Dodaj do ulubionych

Czy ktoś też jest tak zafiksowany na sprawdzanie..

20.11.12, 22:25
Czy ktoś też jest tak zafiksowany na sprawdzanie prognozy pogody jak ja? Nie, nie w TV. Mam taką swoją ulubioną stronkę i włażę tam jak głupia i się obecnie dołuję. Do poniedziałku zachmurzenie. Zanim wyłączę komputer też jeszcze sprawdzę czy zachmurzenia nie odwołali przypadkiem big_grin Tak, mam też większe problemy, ale mam też swoje plany. I zima mam być ze śniegiem i mrozem!
Obserwuj wątek
    • jematkajakichmalo Re: Czy ktoś też jest tak zafiksowany na sprawdza 20.11.12, 22:36
      Ufffff..... to jednak nie jestem sama... wink Nie wchodze moze kilka razy dziennie sprawdzac zcy odwolali slonce lub deszcz, ale raz dziennie to mus... i koniecznie pogoda na najblizsze 2 tygodnie!
      • jadis76 Re: Czy ktoś też jest tak zafiksowany na sprawdza 21.11.12, 20:47
        ja
        sprawdzam rano i wieczorem
        i czasem w pracy
        w internecie, ale w tv też oglądam
    • rosapulchra-0 Re: Czy ktoś też jest tak zafiksowany na sprawdza 20.11.12, 22:42
      Nie, nie mam tak. Pogodę codziennie pokazuje mi mój nowy telefon big_grin
      Ale ja zafiksowana jestem obecnie na sprawdzaniu wyników z egzaminu. Próbny zdałam, ale chcę zdać ten właściwy, a co gorsza w ogóle się do niego nie uczyłam. Za tydzień mam kolejny i choć już materiały mam, to jak znam się znowu skończy się fiksacją szukania wyników wink
    • nangaparbat3 Re: Czy ktoś też jest tak zafiksowany na sprawdza 20.11.12, 22:42
      Moja mama.
    • lola211 Re: Czy ktoś też jest tak zafiksowany na sprawdza 20.11.12, 22:45
      W ogole nie sprawdzam, wstaje rano i patrze jaka aura.
      Co mi da wiedza jaka pogoda mnie czeka? Nic kompletnie.

-
      Koci kalendarz- uratuj kocie życie
      • ga-ti Re: Czy ktoś też jest tak zafiksowany na sprawdza 20.11.12, 23:03
        Mówisz jak mój mąż smile
      • kropkacom Re: Czy ktoś też jest tak zafiksowany na sprawdza 21.11.12, 06:49
        No widzisz, mi po coś ta ładna pogoda potrzebna smile
        • lola211 Re: Czy ktoś też jest tak zafiksowany na sprawdza 21.11.12, 09:25
          No ale jak bedziesz sprawdzac, to ona nadejdzie czy jak?

Jak rozumiem prognoze sprawdza sie planujac np wyjazd-warto sie przygotowac na konkretne warunki albo po prostu od prognozy uzaleznic wyjazd.
          Natomiast co ma na celu codzienne sprawdzanie ,to tak serio nie bardzo wiem.Co mi po wiadomosci wieczorem, ze np jutro bedzie padac? Chyba ze chodzi o jakies ekstrema typu nagle opady sniegu czy huragan.
          Moja mama jest na bieżaco i dla niej prognoza jest wyznacznikiem planu dnia.Mnie z kolei w ogole nie jest potrzebna do zycia wiedza na temat pogody, bo i tak nie mam zadnego wpływu na to, co sie bedzie dzialo.Zobaczy sie rano za oknem.
          • kropkacom Re: Czy ktoś też jest tak zafiksowany na sprawdza 21.11.12, 20:30
            No ja planuje wyjazdy. Tak niedalekie, ale pogoda ma tu znaczenie. Jak jest brzydko to oznacza, że muszę swoje plany odkładać.
    • ga-ti Re: Czy ktoś też jest tak zafiksowany na sprawdza 20.11.12, 23:06
      Na pulpicie w komputerze mam ustawione wyświetlanie pogody na najbliższe 3 dni, zawsze sprawdzam z zainteresowaniem, bo co dzień wszystko się zmienia smile Najgorsze, że zawsze oddalają upragnione słonko.
      Sprawdzam gdy gdzieś wyjeżdżam, zwłaszcza latem, czasem się sprawdza smile
    • taje Re: Czy ktoś też jest tak zafiksowany na sprawdza 20.11.12, 23:13
      Mój mąż. Woli sprawdzić bieżącą pogodę w internecie (w Polsce w ICM) niż otworzyć okno smile
      • lucadimontezemolo Re: Czy ktoś też jest tak zafiksowany na sprawdza 20.11.12, 23:18
        Ja zawsze moją ulubioną stronę pogodową sprawdzam wieczorem (2-3 razy) a potem jeszcze sprawdzam rano zaraz po obudzeniu . Pogodę sprawdzam częściej niż mejla firmowego tongue_out
    • default Re: Czy ktoś też jest tak zafiksowany na sprawdza 21.11.12, 07:31
      Staram się obejrzeć raz dziennie prognozę w tv, ale raczej latem - zimą po prostu jest zimno smile i czy powiedzą "jutro słonecznie" albo "jutro zachmurzone" to w zasadzie nie robi żadnej różnicy. No - opady śniegu robią różnicę smile
      Mój mąż ma zakrętasa na punkcie prognoz, bo śledzi je na wszystkich programach po kolei, jest ustasfakcjonowany dopiero jak sobie porówna co podaje TVN, co Polsat, a co TVP smile
    • lilly_about Re: Czy ktoś też jest tak zafiksowany na sprawdza 21.11.12, 07:43
      Mam tak przed wyjazdami wszelkimi. Jak jeżdziłam latem nad nasz Bałtyk to potrafiłam i miesiąc wczesniej obserwować pogode długoterminową, która zmieniała się jak w kalejdoskopie i podglądać plaże z kamerek internetowych. I sama się z siebie śmiałam.
    • naomi19 Re: Czy ktoś też jest tak zafiksowany na sprawdza 21.11.12, 08:20
      Dla mojej nieżyjącej babci prognoza pogody to był emocjonujący moment, podekscytowanym głosem mówiła wtedy wszystkim gościom: cicho, cicho, pogoda, prognoza pogody! Albo dzwoniąc do mnie pytała czy dziś widziałam prognozę smile Dla mnie to było typowe dziwactwo starszego wieku, nieszkodliwe, acz męczące.
    • nitka111 Kropkacom!! 21.11.12, 08:33
      Podaj proszę z której stronki korzystasz, mogę w zamian podać swoje smile, jestem zainteresowana tym śniegiem wink
      • kropkacom Re: Kropkacom!! 21.11.12, 08:46
        Ja korzystam z czeskiego portalu, a oni są skoncentrowani na swój region. A ten śnieg to taka złość (na tych co go nie chcą) i pobożne życzenie niewiernej aby jednak spadł w święta. Niestety crying Święty Marcin na białym koniu nie przyjechał... A padało w Marcina?
    • guderianka Re: Czy ktoś też jest tak zafiksowany na sprawdza 21.11.12, 09:09
      tak, mój M
      zawsze wiemy jaka bedzie pogoda wink
      jego stronka podaje pogode z dokładnoscia co do minuty wink serio, w pracy tez sie smiali jak mówiłam ze o 15 bedzie padało wink ale przestali jak luneło wink
      • shan_sa Re: Czy ktoś też jest tak zafiksowany na sprawdza 21.11.12, 09:19
        Naomi, ja mam tak jak Twoja babcia. Oglądam pogodę w tv i mówię, cicho pogoda. Nie dzwonię tylko, do nikogo, z tą informacją. Nawet nie pomyślałam, że to może być dziwactwo, może jest smile Chyba idzie starość smile
    • noname2002 Re: Czy ktoś też jest tak zafiksowany na sprawdza 21.11.12, 09:15
      Ja, ale raczej wiosna, latem i wczesna jesienia. Interesuja mnie glownie weekendy- sprawdzam czy nie bedzie lalo i bede mogla grzebac w ogrodku.
      A teraz juz po sezonie sad((
      • lola211 Re: Czy ktoś też jest tak zafiksowany na sprawdza 21.11.12, 09:26
        A i tak czesto sie nie sprawdzasmile
    • suazi1 Re: Czy ktoś też jest tak zafiksowany na sprawdza 21.11.12, 18:57
      Mój mąż jest obserwatorem na stacji meteo, właśnie robi papiery na synoptyka, tak więc siłą rzeczy, nawet jak nie chcę wiedzieć, jaka będzie pogoda, to i tak wiem...
    • lilka69 tak! tak! 21.11.12, 20:40
      sprawdzam co najmniej raz dziennie wieczorem, czasem dwa bo od rana smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka