Dodaj do ulubionych

Dziś boxing day

26.12.12, 12:10
Takiego szaleństwa w sklepach, jak dziś nie ma w żadnym dniu w roku.
Moje dzieci pojechały do centrum handlowego, żeby sobie coś kupić. Najstarsza zadzwoniła i opowiadała, że do samego centrum to tłum ich po prostu wniósł, ludzie niemalże się taranowali, żeby dostać się do swoich ulubionych butików czy sieciówek i jak najszybciej wybrać największe okazje. Już po kilku minutach kolejki do przebieralni i kas zaczęły się ciągnąć daleko poza tereny sklepów.
Starsze córki zrezygnowały z zakupów od razu, młodsza się tylko uparła, więc czekali ponad godzinę tylko w kolejce do kasy..
Jak to dobrze, że nie dałam się namówić na ten wypad.
Obserwuj wątek
    • varna771 Re: Dziś boxing day 26.12.12, 12:15
      szaleństwo!smile
      • kagrami Re: Dziś boxing day 26.12.12, 12:41
        Byłam kilka lat temu w Londynie w tym czasie i nie dałam się w to wciągnąć choć kocham atrakcyjne wyprzedaże (jak każdy). Ten tłum .. zakupy nie są przyjemne i nawet dla TAKICH trofeów nie warto...
    • jematkajakichmalo Re: Dziś boxing day 26.12.12, 12:50
      Rosa mieszkam w takim kraju, ze w wolne dni wszystko jak wymarle jest... chyba tylko stacje benzynowe pootwierane... uncertain Nie lubie takich tlumow i pewnie tez bym sie nie wybrala, ale ta swiadomosc mieszkania w "opuszczonym" miescie tez mnie dobija smile Oczywiscie w niedziele tez jest wszystko pozamykane, wiec tu juz 4 dzien ciszy...
      • jak_matrioszka Re: Dziś boxing day 26.12.12, 17:21
        U nas tez wszystko zamkniete, akcja "wymien prezent" zaczyna sie jutro, wcale mi tego nie brakuje smile
    • sueellen Re: Dziś boxing day 26.12.12, 17:17
      Przeceny kiepskie w tym roku. Z prezentami czekam do stycznia...
    • dzoaann Re: Dziś boxing day 26.12.12, 17:28
      ja nie mam sily robic zakupow w takiej atmosferze i warunkach, koszmar. Ale zamowilam przez internet rower dla corki, bo przeceniony 70%, maz pojechal odebrac... pewnie jak wroci, to bedzie narzekac na kolejki, ale to za duza okazja byla, zeby zrezygnowac.
    • solejrolia Re: Dziś boxing day 26.12.12, 18:23
      Pierwszy raz jestem na czymś takim, z ciekawości poszłam- i mój wniosek: E TAM tongue_out
      to jakiś wielki markeingowy mit.

żadnych wielkich okazji nie widziałam, (w stosunku do Polski to już w ogóle) dla mnie wyprzedaż 30 lub 50%to jeszcze nie są mega okazjetongue_out bo te rzeczy nadal są drogie, zwłaszcza że przecenione zostały szmaty, a te ubrania, buty, które lepiej wyglądały, widać, że sa porządniejsze, to ich wcale nie obejmowała wyprzedaż.
      także kit na wodę, fotomontaż. wrócę do kraju, to sobie kupię w spokoju, i nieprzebranetongue_out
      (o dziwo wPolsce też teraz zczną wyprzedawać kolekcję zimową)
      piszesz: szaleństwo...hm...no było sporo ludzi, ale znów bez przesady, osobami, które robiły to niby szaleństwo to były nastolatki i...Polki.
      jestem w uk od kilku dni, i takiego zbiegowiska rodaczek nie widziałam
      tongue_out
      a czegos takiego jak tłum, który wprowadził do sklepu, kolejki do kas poza sklepy, czy kolejka do przymierzalni- nie zauważyłam!!!

pozdrawiam urlopowo
      • rosapulchra-0 Re: Dziś boxing day 26.12.12, 18:32
        No coż.. punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Widocznie zasobność twojego portfela nie jest od tego, aby cieszyć się dzisiejszymi wyprzedażami tongue_out
        A ponieważ to nie jest ani pierwsza, ani ostatnia wyprzedaż, więc.. powodzenia w zakupach!
        • solejrolia Re: Dziś boxing day 26.12.12, 18:44
          a pomyślalaś, że być może jest odwrotnie?
          tongue_out
          że może właśnie mój portfel jest na tyle zasobny, że nie muszę latać do UK by uczestniczyć w tym niby szaleństwie (którego, przesięgam, nie widziałam dziś!), bo mogę sobie pozwolić na spokojne zakupy w Polsce , w czasie: po świętach, po urlopie? bo tam również już zaczęły się, lub za chwilkę zaczną wyprzedawać te same marki
          tongue_out
          dzisiejszy dzień można spędzić o wiele, wiele przyjemniej.
          no ale poszłam, zobaczyłam, i niczego nie straciłam, ani nie zyskałamtongue_out
          • kk345 Re: Dziś boxing day 26.12.12, 20:02
            > a pomyślalaś, że być może jest odwrotnie?

Nie dyskutuj, nie stać Cię na zakupy na wyprzedażach i już, przyznaj się smile))
            Porażająca jakaś logika swoją drogąsmile
            • rosapulchra-0 Re: Dziś boxing day 26.12.12, 20:52
              Po cholerę się łazi na wyprzedaże, jeśli ma się zasobny portfel i stać na zakup w pierwotnej cenie? Tu jest dopiero brak logiki.
              • mirmunn Re: Dziś boxing day 26.12.12, 20:55
                to logika ludzi bogatych, nie lubią przepłacać
                • solejrolia Re: Dziś boxing day 26.12.12, 22:22
                  macie racje, nie jestem zamożna, nie wstydzę się tego. ciężko pracuję i cieszę się z tego co mam, i do czego doszłam, w kraju, pracując w zawodzie, nie na zmywaku
                  tongue_outtongue_outtongue_out
                  ale chę napisać jeszcze raz- to nie ma nic do rzeczy. bo wyprzedaże nie są tylko dla ubogich, prawda? to dla tych, którzy przepłacać nie lubią. a dziś ewidentnie nie było super wyprzedaży iokazji. wyprzedaż 30% ? cóż to za okazja?! to, na czym oko można było zawiesić było w regularnych cenach.
                  po tym co zobaczyłam boxing day jest przereklamowany. a, o tym tłumie i szaleństwie, o którym pisze rosa, przepraszam bardzo, ale tłumów żadnych nie było (co jest zrozumiałe, bo kiepskie wypzredaże były)
                  a że są święta, to raczej można o wiele przyjemniej spędzić czas, prawda?
                  bez dorabiania ideologii.
                  • kk345 Re: Dziś boxing day 26.12.12, 23:06
                    > Za mnie nie decyduje, bo ja się wtedy wycofuję z ogólnego zamieszania, ale wszę
                    > dzie pokazuje się mi, jak wtedy być powinno. I na to nie mam ochoty. Ja
                    > jestem asertywna

No już, już, nie zderzaj sie z faktami, rosa dobrze radzi wink Leniwa jesteś, nie chce Ci sie poszukać w Święta porządnej wyprzedaży i jużtongue_out Czlowiek za granicą niby, a taki nieogarnięty, nosmile

A poważnie- wyprzedaż jako sposób na miłe swiateczne wyjscie z rodzina? Wow!!! Ile w tym emocji i uczuć rodzinnychsmile Kto nie zaznał, pewnie nie zrozumie, dlatego córek rosy nie rozumiemy, gupie mywink
                    • kk345 Re: Dziś boxing day 26.12.12, 23:08
                      Coś dziwnego mi się tu zaplatalo, to do solejroli było...smile
      • sueellen Re: Dziś boxing day 26.12.12, 18:47
        Powiem szczerze, że w porównaniu z ubiegłymi latami w tym roku jest naprawde kiepsko. Czekam na większe cięcia cen za kilka dni. Wezmę ich cierpliwością tongue_out
        Poza tym, chyba bym się wsciekła gdybym ciuchy na wyprzedazy miala kupowac (no, chyba ze bez mierzenia). Co najwyzej buty, akcesoria typu rękawiczki i drobiazgi na prezenty.
        • solejrolia Re: Dziś boxing day 26.12.12, 19:00
          no właśnie, ja widziałam mnostwo kobiet, ktore owszem kupiły ale tylko jakieś drobiazgi, a brały w rękę ciuchy, ale odkładały i słyszałam, że mowiły, że jest kiepsko,
          no bo 30%, to jakaś słaba ta wyprzedaz, żeby łapać wszystko jak leci. to nadal jest drogo, spokojnie można poczekać i kupić poźniej. niekoniecznie dziś, w święta.
    • kamelia04.08.2007 Re: Dziś boxing day 26.12.12, 20:49
      u nas na razie spokój, przed swietami zaczeły sie wyprzedaze zamkniete i mogłam w moim ulubionym sklepie kupic z 40% zniżką.
      Prawdziwa wyprzedaż zacznie sie dopiero 9 stycznia.
      • rosapulchra-0 Re: Dziś boxing day 26.12.12, 20:53
        No u nas też jakoś po nowym rou są największe wyprzedaże, ale te świąteczne również były zawsze atrakcyjne, dlatego nie dziwią mnie tłumy w CH. Na szczęście ja zostałam w domu, w ciepłym i wielkim łóżku przeznaczonym tylko dla mnie wink
        • lucysienna Re: Dziś boxing day 27.12.12, 01:54
          U nas żadnego szału nie było. Mieszkamy w dużym mieście, przy okazji wyjścia na obiad zahaczyliśmy o centrum. Raczej pustawo. Myślę, ze jednak wiele ludzi kupuje on-line.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka