Dodaj do ulubionych

Wsrod ematek sa klamczuchy :-/ Tak to wyglada

02.11.12, 13:59
Zlinczujecie mnie, ale to tak wyglada: ze niektore z ematek to klamczuchy. Od jakiegos czasu pogoda zrobila sie mocno jesienna. Zaczelo padac, czesto jest pochmurnie i wieje wiatr. Od kilku dni jestem w Warszawie a tu jest wiele ematek. Podczas spacerow zauwazyam, ze prawie nikt nie wychodzi z niemowlakami w wozkach. Jednoczesnie widze na forum ematka jak (prawie) wszystkie piszecie, ze wychodzicie, nawet jesli szaleje wichura typu Sandy albo jest mroz -10 stopni. Teraz przyznac sie mi, KTORA Z WAS TO KLAMCZUCHA??????

Obserwuj wątek
    • szalona-matematyczka Re: Wsrod ematek sa klamczuchy :-/ Tak to wyglada 02.11.12, 14:00
      Zaznaczam, ze chodzi mi tu o spacery a nie wychodzenie z dzieckiem do sklepu, lekarza itp.
      • marianna72 Re: Wsrod ematek sa klamczuchy :-/ Tak to wyglada 02.11.12, 14:08
        szalona-matematyczka napisała:

> Zaznaczam, ze chodzi mi tu o spacery a nie wychodzenie z dzieckiem do sklepu, l
        > ekarza itp.
        I jeszcze powiedz mi jak odroznic matke , ktora wychodzi do lekarza od tej , ktora idzie na spacer

• melancho_lia Re: Wsrod ematek sa klamczuchy :-/ Tak to wyglada 02.11.12, 14:06
      Nie wychodzę z niemowlakiem w wózku. Nie mam niemowlaka, wózka też nie smile
      Ale ja akurat sporo wózków widuję, ostatnio nawet się zdziwiłam, bo deszcz siąpił, wiało całkiem całkiem i w pobliskim parku całkiem sporo mam z wózkami było.
    • marianna72 Re: Wsrod ematek sa klamczuchy :-/ Tak to wyglada 02.11.12, 14:07
      wiesz ile mieszkancow ma warszawa ok 1740000 i ile z tych mieszkancow siedzi na emamie .Dodatkowo policz ile czasu ty przesiedzialas na zewnatrz czy wygladajac z okna ,przemnoz to prze powierzchnie miasta ( bo zakladam ,ze nie latalas po calej warszawie) .Moze wtedy uda ci sie obliczyc jakie jest prawdopodobienstwo spotkanie ematki w tym samym miejscu i czasie kiedy ty bylas na zewnatrz ehhh...
      • szalona-matematyczka marianna 02.11.12, 14:26
        Po dokonaniu obliczen i uwzglednieniu postow z emamy, w ktorych piszecie, ze wszystkie wychodzicie na co najmniej 3 h nawet przy huraganie musze stwierdzic, ze ilosc spotkanych matek na dworze jest niewspolmiernie mala. Jesli nawet kazda z napotkanych matek byla ematka (co jest oczywiscie niemozliwe) to wychodzi mi na to, ze duza czesc z was kisi sie w domu. Zadna nie chce sie przyznac??????????????????
        • marianna72 Re: marianna 02.11.12, 14:34
          no dobra masz mnie bylam dzis tylko w sklepie i banku bez wozka bo najmlodszy 7 lat juz protestuje kiedy chce go do niego wsadzicwink)) .No i o warszawe nie zahaczylismy bo troche daleko 1500km ale postaramy sie nastepnym razem
        • czarnaalineczka Re: marianna 02.11.12, 15:23
          taaa jasne wszystkie pisza
          nawet te bezdzietne i z niewozkowymi dziecmi

wez ty sie stuknij
        • czar_bajry Re: marianna 02.11.12, 17:48
          E matka pracuje a z dzieckiem wychodzi po pracy- o złej porze patrzyłaś.
      • jamesonwhiskey Re: Wsrod ematek sa klamczuchy :-/ Tak to wyglada 02.11.12, 14:27
        > wiesz ile mieszkancow ma warszawa ok 1740000 i ile z tych mieszkancow siedzi na
        > emamie

2/3 to sloiki wiec spokojniem mozna to ograniczyc do 500 tysiecy

przemnoz to prze powierzchnie miasta ( bo zakladam ,ze nie latalas po
        > calej warszawie)

po pierwsze nie przez cala a tylko kilka najlepszych dzielnic
        po drugie co by mialo dac ci przemniozenie liczby mieszkancow przez powierzchnie
        to chyba jedynie ty wiesz

a nakoncu to ze jest to forum rodem z alternatywnej rzeczywistosci to kazdy w miare rozgarniety powinien wpasc po przweczytaniu 5 losowych watkow

• marianna72 Re: Wsrod ematek sa klamczuchy :-/ Tak to wyglada 02.11.12, 14:36
          jamesonwhiskey napisał:

>

> po drugie co by mialo dac ci przemniozenie liczby mieszkancow przez powierzchni
          > e
          > to chyba jedynie ty wiesz
          Nic ale chcialam sie dostosowac do nicka autorki watku ach ci mezczyzni wszystko biora doslownie
          >
          >
          >
          • jamesonwhiskey Re: Wsrod ematek sa klamczuchy :-/ Tak to wyglada 02.11.12, 14:50
            > Nic ale chcialam sie dostosowac do nicka autorki watku ach ci mezczyzni wszystk
            > o biora doslownie

dostosowac sie mozna piszac cos z sensem
            jak i pierdzielnac kasztana obnazajacego poziom umyslowy
            niestety wpadlas w kategorie druga
    • lusitania2 Re: Wsrod ematek sa klamczuchy :-/ Tak to wyglada 02.11.12, 14:25
      Ameryki to ty nie odkryłaś, chociaż akurat przykład jaki podałaś jest bzdurny.
      • szalona-matematyczka Re: Wsrod ematek sa klamczuchy :-/ Tak to wyglada 02.11.12, 14:28
        lusitania2 napisał:

> Ameryki to ty nie odkryłaś, chociaż akurat przykład jaki podałaś jest bzdurny.
        >

Chodzi ci o to, ze ematki klamia tez w innych sprawach? Szok, szok, po prostu szok. smile
    • 18lipcowa3 Re: Wsrod ematek sa klamczuchy :-/ Tak to wyglada 02.11.12, 14:36
      Ja widze pełno wózków ,aż w szoku jestem.
      • kotobala Re: Wsrod ematek sa klamczuchy :-/ Tak to wyglada 03.11.12, 01:37
        Ok, ale jak te dzieciaczki są ubrane to juz pozostawia wile do życzenia. A podobno żadna ematka dzieci nie przegrzewa...
    • thegimel Re: Wsrod ematek sa klamczuchy :-/ Tak to wyglada 02.11.12, 14:48
      Nie mieszkam w Warszawie tongue_out
      Moje dziecko nie jeździ w wózku smile
    • anorektycznazdzira Re: Wsrod ematek sa klamczuchy :-/ Tak to wyglada 02.11.12, 15:17
      Pewnie ja: nie wychodzę z niemowlakiem "na Warszawę", być może dlatego, że go nie mam ani nie mieszkam w Warszawie.
      Żeś se próbę reprezentatywną wykombinowała...!
    • sadosia75 Re: Wsrod ematek sa klamczuchy :-/ Tak to wyglada 02.11.12, 15:25
      Ło matko... jakie to wszystko poważne, jak do siebie wszystko bierze. nawet żartnąc nie można ! oj nie można !
      Ja jestem kłamczucha ! ja nie chodzę na spacery z wózkiem po warszawie big_grin
    • kamelia04.08.2007 no, widac, że jestes matematyczka 02.11.12, 15:44
      i bierzesz wszystko dosłownie.

Cecha ematki jest przekora i "a własnie, że nie", ewentualnie "bo może to jest tak u ciebie".
      Z wyjatków robi sie regułe, reguły staja sie zadkimi wyjatkami.

Ematka swietnie zarabia i jest specjalistka w waskiej dziedzinie, a jej maz dyrektorem.
      Tylko, że jak pojawi sie watek w stylu: mieszkamy w W-wie, mamy jedno dziecko, zarabiamy po 5 tys. netto każde i ciężko nam odłożyc, to pojawia sie 80% odpowiedzi w rodzaju: o matko, a my nawet polowy tego nie mamy i dobrze żyjemy z dwójka dzieci, a pół roku temu to kupilismy za gotówke nowa toyote. Cała emtaka wink
    • nutka07 Re: Wsrod ematek sa klamczuchy :-/ Tak to wyglada 02.11.12, 16:10
      Pierwsza!!!

tongue_out wink
      • szalona-matematyczka nutka, nie jestes pierwsza,sadosia 02.11.12, 16:22
        nutka, nie jestes pierwsza, sadosia pierwsza sie przyznala smile
        • sadosia75 Re: nutka, nie jestes pierwsza,sadosia 02.11.12, 16:23
          no wUaśnie !
          Ja pierwsza się przyznałam big_grin
        • nutka07 Re: nutka, nie jestes pierwsza,sadosia 02.11.12, 17:14
          Druga!!!

Ps. Dlaczego mnie to nie dziwi suspicious wink
          • sadosia75 Re: nutka, nie jestes pierwsza,sadosia 02.11.12, 17:34
            A no gdyż ponieważ ja się do wszystkiego co złe przyznaję bez bicia wink
            A Ciebie to trzeba biczami poganiać i dlategoś zawsześ drugaś !
      • heca7 Re: Wsrod ematek sa klamczuchy :-/ Tak to wyglada 02.11.12, 16:22
        Mieszkam w Wawie ale na peryferiach i nie mam niemowlaka wink I nigdy nie deklarowałam, że chodzę z dziećmi do parku itd. Bo kioło mojego domu to las jest a nie park a dzieci spędzają dużo czasu w ogrodzie. Czyli wychodzą, owszem ale nie dane Ci jest je zobaczyć bo nikt ich w wózku od lat nie wozi wink
    • imasumak Ja, ja sią przyznam!! 02.11.12, 16:53
      Nie chodzę z wózkiem na spacery po Warszawie! Co więcej nigdzie nie chodzę!
    • imasumak Polcz wózki 19 lat temu w Krakowie 02.11.12, 16:56
      i 9 lat temu na Dolnym Śląsku
      • paliwodaj Re: Polcz wózki 19 lat temu w Krakowie 02.11.12, 17:37
        >Ja widze pełno wózków ,aż w szoku jestem.
        ty lipcowa jak zwykle , wszystko widzisz odwrotnie ;-/

• jagienka75 Re: Wsrod ematek sa klamczuchy :-/ Tak to wyglada 02.11.12, 17:39
      Z tym wątkiem to na Twoim miejscu bym poszła na forum Małe dziecko.
      Zobaczyłabyś, co by się działo.
      Ja dziś poczytałam sobie wątek o bałwaniebig_grin
      • szalona-matematyczka jagienka, dziekuje 02.11.12, 23:09
        jagienka75 napisała:

> Z tym wątkiem to na Twoim miejscu bym poszła na forum Małe dziecko.
        > Zobaczyłabyś, co by się działo.
        > Ja dziś poczytałam sobie wątek o bałwaniebig_grin

Dziekuje za wskazowke. smile Temat niestety juz spalony, bo nie bede jeszcze raz pisala tego samego na Malym dziecku. Szkoda, bo dzis sie nudzilam. Ale nic straconego. Dzieki twojej wskazowce bede wiedziala, ze oplaca sie od czasu do czasu rzucic okiem na forum Male dziecko.
        • szalona-matematyczka Re: jagienka, watek o balwanie jest super!!!! 02.11.12, 23:15
          > jagienka75 napisała:
          >
          > > Z tym wątkiem to na Twoim miejscu bym poszła na forum Małe dziecko.
          > > Zobaczyłabyś, co by się działo.
          > > Ja dziś poczytałam sobie wątek o bałwaniebig_grin

Watek o balwanie jest super! Usmialam sie. smile
    • yenna_m Re: Wsrod ematek sa klamczuchy :-/ Tak to wyglada 02.11.12, 18:18
      ja! ja się zgłaszam!
      nic to, idę 12-latka i 10-latka do wózków powsadzać, wsiadam w pociąg i jadę do Wawy

powiedz tylko kochana, koło której ulicy mam krążyć, żeby się zrehabilitować? wink

(w mojej okolicy mnóstwo matek z dziećmi w wózkach, niezależnie od pogody - nawet w czasie deszczu spotykam okoliczne mamy z niemowlakami w wózeczkach smile )
    • mamameg Re: Wsrod ematek sa klamczuchy :-/ Tak to wyglada 02.11.12, 18:31
      Ja też się przyznaję, ja też! Nie jeżdżę wózkiem po Warszawie jesienią ani zimą!

(Jeżdżę po Poznaniu od dwóch lat w każdą pogodę codziennie, bo mały skubaniec zasypia tylko w wózku. W mrozy ludzie patrzyli się na nas z lekką zgrozą w oczach ale nic mu nie było)
      • goodnightmoon Re: Wsrod ematek sa klamczuchy :-/ Tak to wyglada 02.11.12, 23:23
        mamameg napisała:

> W mrozy ludzie patrzyli się na nas z lekką zgrozą w oczach ale nic mu nie było

A wyobraź sobie, jak na nas patrzyli - mój często wystawiał spod kocyka bose stopy uncertain I nie było siły na piekielnika sad
    • asocial Re: Wsrod ematek sa klamczuchy :-/ Tak to wyglada 02.11.12, 23:24
      ah, a ja juz myslalam, ze chcesz pisac o tych, ktore sie myla w zeznaniach, tych mniejszego kalibru, np. daty slubu oraz wiekszego, typu kiedys ktoras pisala, ze miala aborcje, a teraz sie wypowiada w temacie czysto teoretyczniewink itp.
      Ad rem: bylam w Wawie przez ostatni miesiac, przezylam tam atak sniegu i zapewniam, ze widzialam cale mnostwo matek i babc z wozkamismile
    • kotobala Re: Wsrod ematek sa klamczuchy :-/ Tak to wyglada 03.11.12, 01:35
      > Zlinczujecie mnie, ale to tak wyglada: ze niektore z ematek to klamczuchy

??? Toż to wszystkie z pań "stałych bywalczyń"(oprócz kilku ewenementów wink).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka