej grzechów nie pamiętam smile
        • jowita771 Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 17:10
          Niedawno pociągałam nosem do spółki ze szwagrem oglądając to właśnie.
          • gulcia77 Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 18:23
            ja to ostatni raz oglądałam jakoś w święta razem z rodzicami, babcią i chłopem razem big_grin Wszyscy podejrzanie zamilkli i zaczęli gwałtownie ślinę przełykać big_grin
    • piekielna-diablica Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 11.10.12, 23:15
      K-PAX
      Plac zbawiciela
      Król Lew 1 część
      Uwierz w ducha
    • yenna_m Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 11.10.12, 23:34
      Moje życie beze mnie - akurat byłam na takim etapie życia, że dokładnie wiedziałam, co przeżywa bohaterka filmu i wywarł na mnie wielkie wrażenie (miałam wrażenie, że gdzieś tam widzę swoje zagubienie)

Chłopiec w pasiastej piżamie.

Zielona mila.

Lilija 4 ever.

Ekspres polarny tongue_out

I w pewnym momencie życia - notorycznie ryczałam na reklamie Coca Coli oraz Jacobsa (bożonarodzeniowych tongue_out )
    • edelstein Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 11.10.12, 23:38
      Nie placze na filmach,ale ja jestem antyfilmowa.Do kina nie chadzam,na tv patrze od wielkiego dzwonu.Tylko horrory jestem w stanie obejrzec z ciekawoscia jako taka.
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 00:03
        eee to co robisz w tym watku ?
        • yenna_m Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 00:15
          no co, a reklamy to nie lecą w ramach cogodzinnego serialu? wink
          • yenna_m Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 00:17
            a przepraszam, edel nie widzę, myślałam, że to do mnie big_grin
            • yenna_m Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 00:22
              O, i na takiej bajce, "Życzenie Annabelli" ryczałam. Wyłam normalnie, aż mi wstyd było. Ale to było tak do 4 lat po urodzeniu dzieci wink
              • japanunieprzerywalempanieposle Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 00:28
                ja wylam na epoce lodowcowej i toy story tongue_out aaaaa i pocahontas moj ukochany film - jak moglam zapomniec, glupia ci... ze mnie tongue_out
                • yenna_m Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 00:36
                  a tak
                  Epoka lodowcowa (pierwsza) i scena kulminacyjna z bobasem i tatusiem.

Też wyłam jak potłuczona. Aż mi wstyd przed dziećmi było tongue_out
                  • japanunieprzerywalempanieposle Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 01:31
                    jeszcze scena z tygrysem ratujacym manfreda albo odwrpotnie nie pamietamtongue_out
                    • jowita771 Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 08:49
                      I jeszcze scena, jak mamut oglądał narysowane na ścianie inne mamuty.
                      • yenna_m Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 13:32
                        o, też ryczałam!
                • lelija05 Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 09:23
                  Czwarta część Toy Story, koniec filmu, a dziecko się dziwi, czemu matka ryczy.
              • mamaemmy zyczenie annabelli :) 12.10.12, 09:36
                yenna_m napisała:

> O, i na takiej bajce, "Życzenie Annabelli" ryczałam. Wyłam normalnie, aż mi wst
                > yd było. Ale to było tak do 4 lat po urodzeniu dzieci wink

hehe-tez sie pobeczałam na tym wink big_grin

Oprócz tego-na wielu filmach płaczę,jak mam PMS to nawet na reklamie Merci :p

A filmy-to tak pierwsze co mi przychodza do glowy
                -Zielona mila
                -Chłopiec w pasiastej piżamie
                -Plac zbawiciela
                -Król Lew 1
                -Ania z Zielonego Wzgórza-jak umarł Mateusz
                pewnie zaraz mi przyjdzie do glowy reszta filmów,ale ja po prostu beksa jestem big_grin
                -
    • imogen0 Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 11.10.12, 23:58
      Stowarzyszenie umarłych poetów jak na stoły wchodzili...
      • bi_scotti Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 02:28
        Byla u nas taka reklama Bell'a (telefony): mlody facet dzwoni z kamienistej plazy (Normandia) do dziadka do Kanady, dziadek jest weteranem D-day, ten mlody jest wlasnie na plazy (Juno?), na ktorej dziadek ladowal w czerwcu 1944 ... Nawet jak pisze to mi sie w nosie kreci wink A to tylko slodko-sentymentalna reklama, eh ...
        • owianka Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 08:07

Świetna jest.
          • jowita771 Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 08:51
            Faktycznie dobra. Tez się poryczałam.
          • bi_scotti Owianka :) 12.10.12, 14:17
            No jak moglas? jak moglas - ja zaczynam prace a tu lzy jak groch - tak sie nie robi drugiemu czlowiekowi w piatek rano wink
            Dzieki ... to jednak Dieppe a nie Juno - jeszcze tragiczniejsze - Kanadyjczycy wyslani na pewna smierc przez zle-poinformowanych Amerykanow i Brytyjczykow - bardzo dramatyczna historia w tle takiej ot reklamy telefonow.
            Dzieki smile
      • dziennik-niecodziennik Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 11:28
        o tak. ale to taki inny płacz. ja bym powiedziała ze to wzruszenie i duma z chłopaków smile
    • paartycja Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 06:29
      internetu by brakło gdybym chciała wymienić wszystkie filmy,na których ryczałam tongue_out
      szybko się wzruszam,płaczę nawet na rodzinnych komediach-znaczy zdarza mi się
      • wioskowy_glupek Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 07:27
        Marley i Ja
        Ostatni odcinek Zagubionych i Gotowych na wszystko...
    • owianka Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 08:10
      "Ostry dyżur", jak umarł Mark, i jeszcze w jednym odcinku
      "Ostatni brzeg" - wieki temu, chciałabym go znów obejrzeć
    • default Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 08:51
      Tradycyjnie i zawsze, ile razy bym nie oglądała, płaczę podczas:
      - "Potopu" (" To łgarstwo! Książę Bogusław łże jak pies! Miłościwy królu, panie mój! nie wierz temu zdrajcy, umyślnie on to uczynił, by wroga zhańbić, a ciebie przerazić, królu mój, panie!...)
      - pierwszego odcinka serialu Dom (" - Ludzie, po co wy tam jedziecie, tam nic nie ma. - A pan po co jedzie ? - Ja warszawiak jestem, to gdzie mam jechać"),
      - "Stalowych magnolii" (scena na cmentarzu).
      • artemisia_absinthium Stalowe i ta scena 12.10.12, 13:48
        Scena na cmentarzu przyprawia mnie o spazmy za każdym razem. A film ten widziałam chyba 8 razy, jak nie lepiej. (Zaraz potem charczę śmiechem dzięki Shirley i Olympii Dukakis, które spychają się z kamiennej, cmentarnej ławki).
      • asia_i_p Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 17:04
        Przy "Stalowych magnoliach" tak się spłakałam, że chyba to wyparłam, bo dopiero twój wpis mi o tym przypomniał. I przy okazji o "Pokoju Marlina" - to też z tej serii.
    • xxe-lka Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 08:53
      Sześć stóp pod ziemią - popłakałam się kilka razy, finałowy odcinek mnie zmiażdżył
      Władca Pierścieni - zawsze się wzruszam na końcu i książki i filmu
      nie ryczałam ale rozwalił mnie film Wszystko za życie
      zawsze ale to zawsze ryczę na Love Actually smile w różnych momentach
      serial Modern Family momentami mnie wzrusza ale tak na wesoło raczej
      ryczałam jeszcze na Mamuśce, Tajemnicy Brokeback Mountain, Stowarzyszeniu umarłych poetów, Pożeganiu z Afryką, Wielkim błękicie, Zaklinaczu koni
      no i mogłabym dalej
      nie sądziłam, że taka płaczka ze mnie wink
      • xxe-lka Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 08:55
        a no i Król Lew przecież big_grin
    • atteilow Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 09:06
      Ludzie placza na reklamach gdzy widza w nich sielski, rodzinny klimat, czyli cos czego aktualnie im w życiu brakuje. W jakis sposób utożsamiają się z bohaterami i to ich wzrusza. Taka bliskosć miedzy przyjaciółmi, członkami rodziny... Nasze tęsknoty i pragnienia sprytnie wykorzystują marketingowcy. Oj nie lubię sobie dostarczac takich bodźców.

Przed Bożym Narodzeniem porusza mnie kazda reklama, aż to uczucie staje się denerwujące i jeszcze bardziej uświadamia, ze u mnie nie jest tak fajnie. Po tym wzruszeniu następuje zdołowanie i jakieś rozgoryczenie. Może lepiej sobie odpuścić...

Zdrowy stan psychiczny to taki, kiedy mało co nas zachwyca, czy oburza. Ponieważ zarówno jedno jak i drugie powoduje jakieś rozchwianie. Lepiej nie być biernym obserwatorem takich zdarzeń na filmach, czy reklamach tylko samego siebie zmusic do jakiejś aktywności... działania. Pewnie dlatego ktoś wymyslil przedświateczne porządki smile
      • aneta-skarpeta Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 11:49
        ja płakałam strasznieee na marley i ja- matko uspokoic sie nie mogłam
        plac zbawiciela
        greys anatomy- kilka razy
        krol lew
        wzruszylam sie na wall e
        druga szansa- rany boskie, chyba cały film przepłakałam, aż się zanosiłambig_grin
    • angazetka Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 09:29
      Najbardziej to jako dziewczę nieletnie na "Mojej dziewczynie" - Jezu, jak ja ryczałam, trudno mnie było uspokoić, nieledwie histerii dostałam.
      Generalnie dość często płaczę w kinie, ale już raczej symbolicznie.
      • ekaczmarczyk Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 11:26
        " Jeniec jak daleko nogi poniosa" jak mija tego co go scigal przez caly film na tym moscie i on go przepuszcza i jak wchodzi do kosciola i wita sie z rodzina, pozatym wczoraj jak co roku moj maz pojechal na dwa dni na szkolenie to wytargalam z szafki " Przeminelo z wiatrem" tez sie uplakalam, i ze smiechu tez. Aha, no i na "Janosiku" pamietam jak moj tatus swietej pamieci, zawsze mi mowil ze oni na koncu to nie pokazali tego ale go w koncu uwolnilismile
    • mood_indigo Co się wydarzyło w Madison County 12.10.12, 09:30
      Wiele było filmów i seriali, ale scena, w której Meryl siedzi z mężem w samochodzie, patrzy na światła i trzyma rękę na klamce, jesuuuu... Nawet teraz mam ciarki, nieprawdopodobne emocje.
      • labellaluna Re: Co się wydarzyło w Madison County 12.10.12, 11:57
        Zgadzam się, ta scena w aucie jest mega mocna. Serce się rwie na kawałki jak się na to patrzy. W ogóle cały film mnie miażdży. Raz obejrzałam go sobie rano i cały dzień nie mogłam się otrząsnąć, dosłownie byłam przygnieciona smutkiem.
        • czarnaalineczka Re: Co się wydarzyło w Madison County 12.10.12, 12:33
          eee jak mizdzy jak nie miazdzy ?tongue_out
    • bri Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 09:38
      Sześć stóp pod ziemią: jak Nate grzebał ciało żony i ten odcinek w którym umarł. Jak umarł to chodziłam struta dłuższy czas, jakby mi naprawdę ktoś znajomy umarł.

Brokeback mountain był bardzo wzruszający i też plakałam.

W ogóle łatwo się wzruszam i na wielu filmach ryczałam jak bóbr.

Jak byłam w ciąży oglądałam film o aborygeńskich dzieciach odbieranych rodzicom, o takiej małej dziewczynce - ryczałam praktycznie od pierwszej sceny do ostatniej i jeszcze z godzinę potem. Jako dziecko dwa razy widziałam E.T. - za drugim razem popłakałam się już jadąc do kina, bo sobie przypomniałam, co jest w końcówce.
      • bri Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 09:48
        W ogóle ze względu na to, że tak przeżywam filmy to niektórych w ogóle nie jestem w stanie oglądać, bo brak mi odwagi: porzucone, osierocone, cierpiące dzieci, wojna, sceny gwałtu, realistyczna przemoc czy wypadki, okaleczanie ciała to są rzeczy, które najbardziej mnie poruszają i o ile się da, to ich unikam.
        • claudel6 Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 16:05
          Mam tak samo..

• claudel6 Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 16:05
        za drugi
        > m razem popłakałam się już jadąc do kina, bo sobie przypomniałam, co jest w koń
        > cówce.

wygrałaś! smile
        • bri :) n/t 12.10.12, 16:19
        • yenna_m Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 16:24
          dobre! big_grin
    • mamaemmy Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 09:38
      no tak-
      Marley i ja az mialam spazmy..
    • jowita771 Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 09:46
      Pierwszy odcinek "Domku na prerii", jak mieszkańcy miasteczka pomagają choremu Charlesowi w pracy. Na samą myśl mam łzy w oczach.
      • jowita771 Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 09:49
        I jeszcze każdy odcinek "Autostrady do nieba".
        I oczywiście mój ukochany wyciskacz łez, czyli "To wspaniałe życie", uwielbiam ten film!
        Poza tym jeszcze by się sporo znalazło, bo ja filmowa płaczka jestem.
    • nowi-jka Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 09:59
      plac zbawiciela
      i pewnie was zdziwi ale dla mnie b. smutny byl Listy do M
    • dziennik-niecodziennik Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 11:32
      rycze na całej masie fimów/seriali, bez problemu, pokazcie mi tylko jakąś scenę wzruszajacą albo bolesna i rycze.
      z oryginalniejszych - płakałam na Terminatorze 2.
    • mary_lu Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 11:37
      Jestem płaczką filmową, płakałam chyba na wszystkim, co wymieniłyscie.

Z niewymienionych, spłakałam się strasznie na "Człowieku w ogniu" i "W pogoni za szczęściem".
      • konwalka Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 11:48
        tez becze ile wlezie
        "ptaki ciernistych krzewow mnie kompletnie rozbily na kilka dni
        "juz mnie nie kochaj"
        "marley i ja"
        "kocham cie tyle lat"
    • laladel Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 12:19
      Ja zawsze naśmieje się ale i napłaczę na Ally McBeal smile
    • renata28 Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 12:45
      "Dzwoneczek. Tajemnica skrzydeł" smile
    • iwles Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 12:52

Oliver Stone "Wybawca" (Savior)
      • baz12 Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 13:04
        "Znachor" - ryczę za każdym razem jak jest scena na sali sądowej.
      • niutaki Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 13:21
        Zielona mila, Troja, Titanic suspicious
        • czarnaalineczka Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 14:10
          dusilam sie ze smiechu jak jack umieral big_grin
          a filmowe placzki mnie wzrokiem zabijaly
          • niutaki Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 14:16
            a w sensie ze di caprio? wink
            • czarnaalineczka Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 14:24
              no

jedna z najsmieszniejszych smierci w historii kina big_grin
              • niutaki Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 14:31
                smile
    • alpha.sierra czy któraś NIE płakała na Królu Lwie? :D 12.10.12, 13:35
      Moja siostra jak chce się pośmiać (ze mnie), to wrzuca do DVD Króla Lwa, smarkula wstrętna... Wie, że będę ryczała jak bóbr gdy umrze Mufasa.

W kategorii "najbardziej obciachowy płacz przy filmie": popłakałam się na końcówce Terminatora.

Ogólnie łatwiej by było wymienić, na czym nie płakałam.

A z ostatnich, które wbiły mi się w pamięć, to Igrzyska Śmierci - rozklejam się jak Rue umiera na rękach Katniss (ale to i tak nic w porównaniu z tym, jak dosłownie wyłam przez bitą godzinę kończąc czytać Kosogłosa...).
      • niutaki Re: czy któraś NIE płakała na Królu Lwie? :D 12.10.12, 13:38
        aaa paczpani, tez ryczalam ukradkiem na "Krolu Lwie" i na "Terminatorze" big_grin
        • alpha.sierra Re: czy któraś NIE płakała na Królu Lwie? :D 12.10.12, 13:42
          O matko, to się cieszę, że nie jestem jedyna, bo mąż miał ze mnie niezły ubaw z tym Terminatorem big_grin.
          • niutaki Re: czy któraś NIE płakała na Królu Lwie? :D 12.10.12, 13:47
            Ja teraz czesto placze, tyle tego jest, ze nie pamietam na czym placzebig_grin ostatnio czytalam z dzieckiem "Akademie Pana Kleksa" i pod koniec mialam oczy wilgotnewink czasem zaskoczy mnie sama moja placzliwa reakcja, niby nic a tu prosze: ryczysmile wlasnie leci w radio "The pover of love" Frankie goes to holliwood i juz siakam nosemtongue_out
            • yenna_m Re: czy któraś NIE płakała na Królu Lwie? :D 12.10.12, 16:09
              w ciąży szczególnie tak miałam
              sięgałam po książeczkę z serii Kamyczek (teraz toto tłumaczą jako Kajtuś) i ryczałam nad nią już w księgarni tongue_out
              • niutaki yenna 12.10.12, 16:11
                > sięgałam po książeczkę z serii Kamyczek (teraz toto tłumaczą jako Kajtuś) i ryc
                > załam nad nią już w księgarni tongue_out

dobre to, w ciazy w ogole sie robi dziwne rzeczy nie?big_grin
                • yenna_m Re: yenna 12.10.12, 16:22
                  dobre, dobre big_grin

mi się tak po ciąży jeszcze ponad 3 lata utrzymywało
                  i nie, nie karmiłam piersią

chyba taki łeb zryty big_grin

a płaczliwość to długo się mnie trzymała

potrafiłam nad "dzieckiem" uryczeć się na maksa, bo np podano kalendarz przedświątecznych przygotowań wink albo na samym środku salonu empiku, gdy moje dzieci wręczały empikowamu Mikołajowi jakieś tam naprędce wygryzmolone prace w zamian za symboliczna paczuszkę z reklamowymi gadżetami

no porażka big_grin
                  • niutaki Re: yenna 12.10.12, 16:36
                    no mi zostalo do dzis, a nawet sie poglebilotongue_out
          • caroninka Re: czy któraś NIE płakała na Królu Lwie? :D 12.10.12, 15:19
            Placze czesto na filmach i serialach. Moje ulubione i ogladane z milion razy wyciskacze lez

Armagedon, Terminator, Joe Black, Kwiaty na poddaszu, Pianista, Niesmiertelny, Waleczne serce
      • czarnaalineczka Re: czy któraś NIE płakała na Królu Lwie? :D 12.10.12, 13:51
        ja big_grin
        • alpha.sierra Re: czy któraś NIE płakała na Królu Lwie? :D 12.10.12, 13:54
          Nie wierzę! tongue_out
          • czarnaalineczka Re: czy któraś NIE płakała na Królu Lwie? :D 12.10.12, 14:12
            no serio
    • artemisia_absinthium Re: filmy i seriale, na ktorych sie splakalyscie 12.10.12, 13:44
      Stalowe Magnolie
      Stowarzyszenie Umarłych Poetów
      Godziny

To 3 z brzegu. Na wielu filmach płakałam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka