martwe_zapiski92 12.12.12, 21:15 Odpowiedź potrzebna w miarę jak najszybcej: w jakiej książce jest dokładnie opisana budowa/organizacja łagrów (podkreślam łagrów, nie lagrów). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kocianna Re: Łagier 12.12.12, 21:25 Archipelag Gułag Sołżenicyna - tylko że to trzy tomy. Studium Gułagu. Jeden dzień Iwana Denisowicza - opowiadanie tegoż. Z lektur szkolnych: Inny świat Gustawa Herlinga-Grudzińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
martwe_zapiski92 Re: Łagier 12.12.12, 21:34 Inny świat już przeczytany, a potrzrbna jeszcze inna książka na ten temat. Bardzo dziękuję za tytuły. Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Łagier 12.12.12, 21:45 wprawdzie to nie książka, ale pomocą może być film Cynga Odpowiedz Link Zgłoś
syswia Re: Łagier 12.12.12, 22:25 zona polskiego ministra spraw zagr pani appelbaum [chyba, zapomnialam jej imienia] napisala fantastyczna, obszerna ksiazke na ten temat [ Odpowiedz Link Zgłoś
shan_sa Re: Łagier 13.12.12, 10:11 Jeżeli kogos interesuje tematyka to polecam dzieci gułagu, ale była to dla mnie najtrudniejsza książka, jaką czytałam ksiegarnia.pwn.pl/produkt/102846/dzieci-gulagu.html Jest też książka historie kobiet z gułagu, ale nie czytałam ksiegarnia.pwn.pl/produkt/102847/historie-kobiet-z-gulagu.html Odpowiedz Link Zgłoś