babsee 03.01.13, 10:24 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13135753,3_lata_pozbawienia_wolnosci_dla_Macieja_Z_.html#MT Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stuletnia_stokrotka Re: Zientarski skazany 03.01.13, 10:28 nareszcie teraz czas na katarzynę w. Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: Zientarski skazany 03.01.13, 10:31 I bardzo dobrze. Co się odwlecze, to nie uciecze. Ciekawe, na czym stanie po apelacji. Odpowiedz Link Zgłoś
owianka Re: Zientarski skazany 03.01.13, 11:13 Założę się, że nie odsiedzi ani jednego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
lelija05 Re: Zientarski skazany 03.01.13, 12:10 To samo chciałam napisać, pewnie skończy na roku w zawiasach. Rozpuszczony bachor. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Zientarski skazany 03.01.13, 11:18 Wyrok jest póki co nieprawomocny, wiec radosc niektórych przedwczesna. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Zientarski skazany 03.01.13, 11:27 Wyrok nieprawomocny więc jeszcze może się zmienić. I mam nadzieję, że jak się zmieni to na więcej. 3 lata to jakaś kpina. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Zientarski skazany 03.01.13, 11:31 Całkowicie zgadzam się z przedmówczynią. 3 lata za zabicie człowieka w wyniku szpanu nowym autem to kpina z wymiaru sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Zientarski skazany 03.01.13, 15:32 Ja z kolei uważam,że za umyślne łamanie przepisów drogowych powinny być wyższe kary niż teraz (jakiś mandacik 500zł). Samo morderstwo było u Zientarskiego nieumyślne, więc jestem w stanie zrozumieć te 3 lata. Niech idzie do pierdla. Wysłałabym do niego innych piratów drogowych, których codziennie spotykam na drogach, którzy (jeszcze) nikomu nic nie zrobili... Jak dla mnie sukcesem będzie jesli Zentarski w ogóle trafi do pierdla- zapewne jego tatuś zrobi wszystko, żeby tego uniknąć i mam wrażenie, że może mu się udać... co za rodzina... A powiedzcie, czy Zientarski musi zapłacić rodzinie ofiary odszkodowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Też tak uważam. PO stoi po stronie nowobogackich. 03.01.13, 21:51 Którzy chcą jeździć szybko i w zamian ewentualnie płacić mandaty, na które ich stać. Chore prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi wklejone przez moderatora - Autor: naomi19 03.01.13, 13:00 03.01.13, 12:13 Plus zakaz prowadzenia jakichkolwiek pojazdów mechanicznych przez 8 lat. Pirat drogowy Maciej Z. poniesie karę. Umyślne złamanie przepisów drogowych, 140-150km/h zamiast 50. Nieużywanie kierunkowskazów, niestosowanie się do znaków (nierówna droga), narażenie innych użytkowników drogi. Wyrok nieprawomocny. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Zientarski skazany 03.01.13, 13:03 No i slusznie. Niech sie tylko uprawomocni. Skandal w tej sprawie to nawet nie tyle sam sprawca, tylko dzialania jego ojca, ktory z uporem maniaka chronil go i wsadzal z powrotem w siodlo. Przeciez gosc wjechal tez w kogos potem na skuterze czy cos. Ale oni pewnie z tej szkoly, gdzie pirat wielokrotnie przekraczajacy predkosc to "niepokorny kierowca" (autentyk z jakiegos artykulu). Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: Zientarski skazany 03.01.13, 13:08 z tym wypadkiem na skuterze, to ponoć pieszy został uznany winnym, że wtargnął na pasach na jezdnię Niestety mam przeczucie, że nic z tego wyroku nie będzie, bo już słychać głosy, że jego stan zdrowia może nie pozwolić na odbywanie takiej kary. Ale kuźwa na bankiety to miał zdrowie chodzić Obstawiam, tak jak na innym forum koleżanka napisała, że skończy się tak jak w przypadku Otylii czy Wałęsy. Zawiasy w najgorszym wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
joanekjoanek Re: Zientarski skazany 03.01.13, 14:50 Więzienie to mi wisi, nawet gdyby miał w nim siedzieć. Nie widzę sensu wsadzania go do więzienia, w mojej wizji sprawiedliwości to taki koleś haruje jak wół społecznie i spłaca z całego swojego majątku i z tej pracy jakieś potworne zadośćuczynienie dla rodziny ofiary, i tyle. Nie widzę sensu, żeby ktoś taki w pierdlu siedział i żebyśmy na niego podatki płacili. Po co? Czego go to nauczy, co to komu da... Natomiast odebranie prawa jazdy na 8 lat - to jest dla mnie kosmos jakiś. Co kieruje sądem, który nie odbiera komuś takiemu prawa jazdy NA ZAWSZE? Jeśli nie jemu, no to komu wreszcie należałoby zabronić kiedykolwiek prowadzić pojazd? Odpowiedz Link Zgłoś
lelija05 Re: Zientarski skazany 03.01.13, 14:58 No właśnie, z jego stanem zdrowia nie powinien już prowadzić. Po ośmiu latach wyzdrowieje? Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Zientarski skazany 03.01.13, 15:13 Może i wyzdrowieje, ale czy zmądrzeje! Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak No cóż, dziennikarz to jednak nie olimpijczyk 03.01.13, 15:34 Otylkę łagodniej zdecydowanie potraktowano. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: No cóż, dziennikarz to jednak nie olimpijczyk 03.01.13, 19:55 Może dla tego że Otylia nie próbowała mataczyć i od samego początku przyznawała się do winy. Z Zientarskim sprawa ma się trochę inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: No cóż, dziennikarz to jednak nie olimpijczyk 03.01.13, 21:21 To też prawda. Ale zniesmaczyło mnie, że próbowała się odwołać od i tak łagodnego wyroku. No i jednak Ziętarski maił dużo poważniejsze obrażenia, a ponoć to też ma wpływ na decyzje sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
crises Re: No cóż, dziennikarz to jednak nie olimpijczyk 03.01.13, 21:52 Poza tym wypadek Otylii to był bardziej brak doświadczenia i umiejętności, niż świadome popisywanie się i chojrakowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: No cóż, dziennikarz to jednak nie olimpijczyk 03.01.13, 22:13 Otylia miała krótko prawo jazdy i zdecydowanie zbyt ciężką nogę jak na zerowe umiejętności. No ale jej postępowanie PO było inne, to fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
crises Re: No cóż, dziennikarz to jednak nie olimpijczyk 04.01.13, 09:16 Miała ciężką nogę, ale w tym wypadku koniec końców biegi orzekli, że jechała 110-120. Jak na chwilową prędkość przy wyprzedzaniu w terenie niezabudowanym to nie jest jakieś horrendum. Po prostu straciła głowę, bo manewr ją przerósł i nie udało się. Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Mógłby dostać więcej. 03.01.13, 21:39 Śmiesznie mało jak za taką zbrodnię. Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Facet z zabranym prawkiem: dałybyś szansę? 03.01.13, 21:42 Z innej beczki: Czy bywalczyni forum emama dałaby szansę facetowi, któremu zabrali prawo jazdy? Sporo jest takich, część dalej jeździ bez prawka. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Facet z zabranym prawkiem: dałybyś szansę? 03.01.13, 21:45 ja pierdziele, chłopie SKOŃCZ z tą swoją obsesją... Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: Facet z zabranym prawkiem: dałybyś szansę? 03.01.13, 21:49 Podobno prawo jazdy u faceta jest ważniejsze od matury i dyplomu wyższej uczelni, więc to ważna kwestia. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Zientarski skazany 03.01.13, 21:44 Zientarski senior nie zgadza się z wyrokiem. Nie może się nadziwić, jak to się stało, że młoda kobieta, sędzia z zimną krwią wydała tak straszny wyrok! Do więzienia chce wysłać człowieka, który nawet nie wie, co się stało, o co cho. Apelacja już oczywiście wniesiona. Odpowiedz Link Zgłoś
na_pustyni Re: Zientarski skazany 03.01.13, 21:55 Zarówno syn, jak i ojciec powinni mieć zakaz prowadzenia jakiegokolwiek programu w tv, bo ich wiarygodność jest poniżej zera. Młody Zientarski pewnie się zasłoni żółtymi papierami i nadal będzie szalał na skuterze, a jego niunia będzie biadoliła na blogu. Kpina z prawa, jestem zażenowana. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Zientarski skazany 04.01.13, 20:23 Uważam, że wyrok jest ze wszech miar słuszny, szczególnie w dydaktycznym znaczeniu dla innych oszołomów, którzy traktują ulicę jak tor wyścigowy... Natomiast zastanawiają mnie w tym wszystkim 2 kwestie. Jeszcze przed wyrokiem wielokrotnie czytałam opinie, że Zientarski nie pójdzie siedzieć bo u nas za przekroczenie prędkości o 20 kmh jest spory mandat ale za zabicie to już nie... Sorry ale czy ktoś przekracza prędkość o 20 km czy o 100 to nie ma żadnego znaczenia. Jak jest ograniczenie do 70 tzn że jedziemy 70 a nie 80, 90 czy 100. U nas jednak panuje powszechne przekonanie że ustawodawca to idiota i skoro ustalił ograniczenie to właściwie należy wręcz jechać szybciej. Bardzo podobnie ma się rzecz z piciem, większość facetów uważa, że jak wypiją 1 piwo czy kieliszek czegoś mocniejszego to po 2 godzinach mogą spokojnie jechać, bo oni nie są pod wpływem. Myślę jednak że alkomat pokazałby co innego. Druga sprawa to sprawa Zabiegi, powszechnie panuje potępienie Zientarskiego bo zabił kolegę, owszem to co zrobił było karygodnie i było złamaniem prawa ale czy kolega jednak nie był bez winy ? Przecież on dokładnie wiedział z kim wsiada do samochodu i zapewne mógł mu powiedzieć - stary daj spokój zwolnij. Nie sądzę by po usilnych prośbach kolegi ten dalej dawał po gazie. Oczywiście jest pewien typ cymbałów, którzy tak właśnie czynią, ale coś mi się wydaje że śp. Zabiega wiedział po co wsiada do tego auta... Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Zientarski skazany 04.01.13, 21:02 wioskowy_glupek napisała: > Druga sprawa to sprawa Zabiegi, powszechnie panuje potępienie Zientarskiego bo > zabił kolegę, owszem to co zrobił było karygodnie i było złamaniem prawa ale cz > y kolega jednak nie był bez winy ? Przecież on dokładnie wiedział z kim wsiada > do samochodu i zapewne mógł mu powiedzieć - stary daj spokój zwolnij. Nie sądzę > by po usilnych prośbach kolegi ten dalej dawał po gazie. Oczywiście jest pewie > n typ cymbałów, którzy tak właśnie czynią, ale coś mi się wydaje że śp. Zabiega > wiedział po co wsiada do tego auta... Ale prawnie to nie ma znaczenia, bo jego zycie nie bylo czyms, czym mogl dowolnie dysponowac. Chocby Zientarskiego blagal na kolanach o wjechanie w filar, to eutanazja jest nadal nielegalna. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Zientarski skazany 04.01.13, 22:04 Nie no to wiem, natomiast chodzi mi bardziej o aspekt moralny tej sprawy, szczególnie chyba w kontekście wypowiedzi narzeczonej Zabiegi. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Zientarski skazany 04.01.13, 22:11 W sensie, ze byla zadowolona z wyroku? Mozna ja jakos tam zrozumiec - narzeczony mogl byc wariatem-spidowcem, ale samobojstwa w ten sposob raczej nie planowal. Ale faktycznie nie ma sie nad czym rozwodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Zientarski skazany 04.01.13, 22:22 Samobójstwa na pewno nie planował, natomiast zasadnicze pytanie brzmi czy wiedział z kim i po co wsiada do tego Ferrari. To wie tylko Zientarski, ale można podejrzewać że raczej wiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Zientarski skazany 04.01.13, 22:31 Pewnie wiedzial, jesli sie kumplowali. Ale tak mnie ciekawi formalnie - gdyby oni przezyli, ale wjechali w kogos innego ze skutkiem smiertelnym, to odpowiada tylko kierowca? Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Zientarski skazany 04.01.13, 22:43 wioskowy_glupek napisała: Sorry ale czy ktoś przekracza prędkość o 20 km czy o 100 to nie ma żadnego znac zenia. Jak jest ograniczenie do 70 tzn że jedziemy 70 a nie 80, 90 czy 100. Nie masz racji. Jest zdecydowana różnica między tym czy ktoś przekroczy o 20 km, czy o 100. To jest nawet regulowane w taryfikatorze kar w kodeksie drogowym większość facetów uważa, że jak wypiją 1 piwo czy kieliszek czegoś mocniejszego to po 2 godzinach mogą spokojnie jechać, bo oni nie są pod wpływem. Większość? z moich obserwacji jednak wynika, że większość nie wsiada po alkoholu w ogóle do auta. ale coś mi się wydaje że śp. Zabiega wiedział po co wsiada do tego auta... Tak, wiedział, że wsiada po śmierć.. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Zientarski skazany 04.01.13, 23:05 > Nie masz racji. Jest zdecydowana różnica między tym czy ktoś przekroczy o 20 km > , czy o 100. To jest nawet regulowane w taryfikatorze kar w kodeksie drogowym > Owszem, ponieważ mniejsze zagrożenie powodujesz waląc w inne auto przy 70 km niż przy 150. Co nie zmienia faktu, że tak czy inaczej to łamanie prawa. Mało tego, zazwyczaj niskie ograniczenie prędkości jest na terenie zabudowanym, mogą więc być tam ludzie. Odpukać raczej niewielka różnica jest jeśli ktoś potrąci dużym autem, dziecko przy 80 czy przy 150, dziecko a często także dorosły raczej może nie przeżyć. A przecież to tylko 10 czy 20 km więcej na liczniku... Jak się wpadnie na śliskiej drodze w poślizg to i tak nie wyhamujesz. > > Większość? z moich obserwacji jednak wynika, że większość nie wsiada po alkohol > u w ogóle do auta. Tak tylko że dla większości facetów 1 piwo czy 1 kieliszek to nie jest "po alkoholu, w tym problem. > Tak, wiedział, że wsiada po śmierć.. Wiedział że wsiada do auta z kimś kto lubi dać po garach, wiedział że jedzie testować nowe auto... Prawdopodobnie tez wiedział że ten "test" będzie miał miejsce w terenie zabudowanym. Nie bądź naiwna, większość posiadaczy szybkich samochodów, szczególnie różnej maści celebryci lubią się szczycić tym, że jadą 200 km/h po Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Zientarski skazany 04.01.13, 23:31 wioskowy_glupek napisała: Tak tylko że dla większości facetów 1 piwo czy 1 kieliszek to nie jest "po alkoholu, w tym problem. Skąd Ty tą większość bierzesz? I dlaczego facetów? Wśród kobiet jest równie wiele alkoholiczek, jak i wśród facetów. Tylko, że częściej piją samotnie. Wiedział że wsiada do auta z kimś kto lubi dać po garach, wiedział że jedzie testować nowe auto... Prawdopodobnie tez wiedział że ten "test" będzie miał miejsce w terenie zabudowanym. Prawdopodobnie jednak nie przypuszczał, że zginie. No chyba, że był samobójcą i wsiadł mimo to. Nie bądź naiwna, większość posiadaczy szybkich samochodów, szczególnie różnej maści celebryci lubią się szczycić tym, że jadą 200 km/h po Warszawie. Nie jestem naiwna, większość znanych mi posiadaczy szybkich aut jeździ przepisowo. Na rozwijanie prędkości pozwalają sobie na autostradach. No ale ja znam raczej normalnych kierowców, nie łepków, którzy dorwali się do szybkiego samochodu ojca. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Zientarski skazany 06.01.13, 19:42 "Nie jestem naiwna, większość znanych mi posiadaczy szybkich aut jeździ przepisowo. Na rozwijanie prędkości pozwalają sobie na autostradach. No ale ja znam raczej normalnych kierowców, nie łepków, którzy dorwali się do szybkiego samochodu ojca." Oh rly ? Fap Fap Fap Fap Fap... Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Zientarski skazany 05.01.13, 10:52 > Nie bądź naiwna, większość posiadaczy szybkich samochodów, szczególnie różnej m > aści celebryci lubią się szczycić tym, że jadą 200 km/h po Warszawie. Pamietam wypowiedź Wodeckiego, że musi grubo przekraczać prędkość, bo ma tak poustawiane koncerty w róznych częściach kraju, że inaczej by nie zdążył. Bezczelnie z uśmiechem facet mówi, że ma w dupie, że może kogoś zabić. A może dałoby się pomysleć i zaplanować inaczej? Straciłam całkiem szacunek dla pana artysty. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Zientarski skazany 06.01.13, 23:54 wioskowy_glupek napisała: > większość facetów uważa, że jak wypiją 1 piwo czy kieliszek > czegoś mocniejszego to po 2 godzinach mogą spokojnie jechać, bo oni nie są pod > wpływem. > Myślę jednak że alkomat pokazałby co innego. Mylisz sie, moga spokojnie jechac. Odpowiedz Link Zgłoś
hamerykanka Re: Zientarski skazany 04.01.13, 23:59 A po kolejne: nie mial prawa tym samochodem wyjechac na droge; wlasciciel dal zezwolenie na wykonanie zdjec ale nie na przejzazdzki po ulicach. I to tez powinno byc powiedziane; Zientarski wzial samochod na jazde bez zezwolenia (jak dla mnie to niewiele mniej niz kradziez) i przejechali sie po ulicach z szybkoscia autostradowa, stwazajac zagrozenie dla innych kierowcow. Powinien siedziec chociazby za to. Odpowiedz Link Zgłoś
opium74 Re: Zientarski skazany 05.01.13, 07:50 Dokładnie. Powinien mieć zarzut kradzieży jeśli prawda jest to co piszą gazety o braku zgody właściciela pojazdu na jego użycie. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Zientarski skazany 05.01.13, 10:53 Ale biedaczek nie pamięta. I jeszcze caly czas podkreśla, że to może wcale nie on prowadził. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Zientarski skazany 06.01.13, 23:37 opium74 napisała: > Dokładnie. Powinien mieć zarzut kradzieży jeśli prawda jest to co piszą gazety > o braku zgody właściciela pojazdu na jego użycie. Kodeks wykroczeń Art. 127. Samowolne używanie cudzej rzeczy - przesłanki wykroczenia § 1. Kto samowolnie używa cudzej rzeczy ruchomej, podlega karze grzywny albo nagany. § 2. Ściganie następuje na żądanie pokrzywdzonego. Odpowiedz Link Zgłoś
madi138 Re: Zientarski skazany 06.01.13, 19:56 na rozprawy biedny żuczek ne mógł się stawiać, ze względu na zły stan zdrowia. za to zaraz po ogłoszeniu wyroku, pobiegł pożalić się na swój los w ''pytaniu na śniadanie''...i jeszcze twierdzi, że to co się stało, to cena za jego pasje... co za sk.... www.pudelek.pl/artykul/47230/zientarski_o_zabitym_koledze_mysle_ze_jarek_ma_juz_lepiej/ Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Zientarski skazany 06.01.13, 21:56 Zauważyłyście, jak obrzydliwe jest jego zachowanie, nawet po wyroku? On nie widzi żadnej swojej winy, interesuje go tylko to, że on ma teraz ciężko, że on musi jeździć na rehabilitację i do logopedy! To jest najbardziej egoistyczna i zła osoba o jakiej słyszałam... Odpowiedz Link Zgłoś