3alfa.alfa 31.01.13, 20:02 Do lekarza??? Swojego czasu (bo już nie żyje) od tych problemów był Andrzej Samson Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sara1110 Jak rozmawiać z dzieckiem o seksie? 31.01.13, 21:54 czym wcześniej będziemy z dziećmi o tym rozmawiać tym ich reakcja i ciekawość też będzie wczesna, więc potem nie dziwmy się że są niechciane ciąże i choroby przez żarcie hormonów, dzieci powinny być dziećmi i w tym wieku powinny się uczyć i rozwijać swoje talenty, niech media nie wypaczają naszych dzieci, bo seks już wszędzie jest gdzie bym się nie obejrzała, nie ma żadnej intymności i zasad, to chore, a media to najwyraźniej bawi. Odpowiedz Link Zgłoś
von_seydlitz My dzieci nie zabijamy... 01.02.13, 07:28 My dochowujemy wierności, nie bój się tata pomoże ci dziecko wychować, chcemy wnuków... To tak na początek, takie ABC..... .. Odpowiedz Link Zgłoś
deutschewellepl Jak rozmawiać z dzieckiem o seksie? 31.01.13, 22:03 Oto przykład z Niemiec: dw.de/p/OUgK Pozdrawiam. DW Odpowiedz Link Zgłoś
moim_skromnym_zdaniem Uświadamiać dziecko 31.01.13, 22:04 i trzymać jak najdalej od kościoła, a będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
1a.a Re: Uświadamiać dziecko 31.01.13, 22:24 > i trzymać jak najdalej od kościoła, a będzie dobrze. I od żydów wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,13285559,Chasydzki_cadyk_skazany_na_103_lata_wiezienia_za_molestowanie.html#BoxSlotII3img Odpowiedz Link Zgłoś
moim_skromnym_zdaniem Re: Uświadamiać dziecko 01.02.13, 01:18 Od jakiejkolwiek religii. Odpowiedz Link Zgłoś
misiekczarny2 Re: Uświadamiać dziecko 01.02.13, 01:43 A to u nas dzieci w szkole czy już w przedszkolu są narażone na kontakt z jakimiś Żydami? Gdzież to u nas rabini religii judaistycznej uczą? To chyba Żydów problem i ich dzieci. Ci bardziej świeccy też ze swoimi nawiedzonymi " moherami" mają problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Ach, ten wyssany... 02.02.13, 01:16 ...z mleczkiem księdza antysemityzm. W cywilizowanych krajach za pedofilię rabin idzie do pierdla na 103 lata, a watykańskiej kolonii nad Wisłą wysyłają na misję do Afryki albo na Ukrainę. Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Jak rozmawiać z dzieckiem o seksie? 31.01.13, 22:23 Rozmawiać, ale nie przesadzać...może jeszcze postawić litra, zamówić panienkę, może kreskę ? Odpowiedz Link Zgłoś
bombel1967 Jak rozmawiać z dzieckiem o seksie? 31.01.13, 23:38 TAAAAAAAAAAAAA, W ANGLII EDUKACJA SEKSUALNA JEST NA BARDZO WYSOKIM POZIOMIE, Z TEGO POWODU MŁODE KUREWKI RODZĄ BĘKARTY W WIEKU 13 LAT...SEKS TO NIE TYLKO POPĘD, TO JESZCZE KRĘGOSŁUP MORALNY, A Z TYM U CHOŁOTY TRUDNIEJ... Odpowiedz Link Zgłoś
misiekczarny2 Re: Jak rozmawiać z dzieckiem o seksie? 01.02.13, 01:50 Widać, że kręgosłup to ty masz ale chyba głównie wulgarny. I wszystko ci się jakoś tak z brudem kojarzy. Nie martw się , może to się da jeszcze wyleczyć. Aha, zapomniałbym. Jeśliś taki światowiec obeznany to oświeć mnie czy tam też się zdarza, że na wsi niechciane bękarty pakuje się czasem w beczki od kapusty albo wrzuca do gnojowicy. Odpowiedz Link Zgłoś
costamholik Re: Jak rozmawiać z dzieckiem o seksie? 01.02.13, 03:36 Przytocze przypowiastke, na temat tego ze na wsiach i w ogole kiedys, to bylo dobrze i edukacja to przeszkadza. Ciocia mojej mamusi (juz sp.) czesto powtarzala mi, ze za jej czasow nie bylo bekartow (zyla na wsi), i ze ludzie sie dobrze prowadzili i wszystko schodzi na psy. Pewnego razu, zaraz po takim stwierdzeniu, opowiedziala historie, jak to mlody chlopak ze wsi zrobil dziewczynie dziecko. Byli za mlodzi, zeby sie pobrac, wiec dziewczyna mieszkala z rodzicami. Wstyd byl na cala wies, wiec chlopak, pewnej nocy wkradl sie przez okno do ich domu i probowal otroc logiem niemowlaka. Ta kobieta na prawde wierzyla, ze dawniej bylo lepiej. A twierdzenie, ze edukacja seksualna szkodzi i powoduje, ze dzieci zachodza w ciaze, jest po prostu bez sensu. Mozna wiec sadzic, ze edukacja w ogole szkodzi, bo ludzie robia rzeczy swiadomie. A bez edukacji nic by nie robili? Demagogia i sredniowiecze. Seks byl z nami od zawsze i to taki sam temat jak kazdy inny. Robienie z tego tabu, tylko rozpala niepotrzebnie wyobraznie dieciakow. Bo jak sie nie mozna spytac, to sobie trzeba wyobrazic. Lepiej byc madrym niz glopim. Lepiej byc wyedukowanym niz nie. Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Jak rozmawiać z dzieckiem o seksie? 01.02.13, 13:41 Ta Twoja ciotka przypomina mi moją zmarłą już babcię. Najpierw opowieści jak to kiedyś było lepiej i mniej grzesznie a potem gdy dopytywałam o ojca sąsiadki to spluwała że nieślubne dziecko i to wstyd był się z taką żenić. I że teraz chłopy nieodpowiedzialne i głupie bo się żenią jak kobieta zaciąży. Inna wychowana przez ciotkę bo matka uciekła ze wstydu. Oj mogłabym tak długo pisać jak to onegdaj było "lepiej". Teraz tez ludzie są dziwni. Bez ogródek rozmawiają o seksie przy dziecku ale nie z dzieckiem - bo to nie wypada, bo za wcześnie. Temat antykoncepcji i odpowiedzialności traktują przy tym jako fanaberie. Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: Jak rozmawiać z dzieckiem o seksie? 01.02.13, 21:24 Przy czym owe ciotki zapominaja, ze na dawnej wsi za maz wychodzily juz 15- czy szesnastolatki. Uwazam seks za taka sama czesc zycia, jak np. zalatwianie sie. Jak dziecko pyta, co to jest kupa, trzeba mu wyjasnic, stosownie do wieku. Podobnie jak skad sie biora dzieci. Albo kto to jest prostytutka. Waga wydarzen oczywiscie rozna, ale one i tak istnieja prawda? Szkoda tylko ze w bajkach dla dzieci bohaterowie bywaja spragnieni, zmeczeni czy glodni, ale rzadko chce im sie siusiu czy kupke. Rzadko tez opowiadaja o poczeciu czlowieka czy seksie. Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Hołota wszędzie się wpycha. 02.02.13, 01:31 Nawet na to forum. Wypisują swoje bździny z wciśniętym Caps Lockiem, a ponieważ edukację zakończyli na 6 klasach szkoły podstawowej to piszą później "chołota". Gdyby ci polacki kato-przygłupie płacili tyle zasiłku za posiadanie dziecka ile płacą w UK to byś własne córki co roku zapładniał. Btw, już Platon pisał, że kiedyś było lepiej, a współczesna młodzież nie jest nic warta. Uprzedzając zarzuty - nie, nie mam lat nastu, a ponad 50. Młodzież idzie za wartościami wyniesionymi z domu i szkoly, więc to raczej wina rodziców i aparatu edukacji, a nie młodzieży, jeśli nie radzi sobie we współczesnym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
zrjn Jak rozmawiać z dzieckiem o seksie? 01.02.13, 19:46 A kto z Państwa kąmpał się goło z 3-6 latkiem? Płeć obojętna. zrjn. Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Re: Jak rozmawiać z dzieckiem o seksie? 02.02.13, 01:23 "kąmpał"? Za takie coś to na dożywocie do pierdla powinni wsadzać. Nie każdy jest doskonały ale ktoś, kto nie potrafi sobie zainstalować słownika nie powinien używać komputera. Kąpałem się ze swoimi synami, 9 i 15 letnim, w parku wodnym Odpowiedz Link Zgłoś
serwolatka5 Jak rozmawiać z dzieckiem o seksie? 02.02.13, 05:12 z między nóg ? dziecko nie skuma ,z pi- Odpowiedz Link Zgłoś
krynolinka Jak rozmawiać z dzieckiem o seksie? 02.02.13, 06:03 jedzenie w miejscu publicznym to norma może seksualność też powinno się potraktować podobnie czemu to taki wstyd i zażenowanie budzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
delfina77 Re: Jak rozmawiać z dzieckiem o seksie? 02.02.13, 08:57 Myślę, że z dzieckiem trzeba rozmawiać o seksie od początku, na takim poziomie, na jaki jest gotowe w danym wieku. Nie należy mówić, że dzieci przynoszą bociany itd. bo to bzdura i moim zdaniem podważy później zaufanie do rodzica. Ja mówię swoim dzieciom, że dzieci wychodzą z brzuszka mamy, zresztą widziały zdjęcia i filmiki, gdy byłam w ciąży i widzieli siebie zaraz po urodzeniu. Mówię. że dzieci powstają z miłości, że potrzeba do tego mamy i taty. I na razie tyle wystarcza, gdy będą starsi, dowiedzą się więcej. Jeśli nie będziemy sami w stanie czegoś przekazać, to kupimy im jakąś sensowną, obiektywną książkę. Jeśli wychowuje się dziecko w duchu odpowiedzialności za swoje czyny to nie sądzę, żeby rozmowy o seksie prowadziły do nastoletnich ciąż itp. jak ktoś tu na forum sugerował Odpowiedz Link Zgłoś