lexie007 08.02.13, 15:52 czy ktoras moze miala lub jej dziecko tzw "pajaczka" korygujacego wady plecow ( garbienie sie)? pomogly wam lub waszym dzieciom? dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zona_mi Re: pajaczek 08.02.13, 16:08 Żeby wzmocnić mięśnie, należy wykonywać ćwiczenia, a nie siedzieć prosto w jednej pozycji. Pajączek pomaga - niektórym rodzicom uznać, że "zadbali o dziecko". Lepiej zapisać dziecko na zajęcia ruchowe, basen, razem coś aktywnie robić, bo sam pajączek z pewnością nie załatwi sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: pajaczek 08.02.13, 16:15 Taaa, w czasach mojego dzieciństwa może nie było pajączków, ale tez krzyczano na mnie "nie garb się", walono ręką w plecy, ojciec kazał mi chodzić z kijem i książkami na głowie. Nikt nie wpadł na to, że powinnam się więcej ruszać i coś ćwiczyć i ŻADEN lekarz nie zauważył, że mam wrodzoną wadę postawy. Dowiedziałam się całkiem niedawno, czyli tuz przed czterdziestką. Ten cały pajączek to moim zdaniem pic na wodę, który nie rozwiązuje prawdziwego problemu. Działanie podobne, jak "tabletki na odchudzanie". Odpowiedz Link Zgłoś
lexie007 Re: pajaczek 08.02.13, 17:20 doceniam wasze odp ,ale sa troche nie na temat. pytalam sie czy ktos mial czy pomogly? Odpowiedz Link Zgłoś
green-monkey Re: pajaczek 08.02.13, 17:28 Moje dzieci miały pajączka, w zeszłym roku w makro kupiłam. Nosiły niecały tydzień. Jak się odpowiednio wygięły, ale nie siedziały prosto, przestawał działać. Szybko wylądował w kącie. Więc nie polecam. Ale mi go przypomniałaś, więc poszukam i może uda się sprzedać Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: pajaczek 08.02.13, 17:55 > doceniam wasze odp ,ale sa troche nie na temat. To inaczej: Moja lekarka zna kilkanaścioro rodziców, którzy kupili to swoim dzieciom i nie pomogło. Dobra odpowiedź? Odpowiedz Link Zgłoś
lexie007 Re: pajaczek 08.02.13, 19:08 czy ktoras moze miala lub jej dziecko tzw "pajaczka" korygujacego wady plecow ( garbienie sie)? pomogly wam lub waszym dzieciom? dziekuje z calym szacunkiem ... ale chyba nie czytasz dokladnie .... czy ktos mial ??? a nie moja lekarka moja znajoma znajomej... Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: pajaczek 08.02.13, 20:43 Zainteresowałam się tematem, z troski o postawę dziecka właśnie, ale nie byłam taka głupia i poszłam zapytać fachowca - tę mityczną lekarkę, co to ma znajomych znajomych jak pewien Królik - zamiast kupować i sama się o tym przekonać, że szkoda pieniędzy i energii. Ty pytasz na forum - też OK. Nie znalazłam w tym wątku ani jednej odpowiedzi: mam, świetnie się sprawdza, polecam. Więc sobie kup i sama się przekonaj jak bardzo pomoże wzmocnić cały gorset mięśniowy, zamiast narzekać na odpowiedzi nie takie, jakich oczekujesz - chociaż są sensowne. Odpowiedz Link Zgłoś
chomiczkami Re: pajaczek 08.02.13, 23:49 Ja miałam. Nie wiem, czy pomógł, bo nie wiem, jak bym wygladała bez niego. Odpowiedz Link Zgłoś
altz Re: pajaczek 08.02.13, 18:11 lexie007 napisała: > doceniam wasze odp ,ale sa troche nie na temat. pytalam sie czy ktos mial czy pomogly? Osoby, które wiedzą, jak to działa u człowieka, nie kupią pajączka. W związku z tym pytanie nazwałbym dziwnym. Musi być równowaga między mięśniami, trzeba je równomiernie rozwijać i wzmacniać, wtedy to może zadziałać i wada się cofnie. Warto pójść z dzieckiem do fachowca, do ortopedy i do fizjoterapeuty, a przede wszystkim pozwolić dziecku na ruch. Odpowiedz Link Zgłoś
lexie007 Re: pajaczek 08.02.13, 19:09 ale gdzie ja napisalam ,ze to dla dziecka ? Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: pajaczek 08.02.13, 19:52 W pierwszym poście piszesz o "was lub waszych dzieciach", dwa razy. Poza tym to jednak forum emama. Trudno nie wyciągnąć wniosków. A w ogóle to o co chodzi? Czekasz, aż ktoś napisze "tak! Pomogło mi!" i innych odpowiedzi nie uznajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
lexie007 Re: pajaczek 08.02.13, 20:10 tak ,zgadza sie tak napisalam " wam, waszym dzieciom" nie zadalam pytania czy znacie kogos komu pomogly. Proste pytanie , prosta odpowiedz. na emama siedza i babcie i ciocie itp a nie tylko mamywiec wnioski mozna wyciagac po otrzymaniu odpowiedzi, a nie na zasadzie domyslania sie > A w ogóle to o co chodzi? Czekasz, aż ktoś napisze "tak! Pomogło mi!" i innych > odpowiedzi nie uznajesz? chodzi o tresciowa odp. ... "mialam nie pomoglo sprzedalam" "wyrzucenie tylko pieniedzy w bloto" , lub tak "pomoglo " " ok jestem zadowolona" ale widze , ze nikt .....nie sorry jedna emama zrozumiala , bo umie chyba czytac ze zrozumieniem Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: pajaczek 08.02.13, 22:49 na zlamany kregoslup dzieciak dostal takie cusik allegro.pl/korektor-postawy-pajaczek-rozm-s-i3012151971.html rezultat w postaci wyprostowanej postawy - jak najbardziej jest ale oprzyrzadowanie zalecil ortopeda i bez wizyty u ortopedy w ogole bym sie w takie ustrojstwa nie bawila jesli dzieciak sie garbi, to ortopeda powinien zdecydowac, jaki rodzaj prostotrzymacza zastosowac (gorset, pajaczek czy cos innego) Odpowiedz Link Zgłoś
japanunieprzerywalempanieposle Re: pajaczek 09.02.13, 00:00 morgen to ty juz jestes przed 40 ? omg myslalam, ze masz jakies 32-35 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
poecia1 Re: pajaczek 08.02.13, 22:57 Ja miałam. Dostałam od babci "zakupomaniaczki". Założyłam może ze dwa razy. Pewnie gdzie się dalej w domu rodzinnym kurzy na pawlaczu. Odpowiedz Link Zgłoś