Dodaj do ulubionych

Poczęstunek w pracy

18.02.13, 22:13
Pewnie tych watkow było juz kilka na ten temat ale ja tu niedopatrzyłam wiec opowiem to,w swoim.

Dzis w pracy.Do mojego szefa raz na czas przychodza dwie znajome,zaznajomione w branzy.Przychodza ot tak,pogaduszyc.Dziewczyny sympatyczne,fajne,wesole,pochichrac sie z nimi mozna ale...zawsze cos przynosza do jedzenia,dzis czipsy,kiedys pączki,drozdzowki.Czestują zawsze tylko szefa,nigdy nie poczestowaly albo nawet nie zaproponowaly "wez sobie".I tak bym nie wziela,ale z samej grzecznosci,kultury.W firmie bylam dzis tylko ja i szef.Choc znamy sie dobrze jak dobre znajome,to nigdy nie poczestowaly.Zabolalo mnie to niesamowicie,bo ja jestem takim czlowiekiem,ze nawet ostatnią bulką sie podzielę z kazdym.

Wy tez tak macie,czy ja jestem albo zbyt naiwna,ze rozdaje innym zamiast sama zjesc albo tak przewrazliwiona?

Dodam jeszcze,ze moj szef lubi mowic na glos"o jakie to dobre","pyszne te ciastka,mniam".
Obserwuj wątek
    • koronka2012 Re: Poczęstunek w pracy 18.02.13, 22:23
      powinny zaproponować, skoro jak rozumiem siedziałaś tuż obok i się znacie, ale żeby się aż tak przejmować?

przyszły do szefa, jakby na sali było 10 osób to też powinny częstować?
    • iciociaimama Re: Poczęstunek w pracy 18.02.13, 22:28
      Rozumiem 10 osob,rozumiem jakby mialy cos,co sie nie da podzielic ale czipsy czy ciastka.
      Tak zabolalo mnie to niesamowicie i chyba jestem bardzo nawina,ze sama z kazdym sie dziele.
    • drosetka Re: Poczęstunek w pracy 18.02.13, 22:30
      a uprzedzaja o przyjsciu? to mogłabym wtedy kupić czy zrobić ciasto, wyciagnac na biurko i delekowac sie jak one będą. I poczęstowac tylko szefabig_grin A tak szczerze powiedziawszy to szef też jakis niewychowany, że nie widzi ich zachowania.
      • iciociaimama Re: Poczęstunek w pracy 18.02.13, 22:38
        Nie uprzedzają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka