Dodaj do ulubionych

Samobójstwo nastolatka

• gaja78 Re: Samobójstwo nastolatka 31.01.13, 00:11
      W moim rodzinnym mieście w styczniu pewna rodzina ucierpiała na skutek śmierci dziecka.
      Dziecko 16-letnie zginęło w Alpach na nartach. Chłopiec świadomie (?) wybrał niedozwoloną trasę.
      Chwilę wcześniej chłopiec został wyrzucony ze szkoły średniej za wybicie szyb w samochodzie jednego z nauczycieli. Był pod wpływem narkotyków (marihuany).

Ten sam chłopiec w wieku 13 lat był na swoim pierwszym odwyku. Miał rodziców. Oczywiście można snuć teorie, jakiej jakości rodziców, jakiej jakości dom itd. ALE. Powiedzmy sobie szczerze - skoro musiał zacząć w wieku 12 lat i miał normalnych rodziców, to chyba nie była to kokaina czy heroina, zwłaszcza że sprawa działa się w małym prowincjonalnym miasteczku, no nie ?

Moja mama zna dobrze rodziców nieżyjącego chłopca. I powiedziała krótko: wiesz, miałam nadzieję, że ta fala samobójstw pod wpływem narkotyków w naszym mieście-za waszych roczników - się skończyła, ale najwidoczniej nie.

A więc była fala samobójstw, czego ja dokładnie nie rejestrowałam (w wieku 16 lat). Ale z całą pewnością nie było heroiny. Miałam wtedy pełen dostęp do młodzieżowego "półświatka". Nawet o amfetaminę było trudno. Za to haszysz i zwykłą trawę koledzy przywozili z Holandii hurtem ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka