Dodaj do ulubionych

czy wiecie z czego są wyodrębnione probiotyki?

03.02.13, 15:10
przed chwilą w dokumentalnym programie o żywności powiedzieli że bakterie probiotyczne do jogurtu pobiera się z kału...
a właściwie kiedyś pobrano a teraz rozmnażają je w warunkach laboratoryjnych smile

pokazali również jak to sie wydziela: mianowicie wkłada sie próbkę kału do wirówki i wyodrębnia bakterie kt sie bada big_grin

no to ten... smacznego!
Na zdrowie smile
Obserwuj wątek
    • mysia125 Re: czy wiecie z czego są wyodrębnione probiotyki 03.02.13, 15:22

Bakterie zasiedlajace uklad pokarmowy nie rosna na drzewie, choc sa zwane flora wink
      • wielkafuria Re: czy wiecie z czego są wyodrębnione probiotyki 03.02.13, 15:27
        niby tak, ale...
        jakos nie myslalam o tym smile
        pan prowadzacy dopytywał po kolei producentow z czego sie pobiera probiotki i w końcu na jakims uniwerku mu powiedzieli ze z kału big_grinbig_grin
        • nil.la Re: czy wiecie z czego są wyodrębnione probiotyki 03.02.13, 21:25
          dużo jemy obrzydliwych rzeczy
          ta mszyca dodawana jest np do jogurtów, , czerwonych lizaków, nadzienia do czekolady
    • baltycki Re: czy wiecie z czego są wyodrębnione probiotyki 03.02.13, 15:32
      wielkafuria napisał(a):

> bakterie probiotyczne do jogurtu pobiera się z kału...

Kopi Luwak tez -)
      • kosheen4 Re: czy wiecie z czego są wyodrębnione probiotyki 03.02.13, 21:52
        co tam kopi luwak, kogo na tym forum na to stać?
        miodzik, słodki pyszny i zdrowy miodzik - pszczółki przygotowują z tego co przepuszczają przez swoje wola suspicious
        • goodnightmoon Re: czy wiecie z czego są wyodrębnione probiotyki 03.02.13, 22:23
          kosheen4 napisała:

> co tam kopi luwak, kogo na tym forum na to stać?

A nawet gdyby mnie było stać, to nie piłabym tej kawy. Powiem więcej, nawet gdyby ktoś mi za to zapłacił, to chyba bym się nie przełamała ...

Ale mój ex pił i twierdzi, że jest pyszna uncertain
        • przeciwcialo Re: czy wiecie z czego są wyodrębnione probiotyki 04.02.13, 13:00
          A taki spadziowy? Toz się dopiero ludzkość nim zachwyca.
    • paszczakowna1 Re: czy wiecie z czego są wyodrębnione probiotyki 03.02.13, 22:02
      No zlitujcie się, a z czego mają pobierać bakterie mające zasiedlać jelito grube? Z włosów?

Ponadto do probiotyków idzie wielotysięczne pokolenie tych bakterii. To tak jak z tymi szczepionkami z abortowanych płodów.
    • paramecium Re: czy wiecie z czego są wyodrębnione probiotyki 03.02.13, 22:15
      Jajko wychodzi kurze z dupki, tak więc tego smacznego.
      • esr-esr Re: czy wiecie z czego są wyodrębnione probiotyki 04.02.13, 12:08
        a wiesz, że bardzo dużo osób myśli że kura ma specjalną "dziurę" do produkowania jajek?
    • suazi1 wzajemnie :D 03.02.13, 22:23
      Nie udało ci sie, nie zrazisz mnie tongue_out. Niespecjalnie mnie interesuje, skąd się biorą, grunt, że dzieki nim nie zdycham w trakcie antybiotykoterapii.
      • suazi1 Re: wzajemnie :D 03.02.13, 22:28
        BTW - jak robisz facetowi laskę, to nie obrzydza Cię, że dopiero co ten sam organ służył do oddawania moczu? No chyba, że nie dogadasz swojemu facetowi w ten sposób, albo jesteś facetem, albo jedno i drugie wink
        • goodnightmoon Re: wzajemnie :D 03.02.13, 22:43
          suazi1 napisała:

> BTW - jak robisz facetowi laskę, to nie obrzydza Cię, że dopiero co ten sam organ służył do oddawania moczu?

Oj, co tam robienie laski .... a romantyczny pocałunek - usta to przecież siedlisko bakterii, próchnicy i licho wie, czego jeszcze suspicious
          • mamaemmy Re: wzajemnie :D 03.02.13, 22:48

> suazi1 napisała:
            >
            > > BTW - jak robisz facetowi laskę, to nie obrzydza Cię, że dopiero co ten s
            > am organ służył do oddawania moczu?

mój po każdym "oddaniu moczu"jak to piszesz sie podmywa.Twój nie??
            • kk345 Re: wzajemnie :D 03.02.13, 23:01
              W publicznej toalecie też?
              • adellante12 Re: wzajemnie :D 04.02.13, 00:23
                taaaaa... nie wyjmuje go z pisuaru zanim woda nie przestanie spływać...
                dawno wiekszego debilizmu nie przeczytałemsmile))))))))))))))))))
            • kosheen4 Re: wzajemnie :D 04.02.13, 10:54
              mamaemmy napisała:

> mój po każdym "oddaniu moczu"jak to piszesz sie podmywa.Twój nie??

heheh, dałaś czadu w produkowaniu fantazji smile
              w razie czego mąż by potwierdził jak rozumiem
              no a jak nie ma warunków na stacji benzynowej w trasie, to wzorem Anny Muchy umywa się na stole? smile
              • shellerka Re: wzajemnie :D 04.02.13, 12:05
                że się pozwolę wtrącić, ale jeśli nie ma możliwości umycia członka np. na stacji benzynowej, to przecież zwyczajnie można odpuścić fellatio wink

i zaczekać z tym do momentu, kiedy warunki będą nieco bardziej sprzyjające tongue_out
            • anorektycznazdzira Re: wzajemnie :D 04.02.13, 11:30
              > mój po każdym "oddaniu moczu"jak to piszesz sie podmywa.

I co to niby daje w temacie bakterii? big_grin
              Chyba, że wsadza do aparatu wysoko ciśnieniowego, ustawia na 121 st C i trzyma pół godziny.
              • wielkafuria Re: wzajemnie :D 04.02.13, 20:55
                poplułam się big_grinbig_grinbig_grin
                • anorektycznazdzira Re: wzajemnie :D 05.02.13, 17:29
                  wink
            • przeciwcialo Re: wzajemnie :D 04.02.13, 12:41
              W bidecie czy przy umywalce? Co z praca i publiczna toaletą?
    • anorektycznazdzira Re: czy wiecie z czego są wyodrębnione probiotyki 04.02.13, 11:27
      A jak ci się wydaje, co masz w jelitach, żołądku, na skórze, w jakie ustnej, nosowej, pochwie? W samych jelitach bakterii jest ok. 1.5 kg. Co na ciebie pryska kiedy ktoś do ciebie mówi i co sobie wcierasz w skórę, jak dotykasz przedmiotów których nikt nie wysterylizował?
      Podpowiem: BAKTERIE!!!!!!!! (Aaaaaa!!!!!)
      Jak sądzisz, ile z nich było wcześniej u kogoś w tyłku? big_grinbig_grin
      Nie bądź śmieszna.
      • przeciwcialo Re: czy wiecie z czego są wyodrębnione probiotyki 04.02.13, 12:57
        Biorac pod uwage ile ludzi nie myje rak po skorzystaniu z toalety to jakie bakterie jelitowe niekoniecznie pozyteczne sa wszędzie, na klamkach, stołach itp. I lekka reka zbiera się je wink
    • amonette Re: czy wiecie z czego są wyodrębnione probiotyki 04.02.13, 11:30
      Czy jesz pieczarki?
      • kozica111 Re: czy wiecie z czego są wyodrębnione probiotyki 04.02.13, 13:02
        Hodowla naiwniacy.
        • amonette Re: czy wiecie z czego są wyodrębnione probiotyki 04.02.13, 13:41
          Porządne podłoże to przefermentowany obornik koński. Naiwniaczko wink
    • sisley40 Re: czy wiecie z czego są wyodrębnione probiotyki 04.02.13, 21:35
      a ktoras robi laske bez umycia sie pana chetnego? ja tam chlopu mowie wprost, ze nieumytego do ust nie biore, bo rzygneuncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka