25.11.12, 01:43
Muszę się pochwalić. Nie straszne mi zarzuty, że nie szanuję swej prywatności - po prostu muszę sie podzielić radością - wpłaciłam właśnie zaliczkę i tuż po świętach odbieram szczeniątko-mopsiątko. A teraz przyjmuję wyrazy mniej lub bardziej zakamuflowanej zazdrości wink.
Obserwuj wątek
    • ganna_risatdinova Re: mops i ja 25.11.12, 01:58
      Gratuluję i zazdroszczę, bo też mi chodzi mops po głowie od kilku już lat.
      Ale w takie dni jak chociażby dziś, kiedy zwlekliśmy się z łóżka o 15.30, to jednak cieszę się, że nie mam chcącego koniecznie wychodzić na spacer bladym świtem mopsawink.
    • rosapulchra-0 Re: mops i ja 25.11.12, 04:36
      Taki mopsiur?
      Przesłodki!
      Szczerze zazdroszczę!
    • nini6 Re: mops i ja 25.11.12, 10:46
      Myślałam, że chodzi o Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej smile
      • mw144 Re: mops i ja 26.11.12, 12:09
        Ja teżbig_grin
      • ashraf Re: mops i ja 26.11.12, 13:35
        I ja smile
    • inguszetia_2006 Re: mops i ja 25.11.12, 11:06
      Witam,
      Umieram z zawiści;-D Uwielbiam mopsiątka i buldożątka.
      Pzdr.
      Ing
    • kinguch Re: mops i ja 25.11.12, 11:16
      a ja nie zazdroszcze ale skladam gratulacje odnosnie wyboru smile jeszcze rok temu mialam na stanie 2 dzis zostal jeden, super rasa!

PS
      przepraszam nie mam na tel. polskich znakow
      • lily-evans01 Re: mops i ja 25.11.12, 11:48
        Faaajnie! Moja córka bardzo by chciała psiaka lub kociaka, ale jak dla mnie, to byłoby już za dużo obowiązków. A szczeniaki są przekochane, obojętnie jakiej rasy.
        Dużo radości z mopsiąka!
    • amonette Re: mops i ja 25.11.12, 11:50
      Miłego pomarszczonego przytulania życzę smile
    • satoja Re: mops i ja 25.11.12, 12:00
      myślałam że zasiłek z mops dostałaś tongue_out
      • verdana Re: mops i ja 25.11.12, 15:14
        Mops to właściwy wybór. Kup szersze łóżko, pożegnaj się z ukochanym fotelem i pamietaj, ze mopsy są nietresowalnesmile Choć mops bardzo dobrze nauczył mojego ojca aportować.
        No i jeszcze jedna uwagą - mopsy nienawidza samotności. Jesli w domu nie ma nikogo dłuższy czas zaleca sie dokupienia drugiego mopsa, kot też może byćsmile
        • olewka100procent Re: mops i ja 25.11.12, 15:22
          myślałam, że masz jakieś problemy z miejskim ośrodkiem pomocy społecznej ...
    • kagrami Re: mops i ja 26.11.12, 08:40
      Super, zazdroszczę smile Co prawda ja wolałabym kundelka ze schroniska, a to chociażby z powodu takiego, że kundle mniej chorują i nie wymagają takiej pielęgnacji, szczególnego żywienia itd. jak psy rasowe. Mniej kosztują a są przyjacielskie - co jest przecież u psa najważniejsze smile
      Ale nie mogę mieć psa, więc ci szczerze zazdroszczę.....
      Powiem wam w tajemnicy, że najbardziej chciałabym pieska zmieszanego z amstafem, bo to są bardzo fajne (wbrew temu co powrzechnie o nich "wiadomo") psy.
      • verdana Re: mops i ja 26.11.12, 09:57
        Mops naprawdę niczego nie wymagasmile Za wyjątkiem miłości w dużych dawkach i to 24 godziny na dobę. I nie sa kosztowniejsze od kundla.
        Mają za to jedną zaletę, której nie będzie miał żaden normalny pies (ktora dla wielu osób jest wadą, wiem) - mopsy nie lubią długich spacerów i nawet nie są one dla nich wskazane. 3 razy dziennie po 15 minut - akurat starczy wiekszości mopsów. I jesli ktoś chce mieć psa, a jest leniwy - ideał.
      • ciezka_cholera Re: mops i ja 28.11.12, 13:25
        Masz dużo racji - przyjaciela można przygarnąć ze schroniska. Ja mieszkam jednak w UKju, tu nie ma takiej nadpopulacji psów. Są schroniska, a jakże, ale ja nawet nie spełniam warunków, żeby psa z nich adoptować (mam małe dzieci i wynajmuję dom). Prawdę mówiąc, może to i niskie, ale nie chciałoby mi się ich prosić i przekonywać. Uważam, że nadmierna selekcja osób chcących przygarnąć zwierzę, choć z założenia słuszna, może jednak ostatecznie szkodzić podopiecznym. Ale to temat na długą i żarliwą dyskusję.
        Druga sprawa, równie ważna w moim przypadku, to że moja dziewczynka, jak dobrze pójdzie, będzie początkiem hodowli, którą chcę założyć. Jak już rozmnażać, to tylko najlepsze egzemplarze smile.
        Życzę byś nie musiała czekać długo na zmianę warunków, która pozwoli Ci na zaopiekowanie się pieskiem. Mieszańców staffików znajdziesz w schronisku sporo - ludzie sobie często z nimi nie radzą.
        Ależ nie mogę się doczekać.
    • wbka1 Re: mops i ja 26.11.12, 12:12
      Właścicieli psów dzielimy na tych co z nimi śpią i tych, co się do tego nie przyznają.smile
    • ciezka_cholera Re: mops i ja 26.11.12, 13:50
      Wszyskim bardzo dziekuje!
      Jakby ktos mial ochote zobaczyc rodzicow to
      mama:
      www.champdogs.co.uk/dog/19035
      tata:
      ingrus.net/pug/en/details.php?id=2527
      Ja juz mam psa ONke i dwa koty, i dwie swinie - brakuje jedynie mopsa. Nie bedzie sie wiec malenstwo czulo samotne, wprost przeciwnie, musze jej, przynajmniej na poczatku, ograniczyc objawy czulosci ze strony dzieci i zwierzynca (jak moja menazeria sie jeszcze rozrosnie to ten mniej uroczy MOPS też w końcu do mnie zawita, żeby sprawdzić, czy nie sprawuję się jak Violetta Villas smile).
      Ciesze sie bardzo.

PS: naprawde zadna sie nie niepokoi czy jestem godna?!?!? wink
      • verdana Re: mops i ja 26.11.12, 14:23
        Uważaj!!!
        Mój kot wychował mopsa na kota - ostatnio wet pytał, dlaczego ten pies broni się waląć łapą, a nie gryząc... Zwróć uwagę na zaburzenia tożsamości gatunkowejsmile
    • yenna_m Re: mops i ja 28.11.12, 13:42
      zazdraszczam nieprzytomnie
      mopsy są piękne i przekochane

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka