Dodaj do ulubionych

Do mam psiar - pytanie

17.02.13, 22:10
Chcemy adoptować szczeniaka. Miałam wprawdzie kupić z hodowli, ale jednak zdecydowaliśmy inaczej. Wybrana rasa - labrador, ze względu na dziecko, ale niekoniecznie. Czekamy na naszego nowego członka rodziny już pięć lat - chciałam, żeby syn podrósł. Gdzie szukać pieska do adopcji? Mieszkamy pod Warszawą.
Obserwuj wątek
    • bsl Re: Do mam psiar - pytanie 17.02.13, 22:12
      napisze ci kontakt na priv , juto ok ??
      • anyx27 Re: Do mam psiar - pytanie 17.02.13, 23:13
        Fundacje zajmujące się adopcjami ogłaszają swoje psiaki na popularnych portalach np. tablica.
      • zlotonaiwnych Re: Do mam psiar - pytanie 18.02.13, 09:53
        Ok, czekam.
    • deszcz.ryb Re: Do mam psiar - pytanie 17.02.13, 23:27
      Sprawdź w schronisku - teraz zaczyna się wysyp szczeniaków [jeżeli jeszcze ich nie ma, to wystarczy poczekać miesiąc albo dwa, na pewno się jakieś znajdą]. Możesz popatrzeć jeszcze na stronach typu gumtree.

Albo np. tu:
      www.fundacjaprima.pl/adopcje/psy-do-adopcji.html
      www.morusek.pl/ogloszenia/polska/psy-oddam-psa-labrador-retriever/0/
    • marghe_72 Re: Do mam psiar - pytanie 18.02.13, 01:50
      my mamy psa z psygarnij.pl

kundla

jeśłi masz FB to możesz zerknąc jakie psy teraz potrzebują domu
      www.facebook.com/psygarnij
    • d.wludyka Re: Do mam psiar - pytanie 18.02.13, 15:01
      wpisz w wyszukiwarkę - psy do adopcji/labrador do adopcji albo wejdź na stronę najbliższego schroniska.
      We wrocławskim schronisku jest bardzo zabiedzona labradorka
    • starobrno Re: Do mam psiar - pytanie 18.02.13, 16:30
      Polecam przez fundacje zajmujaca sie pomoca psom danej rasy. Labradory maja np. taka. Labkami sie nie interesuje, ale w zaprzyjaznionej fundacji dogow niemieckich dziewczyny sa bardzo kompetentne, umieja doradzic ktory pies do jakiej rodziny sie nadaje (nie kazdy lubi np. dzieci) oraz sprawdza psa, jak reauje na psy. Ja polecam przez fundacje.
      • ed-di Re: Do mam psiar - pytanie 18.02.13, 18:51
        wejdź na labradory.info/index.php?redir=1, tam są labki do adopcji. Mam nadzieję, że wiesz, czym wzięcie labradora grozi? smile
    • dino_mama Re: Do mam psiar - pytanie 18.03.13, 17:49
      Jeśli nie jesteś zdecydowana na rasę - to dobrzesmile. Nie jestem fachowcem w temacie, ale wpadło mi w ucho kilka mało pochlebnych opinii nt. labradorów, a raczej poziomu ich dyscypliny. To przesłodziaki, które mają wieczną potrzebę działania, chyba mało pożądana cecha przy dzieciach...
      My mamy w rodzinie Teriera Rosyjskiego. Dzisiaj ma 11 lat, ale jako dorosły pies był zmuszony (z naszego powodu) przyjąc pod swój dach niemowlaka. Sprawdził się w swej psiej roli znakomicie. Poczytaj o rasie, ale zajrzyj na stronę fundacji, która zajmuje się adopcjami psiaków tej rasy. To świetni ludzie, chetnie Wam doradzą. www.brthelp.org/
      Trzymam kciuki za powiększenie stadawink
    • demonsbaby zacznij od 18.03.13, 18:15
      lektury na temat "rasa psa". Może to zabrzmi dla Ciebie dziwnie, ale najpierw radzę zgłębić predyspozycje rasy, żeby mieć świadomość na co człowiek się pisze i co w domu chować będzie.
      Przede wszystkim wasz styl życia i organizacja dnia jest znacząca przy wyborze rasy. Dziecko w domu nie bez znaczenia jest również, jeśli to wasz pierwszy pies.
      Każdy pies jest teoretycznie "do dzieci" jeśli wiesz co robisz. No i każdy pies z as dużych przy nieodpowiednim prowadzeniu dziecku krzywdę wyrządzić może.

Jeśli podejmiecie decyzję - jaki pies // rasa - każde fora tematyczna dla miłośników danych ras mają działy adopcyjne. Rzadko jednak do adopcji są szczenięta - choć bywają. Ostatnio znana hodowla dobermanów oddawała dwa 4 miesięczne samce do adopcji, więc przy małym popycie - hodowcy oddają do adopcji psy z papierami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka